Kysymys:
Kuinka autot ajavat syvän veden läpi, kuten monissa online-videoissa näkyy?
Linux_user0987
2020-02-14 18:19:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lukenut monia varoituksia auton ajamisesta syvällä vedellä. Jotkut ongelmat, jotka tämä voi aiheuttaa, tuhoavat katalysaattorin ja bensiinimoottoreissa vesi voi vahingoittaa sytytystulppia. Ajattelin, että tarvitsit dieselmoottoreissa erityisen pakokaasun, jos haluat ajaa moottorin ollessa veden alla. Ja näin myös videon autosta, jonka moottori tuhoutui.

Kuinka suuri osa tästä on totta? Ja miten nuo nelivetoiset autot ajavat moottoriensa ollessa mudassa veteen? suurilla kierroksilla.

Mitä suositellaan tekemään, jos sinun on kuljettava tulvivan alueen läpi? (Vastaus riippuu tietysti autosta)

Olen nähnyt monia videoita ja kuvia syvässä vedessä ajavista autoista, ja tässä on kaksi esimerkkiä: 1. https://m.youtube.com / watch? v = ednZi2T-TsA&t = 58s 2. https://m.youtube.com/watch?v=LC5ld79joIA

Katso myös https://mechanics.stackexchange.com/questions/5599/
Anekdotisesti: Isäni ja minä olemme ajaneet hänen 95 Land Rover Defender 90 -jokeensa joen läpi, joka nousi aiemmin konepellille. Hän opetti minulle, että se on turvallista tällaisessa maastoajoneuvossa edellyttäen, että et koskaan hidasta hidastumista, koska liikkuminen aiheuttaa edessänne edestä, joten vesi ei kirjaimellisesti tulvaa moottoria. Jos juutut tukkiin tai jokeen jokeen, jota et näe, herätys häviää ja vesi tulee sisään ....
@MaxvonHippel Onko Landylle asennettu snorkkeli? Jotkut tekevät, toiset eivät, ja sillä on suuri ero, vaikka minkä tahansa Defenderin vertaaminen 'normaaleihin' autoihin on epäoikeudenmukaista.
Ei snorkkeliä. Mutta olimme tuolloin suuren joukon muiden maantiellä kuljettajien kanssa, joten emme murehtineet liikaa jumissaolosta, koska pahimmassa tapauksessa yksi heistä olisi voinut vetäytyä meistä.
Seitsemän vastused:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2020-02-14 19:48:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi esitetyistä kysymyksistä, joihin ei ole vastattu, on:

Mikä on suositeltava toimenpide, jos sinun on kuljettava tulvivan alueen läpi?

Vastauksella ei ole mitään tekemistä Mechanics.SE: n kanssa, mutta vastaan ​​siihen joka tapauksessa ...

Alarivi: ÄLÄ tee sitä.

Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, voiko autosi juosta veden läpi ja selviytyä. Sillä on KAIKKI tekemistä, jos pystyt selviytymään. Suuri ongelma tässä on, et näe mitä veden alla on. Et voi nähdä, onko tie pesty. Et voi tietää, onko turvallinen ajaa läpi, riippumatta siitä, pystyykö autosi edes pääsemään sen läpi. Joillakin alueilla, kun alue on tulvinut, vesi voi näyttää rauhalliselta, mutta saattaa olla virtauksia, jotka voivat pyyhkiä ajoneuvosi pois ajoradalta. Kun näin tapahtuu, sinulla ei ole mitään hallintaa. Sinulla on TODELLINEN hukkumisriski tällaisessa tilanteessa. Tämä on PÄÄSYY, miksi sinun ei pitäisi ajaa ajoneuvoasi tulvineillä alueilla.

