Kysymys:
Vaihda öljynsuodatin vain 300 mailin mutta 18 kuukauden jälkeen?
Bob3411
2018-11-01 02:03:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harvoin ajetulla vuoden 2002 Buick Century -autolla (useimmat matkat ovat kaupunkia 6-9 mailia, jotkut moottoritiellä noin 10 minuuttia @ 55mph) viimeisten 18 kuukauden mittarilukema oli vain 300 mailia (ei kirjoitusvirheitä, se on kolme sata). Öljy mittatikulla näyttää uudelta, so. Hunajan väriltään ja kirkkaalta. Matkamittarin kokonaismäärä on ~ 20 km.

Ostin öljyn ja suodattimen molempien vaihtamiseksi. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että suodattimen vaihtaminen olisi äärimmäisen vaikeaa, koska se on hyvin tiukassa paikassa saavutettavuuden suhteen. Voisin todennäköisesti saada suodattimen pois, mutta sen kierteen palauttaminen voi olla mahdotonta. Ehkä niin joka tapauksessa, sitten olin jumissa eikä voinut ajaa. Yritin tänään laskea maahan, kuten olen tehnyt useiden autojen kanssa vuosikymmenien ajan - mutta tämä auto on kaikkien aikojen pahin.

(Tässä on kaveri, joka poimii alla olevan muovikilven saadakseen paremman pääsyn: https://youtu.be/IMqeuhsIP8c?t=3m57s alkaa, kun kilpi on poistettu. . Saman asian tekeminen saattaa vain saada minut syvempiin ongelmiin, en tiedä.)

Joten kuinka suuri riski on vain öljyn vaihto, mutta suodattimen vaihtamatta jättäminen 300 jälkeen mailia ja 18 kuukautta? Voidaanko suodatin pilata ajan myötä myös hyvin matalilla maililla? Voiko moottoriöljy tavallaan hyytyä suodattimessa? Nykyinen suodatin on mitä Sears oli asettanut 18 kuukautta sitten. En halua, että uusi 5 qt kannu öljyä menee hukkaan. Oletan, että ensi kesänä maksaisin kaupalle molempien korvaamiseksi.

Lähin toinen kysymys, jonka näen, on tämä: Voinko vaihtaa öljyä vaihtamatta suodatinta?, mutta se liittyy 12 kilometrin välein ja "kovaan ajamiseen". Kiitos.

Tervetuloa moottoriajoneuvojen huoltoon!
Tarkista käyttöopas; Olisin hämmästynyt, jos se ei suosittele öljynvaihtoa vähintään kerran vuodessa mittarilukemasta huolimatta. Ystävä pilasi moottorinsa samankaltaisissa olosuhteissa, paitsi että hänen matkansa olivat vain noin 5 mailia.
üks vastaus:
SteveRacer
2018-11-01 08:12:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se tavallaan riippuu siitä, olivatko 300 mailia kolmesataa mailia vai 150 kahden mailin matkoja.

Kosteus tiivistyy öljyksi, ja jos matka on tarpeeksi lyhyt, voitti se ' ei ole riittävästi aikaa käyttölämpötilassa kiehua vedestä.

Tämä on BAD moottorille, koska osat ruostuvat ja asiat tukkeutuvat. Vesi syrjäyttää öljyn laakeripinnoilla, ja vesi antaa lähes nollan voitelun.

ÖLJY EI SAA! Monet ihmiset ovat eri mieltä kanssani, mutta öljyllä on likainen ja / tai vedellä saastunut öljy verrattuna öljyyn, jossa kaikki pitkäketjuiset molekyylit on leikattu eikä se enää tarjoa asianmukaista voitelua. Öljy, joka istuu kannussa tai istuu öljypohjassa, ei hajoa käytöstä. Olen varma, että öljy-yhtiöt kertovat sinulle toisin, mutta heidän motivaationsa on arvioitava.

