Kysymys:
Lisää kaasua vanhalla öljyllä, onko se huono?
Rob
2019-09-22 05:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun vaihdan öljyäni, en halua mennä takaisin takaisin asemalle pudottamaan vanhaa öljyä, enkä halua kaataa sitä jokeen, joten laitoin 17 galsia premiumia 18: een ja täytä sitten vanhalla öljylläni. Se on tavallinen kaasuauto, ei diesel. Se kulkee hieman karkeana ja pystyn tuskin näkemään takaosaa ja ajaa kuin veden alla, mutta pari säiliötä myöhemmin se toimii kuin mestari. Kun kerroin ystävälleni, joka harrastaa harrastusta, hän melkein puhalsi tiivisteen, kertoi minulle, että olen onnekas, että autoni kulkee edelleen ja voin polttaa kissani. Olen tehnyt sitä 7 vuotta enkä ole huomannut ongelmaa. Joten, onko tämä huono idea?

Hyvä tapa tuhota kaikki katalysaattorit nopeasti.
En ymmärrä kuinka sovitat yhteen lausunnot "se käy vähän karkeasti ja näen tuskin taaksepäin ja ajaa kuin se olisi vedenalainen" ja "eivät ole huomanneet ongelmaa". Koska kaikki luetellut oireet * kuvaavat vakavaa ongelmaa *
Jos et aio viedä sitä kauppaan, äläkä kaatakaa sitä jumalan rakkauden vuoksi jokeen, mutta minun on ajateltava, että vain roskien sijoittaminen olisi parempi kuin polttaminen.
Erittäin luova, olen vaikuttunut. Olen pannut pienen 2-syklisen kaasuseoksen autoon, mutta en koskaan ajatellut tätä. Kuten on mainittu, öljyn ja muiden tavaroiden lisäaineiden tulisi rikkoa tulppiasi, ehkä myös injektoriasi. Myös korkeampi öljyn C: H-suhde voi ylikuumentaa kissanmuuntimen, koska se polttaa ylimääräisen C: n. Silti luova.
Helvetti, jopa laittaa käytetyt öljypullot pahvilaatikkoon ja pudottaa ne lähelle varaosakaupan, korjaamon tai huoltoaseman etuovea aukioloaikojen ulkopuolella, on parempi kuin polttaa ja päästää ilmaan. He saattavat ärsyttää sitä, joka jätti jätteensä sinne, mutta todennäköisemmin kuin ei tee sen kanssa oikein.
"* En halua mennä takaisin takaisin asemalle pudottamaan vanhaa öljyä *". Monet kunnat ottavat selvästi merkittyä vanhaa öljyä osana tavanomaista roskakoria tai kierrätystä. Tarkista kaupunkisi kanssa.
Sen kaataminen jokeen olisi todennäköisesti vähemmän ympäristölle haitallista kuin mitä teet nyt. Selkeyden vuoksi: älä tee myöskään.
"* Kun kerroin ystävälleni, joka jakoaa harrastusta varten, hän melkein puhalsi tiivisteen [...] *". En ole mekaanikko, mutta tämä reaktio näyttää sopivalta tekemällesi. Olen varma, että autosi käyttöoppaassa sanotaan, että polttoainetta saa laittaa vain ... * polttoainesäiliöön.
@EricDuminil Sen kaataminen jokeen olisi ympäristölle huomattavasti haitallisempaa, koska se aiheuttaisi erityisongelmia sen sijaan, että vain auttaisi hieman liikaa yleiseen "autojen takaosasta tulevaan tavaraan" ja "uusien laitteiden valmistuskustannuksiin". pilaantumisongelmat.
@DavidRicherby: En ole niin varma siitä. Suuret hiukkaset, jotka eivät pääse keuhkoihimme, pestä sade ja päätyvät jokeen joka tapauksessa. Sillä ei ole väliä paljon: pitäisi olla selvää, ettei kumpaakaan tule tehdä.
Olen vain yllättynyt siitä, että kuka tahansa voi sovittaa sen "kaataminen jokeen on haitallista ympäristölle" ja "saada kaikki hengittämään, se on todennäköisesti hienoa"
@xyious Riippuu rehellisesti siitä, missä maassa tämä on. Ei tee siitä ok, mutta olen nähnyt pilaantumista, jossa et näe 3 metriä ulos ikkunasta.
miten sinä keksit tuon idean?
@Rob Vain FYI, mutta suurin osa autojen varaosakaupoista vie käytettyä öljyä ilmaiseksi hävittääksesi / kierrättääkseen sen oikein.
@alroc: Luulen, että OP sanoo, että kun öljy palaa, sen jälkeen ei ole pitkäaikaista ongelmaa. Ja se ei pahenee joka kerta, kun he tekevät sen. Joten he sanovat, että he eivät ole huomanneet todellisten vahinkojen kertymistä. IDK, jos se on uskottavaa tai jos se on enemmän kuin asteittainen muutos, on vaikea huomata. Mutta joka tapauksessa, sitä he sanovat, miksi he sulkevat pois jo mainitsemansa ilmeisen ongelman.
Kymmenen vastused:
jwh20
2019-09-22 06:19:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on huono idea! Öljy on saastunut epäpuhtauksista, jotka eivät tee autosi polttoainejärjestelmälle mitään suosiota. Lisäksi se on haitallista ympäristölle, koska autoa EI ole suunniteltu polttamaan öljyä, vaikka se olisi sekoitettu bensiiniin.