Älä hukku, käänny ympäri!
Toinen syy olla tekemättä sitä - hometta. Juoksin odottamattomasti veteen aivan kynnysten yläpuolelle, pääsi läpi, ei nähnyt vettä pääsevän auton sisälle, vesi oli raikasta sadevettä (suhteellisen puhdasta), mutta en koskaan saanut hajua kokonaan. (erittäin tasainen alue, ei hukkumisriskiä, ​​mutta olisin silti välttänyt sitä, jos kiinnitin huomiota)
Tämä on täysin pätevä neuvo ja hyvä idea, mutta siinä ei käsitellä kysymyksen "miten" osaa. On yllättävän pieni määrä syitä, miksi jonkun PITÄÄ ajaa veden läpi NYT. Vedenpinnan laskemisen odottaminen tai toisen reitin löytäminen on yleensä turvallisempaa. Syyt, kuten "Minun täytyy päästä töihin nyt", ovat kiistanalaisia ​​- se ei ole riskin arvoinen, kun taas "Olen jumissa tällä saarella ja sen veden alla nyt" on eri asia. Vastauksen on pysyttävä sen erinomaisena neuvona tässä tilanteessa.
Myös tulvavesien on tiedetty poistavan kaivonkannet, mikä olisi melko epämiellyttävää kohdata pyörää.
Kommentteja ei käytetä laajempaan keskusteluun; tämä keskustelu on siirretty chatiin (https://chat.stackexchange.com/rooms/104679/discussion-on-answer-by-ps2-how-do-cars-drive-through-deep-water-as- kuvassa).
@all Minusta tuntuu, että suurin osa tästä kysymysvastausstrategiasta sopii paremmin chat-huoneeseen tai metakysymykseen. Koska tästä kysymyksestä ja siihen liittyvästä vastauksesta on jo keskusteluhuone, olen merkinnyt useimmat aiheen ulkopuoliset kommentit tarpeettomiksi. Voit vapaasti keskustella siinä huoneessa. Ole kuitenkin tietoinen siitä, että tämän sivuston on aina muistettava, että tässä käsitellyillä toimilla tai tekniikoilla voi olla elämää muuttavia tai elämän päättäviä seurauksia.
Criggie
2020-02-15 05:35:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsimäsi termi on kahlaussyvyys , jonka valmistaja on määrittänyt. Ne saattavat yllättää sinut ja sen tiedot, jotka sinun pitäisi tietää ajoneuvostasi. Se on käyttöoppaassasi tai hae sitä verkosta.

Esimerkkejä

  • Jeepit sanovat 500 mm, ja joissakin malleissa 700 mm
  • Mercedes GLC -maasturissa on kahlatussyvyys vain 300 mm
  • Landrover Discoveryn (ei pienemmän Discovery Sportin) kahluussyvyys on 900 mm - tämä on syvyys, jossa takaosa alkaa kellua.
  • Nissan Leafilla on valtava 700 mm: n kahlaussyvyys - kyllä ​​sähköauto.
  • Nissan Fairladylla on ilmanotto ajovalojen takana, joten se pystyy menemään vain noin 2 tuumaa vettä, mikä edellyttää tasaista seisovaa vettä.

Kaikkien autojen turvallisin oletus on ÄLÄ aja veden läpi. Seuraava on "ei syvemmällä kuin auton kynnykset. Autopohjaisen maastoauton kohdalla se on vain auto. Oikealle nelivetoiselle ajoneuvolle" pyörän akselin keskipiste "on turvallinen minimi. Kaikki tämä edellyttää, että ajoneuvo on modifioimaton. / p>


Keskustelkaa kahdesta videosta:

Ensimmäisessä näkyy pari suhteellisen muokkaamattomia utes-pareja (lava-autot), jotka yrittävät ajaa ylävirtaan veden virtausta vastaan. eivät ole joen keskellä, joten todennäköisesti hieman matalammalla reunalla.

Lähin ajoneuvo on juuttunut, koska sen pito on yhtä suuri kuin tulevan veden paine, minkä vuoksi se voi t matkustaa eteenpäin. Matkustajat hyppäävät yrittääkseen lisätä pitoa.

Isuzu DMAX ute -laitteessa on raitista ilmanottoaukoa suoraan kameraa lähinnä olevan pyöränkaaren yläpuolella. on hieman matalampi.
enter image description here

Nämä kaksi ajoneuvoa ovat suurin mahdollinen syvyytensä vesireittiä varten.

RISKIT: Onneksi he pelaavat matalassa paikassa - nauhoituksen lopussa näkyy pieni ulkonema ylävirtaan, joka suojaa heitä joen virtauksen pahimmalta. Jos he olisivat yrittäneet ylittää joen tällä kaarrella, se olisi päätynyt ajoneuvoihin, jotka kelluvat alavirtaan hallitsematta. Huomaa, että lähempänä oleva ajoneuvo tulee ulos siirtymällä oikealle matalammalle alueelle ja saa sitten pitoa. Seuraava ajoneuvo päätyy joen virtauksen työntämän taaksepäin. Ja kuljettajan ovesta vapautuu paljon vettä lopussa.