Jos lämmitetyssä autotallissasi oleva klassinen Ferrari saa vain 20 mailin räjähdyksiä vuoden 20 sunnuntaina, tuloksena oleva 400 mailia ja "vuoden" ikä ei ole peruste öljyn vaihtamiselle (minun mielestäni ei koskaan nöyrä). Toisaalta, jos sinulla on varaa klassiseen Ferrariin, käsket vain asuva mekaanikkosi vaihtaa öljyä puolen vuoden välein ...

Vastaamaan kysymykseesi ei vaihda öljynsuodatinta tällä hetkellä. Suodatin ei saa rikkoutua millään tavalla vain istumasta. Otin ajoneuvon muutamalle pidemmälle matkalle niin usein, että kiehuttaisin kondenssivettä. Haluan myös ainakin käynnistää ajoneuvon ja käydä sen tyhjäkäynnillä muutaman viikon välein, jotta sylinterin seinät ja laakeripinnat "kostuvat" tuoreella öljykalvolla.

Muokkaa:

Öljy ei hajoa merkittävästi vain istuen kylmässä moottorissa. Toisaalta, jos autolla ajetaan vain hyvin lyhyitä matkoja, öljy ei kuumene kokonaan ja se kerää epäpuhtauksia kuten vettä johtuen riittämättömästä lämmöstä veden kiehumiseksi. Öljy tässä tilassa, vain istuminen moottorissa, voi aiheuttaa ongelmia.

Lähde: Wikipedia - moottoriöljy

Olen kanssasi tässä @SteveRacer, 300 mailia ei riitä suodattimen vaihtamiseen.
Kiitos, SteveRacer. Analyysisi kuulostaa hyvin perustellulta. Se auttaa myös, että @GdD siirtyi. Koska minulla on öljyä käsillä ja varovaisia ​​tuloksia, kuten seppä37 kuvataan, päätin laittaa öljyn tänään - mutta se johti välittömästi seuraavaan estoon: https://mechanics.stackexchange.com/questions/60469/what- koko on öljy-tyhjennystulppa
@Bob3411 Olen iloinen. En koskaan * vastustaisi kenenkään haluavan vaihtaa öljyä. Olen kasvanut loputtomasti tästä aiheesta ja saanut vähän ystäviä. Öljyongelma on, että * se saa lian * käytöstä ... ja se pätee $ 2 / quart dino-mehu Walmart -tuotteisiin tai $ 1000 / quart synteettiseen ihme-demonimehuun, joka on lypsetty Siperian muurahaisista. Likainen on huono, ja hankaavat hiukkaset kertyvät IC-palamisesta. Voisit käyttää parasta putiikkia Giniä tai jäljellä olevaa pekonia paistettua rasvaa. EI SE MITÄÄN. Öljy "likaantuu" kauan ennen kuin se menettää voitelevuutensa. Meidän pitäisi vaihtaa öljyä usein, jotta lika saadaan ulos!
Siitä huolimatta jatkan huutamista vanhan hippi-kiusaajani kannolta. . . Öljy EI PÄÄSTY. . .
@SteveRacer, Kuinka vastaat väitteisiin, joiden mukaan lisäaineet hajoavat ajan myötä mailista riippumatta? Onko kukaan testannut sitä vain antamalla öljyn istua vuoden tai kaksi tai kolme? (ja kiitos vielä kerran)
@Bob3411 En löydä mitään erityistä arvovaltaista lähdettä, joka täsmentäisi "lisäaineiden ajan mittaan hajoavan" modaliteetin ja tarkan vaikutuksen (ilman USE: n ilmeisiä rasituksia). Jopa öljy-yhtiöt ovat tyytyväisiä siihen, että kohtuullisen viileässä paikassa säilytetyn avaamattoman kannun tulisi kestää viisi vuotta. Kysyin: "Miksi minun ei tarvitse vaihtaa ATF: tä, manuaalivaihteistoöljyä tai tasauspyörästööljyä joka vuosi?" Et vakuuttaa minua siitä, että ATF * elää * tai istuu vähemmän ankarassa ympäristössä kuin kampikammio. Automaattitrennissäsi ei kuitenkaan ole palamisen sivutuotteita. (Toivomme!)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...