Paras tapa on viedä käytetty öljy paikkaan, jossa se voidaan kierrättää uutta öljyä ja käytetty uudelleen. Suurin osa öljynvaihtopaikoista hyväksyy sen, monilla yhteisöillä on kierrätyspisteitä, monissa autovaraosakaupoissa otetaan käytetty moottoriöljy

Asuinpaikkani liikennepoliisi saattoi pudottaa kysyjän liiallisen savun päästämisen vuoksi ja saada hänet vetämään auton.
Olen täysin samaa mieltä tästä yhdestä @Rob,: stä, mikä on todella korkealla kauheiden ideoiden luettelossa. Pysähdy autosi hyväksi, ellei muista syistä.
Ne eivät ole täysin vertailukelpoisia, mutta mikä on uuden moottorin hiilijalanjälki verrattuna muutamaan öljysäiliöön jätehöyryyn lisättyä öljyä ....
@Mazura Jätevirtaan lisätty öljy hajoaisi lopulta, joten hiilijalanjälki on sama kummallekin lähestymistavalle. Tietysti co2 ei ole pahin epäpuhtaus, jonka lisäät ilmakehään tässä tapauksessa.
@Mazura Eikö tässä tapauksessa sisällyisi hiilijalanjälkeen molemmat, koska poltat öljyä ja työskentelet kohti uutta moottoria?
Muista, että aiemmin meillä oli traktoreita, jotka käynnistivät bensiiniä ja polttivat kerosiinia. Jäteöljyä käytetään joskus dieselpolttoaineen pääkomponenttina, dieseleissä ja lähes kokonaan palaneina. Kysymys on tässä siitä, että olemme tekemisissä kaasuttimen kanssa, jota ei todennäköisesti ole suunniteltu paljon polttoainetta sisältävälle öljylle ja jolla on todennäköisesti katalysaattori. Mutta OP on hiljaa merkistä / mallista ja siitä, onko autossa katalysaattoria.
@mongo OP sanoi, että hänen ystävänsä kertoi hänelle polttavansa kissansa, joten näyttää järkevältä olettaa, että hänellä on yksi.
@reirab, ja jos voit uskoa, hänellä on ilmeisesti vielä yksi, kun hän on tehnyt tämän seitsemän vuoden ajan. Olen nähnyt useamman kuin yhden auton, jonka jonkun mielestä oli katalysaattori, mutta ei.
mckenzm
2019-09-23 08:01:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki modernit autot poistavat räjähdyksiä, mukaan lukien öljyhöyryä ja pisaroita. Tämä on hyvä sylinterin ylemmälle voitelulle ja pidentää rengas- ja porausikää.

Tarvittaessa voit asentaa sulkupullon tiivistämään höyryä ja suurempia lieteisiä kiintoaineita. Vanhemmat autot ilmestyivät juuri keinukannessa olevan villavillakorkin läpi.

Käytetty öljy on toinen asia.