Toisessa näkyy muokattu australialainen Toyota-sarja 80, joka ylittää kahlaaman, joka on todellakin liian syvä turvalliseen ylitykseen. Ajoneuvo kelluu, koska maa on pudonnut liian kauas veden pinnan alle. Tämä aiheuttaa vetohäviön ja hidas virta työntää ajoneuvon alavirtaan. Tämä on huono tilanne ja nyt kuljettajalla ei ole hallintaa. Onneksi joenpohja muuttui hieman matalammaksi lähelle reunaa, vesivirran nopeus hidastui ja etupyörät saivat riittävästi pitoa virran voittamiseksi. Nyt kuljettaja on saanut jonkin verran hallintaa ja voi siirtyä matalammalle alueelle ja päästä ulos.

RISKIT: ajoneuvo saattoi uhata, että se pestään alavirtaan hallitsematta ja mahdollisesti tarttuu ja kaatuu. Tämä oli uskomattoman vaarallista, vaikka se oli suhteellisen rauhallinen. Ihannetapauksessa he olisivat köydenneet taka-vetokoukkuun niin, että se olisi voitu vetää takaisin kelluvan kerran, mutta kun pito menetetään, se on siirtynyt suunnittelusta reagoimiseen

Toinen mahdollisuus olisi ollut sallia ajoneuvon täyttyä vedellä, vähentää sen kellumista ja antaa sen saada pitoa. Tässä on riski, että uppoat ja saatat hukuttaa itsesi. Lisäksi kaikki sisällä olevat tavarat kastuvat (mikä tapahtuu joka tapauksessa, huomaa kuljettajan ovi lopussa)

Still from second video

Huomaa yllä olevassa valokuvassa suuri musta muovinen ilmanottoaukko A-pylväässä, joka lakaisee kuljettajan sivusiipeen? Tämä on ilma-snorkkeli, ja moottori hengittää sisään. Sen moottoriekvivalentti:

enter image description here

Kun snorkkelin / schnorkelin pää menee veden alle, moottori vetää vettä sisään ilman kanssa ja tukehtua ja pysähtyä aiheuttaen mahdollisesti kalliita sisäisiä vaurioita. Et halua sitä.

Sen ei tarvitse olla myöskään vettä - riittävä sumutus tai sade tai sumu voi aiheuttaa ongelmia myös moottorille.

Poistoputkelle ei tarvita - kaasut tulevat pakota vesi ulos pakoputkesta ja kupli ylös, kunhan moottori on edelleen käynnissä. Joillakin kaksoispakoputken pakoputkilla on ongelmia, jos on olemassa yhteinen kammio, jossa toinen puoli tulvii ja toinen puoli jatkuu ilmanvaihtoa.

Jos moottori pysähtyy vedessä, olet melko kova. Paras käytäntö, jos vesi on yli akselin / pyörännapa, on hinattava ja käynnistettävä moottori uudelleen. Mutta saatat estää esteen. Aika on myös kriittinen, mitä kauemmin istut vedessä, sitä syvemmälle pyörät uppoavat ja sitä enemmän vettä päätyy matkustamoon. Plus antaa enemmän aikaa vedelle pääsemiseen sähköisiisi.


Tässä on toinen snorkkeli, joka näyttää, kuinka se yhdistyy ilmansuodattimeen / ilmalaatikkoon. Olen henkilökohtaisesti ajanut tämän konepellin (hupun) yläpuolella olevan veden läpi. Onneksi se oli tiivistetty vyöruusu, joten hyvä tukeva jalusta. Jos se olisi ollut mutaa tai lietettä tai irtonaista vyöruusua, se olisi paljon vaarallisempaa.

