Kysymys:
Mistä lähtien CAN-väylä on pakollinen uusille ajoneuvoille?
Kozuch
2015-07-24 13:09:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CAN-väylän Wikipedia-sivulla todetaan, että:

CAN-väylä on yksi viidestä protokollasta, joita käytetään ajoneuvon sisäisen diagnostiikan (OBD) -II ajoneuvodiagnostiikkastandardissa . OBD-II-standardi on ollut pakollinen kaikille Yhdysvalloissa myytäville autoille ja kevyille kuorma-autoille vuodesta 1996 lähtien, ja EOBD-standardi on ollut pakollinen kaikille Euroopan unionissa myytäville bensiinimoottoreille vuodesta 2001 ja kaikille dieselajoneuvoille vuodesta 2004 lähtien.

OBD Wikipedia -sivulla todetaan lisäksi, että:

2001: Euroopan unioni asettaa EOBD: n pakolliseksi kaikille maassa myytäville bensiini (ajoneuvo) -ajoneuvoille Euroopan unionissa, alkaen MY2001 (katso Euroopan päästöstandardidirektiivi 98/69 / EY).

2003: Euroopan unioni asettaa EOBD: n pakolliseksi kaikille Euroopan unionissa myydyille dieselajoneuvoille

2008: Kaikkien Yhdysvalloissa myytävien autojen on käytettävä ISO 15765-4 -standardia (muunnelma Controller Area Network (CAN) -väylästä).

Paitsi vuoden 2008 päivämäärää nämä lainaukset puhuvat ensisijaisesti OBD / EOBD: stä. Kuinka OBD ja CAN liittyvät tarkalleen? Voiko OBD-II / EOBD: lle pakollinen protokolla? Jos näin on, näen ristiriidan Yhdysvalloissa vuosina 1996 ja 2008 ...

Viimeinen kysymykseni on yksinkertainen - onko olemassa tiettyjä päivämääriä, joiden jälkeen kaikkien tietyillä markkinoilla myytävien autojen on käytettävä CAN-väylää auton elektroniikan väliseen sisäiseen tiedonsiirtoon?

Syy, miksi kysyn tämän, on, että haluan kääntää signaalin eri ajoneuvon antureista (ohjauskulma-anturi jne.). Jos tietäisin jotain "kaikki eurooppalaiset autot ovat käyttäneet CANia vuodesta 2004 lähtien elektronisten osien välisessä sisäisessä viestinnässä", se auttaisi minua paljon.

MUOKKAA:

On selvää, että CAN-väylä on jotenkin pakollinen vuodesta 2008 lähtien ainakin Yhdysvalloissa. En kuitenkaan tiedä missä määrin yksityiskohtaisesti - yleensä OBD-II-liittimessä on CAN-väylän nastat. Yhdessä ajoneuvossa voi kuitenkin olla useita CAN-väyliä - yksi kriittisiin toimintoihin, kuten ABS, ESP jne., Ja toinen infotainment-toimintaan, kuten radio jne. ..

Risti lähetetty tänne: http://law.stackexchange.com/questions/1317/since-when-is-can-bus-mandatory-for-new-vehicles
Kuusi vastused:
ALAN WARD
2015-07-24 14:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On tehtävä ero seuraavien välillä:

  • OBD: tämä on käyttöliittymä, joka määrittää diagnostiikkatietokoneen ja auton elektroniikan yhdistämiseen tarvittavat fyysiset ja sähköiset parametrit. tavalliseen tapaan. Tämä on lakisääteinen pakko, jotta autonvalmistaja ei voi lukita ajoneuvojaan vaatimalla huoltoa vain omilla diagnostiikkatyökaluillaan.
  • CAN-väylä. CAN on myös teollisuusstandardi (alun perin Boschin suunnittelema), mutta se viittaa ajoneuvon elektronisten osien väliseen viestintään. Se on kuitenkin vain yksi standardi monien joukossa, ja vaikka se on mahdollisesti eniten käytetty, on olemassa monia muita mahdollisuuksia, joita erilaiset autoelektroniikkamerkit käyttävät. Myös CAN-väyläperheessä on useita lajikkeita.

