Kysymys:
Kuinka pyörän 4x4-ajoneuvoni takaisin sen pyörille?
DucatiKiller
2016-05-14 01:04:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käyn nelipyörällä AEROSSA ryhmien kanssa Arizonassa. Hidas nopeuden ylitys on suhteellisen usein tapahtuma. Saat vain vähän paljon nojaan ajoneuvoon yrittäessäsi navigoida vaikealla polulla ja sitten kuorma-auto tai jeeppi kaatuu hitaasti sivulle tai taakse.

Olen nähnyt sen tapahtuvan kymmeniä kertaa koko elämäni.

Tämän seurauksena olen nähnyt kaikenlaisia ​​harkittuja ratkaisuja saadaksesi ajoneuvon pystyasentoon, joidenkin ajattelemattomimpien tekojen toiseen ääripäähän saamaan asiat oikein. Luulen, että olen nähnyt enemmän vahinkoja ajoneuvon pystyasennossa kuin todellisissa kaatumisissa.

Haluaisin paremman menetelmän saadakseni ajoneuvon takaisin pyörilleen, joka vahingoittaisi vähiten.

Voiko joku ehdottaa tapaa pystyttää ajoneuvo takaisin neljään pyörään, joka ei pilaa ajoneuvoa?

Mitkä ovat hyviä työkaluja onko sinulla kätevä tehdä tämä?

Kaikki neuvot siitä, mitä EI saa tehdä, ovat myös tervetulleita.

Älä koskaan mene yksin. Se on kardinaalisääntö numero 1. Klubillamme on vähintään kolme saattueen kokoa, joten jos asiat menevät huonosti, yksi ajoneuvo pysyy vaurioituneen osapuolen luona ja kaksi menee apua varten. Kommentoimalla cos se ei vastaa suoraan kysymykseesi.
Neljä vastused:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2016-05-14 01:57:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin kuka tahansa, joka on maastossa, tietää kaatumisen väistämättömyyden. Se tapahtuu; sinä käsittelet sitä. Jos odotat, että et koskaan kaatuisi tai naarmuisi maalia, pidä ajoneuvo tiellä muiden moottoritien kuningattarien kanssa. Kun jälkivaurioita tapahtuu, sinulla on kolhuja. Ajoneuvon kaatuminen saattaa vain aiheuttaa koneesi kokonaismäärän, riippuen ajonopeudesta ja muista mukana olevista tekijöistä. Yritän sanoa, että jos kaatut, sinulla on vahinkoja, siihen ei ole kahta tapaa . Ajoneuvosi oikaiseminen aiheuttaa enemmän vahinkoja.

Siitä huolimatta on olemassa muutama työkalu, jota voit käyttää ajoneuvosi pystyssä, jota monet maastoajurit käyttävät juuri tällaisiin tilanteisiin:

 • YSTÄVÄT - Älä koskaan aja yksin. Et voi koskaan korvata sitä, että sinulla on toinen ajoneuvo, joka auttaa sinua. He voivat tarjota mitä tahansa apua, jota miehen voima yksin ei voi, vaikka työvoima (myös naisvoima on mahtavaa) on hieno asia.
 • VINKKI - Vaikka se ei aina onnistu auttaa, se on loistava valmius auttaa sinua et pääsemään alkuun. Se voi auttaa sinua nousemaan muuten läpipääsemättömälle penkereelle, mikä voi aiheuttaa kaatumisen. Hanki korkeimman kapasiteetin vinssi, jolla sinulla on varaa. Hanki kevlar-köysi mennäksesi sinne, koska ne ovat paljon kevyempiä kuin teräs ja yhtä vahvat, ellei vahvemmat. Lisäksi niitä on paljon helpompi kelata takaisin rumpuun eivätkä ne ruostu.
 • TAKKI - Puhun alla olevan kuvan kaltaisesta. Näiden tunkkien hienoja puolia on, että niitä voidaan käyttää paljon enemmän kuin vain ajoneuvon nostamiseen. Ne voidaan järjestää siten, että niiden päät voidaan liittää toisiinsa, mikä tekee väliaikaisesta pitkästä. Ne konfiguroivat uudelleen useita eri tapoja, ovat pienikokoisia tekojaan varten ja ne voidaan säilyttää ajoneuvon ulkopuolella, jotta ne eivät häiritse arvokasta sisätilaa.

