Kysymys:
Kuinka kytkin toimii?
user3407319
2015-07-18 12:38:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, kuinka kytkin voi erottaa vauhtipyörän kytkinlevystä siten, että virta katkaistaan ​​moottorista.

Pysähtykö tuloakseli (ja akseli) heti, kun näin tapahtuu?

Jos he liikkuvat, heillä tulisi olla jonkin verran pyörimisenergiaa, kuinka kaikki energia menetetään yhdessä sekunnissa ja se pysähtyy?

Kaksi vastused:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2015-07-18 17:28:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Peruskytkin koostuu kolmesta pääosasta:

  • vauhtipyörä

enter image description here

  • Kitka levy

enter image description here

  • painolevy

enter image description here

( HUOMAUTUS: Nämä kolme kappaletta eivät oikeastaan ​​sovi yhteen. Käytän kuvia havainnollistamiseen.)

Vauhtipyörä on kiinnitetty moottori. Painelevy on kiinnitetty vauhtipyörään. Kahden väliin jää kitkalevy. Kitka toimii hyvin kuten jarrupalat, sillä se tarttuu vauhtipyörään / painelevyyn kummallakin puolella, mikä muu kitka.

enter image description here

voimansiirto sijoitetaan kitkalevyn läpi ja ajaa vauhtipyörän keskellä olevan ohjauslaakerin päällä. Kun painat kytkinpoljinta, heittolaakeri työnnetään kytkimen sormia vasten, mikä vetää levyn pois vauhtipyörästä. Kun painolevy vedetään poispäin, se sallii riittävän tilan kytkimen väliin irtikytkemistä varten ja kitkalevyn annetaan pyöriä vapaasti. Tämä irrottaa moottorin tehon siirtymästä vaihteistoon. Kun vapautat kytkinpolkimen, levy liikkuu takaisin vauhtipyörää kohti, sieppaa kitkalevyn takaisin ja voimansiirto palautuu voimansiirtoon.

Ei, ei ole, että tuloakseli pysähtyy välittömästi kun kytkin irrotetaan. Se on vain, että jokaisen yksikön (moottori ja voimansiirto) saa toimia tässä vaiheessa toisistaan ​​riippumatta. Tämä antaa sinulle aikaa vaihtaa vaihteita tai valmistautua pysähtymiseen.

Mitä eroa kitkalevyllä on kytkinlevyllä, vai ovatko ne sama asia?
@MaxGoodridge - Sama asia. Kitkalevy on yleisin nimi sikäli kuin tiedän. Sen kutsuminen kitkalevyksi kuvaa hieman paremmin sitä, mitä se todella tekee.
Shobin P
2015-07-21 17:13:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on kytkin?

Kytkin on yksinkertainen laite, mutta ei yksinomaan autoille, jotka mahdollistavat kahden eri nopeudella olevan vaihteen / akselin synkronoinnin sujuvasti .

Ajoneuvoissa kytkintä käytetään vaihteiston ja kampiakselin kytkemiseen / irrottamiseen.

Mitä se tekee?

Periaatteessa kytkin toimii moottorin jarruna, minkä vuoksi väärä vaihto voi aiheuttaa auton tai pyörän jumittumisen, kytkin hidastaa moottoria, jotta pyörät pääsevät kiinni. (Erittäin alkeellinen selitys)

Mitkä ovat osat?

enter image description here

Yllä oleva kaavio näyttää useimpien kytkimien perusmuodon.

Kytkimessä on nämä kolme osaa yhdistettynä toisiinsa, mikä luo kitkaa ja synkronoi moottorin ja pyörät (vaihdelaatikon kautta).

  • Vauhtipyörä

Moottorin edustamiseksi vauhtipyörä on kiinnitetty kampeen ja se liikkuu moottorin mukana. p>

  • Kytkinlevy

Vauhtipyörän ja painelevyn välissä on kytkinlevy. Kytkinlevyllä on molemmilla puolilla samanlaiset jarrupalojen kaltaiset kitkapinnat, jotka joutuvat kosketuksiin metallin vauhtipyörän ja painelevyn pintojen kanssa tai katkaisevat ne, mikä mahdollistaa tasaisen kytkeytymisen ja irrotuksen. Levy

Kun kytkinpoljinta painetaan, painelevy vapautuu, jolloin itsensä ja vauhtipyörän voi pyöriä levystä riippumatta, mikä estää vääntömomentin siirtymisen moottorista vaihdelaatikko. Yleensä valuraudasta tai teräksestä valmistettu painolevy käyttää kalvotyyppistä jousea voiman kohdistamiseksi kerran kytkettyyn levyyn, joka on kiinnitetty kokoonpanoon joukolla hihnoja.

  • Heitä laakerit

Heittolaakeri on painelevyä vasten joko työntö- tai vetotyyppisessä järjestelyssä, joka puristaa kalvon ja vapauttaa levyn, kun kytkinpoljinta painetaan. Kun voimaa käytetään, kalvo vapauttaa jännityksen, jolloin levy voi pyöriä riippumatta kokoonpanosta.

Kaksi alla olevaa kuvaa näyttää, kuinka kytkin toimii kytkettynä ja irrotettuna.

  • Irrotettu

enter image description here

  • Kytketty

enter image description here

  • Kytkintyypit

Pyörämaailmassa on kahden tyyppisiä kytkimiä DRY ja WET / Öljy kyllästetty. Kytkimen käyttöikä ja vähentää ääntä.

Kuivassa kytkimessä, kuten nimestä voi päätellä, ei ole mitään mekanismin välillä, se on paljon parempi siirtää voimaa, koska sitä ei ole rajoitettu kolmannen osapuolen materiaalilla, ne ovat kovaa ja tuottavat kolisevaa ääntä ja kytkimen käyttöikä on vähäinen märkäasennukseen verrattuna (useimmat Ducati ovat wn kuivien kytkimien takia ja on yksi Ducatin määrittävistä äänistä)

  • Tohvelikytkin

Moottoripyörissä moottorijarru voi aiheuttaa takapyörän lukkiutumisen, tällainen tohvelikytkin vain liukastuu vaihteen yli eikä kytke sitä, ellei rpms ole sovitettu, enimmäkseen turvaominaisuus. Pyrin parantamaan suorituskykyä

Pelkästään uusien kytkinlevyjen lisääminen saa järjestelmän kytkeytymään paljon nopeammin ja tehokkaammin (lähellä kuivan kytkimen asetusta), ongelma on, että ulkotyynyt kuluu vähän nopeammin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...