Kysymys:
Kuinka tarkalleen moottorin lämpötilan nousu aiheuttaa auton rikkoutumisen?
Max Goodridge
2016-01-12 04:31:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on moottorin lämpötilamittari autoni kojelaudassa (kuten useimmat ihmiset tekevät), mutta jos jostain syystä moottorin lämpötila nousee (jäähdytyksen puutteen tai muun vuoksi) onko sinulla), auto hajoaa ja moottori tarvitsee jälleen aikaa jäähtyä.

Autot ovat ylikuumentuneet, esimerkiksi Top Gearilla, monta kertaa, mikä on aina aiheuttanut niiden rikkoutumisen (ja usein savun tuotetaan).

Mitä moottorin sisällä tapahtuu, mikä saa sen toimimaan väärin korkeammissa lämpötiloissa?

Yksi idea Minulla oli, että moottorin jäähdytysneste vähentää viskositeettia. En vieläkään tiedä, miten tämä saa moottorin rikkoutumaan.

Kaksi vastused:
DucatiKiller
2016-01-12 10:47:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pyysit

Mitä moottorin sisällä tapahtuu, mikä saa sen toimimaan väärin korkeammissa lämpötiloissa?

Reagointi

Yksi monista tavoista, joilla moottorit vikaantuvat korkean lämpötilan vuoksi, on männän suurempi halkaisija lämmön takia. Kuten olet huomannut, lämpö tekee asioista suurempia. Tilanteessa, jossa moottori tarttuu lämmön takia, männän OD (ulkohalkaisija) kasvaa kooltaan niin paljon, että se on suurempi kuin kulkemansa reiän ID (sisähalkaisija).

Kun se tarttuu kiinni lämmön takia, erittäin suuren kitkan takia, mäntä estää kampiakselin kääntymästä, koska moottori ei voi tuottaa riittävästi tehoa tarttuvan männän kitkan poistamiseksi sylinterin reikässä.

ICE: n jäähtyessä mäntä kutistuu ja antaa moottorin kääntyä, jos todellisesta takavarikosta ei ole fyysistä impedanssia.

Joissakin tapauksissa moottori voidaan aloittaa lämpöön liittyvän kohtauksen jälkeen. Tämä ei tarkoita, että se on hyvässä toimintakunnossa tai että sen käyttöikä ja kestävyys eivät ole vaikuttaneet siihen. Enemmän kuin todennäköisiä renkaita, männän ja sylinterin reikä on peruuttamattomasti vaurioitunut ja vaatii vaihtamista ja koneistamista, jotta ICE voisi jatkaa toimintaansa normaalisti.

Muut vaikutukset

  • Kampiakselin ja kiertokangen liukulaakerit

  • Jäähdytys- / jäähdytysnesteletkut voivat rikkoutua johtuen jäähdytysjärjestelmän lisääntyneestä paineesta.

  • Vanhat tai huonosti rakennetut jäähdyttimet voivat epäonnistua jäähdytysjärjestelmän sisäisen paineen vuoksi

  • Kannentiivisteet voivat epäonnistua jäähdytysnesteen lämpötilan nousun takia TAI johtuen vääntymisestä jäähdytyksen aikana tai liian innokkaasta käyttäjästä, joka laittaa kylmää vettä jäähdyttimeen ennen kuin ICE voi jäähtyä hitaasti ja tasaisesti

  • Yläpuolella olevat nokan pidikkeet

  • Erilaisia ​​muita komponentteja

Lui
2016-01-12 04:41:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen asia on, että lämpötilan noustessa myös metallikomponentit kasvavat hieman. Kuinka paljon tämä vaikuttaa toimintakykyyn, en ole varma, koska nousu on edelleen pieni, kun lämpötilan nousu on pieni.

Ymmärrän, että lämpötilavaroitus ei varoita sinua niin paljon ovat liian kuumia, mutta pikemminkin että jäähdytysneste ei toimi riittävästi ottaakseen lämmön pois moottorista. Jos lämpötila saavuttaa 100 astetta, järjestelmässä on todella vähän vettä, vaan höyryä. Tämä höyry on oleellisesti vähemmän tehokas lämmönsiirrossa kuin nestemäinen vesi. Siksi saat positiivisen palautesyklin, ja tämä ajaa helposti sinuun ja moottori nousee äärimmäisiin lämpötiloihin, ja silloin vahingot aiheutuvat.

Kysymyksesi kysyy lisää, mikä vahingoittaa moottoria. Epäilen, että se on yhdistelmä viskositeetin vähenemistä, mikä johtaa vähemmän voiteluun, ja myös lievää turvotusta - mikä 200 astetta on enemmän havaittavaa nousua. Lisäksi siinä lämpötilassa jäähdytysnesteiden ja polttoaineiden kemiallisissa ominaisuuksissa voi olla joitain muutoksia, jotka aiheuttavat erilaisia ​​vaikutuksia kuin moottori on suunniteltu. Myös korkeassa lämpötilassa kumi / muovitiivisteet voivat alkaa muodostaa ja denaturoitua, mikä vähentää niiden tehokkuutta.

Mainitsit, että järjestelmässä on vähän vettä, mutta moottori jäähdytetään autoöljyllä, jonka luulen haihtuneen noin 300 ° C: seen. Muut kuin muut näkökohdasi kuulostavat uskottavilta.
Ymmärrän, että autoöljy on tarkoitettu moottorin voiteluun ja mahdollisesti jonkin verran lämmönsiirtoa moottorin keskeltä moottorin ulkopuolelle, jossa lämpö siirtyy moottorin jäähdytysnesteeseen. Moottorin jäähdytysneste pumpataan suljetussa piirissä ja jäähdytetään jäähdyttimessä. Jäähdytysneste on yleensä vesipohjaista ainetta, koska öljyt ovat liian viskoosisia kulkiessaan pienten putkien piirin ympäri.
Koska moottorin jäähdytysneste on paineistettu, vesi ei muutu höyryksi 100 ° C: ssa.
Hyvä asia, ei ajatellut sitä. "Tehtaan jäähdyttimen korkit lisäävät tyypillisesti jäähdytysjärjestelmän painetta 14 tai 15 psi: llä ja nostavat kiehumispistettä noin 43 ° F", [lähde] (http://www.superstreetonline.com/how-to/engine/61718-cooling -systeemit /). Joten ei massiivinen nousu (~ 6 astetta C)
@Lui - Öljy jäähdyttää, puhdistaa, hankautuu ja voitelee. (Huomaa: voitelu ja kitkan esto eivät ole sama asia.) Öljy on TÄYDELLINEN pelaaja jäähdytyksessä.
Se ei ole 6 astetta ylimääräistä, se on 23 asetusta C ylimääräinen. Vesi kiehuu 212F: ssä, jos lisäät sanomasi 43F: n, tulee 255F, joka on 123C.
@HandyHowie lisäksi pakkasneste laajentaa veden kiehumispistettä, ei vain jäätymispistettä. 50-prosenttisella propyleeniglykolilla on jo kiehumispiste 106 ° C ilmakehän paineessa, joten vaikutusten yhdistettynä katsomme noin 130C / 266F.
@HandyHowie Anteeksi, unohdin, että nollakuuntelut eivät ole samassa kohdassa! Minun erehdykseni.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...