enter image description here

 • KÄSINEET - Älä koskaan lähde kotoa ilman niitä.
 • KETJUT - Puhun linkkityyppiketjuista, jotka koukkuivat loppuun. Hanki sellainen, joka on melko pitkä ja jossa on lenkkikoukku toisessa päässä ja tartuntakoukku toisessa. Et koskaan mene pieleen.
 • HINNASTEET - Käytä näitä kiertämään puita, jotta et repäisi niitä, kun sinun on korjattava lautasi. Tiedät muut käyttötavat, joten hanki ne.
 • TULE-PITKÄ - Toinen tapa vinssiä, kun et voi käyttää vinssiä.
 • LOHKOT - Käytetään vinssikaapelin suunnan muuttamiseen. Päästä sinut tiukoista tilanteista.

Tämä luettelo ei ole kaikki kattava. Hanki mitä tarvitset, mutta nämä ovat joitain välttämättömiä.

Itse laitteiston oikaisemisessa ... ei ole mitään keinoa kertoa sinulle, miten tämä tehdään . Jokainen tilanne tulee olemaan erilainen. Sinun on valmistauduttava henkisesti mahdollisuuteen ja älä hermostu. Jos kaatuminen tapahtuu, sammuta ajoneuvo. Useimmissa tapauksissa, jos olet ylösalaisin, moottoriöljy kulkee moottorin yläosaan. Moottori käy pian kuivana. Tämä voi aiheuttaa vakavia vahinkoja sille, joten sen sammuttaminen on sinun tehtävä, varsinkin jos haluat ajaa sen pois, kun saat sen oikaisemaan.

Palkit voivat auttaa vähentämään dramaattisesti ajoneuvolle aiheutuvien vahinkojen määrää ja estämään kuolleen puristetun ohjaamon alla. Myös konepellin yläpuoliset harjasuojukset yhdessä vieritystankojen kanssa voivat auttaa suojaamaan ajoneuvoa entisestään.

Voit tehdä monia asioita estääkseen kaatumisen. Parasta on tietää ajoneuvosi rajat ja ajotaidot. Pidä itsesi poissa tilanteista, joissa tiedät joutuvasi vaikeuksiin, ja se auttaa pitämään itsesi pystyssä.

Tilanteesta riippumatta perusstrategia on aina sama: selvitä ajoneuvon * vahvimmat * osat, joita voit nostaa tai vetää, kun olet siinä, ja käytä niitä - älä käytä vain mitä on helpoin saada tarttua ja toivoa parasta. Ilmeisiä "parhaita" vaihtoehtoja ovat alusta, rullatangot tai hinaus- / vinssipisteet. Myös moottorilohko / vaihdelaatikko tai pyörät ovat hyviä.
@alephzero - mahtavia pisteitä kaikille!
Haluaisin myös lisätä, että ajoneuvosi varustaminen oikealle toiminnalle estää PALJON vahingon syntymistä ajoneuvollesi palautusvaurioiden lisäksi. Lisäämällä kovia kohtia palauttamiseksi, Trail-panssari, vahvistamalla ajoneuvosi heikkoja kohtia, kuten puskurin rungon kiinnitysosat ja kulmasuojukset, piikkitangot, kallion liukusäätimet jne., Pyrkivät suojaamaan ajoneuvoasi vaurioilta maastossa ja kaksinkertaistavat myös kestävyyden palautuspisteet, jos ne on integroitu oikein ajoneuvoon.
Mitä tulee ajoneuvon palauttamiseen vähäisillä vaurioilla, se riippuu: 1. Mitä teit 2. Kuinka huonosti teit sen 3. Onko sinulla asianmukaiset varusteet 4. Pysy rauhallisena 5. KOKEMUS. Älä mene kuuntelemaan billybob hucklechuckia hänen äärettömällä viisaudellaan (lue: Hän ei tiedä mitä tekee, hän vain näki sen YouTubessa). Jos joku kiinnittää ajoneuvosi väärin, PYSÄYTÄ IT ja siirrä hihnat ja koukut ajoneuvosi koviin pisteisiin (kehyspisteet, hinauspisteet jne.). Viime kädessä olet vastuussa ajoneuvosi turvallisesta palautumisesta. Näin tekeminen turvallisesti vähentää vahinkoja huomattavasti.
@JeepCherokeeRescueSociety Mielestäni sinun pitäisi heittää hyvä vastaus. Tiedät, että sinulla on yksi :-) Haluaisit todella nähdä vastauksen, joka keskittyy siihen, miten se voidaan kääntää takaisin. Menettelytapa, mihin varoa. Oletko koskaan nähnyt vinssin kaapelin napsahtavan? Melko pelottavia juttuja.
Moab
2016-05-14 01:40:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työkaluluettelo:

 1. Useita isoja / pitkiä vetohihnoja (suositeltava vähintään 30 jalkaa) enter image description here
 2. Kannettava sähkövinssi ja akku, jos kaverisi ei ole paikalla käyttämään etupuskuriinsa kiinnitettyä vinssiä.

enter image description here

 1. Jotkut 4" x4 "-puupylvästä puutavarakaupasta, eri pituisina jopa 8 jalkaan, ne tekevät hyviä uteliaita instrumentteja, pidempiä, sitä parempi.
 2. Suuri Tule mukaan tai kaksi, jos sinulla ei ole kannettavaa sähkövinssiä enter image description here
 3. Joitakin 3/8-vetoketjuja, joita käytetään kiinnittämään kannettava vinssi tai jotka tulevat pitkin puuta tai muuta ajoneuvoa, voidaan käyttää myös missä hihna saatetaan leikata, jos sitä käytetään.

enter image description here

Miksi puupylväät pikemminkin kuin teräsprybarit? (Olen varma, että siihen on hyvä syy)
@Oxinabox, jos asiat menevät huonosti, kineettisen energian äkillinen vapautuminen voi heittää asioita. Puiset asiat saattavat rikkoutua ennen heittämistä. Lisäksi puulla on paljon parempi pito köydessä kuin teräksessä, joten hieman offset-lehtipuu (lapionkahvan jalka) pysyy todennäköisemmin paikallaan kuin sorkkarauta. Käytä aina myös turvasilmukkaa. Ja tuskin puukotat renkaan / renkaan läpi 100x100 puupalalla, mutta hämärästi terävä sorkkarauta voi.
@Oxinabox: n pituus on vipuvaikutus ja puu on halpaa, kuinka paljon on 8 jalan vetoisa? 12 jalkaa?
Nick C
2016-05-16 17:48:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ykkössääntö, kuten aina, on turvallisuus - ja tämä tarkoittaa ihmisten pitämistä poissa tieltä. Ensinnäkin varmista, että sinulla on kaikki ajoneuvosta poissa ja poissa ajoneuvosta, varsinkin kuka tahansa, joka ei ole suoraan mukana palautuksessa. Sammuta moottori.

Varmista, että kaikki käyttämäsi sarjat ovat hyvässä kunnossa ja mitoitettu selvästi yli ajoneuvon painon.

Tarkista alue ja tee suunnitelma - mihin suuntaan auto meni? Voiko se tulla takaisin samalla tavalla, vai onko esteitä, jotka vaikeuttavat sitä? Onko tilaa kallistaa se suoraan takaisin? Ihannetapauksessa et halua sinun siirtävän sitä, kun se ei ole pyörillä, koska se aiheuttaa enemmän vahinkoja. Jos se on sen katolla, sinun kannattaa todennäköisesti suorittaa palautus kahdessa vaiheessa - ensin takaisin sivulle, sitten sen pyörille. Jos kaatat sen sivulle, yritä järjestää 'tyyny', jotta se putoaa (oksat, kuorinta, pehmeä hiekka jne.), Jotta vältetään lisävahinkojen riski.

Selvitä mikä kiinnitys pisteet, joita voit käyttää autossa (mukavat kiinteät asiat, mieluiten alustan tai kiinteät hinauspisteet, mutta vaihtoehtoisesti akselit, jousitukset tai vastaavat - ei koskaan koria). Kun sinun täytyy vetää autoa sivuttain, yritä löytää sopiva paikka, josta vetää - iso, kiinteä puu on ihanteellinen, tai jostain paikasta voit kiinnittää maaperän ankkurin.

Jos on olemassa vaara Vastaanottaja liukuu huonompaan asentoon, kiinnitä se yhdellä tai useammalla viivalla sopiviin kiinteisiin esineisiin kaukana liukumäen mahdollisesta suunnasta. Kiilaa tarvittaessa alla olevat isot puupalat tukemaan ajoneuvoa. Älä koskaan jää ajoneuvon alle.

