Kysymys:
Tarvitseeko nämä renkaan halkeamat korvata?
raydowe
2017-04-04 17:31:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autoni on ollut poissa tieltä muutaman kuukauden ajan, mutta palaa siihen muutaman viikon kuluttua. Eräänä päivänä huomasin joitain halkeamia eturenkaiden kulutuspintojen välillä. Etkö ole varma, kuinka kauan he ovat olleet siellä.

Tiedän, että renkaiden halkeilu voi olla huono, mutta en ole varma, kuinka paljon tarvitaan, ennen kuin kosmeettinen ongelma muuttuu turvallisuusongelmaksi.

Pitäisikö nämä korvata? Lisäksi se on oikeastaan ​​vain kaksi etuosaa, joilla on merkittäviä halkeamia. Olisiko järkevää korvata ne ja jättää kaksi takaosaa toistaiseksi?

Vasen etuosa:

enter image description here

Oikea etuosa:

enter image description here

Vasen takaosa:

enter image description here

Oikea takaosa:

enter image description here

Mikä on renkaiden päivämääräkoodi?
Oikea etuosa on 44/13. Älä muista muita tarkalleen, mutta he ovat noin 6 kuukauden sisällä kummallakin puolella.
Joten ~ 4-vuotiaat, ovatko he kunnollisia merkkejä vai valmistettu Kiinassa?
Neljä vastused:
Zaid
2017-04-04 18:04:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä halkeamat johtuvat pitkäaikaisesta lämpö- ja UV-altistuksesta. Ne ovat merkki siitä, että renkaat ovat vanhoja ja ne on pian vaihdettava.

Tämän kokoiset halkeamat eivät itsessään ole huolenaihe, mutta ne symboloivat pidon menetystä, joka voi olla vaarallista liukkaissa olosuhteissa. jarrutus.

Hyvä tietää. Olen hieman yllättynyt siitä, että he ovat yhtä pahoja kuin jo. Päiväleima oikeassa etuosassa on 44. viikko 2013, ja muut ovat samanlaisia ​​tai jopa uudempia kuin muistan. Minulla on ollut auto vain noin 18 kuukautta.
Olen samaa mieltä siitä, että niitä voidaan edelleen käyttää. Ole vain varovainen. Vanhat renkaat voivat olla vaarallisia paitsi siksi, että ne voivat räjähtää, myös siksi, että niillä on vähemmän pitoa ... https://www.yahoo.com/news/truth-behind-caused-paul-walkers-195132411.html
@cory Hyvää lukua
Harkitse etu- ja takarenkaiden vaihtamista. Takapyörän puhallus on vähemmän "jännittävä" ajoelämys kuin etupyörän kokemus! Takarenkaat näyttävät tuskin kuluneilta, joten hyödynnä niitä ennen "kuolemaansa vanhuuteen" - suositus on yleensä noin 5 vuotta, ennen kuin ympäristön UV-tasot alkavat vahingoittaa.
Olen kuullut "halkeamat merkitsevät vähemmän pitoa" -perustetta, joka perustuu oletettavasti ajatukseen siitä, että rengas halkeilee, koska se on vähemmän taipuisa. Vastaväite on, että ** kaikki, mikä hajottaa kulutuspinnan tasaiset osat, parantaa märkäpitoa **, mikä on itse asiassa syy siihen, että kulutuspinta on ensinnäkin olemassa.
@alephzero ei ole varma mitä tarkoitat "jännittävällä" ajokokemuksella, mutta haluat paremmat renkaat taka-akselille. Etuakselin pidon menetys aiheuttaa aliohjautuvuuden (pahimmillaan olet menossa suoraan - silti hallittavissa monissa tilanteissa), taka-akselin äkillinen pidon menetys tarkoittaa, että pyyhkäät pois ja menetät hallinnan.
@Zaid Minkä fyysisen mekanismin avulla halkeamat "symboloivat tartunnan menetystä"?
Isossa-Britanniassa turvallisuusneuvoja on, että vähiten kuluneet (siis parhaiten tarttuvat) renkaat ovat takana. Tämä johtuu siitä, että kun joudut jarruttamaan kaarteissa, tärkein paikka hyville renkaille on takana. Auton paino heitetään eteenpäin, mikä lisää etupyörän pitoa ja vähentää takapyörän pitoa, ja myös autosi takaosan liukuminen linjasta on "jännittävää". UV-hajoaminen on kuitenkin vähemmän ongelma viileässä ja pilvisessä Isossa-Britanniassa kuin monissa muissa paikoissa - ja suorituskyky märällä on huippuluokkaa.
@MattiVirkkunen ne eivät ole tartunnan menetyksen syy, vaan viitteitä. Renkaan ikääntyessä se menettää joustavuutensa ja kumi tulee kovemmaksi ja vähemmän tarttuvaksi ("vähemmän taipuisa", kuten eräässä kommentissa mainitaan). Joustavuuden menetys tekee kumista alttiimman halkeamien syntymiselle syklisen kuormituksen alla. Kova kumi on myös vähemmän kitkaa tienpinnan kanssa.
@dotancohen Odota ... etkö usko, että uuden renkaan pidossa on eroa kuivan mätäneen kovan renkaan välillä? Eikä vain, mutta luulet sen auttavan märkäpidossa, koska se halkeilee? Mies, jos näin olisi, voit säästää paljon rahaa ostamalla kuivia mätää renkaita uusien sijaan.
@cory: Ei ole väliä mihin _Uskon. Olet 100% oikeassa siinä, että uusilla, taipuisilla, pehmeillä kumiyhdisteillä on korkeampi kitkakerroin päällysteen kanssa kuin kovettuneella kumilla. Sanon varsin lyhyesti, että kumin taipuisuus ei ole ainoa tekijä renkaiden suorituskyvyssä ja turvallisuudessa, jos se olisi kuin meillä ei olisi kulutuspintoja. Kumin muoto, kiinnittäen erityistä huomiota seisovasta vedestä tunkeutuviin etureunoihin, on myös tekijä märällä säällä käsittelyssä. Tähän tekijään painotan.
Kenneth Hutchison
2017-04-05 00:06:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Renkaissa on suojapinnoite, joka liukenee ajan, otsonin ja UV-valon kanssa.

Hauska tosiasia, että renkaan halkeamat ovat suunnilleen kohtisuorassa venymäakseliin nähden, joten halkeamien tutkiminen voi antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka renkaan voimat toimivat ja mitkä ovat ongelmallisimpia.

Itse kulutuspinnan halkeamat eivät ole kovin ahdistavia renkaiden vikaantumisen kannalta, mutta johtavat vähemmän pitoon. Renkaan pintojen väliset voimat eivät ole yhtä suuret kuin sivuseinän.

Sivuseinän halkeamat ovat huolestuttavia, koska ne voivat johtaa renkaan katastrofaaliseen vikaantumiseen. Se, mitä sinulla on, on kuivaa mätää. Nämä halkeamat eivät ole huonoja, mutta haluat todennäköisesti aloittaa korvaavan sarjan suunnittelun noin seuraavan puolen vuoden aikana.

Nagaraj Hegde
2017-04-04 20:07:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä halkeamat johtuvat näiden renkaiden pitkäaikaisesta käytöstä. On vaihdettava pian. Takarengas näyttää hyvältä.

B. A.
2019-06-25 00:13:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pintojen väliset halkeamat ovat kosmeettisia, eivätkä ne ole huolestuttavia, elleivät ne kasva tai avaudu. Jos renkaan sisärunko (hihnat) paljastuu "otsonihalkeamissa", rengas on vaihdettava heti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...