Kaikkien tietyn ajoneuvon komponenttien on käytettävä samaa väylästandardia, ja monet valmistajat pitävät tietysti kiinni samasta standardista. monissa malleissa. Ne kaikki on kuitenkin pakko tarjota OBD-yhteensopiva diagnostiikkaportti.

Toinen asia on EU-direktiiveistä. Tilanne Euroopassa on melko monimutkainen, koska oikeudellisia asiakirjoja on kahta erilaista:

  • EU: n asetusta sovelletaan välittömästi ja sitä voidaan panna täytäntöön kaikissa unionin jäsenvaltioissa.
  • EU Direktiiviä ei voida soveltaa välittömästi. Sen sijaan se on saatettava osaksi kunkin jäsenvaltion omaa lainsäädäntöä, jotta sillä olisi vaikutuksia. Saattamisprosessissa on myös joitain eroja kussakin osavaltiossa, ja se on monissa tapauksissa riittävän joustava, jotta jäsenvaltioissa tietyn direktiivin perusteella laaditut säädöstekstit saattavat osoittaa eroja, erityisesti sallittujen poikkeusten osalta (esim. -autojen valmistus).

EU: n jäsenvaltioiden lainsäädännössä esitetyt poikkeukset selittävät, miksi Ison-Britannian autoteollisuudelle ei aseteta samoja lakivaatimuksia kuin mantereella. Esimerkiksi auton omistajien on melko tavallista korvata vanhemmat moottorit uudemmalla lohkolla, jopa eri valmistajalta (kuten Nissan-moottori Land Rover -sarjassa) tai käyttää eri polttoainetta. Tätä olisi todella vaikea tehdä laillisesti esimerkiksi Ranskassa.

Adam Davis
2015-07-24 20:31:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä kaksi vaatimusta ovat erilliset.

OBDII vaaditaan kaikissa ajoneuvoissa vuodesta 1996 lähtien. Tämä on ensisijaisesti päästöihin liittyvä asetus, jolla virallistetaan, kuinka ajoneuvot välittävät päästöviat käyttäjälle ja mekaniikalle.

Standardissa on monia osia, mutta siinä nimettiin ensisijaisesti liitin, sen pinout ja se antoi mahdollisuuden käyttää yhtä viidestä eri sähköisestä signalointistandardista.

Yksi näistä sähköisistä signalointistandardeista on CAN.

Nopeasti eteenpäin lähes kaksi vuosikymmentä, ja useista syistä useimmissa autoissa on CAN-väylät, vaikka he kuitenkin valitsisivatkin OBDII-liittimessä toisen merkinantostandardin diagnostiikkaan. Koska nastoja on kuitenkin saatavana useille merkinantotyypeille, monet autoteollisuuden valmistajat tarjoavat myös pääsyn yhteen tai useampaan CAN-väylään OBDII-liittimessä. Tämä antaa teknikoille mahdollisuuden liittää yksi kaapeli monenlaisiin ajoneuvoprosessorien käsittelyihin samalla, kun ne tarjoavat vaaditut OBDII-vähimmäisvaatimukset vanhemman tyyppisen viestinnänsä yli. Tämä tarkoittaa myös sitä, että heidän ei tarvitse päivittää kaikkia kauppojaan uusimpaan tiedonsiirtoon, jos kaikki myymälät tarvitsevat vain diagnostiikan perustietoja. Tämä OBDII-liittimen oma käyttö sallittiin nimenomaisesti vuoden 1996 standardissa, kunhan se myös tarjosi diagnostiikkayhteyttä standardin mukaisesti ainakin yhdelle sallitusta signalointiliitännästä.

