Kysymys:
Kuinka testaan ​​auton akun?
tooshel
2011-03-16 20:46:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autoni käynnistyy edelleen hyvin, mutta kun sammutan auton (vain moottorin.. avain on edelleen sisään ja "päällä"), huomasin, että ajovalot himmentyvät melkein. Se on vanhempi auto ja ajovalot eivät sammu automaattisesti.

Akku on yli 4 vuotta vanha ja Arizonassa akut kestävät vain 2 tai 3 vuotta. Pitäisikö minun mennä hakemaan uusi akku vai odottaa, kunnes auto ei käynnisty? Voinko testata akkua yksinkertaisella testerillä nähdäksesi, tuottaako se edelleen 12 volttia?

Hyvällä akulla sinun pitäisi pystyä mittaamaan noin 13,8 volttia.
@peter 13,8 volttia olisi hyvä jännite ajoneuvon käydessä ja laturin toimiessa oikein, ei itse akkua.
@Larry: Yritin tehdä, että se ei tule olemaan 12, mutta yleensä korkeampi.
Mahdollisesti myös osuva: http://mechanics.stackexchange.com/questions/372/how-to-assess-battery-charge-level-and-alternator-performance
Neljä vastused:
Move More Comments Link To Top
2011-03-17 01:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Muotoile avoimen piirin jännitetesti. Ajoneuvo pois päältä, akku irti, tarkista jännite DVOM: lla (Digital Volt Ohm Meter)
  • 12,66 = 100%: n lataustila
  • 12,45 = 75% lataustila
  • 12,24 = 50% lataustila
  • 12,06 = 25% lataustila
  • 11,89 = 0% lataustila
  • 10.45 - 10.65 = viallinen kenno, paristo tulee vaihtaa
  Jos akun varaus on 100% tai lähellä sitä, siirry vaiheeseen 5. Jos akun varaustaso on alle 100%, siirry vaiheeseen 2
 2. Jos akku on suljettu (huoltovapaa), siirry vaiheeseen 5, ellei tarkista elektrolyyttitasoa, lisää tislattua vettä ja siirry kohtaan vaihe # 4. Jos et siirry vaiheeseen 3
 3. Hydrometritesti, tarkista kunkin kennon ominaispaino. Niiden kaikkien tulisi olla vähintään 1,265, jos akku on hyvässä kunnossa. Jos kaikki kennot ovat alle 1,225, siirry vaiheeseen 4, korkeimman kennon lukeman ei tulisi olla yli 0,050 alimman kennon yläpuolella, jos se korvaa enemmän heikon kennon akkua. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 5
 4. Lataa akku. 3 minuutin lataustesti. Kytke laturi akkuun ja aseta laturi 30--40 ampeeriin 3 minuutissa. Tarkista jännite latauksen aikana, jos se on yli 15,5 volttia. Vaihda akku, se ei hyväksy latausta, jos alle 15,5 volttia pienennä laturin asetusarvoksi 2 - 10 ampeerin alue (vähemmän on parempi, nopea lataus lyhentää akun käyttöikää) ja jatka akun lataamista, kunnes akkulaturin mittari näyttää lähellä nollaa ampeeria. Huomaa, että tämä voi kestää vähintään 8 tuntia riippuen akun lataustilasta ja kunnosta. Irrota laturi ja odota 2 tuntia, kunnes pintalataus haihtuu, ja siirry vaiheeseen 1
 5. Kuormitustestaus tehdään erikoistuneella testaajalla. Suurimmalla osalla paikallisista osista tai akkuliikkeistä on sellainen ja se tarjoaa ilmaisen testauksen. Ensin käsittelen kuinka testi ladataan kuormitustesterillä ja sitten testi, jonka voit tehdä ilman kuormitustesteriä.

  Kuormitustestauslaitteella lataa akku puoleen CCA: han (kylmäkäynnistysvahvistimeen) 15 sekunnin ajan tarkkailemalla jännitettä, jonka se ei saa pudota alle 9,6 voltin, jos se vaihda paristo. Kun kuorma on poistettu, akun jännitteen tulisi palautua vähintään 12,24 volttiin 5 minuutin kuluessa kuormitustestistä, ellei paristoa vaihdeta.