Own work, own car

Kyllä - se on kukkaruukku ja Marley-putken kyynärpää landroverilla. Silmäsi eivät petä.
Akselin hengityslaitteet?
@PeteKirkham Erinomainen piste - valmistajan kahlaussyvyysluokitus kattaa koko ajoneuvon varastomallin. Jos akselihengittimet rajoittavat syvyyttä, olkoon niin. Yläpuolella olevan landroverin etuosan tuuletus on puristettu snorkkeliin ja takaosa diffuusioon galvaaniseen valenssilevyyn, joten se voi nousta 1,7 metriin eteen ja noin 1,0 takana. En kuitenkaan tee sitä.
@ Criggie: Voitteko selittää, kuinka toisen videon 4wd selviytyi VAIN vedestä suojatun ilmanottoaukon kanssa? Opin vastauksestasi, että laturi voi vahingoittua vedestä, joten eikö autossa ollut laturia upotettuna? (Muun muassa akku). Ja voitko selittää, miksi tämä ei välttämättä toimi (oletan) vuoden 2020 Mercedes- tai land-roverissa, jossa on paljon tietokoneita? (Ulkoisen ilmanottoaukon kiinnittäminen ja ajaminen konepellin kanssa veden alla?)
Laturi @Linux_user0987 on ehdottomasti vedenalainen - myöhemmin veden taso näytetään kuljettajan avoimessa ikkunassa. Koko moottori on veden alla, sekä laturi, akku, turvatyynyt (jos asennettu), kaikki kojelaudan / konsolin instrumentit, kaikki ajoneuvon anturit ja kuljettaja on vedessä kainaloihinsa saakka. Kaikki luetellut kärsivät! Laturi siivilöi likaa jne. Jokivedestä ja sen käyttöikä lyhenee. Tietokoneet ovat suljetuissa muovikoteloissa, jotka suljetaan, mutta kuten tiedämme, se ei ole pysyvä sinetti. Liittymät epäonnistuvat.
@Linux_user0987 Moottorin ja kuljettajan ilmanotto on pakollista. Laturia ei tarvita jatkuvasti - vaikka se olisi kuollut, moottori olisi käynnissä minuuteista tunteihin akulla. Jos tietokone kastuu, sen peli on ohi ja jonkun on saatava köysi päälle ja vedettävä kuollut ajoneuvo ulos. Huomautus - huomaa kuljettaja avaa oven tyhjentääkseen vettä poistuttaessa. Siellä on paljon märkää tavaraa, joka voi ilmetä korroosioongelmina ajan myötä tai ei (se on kuuma ja kuiva AU: ssa ja se voi kuivua ilman kysymystä)
Olisiko mitään erityistä ongelmaa vedenpitävän "kylpyammeen" rakentamisessa moottorin vertailussa mahdollisesti yhdistettynä pumppuun siihen vuotavan veden poistamiseksi? Luulisin, että joku, joka aikoi lisätä snorkkelin autoon, voisi suojella moottoritilaa vedeltä.
Että Isuzun imu on veden yläpuolella, mutta sen pakoputki ei ole. Se voi silti hukkua päinvastoin, ja vaikka pidät sen hengissä moottorin pakottaessa ilman ulos, tulet jossain vaiheessa äänenvaimentimeen, eikä se ole ollenkaan hyvä. Snorkkelien on mieluiten mentävä imuaukkoihin ja pakokaasuun.
@supercat - lämmöntuotto voi olla ongelma joillekin komponenteille.
@TLW: Yksi on ehkä lisättävä sisäpuhallin (ja siinä on myös paikka, jossa ilmaa voi mennä jäähdyttimen ohi puhaltamisen jälkeen), mutta en usko, että tällaiset asiat olisivat ylitsepääsemättömiä.
@supercat kuulostaa vaikealta - ylimääräinen paino ei auta, ilmanjäähdytys on vaikeampi ja itse moottori on enimmäkseen vedenpitävä. Tärkeimmät sisäänpääsyalueet ovat mitä tahansa tiivisteitä ja mitä liikkuu, joten laakerit ja sähköliitännät sekä öljyntäyttö / tyhjennys. Parempien tietokonelaatikoiden rakentaminen olisi sytyttimiä
Elokuvassa * Danten huippu * Pierce Brosnan ajaa Chevyn esikaupunkia snorkkelilla joen läpi. Hän menettää pitonsa kelluessaan, mutta saa sen takaisin, kun hytti täyttyy vedellä - painaa sen. Se on vain elokuva, mutta ei epärealistista. https://www.youtube.com/watch?v=ZyLi2ApFhbY
@HannoverFist yllättävän uskottava. Niin kauan kuin kuljettaja voi vielä hengittää (jotenkin) ja riittävä pito palaa, ja virran voima voidaan voittaa pitämällä, eikä moottori pysähdy mistä tahansa syystä.
Viimeaikaiset varastot JEEP Rubicons määrittelee 30 "(762 mm). Olen testannut niitä suunnilleen sillä korkeudella. Akku ja imu ovat kunnossa ja niillä näyttää olevan riittävä pito niin kauan kuin jatkat liikkeitä. Oven tiivisteet pitävät kokemukseni mukaan hyvänä. Tyhjennä tulppia ei poisteta kerran (lukitse ne kumisementillä takaisin paikalleen.) En suosittele menemistä niin syvälle, jos vesi on mutaista. Voit ylikuumentua. Saatat myös unohtaa vielä suuremman pudotuksen.
Markus
2020-02-14 18:58:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autoa ei yleensä tule ajaa veden läpi! Yaris-mallissasi, jossa sinulla oli korkeat kierrokset, mitä tapahtuisi, jos ilmanottosi olisi veden alla, moottori täyttäisi osan sylinteristä vedellä ja koska vesi ei puristu, se taivuttaa mäntää. Tätä kutsutaan vesilukitukseksi ja se on usein katastrofaalinen vika. Joten älä tee sitä, jos haluat jatkaa autosi ajamista.

