Kysymys:
Auton akku on hetkeksi tyhjä ... nyt se ei lataudu?
Trogdoriffic
2016-09-22 00:45:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autoni akku sitten kuoli 4 kuukautta sitten, kun sitä ei ollut käytetty autotallissani kesällä (sisätilojen valot palavat kuukausia). Menin hyppäämään käynnistämään sen tänä aamuna, juoksen sen 20 km (30 minuuttia) töihin ja sammuttamisen jälkeen akku on 100% DEAD.

En voi edes lukita oven lukkoja, jotka ovat niin kuolleita. Näyttää siltä, ​​että laturi ei vain lataa akkua ollenkaan.

Onko akku todennäköisesti hyvin ja todella tyhjä? Jos on, mikä tappoi sen? Pystyikö se siitä, että se makasi kuolleena niin kauan? Vai tekisikö sillä mitään merkitystä?

Yritän ladata sitä yön yli. On olemassa muutama myymälä, jotka tekevät akkutestejä ja lataavat jopa akkua yön yli puolestasi (he haluavat myydä sinulle uuden akun). Voin kokeilla sitä, mutta olisin utelias syyn tähän latauksen epäonnistumiseen, jotta voin välttää vastaavia tilanteita tulevaisuudessa.

Ei ole aikaa täydelliseen vastaukseen. Lataa sitä matalimmalla laturin asetuksella vähintään 24 tunnin ajan. [Katso vastaukseni täältä] (http://mechanics.stackexchange.com/a/412/85) saadaksesi lisätietoja.
Latasin kuolleen, tyhjän akun "älykkäällä laturilla", ja lataaminen kesti useita päiviä, mutta kun se tehtiin, se toimi hyvin kuukausia sen jälkeen.
@JPhi1618 Joo, olen ehkä tehnyt sen, jos minulla olisi laturi kotona, mutta hässäkkä johti minuun vain uuden akun ostamiseen. Suurin osa auton akkulaturista maksaa joka tapauksessa lähellä uutta akkua, eikä minulla ole järkevää pitää sitä autotallissa.
Lyijyhappoakut 101. Taatkaa, että se oli kuollut lopullisesti ja hän osti uuden.
@Jhawins Hyvä arvaus. Ja kyllä, kommentoin alla olevaa vastausta, että päädyin juuri ostamaan uuden. Oppitunti seuraavaa kertaa varten!
üks vastaus:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2016-09-22 01:36:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En aio kertoa sinulle, että yrität käyttää akkulaturia ongelman korjaamiseen, kuten @MoveMoreCommentsLinkToTop on ehdottanut kommenteissa, mutta kokemukseni mukaan kokemukseni on, että akku on istunut pitkään ajan jatkuva sähkönotto siihen, lyijylevyt kiteytyvät sulfidiin eivätkä enää ota varausta. Jos se vie latauksen, se on hyvin heikentyneessä tilassa, jossa saatat saada siitä 12vdc +, mutta varakapasiteetti ammutaan.

Kokeile jälleen kerran halvinta menetelmää, joka heittää laturin sinne matalimmalla asetuksella (monilla latureilla on 2A-asetus, jos niin, meille se). Älä kuitenkaan hämmästy, jos akku on paahtoleipää, ja se on vaihdettava.

No, ollakseni rehellinen, ajattelen, että sen tekeminen on kallista virhettä. Kiitos päivityksestä MIKSI näin tapahtuu. Mielestäni asioiden "miksi" oppiminen auttaa välttämään ongelman tulevaisuudessa. Luulen, että kun akku purettiin ensimmäisen kerran, on tärkeää ladata se täyteen voimaansa mahdollisimman pian. Tällainen ongelma näyttää olevan ongelma, jonka autoteollisuuden olisi pitänyt ratkaista jo nyt.
Jos ajoneuvo aikoo istua jonkin aikaa, paras ehdotukseni on kiinnittää ajoneuvoon akun ylläpitäjä (ei virta-laturia). Tämä pitää akun täysin ladattuna vaarantamatta sen ylikuormitusta.
Aioin mennä edulliseen menetelmään ... mutta lopulta testattaessa akkua vain 5,5 V kävi sen läpi alkuperäisessä testissä ja ajattelin mitä tahansa, saan vain uuden akun.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...