  Testaus ilman kuormitustestauslaitetta , tämä ei kuormita akkua niin paljon kuin yllä oleva testi, joten jos se läpäisee tämän, akku voi silti olla huono jos se epäonnistuu, voit olla varma, että akku on huono. Poista ajoneuvo väännöistä irrottamalla kelan johto tai polttoainepumpun rele. Kytke kirkkaat ajovalot päälle ja pyöritä ajoneuvoa 15 sekunnin ajan (älä pidempään äläkä toista tätä testiä 3 minuutin kuluessa tai käynnistyslaite saattaa vahingoittua) akun DVOM-muistilla nähdäksesi, putoako jännite alle 9,6 volttia vai ei eivät parane edellä mainitun kokeen jälkeen. Jos jompikumpi näistä kahdesta epäonnistuu, akku on huono.

Jos akku tarkistaa, seuraava testi on latausjärjestelmä.

@JoshCaswell Viittaamani avoimen piirin jännitekaavio ei osoittanut eroa lämpötilassa, muutamien muiden lähteiden tarkistaminen osoittaa vain pienen avoimen piirin jännitteen lämpötilakorjauksen. [Tässä on linkki yhteen artikkeliin] (http://www.scorekeeper.com/jaguar/BatteryChargeEstimates.pdf) Ominaispaino muuttuu lämpötilan mukana, mittarissani on taulukko, joten en ajatellut mainita sitä alkuperäinen viesti. Kuormitustestausjännitteeseen vaikuttaa myös lämpötila -0,1 volttia jokaista 10˚F alle 70˚F: n ja noin 30˚F: n välillä, sen jälkeen se on -0,2 volttia, kunnes saavutat 0˚F.
Tämäpä kiintoisaa. Olin juuri tekemisissä tyhjenemisen kanssa tällä viikonloppuna. Päälähteeni oli http://www.pacificpowerbatteries.com/aboutbatts/Car%20Battery%20FAQ/carfaq4.html, jonka kaavio on ilmeisesti peräisin akkualan organisaatiosta, BCI: stä. Näyttää siltä, ​​että ymmärsin väärin jännitteenmuutoksen suunnan - linkkisi tekee siitä selvemmän (ja on mukava suoraviivainen yleisesti, BTW). Aion poistaa aikaisemman kommenttini.
Toimiva linkki yllä olevaan kommenttiin: http://www.pacificpowerbatteries.com/aboutbatts/Car%20Battery%20FAQ/carfaq4.html
Miksi 11,89 volttia vastaa 0%: n latausta mielessäsi? Eikö 0 volttia tarkoita 0%: n latausta? Valitettavasti en tiedä mitään akkutekniikasta.
Haluaisin laittaa vastauksesi akkukäyttöiseen wikiin ja repiä tonne sanastostasi, hyvä wid dat? :-)
@dan,, jos tyhjennät akun yli 0%, satutat sitä. (Autojen akuissa se on hieman alle 12 V, kuten todettiin. NiCad ja NiMH sietävät täydellisen purkautumisen, uskon; Li-ioni tulee vaaralliseksi, jos se purkautuu yli 2,5 V, IIRR, minkä vuoksi puhelin sammuu, kun se on vähissä.) miksi akun litistäminen (tyhjentäminen kokonaan) on huono idea ja miksi jos teet tämän liikaa, huomaat, että akku ei enää lataudu.
@MoveMoreCommentsLinkToTop, Haynes haluaa minun ottavan pinnan latauksen pois akusta käyttämällä kaukovaloja * ennen * jännitteen testaamista vaiheessa 1. Itse asiassa se haluaa minun lataavan akun ensin; sitten
"** Huomaa: ** * Akun pintalataus on poistettava ennen tarkkojen jännitemittausten suorittamista. Kytke kaukovalot päälle kymmeneksi sekunniksi, sammuta ne ja anna ajoneuvon seistä kaksi minuuttia. * Moottorin ja kaikki lisävarusteet Pois päältä, kosketa volttimittarin negatiivinen anturi akun negatiiviseen napaan ja positiivinen volttimittari akun positiiviseen napaan (katso kuva). Akun jännitteen tulee olla vähintään 12,6 volttia. " (Korosta heidän omaansa.) Sen jälkeen se sanoo lataavansa sen ennen kuormitustestiä, jonka panen merkille myös teille.
Odotetaanko latausta vaiheeseen 4 asti, onko se tarpeen turvallisuussyistä - esimerkiksi jos se tarvitsee täyttöä?
NoCarrier
2011-03-16 21:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos akkutesteri puuttuu, aja paikalliseen autovaraosakauppaan ja anna heidän testata sitä ilmaiseksi. Testi on yleensä ratkaiseva ja kertoo, onko akku kunnossa.