Jos haluat saada auton menemään syvään veteen, sinun on kuitenkin korjattava tiettyjä asioita. Ensinnäkin, mistä moottori saa ilmansa? Joidenkin autojen ilmanotto on alhaalla moottoritilassa, toisten autojen korkeus on korkeampi ja korkeampi taaksepäin, sitä parempi (tätä varten). Toisessa leikkeessä näet, että heillä on snorkkeli (matkustajan A-pylväs), joten ilmansyöttö on varmistettu erittäin syvälle ajamiselle.

Vedessä ajamiseen on myös tiettyjä tekniikoita. Ei liian nopeasti, mutta riittävän nopeasti keula-aallon luomiseksi:

bow wave

Sitten pääsemme elektroniikkaan. Suurin osa auton elektroniikasta on jonkin verran vesisuojattu. Tämä riippuu kuitenkin tuotemerkistä ja iästä jne. Erittäin hyvä vinkki ei ole saada ECUsi uppoamaan! Usein tietokoneet sijaitsevat auton sisällä, pysyvätkö auton sisätilat kuivina (jotkut autot on rakennettu kuiviksi, mutta useimmat eivät).

Dieselin pakoputket eivät tiedä mitään, mutta bensiini auto toimii. En kuitenkaan voi kuvitella, että se on erittäin hyvä nopeiden lämmönmuutosten kanssa.

Viimeinen huomio: suolavesi ... yritä vain pysyä poissa suolavedestä kokonaan. Suolavesi on syövyttävää melkein kaikissa osissa autoa. Sähköliittimet voivat ajan mittaan mennä pieleen (voi olla vaikea löytää). Jutut alkavat ruostua. Jos sinulla on suolaa, muista puhdistaa se hyvin perusteellisesti!

Eetteri snorkkelilla, hitaasti tai epäonnistuneesti.
Nyt TÄMÄ Markuksen vastaus on kysymys, toisin kuin [tämä turvallisuuteen liittyvä väärinkäyttövastaus] (https://mechanics.stackexchange.com/a/74500/55184).
Jos olet ajautunut suolaisen veden läpi, pikakorjaus on roikkuva matka makean veden läpi, kuten jokisänky, suolaisen veden pestä pois. Jos maasi suolaa teitä talvella, tyhjäkäynti edestakaisin juoksevan puutarhan sprinklerin yli voi tehdä suurimman osan työstä. Hyvää puhdistusta varten on hyvä höyrypuhdistaa moottoritilassa ja alustan ympärillä. Kun se on puhdistettu, pysäköi ajoneuvo autotalliin kuivumaan, älä jätä sitä kylmään.
BONUS: Löysin tämän leikkeen muutama vuosi sitten. Ollakseni oikeudenmukaisia, ne menevät hyvin syvälle ja myös jumittuvat, joten vesi saa enemmän aikaa vuotaa sisään. Joka tapauksessa videossa ne tyhjentävät kaikki auton öljyt. Se ei ole hyvä! Mutta hauska katsella, nauti: https://www.youtube.com/watch?v=vpY6mdP2aRE
Rory Alsop
2020-02-14 18:51:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on paljon muuttujia, mutta tärkeimmät riskit ovat:

  • veden oikosulku sähköjärjestelmissä
  • vettä imetään ilmanottoon (tai mahdollisesti pakokaasuun)
  • kylmä vesi, joka joutuu kosketuksiin kuuman metallin kanssa aiheuttaen lämpöshokin

Ensimmäinen riippuu suuresti siitä, missä ja miten johdotusjärjestelmät ohjataan ja suojataan. Sulakerasiat, liittimet, akku jne. On yleensä asennettu kohtuullisen korkealle, mutta nopea veteen meneminen voi helposti aiheuttaa roiskeita osumaan herkkiä alueita. Ja syvempi vesi tarkoittaa, että se ei ole vain roiskeita.

Ilmanottoaukkoja voidaan liikuttaa turvallisuuden vuoksi - katso monien maastoautojen snorkkelit, jotta ilma voidaan viedä selvästi vedenpinnan yläpuolelta - mutta jotkut ovat hyvin matalalla, esim. pyöräkaaressa tai etupuskurin takana. Moottorin täyttäminen puristamattomalla vedellä ja tuhoaminen on erittäin helppoa.

Pakoputket voivat olla myös ongelma - korkeammilla kierroksilla ajaminen matalilla vaihteilla antaa vähemmän mahdollisuuksia veden virtaamiseen pakokaasuun, mutta yritä välttää vaihdetta, koska se voi antaa mahdollisuuden tulviin.

Lämpöshokki on yksi niistä arvaamattomista - voit murskata lohkoja tai turboja, mutta saatat olla kunnossa - se on riski.

Älä unohda, että imuaukossa oleva vesi voi taipua kiertokankia!
Toinen asia - matkustamoon tuleva vesi tekee matkustajista jonkin verran äänekkäitä. Enemmän, kun sen kylmä vesi. Sitten räjähdysmäisesti kovempaa, kun syvyys kasvaa ja he ymmärtävät, että puhelimet ja lounas ovat vaarassa.
Harper - Reinstate Monica
2020-02-16 23:22:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Myöhemmin he myyvät auton tikkarille

Ja sillä köyhällä tikkarilla on jatkuvasti sähköongelmia, jotka maksavat heille tuhansia korjausyrityksiä ja johtavat lopulta auton romuttamiseen.

Jos et usko sitä, minulla on ihan mukava tulva-auto myydä sinulle!

Nykyaikaiset autot ovat erittäin sähköisiä. Ne ovat enemmän tietokone, johon moottori on kiinnitetty, kuin päinvastoin. Jos et usko minua, napsauta huppuasi ja katso. Tähän liittyy lukemattomia sähköliitäntöjä ja kehittyneimmät liittimet, joita olen koskaan nähnyt kosteuden ja tavallisen sateen roiskumisen estämiseksi. Liittimiä ei ole suunniteltu upotettaviksi, ja upottaminen aiheuttaa veden pääsyn liittimeen. Sitten syöpyminen alkaa hitaasti.

Joten nämä ovat periaatteessa "Jackass" -videoita.

Kyllä ja ei. Keskimääräinen autosi EI selviydy veden alla, mutta jotkut runsaat ajoneuvot, joissa on nostetut vetojunat ja snorkkeliöljy, koska sähköjärjestelmä oli suljettu veden tunkeutumisen estämiseksi. Ei snorkkeliä, erittäin epätodennäköistä, että se suljettiin.
Josh Campbell
2020-02-14 19:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

** HUOMAUTUS ** Pidän tämän vastauksen paikallaan, jotta en pätisi siihen liittyviä koulutuskommentteja. Tässä antamani tiedot ovat kuitenkin epätarkkoja, eikä niitä tule käyttää viitteenä. Anna minulle vähän siitä nöyrästä piirakasta.

Tämä on hyvin yksinkertainen vastaus. Kaikki moottorit tarvitsevat ilmaa toimiakseen. Sekä polttoaine että ilma sekoittuvat polttokammioon ja sytyttävät sytytystulpat. Ilma vedetään sisään moottorin päällä olevan ilmalaatikon läpi. Ajoneuvo voidaan upottaa veden alle noin minuutiksi, ennen kuin vesi alkaa suodattaa ilmalaatikon läpi ja palotilaan. Kun tämä tapahtuu, moottori alkaa yksinkertaisesti tukehtua ja lopulta kuolee (vesi ja polttoaine eivät pala). Niillä kuorma-autoilla ja maastoautoilla, jotka näet tarkoituksellisesti ajaessasi veden alla, on ns. snorkkeli. Putki, joka ulottuu ilmalaatikosta hupun alla ajoneuvon katolle. Tämä antaa moottorin hengittää ja estää veden pääsyn moottoriin.