Tuo seuraava ajoneuvo (et ollut yksin, vai mitä?) Lähelle, mutta turvalliselle etäisyydelle radalle. Jos käytät puuta, kääri puun ympärille stroppi tai vetohihna sen suojaamiseksi - kiinnitä sitten iso D-sakkeli siihen syöttääksesi hinausköyden. Jos kulku on pehmeää tai liukasta, kiinnitä palautusajoneuvo myös kiinteään esineeseen tai toiseen ajoneuvoon, jotta se ei voi liukua kohti vastaanottajaa. Jos käytät vinssiä, myös ripusta pyörät.

Jos sinulla ei ole toista ajoneuvoa, @ Moabin vastauksessa esitetyn kaltaisen käsivinssin / -työn pitäisi toimia, mutta se on vaarallisempi, koska sinun on oltava lähellä kiristettyä vaijeria - mene vinosti radan yli toiseen puuhun tai maadoitettuun ankkuriin.

Aja hinauslinja (mieluiten vinssikaapeli, muuten vahva köysi tai vetohihna - Älä koskaan käytä tähän kineettistä köyttä) hyödyntämisajoneuvosta D-kahvan läpi talteen otettavan henkilön kiinnityspisteeseen - tämän pisteen tulisi olla mahdollisimman korkea, esimerkiksi jos auto on oikealla puolella, kiinnityspisteen tulisi olla ajoneuvon vasemmalla puolella - joka on nyt yläosa. Yritä varmistaa, että autoa vedetään mahdollisimman lähelle suorakulmia.

Varmista, että kaikki ihmiset ovat hyvin kaukana hinauslinjasta, ennen kuin otat löysän paikan - rikkoutunut kaapeli piiskaa ympäriinsä, ja voi helposti tappaa. Älä myöskään anna kenenkään jäädä ajoneuvon alle.

Ota vähitellen irti ja ala kaataa ajoneuvo takaisin sen pyörien päälle. Muista, että kun se ylittää tasapainopisteen, se putoaa yhtäkkiä ja pomppii ripustukseensa.

Jos käytät käsivinssiä, mene vähitellen - nosta ajoneuvoa muutama tuuma vinssillä, kiristä ylimääräiset kiinnityslinjat ja / tai lisää lisää tukijalkoja auton alle, toista muutaman asteen kääntöpiste - tämä tarkoittaa, että jos vinssi epäonnistuu, auto putoaa vain muutaman tuuman. Älä mene mihinkään sen läheisyyteen, kun se tulee lähellä kaatopistettä.

Irrota köydet ja arvioi vauriot ...

Criggie
2017-01-27 08:51:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki hyvät vastaukset, mutta niissä keskitytään ajoneuvojen ja käytettävissä olevien varusteiden siirtämiseen mainitsematta menetelmää.

Palautuksessa on ensin tehtävä muut asiat. Siirrä nämä tehtävät eri ihmisille:

 • Vakauta tilanne - se tarkoittaa moottorin tappamista, käsijarrun vetämistä, vaihdelaatikon kytkemistä vaihteistoon, kytkemistä vapaarattaan napoihin, köyden asettamista / ketju toiseen ajoneuvoon tai ankkuripisteeseen ja toiseen

 • Ota ensin yhteyttä ihmisiin. Tarkasta matkustajat ja erityisesti lapset ja eläimet.

 • Tarkista vauriot - kiinnitä tai poista kaikki irtoavat osat. Tarkista ampuma-aseet, nestemäiset polttoaineet, polttoainesäiliöt, öljysäiliöt ja kaikki muu, mikä saattaa vuotaa.

 • Tarkista, mihin ajoneuvo laskeutuu, kun se pyörii takaisin pyörilleen - varmista ei ole suuria kiviä ja sen selkeä ja kiinteä

 • Ota valokuvia / videoita. Todennäköisesti tämä tapahtuu joka tapauksessa, mutta hanki ennen / aikana / jälkeen valokuvia vakuutukseksi. Jos ei muuta, hanki jotain Youtubelle myöhemmin.


Vain kun kaikki on tehty, yritä purkaa ajoneuvo.

Tunnista alustakiskot ajoneuvon korkealle puolelle ja kiinnitä ~ 5-8 metrin köysi noin puoliväliin pitkin ajoneuvoa. Pidempään ja saatat vetää palautettua ajoneuvoa.

