Kysymys:
Onko mahdollista käyttää useita CAN-väyliä OBD-II-portin kautta?
Moeman69
2016-03-02 06:34:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten tavallista, pyydän anteeksi, jos tätä on kysytty ja vastattu jossain. Yritän esittää kysymyksiä vain, jos en löydä vastausta tai tyydyttävää vastausta.

Ymmärtääkseni ajoneuvojen OBD-II-portti on joko kytketty erilliseen yhdyskäytävän ohjaimeen tai on kytketty suoraan ensisijainen CAN-väylä, jolla on solmuna ECU, joka toimii yhdyskäytävänä. OBD-II: een liitetyt diagnostiikkalaitteet voivat käyttää toissijaisten tai tertiääristen CAN-väylien solmuja vain lähettämällä pyyntöjä yhdyskäytävän kautta. Joten molemmissa tapauksissa, jos haluat seurata viestejä useammalla kuin yhdellä CAN-väylällä, sinun PITÄÄ käsitellä yhdyskäytävää.

Onko tämä oikein? Onko mahdollista valvoa useita CAN-väyliä OBD-II-portin kautta?

Ymmärrän OBD-II-järjestelmän, että on olemassa vain yksi CANBus, joka tarjoaa verkon kaikille elektronisille ohjausyksiköille kommunikoimaan keskenään ... Voisin kuitenkin olla väärässä.
Kaksi vastused:
vini_i
2016-03-02 07:39:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen valmistaja on hieman erilainen.

CAN-toiminnolla voi olla jopa 3 erilaista bussia.

  • Nopea CAN yhdistää esimerkiksi moottoritietokoneen, ABS: n, turvatyynytietokoneen, koritietokoneen, mittariryhmän. Tämä altistetaan kojelaudan alla olevalle diagnostiikkaliittimelle, DLC: lle. Body-tietokonetta tai mittariklusteria voidaan käyttää yhdyskäytävänä muiden väylien ja nopean CAN: n välillä.
  • Keskinopeus CAN on yleensä yhteydessä kehon ohjaimiin ja valaistukseen.
  • Hidas nopeus CAN yhdistää yleensä viihdejärjestelmät.

Taatusti näet nopean CAN: n DLC: ssä. Valmistajasta riippuen myös muut linja-autot voivat altistua, mutta takuuta ei ole.

Voit pyytää tietoja muilta linja-autoilta nopean bussin kautta. Sikäli kuin olen tietoinen siitä, että hitaampien bussien tietoja ei lähetetä nopeamman väylän kautta.

Aivan. Joten käymällä diagnostiikkaportin läpi näet vain viestit suurnopeuksisella CAN: lla, ellet nimenomaan pyydä tietoja hitaamman nopeuden CAN: ilta. Yhdyskäytävän on käsiteltävä tämä pyyntö, eikö?
AiliheamygCMT Oikea.
Moeman69
2016-03-04 06:41:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain sen selville. Vastaus riippuu valmistajasta. OBD-II-diagnostiikkaportissa on useita nastoja, jotka on lueteltu nimellä "Toimittajavaihtoehto". Valmistaja voi liittää yhden tai useamman näistä nastoista suoraan keskinopeuteen CAN-väylään tai pienen nopeuden CAN-väylään. Se antaa suoran pääsyn viestiliikenteeseen näitä bussilinjoja pitkin reaaliajassa. Jos kyseessä on yhdyskäytävä, on olemassa kaksi perustapaa.

A) Tämä on suosituin vaihtoehto. OBD-II-portti yhdistetään suoraan nopeaan CAN-väylään. Satama voi suoraan seurata liikennettä suurnopeus CAN-väylällä. Yksi HS CAN -väylän solmuista (tyypillisesti Body Control Module tai vastaava) toimii yhdyskäytävänä Medium Speed ​​CAN -väylään. MS-väylän tietojen käyttämiseksi diagnostiikkakehys (IAW CAN Spec 2.0) lähetetään HS-väylällä ja tarkoitettu yhdyskäytäväsolmulle. Vastaanoton jälkeen yhdyskäytäväsolmu generoi sitten MS-väylälle ylimääräisen etäkehyksen, joka on tarkoitettu mitä tahansa väylän kohdesolmua varten. Vastaanoton jälkeen kohdesolmu lähettää sitten pyydetyt tiedot MS-väylälle. Yhdyskäytävän solmu vastaanottaa sen, sitten kun HS-väylä on tyhjäkäynnillä, se lähettää kyseisen tiedon HS-väylän yli.

B) OBD-II-portti voidaan liittää erilliseen yhdyskäytävään, joka toimittaa tietoja vain tietty väylä, jos diagnostiikkapyyntö lähetetään portin kautta. Jos pyyntöä ei lähetetä, liikennettä ei ole havaittavissa. Sinun on aina lähetettävä diagnostiikkakehyspyyntösanoma, jos haluat hakea tietoja tietystä väylän tietystä solmusta.

Voit myöntää itsellesi vastauksen ja saada siitä merkin. :-)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...