Jos ajoneuvo pysähtyy veden alla (ei snorklata) ja se hinataan, se voi silti herätä eloon (riippuen siitä, kuinka vanha se on). Käytän 95 Pathfinder -laitettani esimerkkinä. Tulin moottoriani kerran onnettomuuden vuoksi, koska en tiennyt kuinka syvä vesi oli. Vedin sen vinssillä, annoin veden valua noin 10 minuuttia, sitten hyppäsin sisään ja aloin kammella sitä. Kun tein tämän, kaikki palotilassa oleva vesi (männänpäiden ja sytytystulppien välinen alue) alkoi ampua pakokaasustani. Kolmen tai neljän kammen jälkeen Pathfinder lähti takaisin ylös ja lähdin.

Vastauksena kysymykseesi, kyllä, tämä voi tuhota katalysaattorisi. Sanomatta, että niitä ei ole suunniteltu ampumaan vettä niiden läpi ja jättämään sen siihen. Sytytystulppien kohdalla vesi ei vahingoita niitä. Kun ne kuivuvat (kammen aikana), he ovat hyviä mennä.

Kaikesta tästä huolimatta pidä mielessä, että sanoin, että kaikki riippuu ajoneuvon vanhuudesta (vanhempi on luotettavampi). Epäilen vakavasti, että näet koskaan vuoden 2001 jälkeen valmistetun ajoneuvon menevän veden alle. Nykypäivän ajoneuvot ovat täynnä niin paljon elektronisia esineitä, että todennäköisesti vahingoitat tuhansia dollareita yksinkertaisesti saamalla vähän vesisuihkua konepellin alle. He eivät selvästikään selviytyisi uppoamisesta.