Kiinnitä vielä kaksi köyttä lähemmäksi pyöriä, mutta heitä ne juoksevan auton yli. Näiden on tarkoitus auttaa vastustamaan vetoa ja hallitsemaan laskeutumista.

Valinnainen, mutta hyvä idea - murra lapio ja kaivaa kaksi reikää maata lähinnä olevien kahden pyörän alle, jotta molemmat pyörät ottavat painonsa oikealle sivussa eikä renkaan olalla. Tämä vähentää ajoneuvon massan vipua pyöriä / laakereita / akseleita / kiinnikkeitä vastaan. Syvyyden tulisi olla noin 1/3 renkaan halkaisijasta. Jos olet kalliolla, tämä vaihe on mahdoton.

Hanki kaikille vähintään kaksi ajoneuvoleveyttä ajoneuvosta. Kenenkään ei tule käyttää kätensä suoraan ajoneuvoon.

Kiinnitä keskimmäinen köysi hinausajoneuvoon, jos sinulla on sellainen, ja vedä varovasti. Jos ajoneuvoa ei ole saatavana tai tilaa ei ole, vinssi toimii hyvin, jos saat sopivan ankkurin. Jos käytettävissä on vain työvoimaa, käytä espanjalaista tuulilasia (kaksi vahvaa ristikkäistä pylvästä) ja jätä hinauslinja viimeiseen vaihtoehtoosi.

Kun ajoneuvo pyörii, vie se tasapainopisteeseen ja lopeta sitten vetäminen. Muiden köysien pitäisi nyt olla jännitteitä yrittää laskea sitä kevyemmin. Et todennäköisesti laita sitä alas kuin höyhen, mutta ilman kontrollia on mahdollisuus, että se ei pysähdy 1/4-aukikierroksella. Enemmän, jos et pysty kaivamaan kahta edellä mainittua pyöränreikää.


Nyt ajoneuvo on taas pyörillä. Tarkista käsijarru ennen köysien vapauttamista. Jos käsijarru ei ole toiminnassa, tukahduta pyörät kivillä.

Tarkista moottori - huomaa, että se voi silti olla kuuma. Mutta anna sen seistä oikeassa asennossa vähintään 15 minuutin ajan, jotta öljyt valuvat takaisin sinne, missä sen pitäisi olla.

Bensiinistä / dieselistä / kaasusta riippuen sinun kannattaa tarkistaa eri asiat (tämä on todennäköisesti oma kysymys jokaiselle polttoainetyypille.)


Ennen ajat pois

 • Tarkista jarrut, testaa ajoittain.
 • Tarkista, että kaikki ovet avautuvat ja sulkeutuvat, jos haluat päästä ulos.
 • Tarkista polttoainetasosi, jos jokin on kadonnut ja jää jumiin matkalle / kotiin.

Henkilökohtainen tarina - klubini oli osallisena onnettomuudessa, jossa ajoneuvo korjataan diff-kaappien kanssa tapahtuneen tapahtuman jälkeen, mutta heti kun se oli jälleen pyörillä, ajoneuvo vierähti alas rinteestä alas, kääntyi uudelleen ja kaatui sivullisen murtuneen ja edelleen kärsivän sivullisen yli.


TL, DR hallinnassa, vakaa, rauhallinen ja hitaasti.


MUOKKAA: Näin tapahtuu, kun et ajattele eteenpäin ja aseta käsijarru / jarru / toinen ketju päälle.

https: // gfycat. fi / BlondSevereBarnswallow

Muunnelmat - jos joku on loukussa ajoneuvon alla, tee osa / suurin osa tästä, mutta tee se nopeasti. Ajoneuvon vahingoittumisesta tulee toissijainen näkökohta, mutta sinun on silti hallittava tapahtumia, etkä saa kaikkia cowboya.
Jos joku loukkaantuu huomattavasti ja on ajoneuvossa, ottaisin hänet ulos takaoven tai tuulilasin läpi enkä pyöritä ajoneuvoa jonkun sisällä.
Mukava vastaus jätkä. +1
@DucatiKiller kiitos - Yritin keskittyä menetelmään ja turvallisuuteen, ei siihen, mitä voi ostaa kaupoista.
Todellakin. Se on enemmän menetelmää kuin työkaluja. Hyvät työkalut ovat hyödyllisiä, mutta huonolla menetelmällä päätät joidenkin kanssa, joilta puuttuu raaja. Kiitos huomaavaisesta vastauksesta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...