Mitä vuoden 2008 asetus tarkoittaa, on se, että ajoneuvo asettaa CAN: n OBDII-liittimeen riippumatta mistä tahansa muusta diagnostiikkasignaalista, CAN: n on noudatettava diagnoosin perusvaatimuksia, vaikka se olisi alun perin tarkoitettu omaan käyttöön.

Ajoneuvojen, jotka eivät aseta CAN OBDII-liittimeen, ei tarvitse noudattaa tätä vuoden 2008 säännöstä.

Vaikka ajoneuvojen valmistajat voivat päättää poistaa CAN-virtansa liittimestä ja toimittaa vain yhden neljästä muusta diagnostiikkasignaloinnista, suurin osa (kaikki?) ovat päättäneet säilyttää joustavuuden, jonka he saivat, kun lisäsivät CAN-väylän siihen ja he ovat muuttaneet CAN-protokolliaan uuden asetuksen noudattamiseksi.

Tämä tarkoittaa, että vaikka vuoden 2008 asetus ei vaadi CAN: n käyttöä diagnostiikassa, se on tosiasiallisesti teki siitä niin, että useimmat ajoneuvot tarjoavat nyt CAN-diagnostiikan OBDII-liittimessä.

Steve Matthews
2015-07-24 13:19:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikään näistä ei ole totta. Samoin kuin EU-direktiivissä, että kaikki autot on varustettu ABS: llä, mutta TVR ei hyväksynyt tätä. Setäni on juuri myynyt 2005-luvun Caterham Se7en CSR-200: n, joka käytti MBE-hallintaa ja ei todellakaan ollut CAN-BUS.

Rakennamme toista tämän vuoden lokakuussa ja jos se todella on CAN-BUS Ilmoitan sinulle, mutta minusta tuntuu, ettei se tule olemaan.

Kiitos vastauksestasi. Lainanneet valmistajat ovat hyvin pieniä, eikö? Luulen, että "EU-direktiivit" voivat koskea vain suurimpia autonvalmistajia (tämä voidaan arvioida myytävien autojen määrän tai taloudellisen liikevaihdon perusteella). Mielestäni EU: lla ei ole haittaa sallia poikkeuksen tekemistä pienille, koska heillä ei ehkä ole budjettia direktiivien noudattamiseksi, ja he rakentavat vain vähän autoja, joten ne eivät vaikuta markkinoihin. Lähes kaikissa laeissa on kaikenlaisia ​​poikkeuksia, jotta voin helposti kuvitella tämän ... mutta sanon, etten tiedä tätä varmasti, vain arvaan.
TVR: n suhteen, kun TVR: n työntekijä kysyi ABS: n puuttumisesta EU: n direktiiviin viitaten, hän sanoi: "Emme saaneet tätä muistiota". Sekä TVR että Caterham ovat suhteellisen pieniä, mutta oikeudenmukaisuuden vuoksi Roverin katoamisen jälkeen suurin osa aidosti brittiläisistä autonvalmistajista on ollut pieniä; Morgan, Noble, McLaren jne.
Nick C
2015-07-24 14:06:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että CAN on välttämätön osa OBD: tä, se on vain yleisimmin käytetty järjestelmä.

OBD-vaatimukset koskevat johdonmukaista diagnostiikkaa (jotta teoriassa mikä tahansa auto voidaan liittää vakiolukijaan ja antaa vakiosarja virhekoodeja), koska CAN on menetelmä sisäisten komponenttien auto kommunikoida (samanlainen monin tavoin kuin USB-standardi, jota käytät tietokoneen kanssa)

Kuten Steve sanoo, monet tällaiset vaatimukset koskevat joka tapauksessa vain massatuottajia, pienikokoisilla tai yksittäisillä autoilla päättäjät vapautettu