Siinä öljyssä on metallia, osa on suurempaa yli 15 mikronia, se on tullut loppujen lopuksi. Sinun on suodatettava sitä vielä, ennen kuin se menee mihin tahansa tarkkuuden osiin, kuten suuttimiin. Se on todennäköisesti hieno pihdeille, takavarikoiduille maatalouspähkinöille ja vastaaville. Se ei ole hyvä ihollesi tai ruoalle. lyijytön bensiini ei ole vihreää, se on pahaa, ja öljy on täynnä ikäviä epäpuhtauksia.

Bensiinissä tai kaasussa:

  1. Se rikkoo sytytystulppia. 2-tahtiöljyn ja 2-tahtiisten tulppien on tarkoitus toimia odotetulla tavalla oikein käytettynä.
  2. Se lyhentää happiantureidesi käyttöikää.
  3. Se lyhentää katalysaattoreidesi käyttöikää. jos ne on vielä asennettu.
  4. Se lisää kerrostumia muihin äänenvaimentimiin, kunnes ne painavat liikaa ja putoavat tai alkavat aiheuttaa vastapaineongelmia katalysaattoriongelmien lisäksi.

Se säästää polttoainetta. Jos uudelleenrakentaminen ei ole liikaa vaivaa, voit laittaa sen B & S -laitteeseen, mutta sinun on ehkä suihkutettava uudelleen.

Ehdotan, että lisäät sen hiiltä tai tahroja ruukkuihin talvella, se on polttoainetta. Älä vain hengitä höyryä. Tunnen takapihan sepät, jotka saattavat käyttää sitä sammuttamaan jotain takomosta, mutta he eivät myöskään halua hengittää sitä.

Jos olet poistanut kissasi, kuinka pidät happianturit räjäyttämästä koodeja? OBDII-autoissa on O2-anturit kissan molemmin puolin, * he huomaavat *.
MonkeyZeus
2019-09-23 22:20:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen lisäksi, että lukuisat syyt olla tekemättä tätä autollesi, haluaisin tarjota sinulle ratkaisun koettuun ongelmaan.

Älä vie vanhaa öljyä takaisin kauppaan. Ainakin ei heti ...

Uusi öljysi ostettiin yksinkertaisina tai 5 litran kannuina, eikö? Laita vanha öljy tyhjiin astioihin ja kierrätä se sinulle sopivalla tavalla. Tämä voi olla seuraava kerta, kun menet kauppaan tai seuraavan kerran, kun vaihdat öljyä.

Jos sinulla ei ole uusia öljysäiliöitä mistä tahansa syystä, entä maitokannu tai 5- gallonan ämpäri kannella.


Mitä sivuhuomautusta omistat tarkalleen? Kuulostaa siltä, ​​että se selviäisi maailmanloppusta ja juoksisi kaikkeen, mitä laitat säiliöön, joten haluan ostaa sellaisen.

user52692
2019-09-23 01:05:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein syy synteettisen öljyn vaihtamiseen pikemminkin kuin eroon kuluneesta materiaalista. Sen kaataminen takaisin bensiinipuolelle ei olisi edes hyvä idea, jos ajaisit dieselautoa. Sen asettaminen bensiiniautoon on puhdasta hulluutta, joka savustaisi kissasi melko nopeasti, vaikka oletettaisiin, että öljy on tuoretta ja vailla hankauksia: Syynä tähän on bensiiniauto eikä diesel.

Mutta jopa dieselautot ovat nykyään varsin erikoistuneita ja niillä on korkeat puristusasteet, jotka eivät ole yhteensopivia huomattavan määrän sekoittumisen kanssa polttoaineen kanssa. 60-luvulta peräisin oleva traktori on suhteellisen suvaitsevainen tällaisen polttoaineen väärentämisen suhteen (mutta et silti halua täyttää metalliviiloja), mutta suhteellisen nykyaikaisten autojen pitäisi saada polttoaine, jolle he ovat sertifioitu, eikä mitään muuta. He saavat mittarilukemansa luottamalla polttoaineen käyttäytymiseen ennen sytytystä ja sen jälkeen erittäin korkeilla puristussuhteilla.

