Kysymys:
Voimansiirto kuulostaa kohisevilta lehdiltä yli 4 k / min
Trevor D
2015-12-28 22:11:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2011 Mazda6 FWD 2.5L I4 6-vaihteinen manuaalinen 85000 mailia

5-6k mailia sitten (2-3 kuukautta) aloin huomata "kohisevan" äänen voimansiirron edestä, mutta vain kun vaihde on yli 4000 kierrosta. Ääni tulee suoraan keskikonsolin alapuolelta, ellei vähän eteenpäin, ja LVI-ohjaimien alta.

Ääni on yleensä kevyt - ei koputa tai pingistä. Kuulostaa siltä, ​​että paperia sekoitetaan aggressiivisesti tai kuin ravistellaan oksaa kuolleilla lehdillä.

Tässä on joitain havaintoja tästä melusta:

  • Ei ole koskaan tapahtunut alle 4000 kierrosta minuutissa
  • Toimii kaikilla voimakaistoilla yli 4000 kierrosta minuutissa
  • Toimii kaikilla vaihteilla
  • Toimii vain, kun vaihteisto on vaihteella ja auto on nopeudella
  • Kun auto on vauhdissa, painan kytkintä, painan kaasupoljinta> 4000 kierrosta kohden, ei melua
  • Kun auto on nopeudella, vaihdan vapaa-asentoon, paina kiihdytin> 4000 kierrosta minuutissa, ei melua

Ajatuksia siitä, mikä voi aiheuttaa tämän epätavallisen melun, joka tapahtuu vain, kun moottori / vaihteisto kantaa auton kuormitus?

Päivittäinen työmatkani on enimmäkseen moottoritietä, ja se sisältää monia kukkuloita Vermontin ja New Hampshiren välillä - miksi kohtaan> 4000 kierrosta minuutissa tarpeeksi usein huomaamaan.

Tämä yllättää minut siitä, että ajat autoa rutiininomaisesti nopeudella 4k + rpm ... useimmat ajoneuvot on suunniteltu toimimaan 2k-alueella moottoriteillä.
Ei niin paljon ajoa rutiininomaisesti nopeudella 4k + RPM - en yritä ylittää auton rajoja - mutta 70-75MPH risteilee 3500RPM: llä kuudennessa; lyhyet rampit; 4. vaihde 55-60MPH: n nopeusrajoituksen ylläpitämiseen kukkuloilla Olen oppinut moottorin olevan melko aneeminen, ja maantiellä ajaminen tai nopeusrajoitusten ylläpitäminen maaseudun kukkuloilla tarkoittaa 4k RPM -rajan rikkomista useita kertoja viikossa.
üks vastaus:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2016-01-02 07:23:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitettavasti en pysty tunnistamaan ongelmaa, mutta annan sinulle tarvittavat tiedot. Koska melu ei ole nopeudesta riippuvainen, mutta se ei kuitenkaan ilmene itseään, kun voimansiirto ei ole kytkettynä (joko irrotetun kytkimen kautta tai jätetty vapaa-asentoon), se on minun arvioni, että melu tulee lähetyksestä. Melu kuuluu vain, kun voimansiirto on kuormitettuna. Tämä johtaisi minuun uskomaan, että laakeri saattaa huonontua (tai vain olla hullu) olosuhteissa, jotka sanoit. Laakeri olisi todennäköisesti vaihteiston etupuolella (moottori, ei lopullinen käyttö).

Tässä mielessä suosittelen, ettet tee mitään sen kanssa. Joko melusta tulee todellinen ongelma, jolloin se on korjattava, tai se ei koskaan ole muuta kuin ärsytystä. Ennen kuin jokin todellinen ongelma (muu kuin outo melu) alkaa esiintyä, et voi oikeastaan ​​kertoa lähetysliikkeelle, mitä tapahtuu, eikä odottaa heidän korjaavan sitä. Asiasta ei voi koskaan tulla todellista ongelmaa ... se voi vain pysyä meluna. Jos melusta tulee voimakkaampaa tai melu liittyy värähtelyyn tai muuhun ongelmaan (esimerkiksi siirtymiseen), vie se mekaanikkoon.

Yksi asia, jonka voit tehdä, on joko tarkastaa vaihteistoöljy varmistaaksesi, että se on tasolla. Jos se on hyvä, voit mahdollisesti vaihtaa vaihteistoöljyn, mutta epäilen, että se tekee mitään. Se voi kuitenkin olla kokeilun arvoinen.

Vaihteistonesteen huuhtelu ei muuttanut tätä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...