No, mutta vuoden 2008 Yhdysvaltain suunta kertoo jotain CAN-bussista ... ihmettelen, mitä se tarkalleen tarkoittaa.
Mainitsemassasi wikipedia-artikkelissa sanotaan: "Vuodesta 2008 lähtien kaikkien Yhdysvalloissa myytävien ajoneuvojen on toteutettava CAN yhdeksi merkinantoprotokollistaan" - joten heillä on oltava CAN OBD-portissa. Siinä ei kuitenkaan sanota, mitkä komponentit on kytkettävä tähän väylään!
Okei, mutta mikä syy siihen, että CAN kiinnitetään OBD-porttiin ilman mitään kytkentää siihen CANiin? :) Vain lainsäädännön noudattamiseksi tarjoamalla jotain "nuken CAN-väylää"?
Se ei olisi ensimmäinen kerta, kun jotain sellaista tehdään! Epäilen, että useimmat yritykset käyttävät CAN: ää suurimmaksi osaksi viestintää, mutta kyseisessä artikkelissa ehdotetaan, että heidän ei tarvitse ...
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2015-07-24 16:35:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka OBD ja CAN liittyvät tarkalleen?

Ohjaimen alueverkko (CAN) on ISO 11898 -standardi. Se, kuten useimmat muutkin verkot, perustuu OSI-malliin. Se määrittää tietyt parametrit ajoneuvojärjestelmien väliselle viestinnälle. Robert Bosch määritteli CAN: n ensimmäisen kerran vuonna 1986 Society of Automotive Engineers (SAE) -kongressissa. CAN käyttää sarjaliikennettä kaksijohtimisen järjestelmän kautta.

Ajoneuvodiagnostiikka (OBD) on jossakin muodossa ollut jo vuodesta 1968, jolloin VW esitteli sen joissakin ajoneuvoissaan. Se oli melko alkeellinen järjestelmä.

Näiden kahden suhde on helppoa. CAN-standardi on helppo toteuttaa ja se on tarkoitettu käytettäväksi ajoneuvoissa. Sitä käytettiin myöhemmin (yhdessä tai toisessa muodossa) muissa paikoissa, joissa tarvittiin sarjaarkkitehtuuria, kuten merialuksissa ja tehtaissa. Se on kahden standardin mukainen avioliitto, joka toimii digitaaliaikana. Molemmat standardit kehittyvät edelleen, kun päästövaatimukset ja muut ajoneuvojen standardit kasvavat.

Onko CAN OBD-II / EOBD: n pakollinen protokolla?

CAN on ei OBD-II: n tai EOBD: n pakollinen protokolla. ISO 15765-4: 2011 -standardissa todetaan:

ISO 15765-4: 2011 asettaa rajoituksia kyseisille kansainvälisille standardeille sääntöjen täyttämiseksi. Se ei määritä ajoneuvon sisäistä CAN-väyläarkkitehtuuria , mutta pyrkii varmistamaan, että ajoneuvon säännelty CAN-tietoliikenne on ulkoisten testauslaitteiden vaatimusten mukainen.

(Korostus: minun )

Jatketaan seuraavaa:

ISO 15765-4: 2011 määrittelee vaatimukset yhteyden luomiseksi, ylläpitämiseksi ja lopettamiseksi ajoneuvon kanssa, joka toteuttaa OBD / WWH-OBD-määräysten vaatimukset. Plug-and-play-viestintämahdollisuudet ajoneuvojen ja testilaitteiden välillä on määritelty ulkoisten testilaitteiden ja ajoneuvojen yhteentoimivuuden varmistamiseksi. ISO 15765-4: 2011 kertoo kaikki OSI-tason vaatimukset tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Minulle tässä todetaan, että CAN-väyläarkkitehtuuri on joukko standardeja, jotka määrittelevät viestinnän, mutta ei miten saada viestintä valmiiksi. Ymmärrän, että tämä todennäköisesti hajottaa hiuksia. Valmistaja voi käyttää mitä tahansa menetelmää haluamaansa viestintään, kunhan OBD pystyy kommunikoimaan testilaitteiston kanssa. Tämä on pikemminkin tapa sallia testilaitteiden standardointi kuin mikään muu. Tämä viimeisin standardi julkaistiin vuonna 2011, ja se muuttaa edellistä versiota, joka julkaistiin vuonna 2005. Älä kuitenkaan pelkää, ISO työskentelee parhaillaan uuden version parissa.