Locomotive 38
2019-09-23 19:40:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se todella vahingoittaa autoa. Ajattele vain sitä, että autosi ei ole tarkoitettu käsittelemään tämän tyyppistä nestettä, joten miksi vain pistäisit sen sisään? Se on pohjimmiltaan tervan kaatamista säiliöön ja sen odottamista. Joo, ei aivan hyvä mihinkään autosi osaan. Ystäväsi on ehdottomasti oikeassa siinä, että olet onnekas, että sinulla ei ole ollut todellisia ongelmia! Mainitsit, että teet tämän, ettet "kaada sitä jokeen", mikä mielestäni tarkoittaa, että yrität olla hyvä kansalainen älä tuhoamaan vesivarojamme! Mutta ilman pilaantuminen voi olla yhtä huono tai pahempi. Tuo ilma on asia, josta kuolet nopeimmin. Joten tämän epäpuhtaan vanhan öljyn pumppaaminen ilmaan on todennäköisesti kamala idea. Nyt en todellakaan sano, että sinun pitäisi mennä ja kaataa vanhaa öljyä joen sisälle, mikä on myös kamala idea: v (tarkoitan, tule). Mutta mitä sinun on todella tehtävä, on vain viedä se huoltoasemalle, se säästää ympäristöä, paljon rahaa ja paljon ylimääräistä aikaa, kun autosi korjataan jatkuvasti! Vie se Peten rakkauden vuoksi huoltoasemalle. Toivottavasti tämä auttaa Locomotive 38: sta!

Harper - Reinstate Monica
2019-09-25 03:50:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

5-10 dollarin ylimääräinen palkkitankki tekee tästä melko kalliista tavasta hävittää vanha öljy . Sanomatta mitään moottorin osista, kuten kissa- ja O2-anturit. Ja polttoainesuodattimet, cringe.

Jos tämä olisi kirjaimellisesti ainoa tapani tehdä niin, anoin a) antaa sen istua kuukauden ajan laskeutua metalleihin ja nokeen, ja b ) suodata se 5 mikroniin.

Lisää sitten vähemmän kuin litraa säiliötä kohti, mikä vähentää tarvetta, jotta moottori ei tupakoi. Savu tarkoittaa epäpätevää palamista tarkoittaa, että kidutat katalysaattoria kuoliaaksi (älä välitä öljyssä olevasta metalliromusta, jos et suodata sitä, mikä myrkyttää kissan). Ja polttoaineen ruiskutusjärjestelmän käyttäminen pelialueen ulkopuolella: polttoaineen ruiskutusjärjestelmä on suunniteltu mukautumaan polttoaineen vaihteluihin ja silti puhdas ja stokometrinen, mutta tämä polttoaine on liian erilainen kuin normaali polttoaine ja on järjestelmän kykyä sopeutua siihen. Pienennä suhdetta.

Parempi suunnitelma on tehdä mainitsemani laskeutus ja suodatus ja sekoittaa se sitten vanhaan dieselmoottoriin suunnilleen 50: 1. Olen epäselvä, kuinka voit olla niin kaukana sivilisaatiosta, että on hankala viedä käytetty moottoriöljy autonosiin, mutta silti ei ole maanviljelijöitä?

öljynvaihdot. Sitten sinun ei tarvitse tehdä suodatusta, koska öljyn suodatustarpeet ovat erilaiset kuin polttoaineen ... Autossa on myös öljynsuodatin. Toivon, että muutat sitä aika ajoin.
mongo
2019-09-23 23:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielenkiintoinen lähestymistapa. Caterpillar antoi todennäköisesti 10 vuotta sitten TSB: n, joka määräsi kampikammion öljyn laimennusnopeuden maastoajoneuvojensa, kuten puskutraktoreiden, polttoaineeksi. Tietysti ne ovat dieselöljyä, eikä niillä voi olla katalysaattoria.

Vältäisin todennäköisesti kaasuautossa. Lisään kuitenkin, että tribologi-ystävä huomautti minulle useita vuosia sitten, että bensiini voi olla jopa 5% erilaisia ​​öljyjä. Mutta jos jätät savuikkunan takanasi, päällystät todennäköisesti katalysaattorin sellaisilla tavoilla, joista joskus voi olla vaikea puhdistaa.