Jos valitset uuden akun, hanki Optima punainen tai keltainen yläosa. Nämä asiat kestävät ikuisesti.

Tein virheen olettaessani, että Sears-paikka voisi tehdä tämän oikein akulla, jonka ostin heiltä. He eivät voineet. He kertoivat minulle väärin, että akku oli hyvä, ja olin sitten hukassa sen jälkeen. Otin sen paikalliseen autotallini (joka myös testasi ilmaiseksi!) Ja he kertoivat minulle, että se oli goner.
Tarkka asia, jonka haluat heidän kertovan sinulle, on akun CCA. Ei vain "hyvä / huono".
Mikä on "ikuisesti" akun puheessa? Luulin, että 4–5 vuotta, jonka sain virrallani, olivat "ikuisesti" AZ: n kuumuudessa, koska kaikki paristoja myyvät täällä vaativat, että maksat enemmän isommasta takuuparistosta, koska saat varmasti uuden ilmaiseksi! Minulla on nyt Meksikossa valmistettu Kirkland / Costco-tuotemerkki.
"Last forever" riippuu käytöstä. Monissa sovelluksissa yleisin syy akun vikaantumiseen on akun tyhjeneminen, jolloin Optiman lisäkustannukset olisivat turhia. Ja monet ihmiset eivät pidä autojaan yli 5 vuotta, joten myös turhaa käyttää niin paljon akkuun, että se ei tee mitään jälleenmyyntiarvoksi.
Vähittäiskaupan varaosakaupoissa on nyt AGM-vaihtoehdot, jotka ovat halvempia kuin Optima-tuotemerkit. Voin vain olettaa, että ne ovat yhtä hyviä, koska minulla on lyijyhappo Duralast Gold, joka on yli 10 vuotta vanha ja jota on kamalasti käytetty väärin. On erittäin epätodennäköistä, että myymäläbrändit eivät yksinkertaisesti merkitse uudelleen samanlaatuisia tai parempilaatuisia tuotteita; Kauppa takaa massamyynnin, joten kaikki voittavat.
JeremyP
2011-03-16 21:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tavallaan olet jo suorittanut akkutestin ajovalojen avulla. Ajovalot käyttävät vain noin 100 wattia / 8,3 ampeeria. Jos akulla on vaikeuksia tuottaa riittävästi virtaa, käynnistysmoottori antaa sinulle varmasti haasteita lähitulevaisuudessa, koska se vetää satoja ampeereja.

Tarkista myös, että laturi varmistaa toimii tarkistamalla akun jännite auton käydessä. Sen tulisi olla välillä 13,5 - 14 V.

TMN
2012-06-30 01:10:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei välttämättä, se voi tarkoittaa, että sinulla on huono maa tai korroosio jossain ajovalopiirissäsi, mikä estää virtaa. Mutta yleensä olet oikeassa olla huolissasi akusta. Mielestäni @ NoCarrierilla on vastaus - pyydä paikallista mekaanikkoa / varaosakauppaa tarkistamaan se. Paristoni näyttävät aina kuluvan ilman varoitusta - käynnistyvät ja kuluvat hyvin yhtenä päivänä, tasainen seuraavana.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...