Osa vastauksestasi on erittäin epätarkka. Veden saannin ongelmana ei ole se, että vesi / polttoaine ei pala, vaan on todennäköistä, että vesi tulee moottoriin aiheuttaen niin kutsuttua * hydrolockia * (tai mahdollisesti hydralockia). Vesi ei puristu. Hanki riittävästi sitä sylinteriin ja se saa moottorin pysähtymään äkillisesti. Tämä voi aiheuttaa vakavia ja jopa katastrofaalisia vahinkoja moottorille, josta se ei toipu ilman suurta leikkausta. Kun sanot, että vedessä ajaminen voi kestää minuutteja, kerron sinulle, että se voi kestää sekunteja. Ei hyvä asia.
En ollut perehtynyt Hydrolockiin, joten minun on tehtävä lisää tutkimusta. Mielenkiintoista on, että olen juonut aikaisemmin kokonaan kaksi ajoneuvoa: 95 Pathfinder ja TL1000R. Molemmat kertaa moottorit roiskuivat ja kuolivat, ja molemmat kertaa ne palasivat eloon pienellä vaivalla. Joten nyt olet saanut minut utelias. Mielestäni tässä on enemmän.
Moottorit eivät missään tapauksessa saaneet vettä sylintereihin. Jos vesi imeytyisi sisäänottoiskuun, missä se menisi puristusiskulla? Pakokaasustasi tullut vesi oli ilmeisesti vain vettä, joka pääsi pakokaasuun, kun pakokaasu upotettiin. Onneksi moottorit katkaisivat selvästi ennen imemistä vettä sylintereihin.
@JoshCampbell kun luulet tulvanneesi kaksi autoa, oikosuljit todennäköisemmin moottorin pysäyttävän sähköjärjestelmän. Jakelijan kannet ovat alttiita kosteudelle, pudotus väärään paikkaan voi pysäyttää moottorin. Tällöin vedessä lepäävä jäähdytyspuhaltimen terä voi riittää pysäyttämään moottorin käynnistyksen (olettaen, että kammiokäyttöinen puhallin ei ole sähköinen). Bensiinimoottorin hydrolock-tapahtuma voi olla palautettavissa vaivalla, dieselpolttoaineella se on normaalisti ohi vähintään yhden mäntä / kartio.
Arvostan teitä, että käytitte aikaa osoittamaan väärää tietoa. Olen päivittänyt vastaukseni. Suoritettuani useita tunteja tutkimusta hydrolockingista olin järkyttynyt liioittelematta. Paitsi siltä, ​​että polttokammiossa oleva vesi voi aiheuttaa katastrofaalisia moottorivaurioita, se voi tapahtua melkein välittömästi. Kun saan uuden käsityksen tästä, minusta on uskomatonta, että Pathfinder selviytyi. Huomaan nyt esittävän saman kysymyksen kuin OP. Kiitos vielä kerran kaikille.
@Criggie Oletko varma, että jäähdytyspuhaltimen terä vedessä pysäyttää moottorin käynnistymisen? En näe sitä tapahtuvan. Käynnistysmoottori on kytketty moottoriin vaihteilla, kun taas puhallin on kytketty pienellä hihnalla. En usko, että terän lisäkuormalla vedessä on mitään vaikutusta. Jos jotain, vyö vain liukastuu. Kun katsot, että käynnistin kääntää moottorin ja kaikki apulaitteet, olen melko varma, että tuuletin ei pysäytä sitä.
@HandyHowie ehkä, ehkä ei. Moottorin käynnistämistä veden alla tai osittain veden alla ei suositella - tuulettimen siipipyörän vaikutus tekee siitä mahdotonta tai ainakin paljon vaikeampaa. Muovituulettimen halkeilu tai napsahdus on mahdollista ja metallituulettimen taivutus on myös mahdollista. Lisäksi käynnistys tarkoittaa erilaisia ​​voimia juoksulle, joten vesi voi päästä liitoksiin / tiivisteisiin / laakereihin. Kytkinlevyjen kaltaiset esineet kastuvat myös, jos kytkin painetaan veden alla. Ja muista, ettei vesi ole myöskään puhdasta.
@Criggie Olen samaa mieltä kanssasi, se on typerä idea laittaa auto ensin veteen ja yrittää käynnistää se on vielä typerämpää. Älä vain näe tuulettimen aiheuttavan suuria ongelmia, etenkin verrattuna muihin asioihin, jotka voivat mennä pieleen.
Oletko koskaan nähnyt koulutieteellistä kokeilua, jossa pudotat sytytetyn tulitikun maitopulloon ja laitat keitetyn munan päälle? Kun ottelu sammuu, höyryt jäähtyvät, muodostavat tyhjiön ja tällainen muna sisään. Sama tapahtuu, jos pysäytät moottorin pakokaasun ollessa veden alla - kaasu jäähtyy ja imee _paljon_ vettä.
Hyvä sinulle aikaisempien virheiden lopettamisesta! Mutta epäilen, että oikea ratkaisu on koota täällä olevat kommentit toiseen vastaukseen ja punnita tämä.
MTA
2020-02-16 02:46:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut ajoneuvot ovat luonteeltaan paremmin ajaa syvässä vedessä kuin toiset. Nuorina ja poikkeuksellisen typerinä päivinä asuin pienellä niemimaalla, jota ympäröi kolmelta puolelta Long Island Sound, joka on suolavettä. Niemimaan keskustaa pitkin kulkeneella päätiellä oli matala kohta, joka tulvi kaksi kertaa kuukaudessa nousuveden aikana ja jättänyt kaikki asukkaat usean tunnin ajaksi, elleivät he halua vaarantaa suolaveden läpi ajamista. 60-luvun aikakauden Volkswagen Beetleni moottori oli takana ilmanoton ja jakelijan ollessa korkealla. Niin kauan kuin jatkoin liikkumista veden läpi vilkkaalla vauhdilla, Bugi tuotti keula-aallon edessä ja syvän tyhjyyden merivedessä takana, enkä koskaan pysähtynyt tai jumissa. Vesi läikkyi tuulilasiin useaan otteeseen. (Turvallisuustietoisille kriitikoille se oli seisovaa vettä, jolla ei ollut havaittavaa virtaa eikä mahdollisuutta pyyhkäisemään pois.)

Tietenkin, useiden vuosien jälkeen, kun suolavettä oli kastettu kaksi kertaa kuukaudessa, auto alkoi muistuttaa Fred Flintstone -mallia.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...