11 mikronin öljysuodatin pitää hiukkaset hallittavissa olevissa kooissa , jotain, josta Cat-tiedotus huomautti. En kuitenkaan voi olla ajattelematta, että kaatopään pohjaan saattaa olla jotakin sellaista, mitä herkän sveitsiläisen kellon valmistajan rakentama polttoaineen ruiskutusjärjestelmä saattaa nokkia

Joten jos olet hieman konservatiivinen, järjestelmäsi saattaa olla työtä, mutta jaon kuorman täyttöihin seuraavaan öljynvaihtoon saakka. Tämän pitäisi pitää öljyn kokonaisprosenttisi alhaisempana ja auttaa niitä, jotka seuraavat sinua, joutumatta käyttämään Dawnia tuulilasinsa vaimentamiseen.

Jälkikäteinen: Emme tiedä OP-ajoneuvoa ja tarkemmin sanottuna onko se ollut katalysaattori. Meillä on taipumus ajatella melko suppeasti myös "hyvää käytäntöä". Esimerkiksi biodiesel on tehokas polttoainejärjestelmän puhdistusaine. (Syy välttää sitä joissakin autoissa.) Minulla oli teini-ikäinen tytär, joka matkusti ystäviensä kanssa, oli vähän polttoainetta ja käytti kotiin pääsemiseen ruokakaupasta peräisin olevaa kasviöljyä, hinnoiteltu vähemmän kuin dieselpolttoaine. Auton dieselmoottorille ei ollut ilmeistä haittaa. Romaanien ja tietokirjallisuuden teoksissa on kuitenkin käsitelty "vaihtoehtoisten polttoaineiden" historiallista käyttöä.

Niille, joilla valitettavasti ei ole tribologiystävää, tietysti joku, joka tutkii kitkaa, kulumista, voitelua ja laakereiden suunnittelua; tiede vuorovaikutuksessa olevista pinnoista suhteellisessa liikkeessä.
Kyllä, ja he ovat älykkäitä ihmisiä asioista, joiden takana on paljon kansanperinnettä.
John Lord
2019-09-23 23:54:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On huomattava (koska kukaan muu ei tehnyt), että autoa ei ole suunniteltu polttamaan öljyseosta ja että autosi takana oleva savupilvi saastuttaa naapurustoa. Olen yllättynyt, ettet ole onnistunut rikkomaan pistokkeitasi.

user52718
2019-09-24 02:50:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen pikavoite-nivel- tai autonosakauppa voi hyväksyä käytettyä öljyä. Ei tarvitse "palata takaisin", mitä se tarkoittaa.

Yhdysvalloissa joka tapauksessa.
@mike65535, missä OP on. Hän sanoi niin tasaisesti, "kaada se jokeen" ...
fraxinus
2019-09-24 16:05:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivottavasti tämä on vitsi!

Koska satut asumaan alueella, jossa raskas tupakointiauto ja / tai käyttämätön katalysaattori eivät kiinnitä asianmukaista sääntelystä huomiota, voit myös jatkaa tehdä niin. Säästät itse, jos et käytä premium-kaasua seoksessa.

Öljyn heittäminen vastustamaan jokea on hyvä, mutta sen heittäminen ilmakehään ei ole parempi tai huonompi. Se voi olla vieläkin pahempaa, koska jätevedet puhdistetaan tavallaan tavalla tai toisella ennen joelle pääsyä.

Jos satut olemaan ystävien kanssa vanhempien (ei-common-rail) dieselautojen / kuorma-autojen / bussien kanssa , ne voivat polttaa jäteöljyn puolestasi. Ympäristövahingot eivät ole pahempia kuin saman polttonesteen polttaminen.


Useita käytettyjä vanhempia autoja nelitahtisilla bensiinimoottoreilla hyötyvät joistakin (2% tai vähemmän) kaksitahtisista öljyyn esisekoitettu öljy, mutta tavallinen (4-tahti) moottoriöljy suurella osuudella aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Jokainen moottori, joka hyötyisi öljyn pienestä lisäyksestä, odottaa * uutta * öljyä, käytettyä öljyä, joka on täynnä pieniä metallilastuja ja josta on tullut hankaavaa.
Kohtuullista, mutta moottori voiteltiin samalla öljyllä samalla määrällä kulutustuotteita vain muutama päivä sitten, joten en usko, että vielä yhdellä kerralla tapahtuisi voimakasta hankausta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...