Tämä verkkosivu kuvaa CAN-väyläarkkitehtuuria ylemmältä tasolta. Se antaa suuren erittelyn siitä, miksi CAN-väylää käytetään nykypäivän autoteollisuudessa. Yksi viimeisistä asioista, jotka hän toteaa artikkelissaan:

CAN tulee hallitsemaan autoteollisuutta monien vuosien ajan. Sillä on myös merkittävä vaikutus muilla teollisuudenaloilla, joissa melunkestävyys ja vikasietoisuus ovat tärkeämpiä kuin raakanopeus. Koska CAN-laitteistosta on tullut niin halpaa ja se on integroitu niin moniin mikro-ohjaimiin, se on suunnitteluvaihtoehto, joka kannattaa harkita, kun seuraavan kerran haluat sulautettujen järjestelmiesi puhuvan keskenään.

Kuten todettiin ennen, koska CAN on niin laajasti käytetty, se tulee olemaan kanssamme jonkin aikaa, sekä autoteollisuudessa että muualla, sen ominaisuuksia tarvitaan solmujen välisen viestinnän tarpeiden täyttämiseen.

... onko olemassa tiettyjä päivämääriä, joiden jälkeen kaikkien tietyillä markkinoilla myytävien autojen on käytettävä CAN-väylää auton elektroniikan väliseen sisäiseen viestintään? CAN-väylä on yksi mukavuus. VOI olla tapa tehdä se tapahtumaan, ei loppu-kaikki-kaikki. Kenenkään valmistajan ei tarvitse käyttää sitä, vaikka tällä hetkellä se on helpoin tapa saada aikaan viestintä. Tällä hetkellä ei ole syytä keksiä pyörää uudelleen.

Anonymous
2015-07-24 22:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OBD on standardi diagnostiikkaportille, joka tarjoaa päästöihin liittyvää tietoa diagnostiikkaportissa.

Päinvastoin kuin yleisesti uskotaan, sen tarkoituksena ei ole estää autonvalmistajien lukkiutumista, vaan vain sallia palvelukeskukset ovat tavanomainen tapa saada käyttöön pakollisiin tarkastuksiin vaadittavat päästöihin liittyvät tiedot, kuten "MOT-testi" (kuten he kutsuvat sitä Isossa-Britanniassa). Tosiasiallisesti mielenkiintoiset jutut (mielenkiintoisia todelliselle mekaanikolle eivätkä vain maalle, joka haluaa kaataa sinut pois, koska autosi hylkää 0,001 g enemmän hiilidioksidia kuin pitäisi) on edelleen piilotettu omien protokollien taakse, siksi nämä OBD-skannerit ovat hyödyttömiä ja sinä pakotetaan edelleen ostamaan valmistajakohtaisia ​​diagnostiikkalaitteita / ohjelmistoja (usein väärennettyjä tai varastettuja laitteita, koska valmistajat itse eivät myy niitä), jos haluat tehdä mitään autollasi.

CAN on väylä käytetään usein autoissa yhdistämään eri tietokoneet ja antamaan heille mahdollisuus kommunikoida. OBD-portin tulisi käyttää CAN-yhteyttä diagnostiikkalaitteen kanssa puhumiseen.

Nyt se, että OBD-portti puhuu CAN: ia, ei tarkoita sitä, että auto itse käyttää CAN-liitäntää tietokoneidensa yhdistämiseen - se saattaa käyttää mitä tahansa haluamansa tekniikan, olkoon se oma protokolla tai jopa Ethernet *, se on silti määräysten mukainen, kunhan se puhuu CAN-yhteyttä OBD-portissa ja antaa standardin edellyttämät perusarvot.

* viivästyksestä ja tarpeettomasta monimutkaisuudesta johtuva huono ideaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...