Kysymys:
Manuaalivaihteistoa on vaikea vaihtaa. Tarvitsenko uuden kytkimen?
n00b
2015-04-30 22:26:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vuoden 1998 manuaalivaihteisto Jeep Cherokee Sport (6-sylinterinen malli, mielestäni 4,0 litraa). Siinä on neliveto.

Olen lainannut auton joillekin ystäville, jotka olivat "ruosteisia" manuaalisilla vaihteistoilla. Äskettäin, kun sain auton takaisin, huomasin, että nyt on vaikea laittaa vaihteeseen moottorin käydessä, ja auto on edelleen. Lukujen perusteella tämä voi johtua kytkinongelmasta (nimittäin rikkoutuneesta painolevystä) tai kytkinhydrauliikkaongelmasta (vuotava / puuttuva neste). Tarkastin hydraulijärjestelmän säiliön ja sen täynnä.

Kytkin 'tuntuu' tavalliselta, mutta tässä on oireita;

  1. Voit laittaa auton helposti mitään vaihdetta, kun auto on pois päältä.
  2. Kun auto liikkuu, sen vaihteet on helppo vaihtaa (vaikka en ole vielä kokeillut liikkeellelähtöä / ensimmäistä vaihdetta)
  3. kun auto on päällä eikä liiku. Jos painan kytkintä ja yritän laittaa sen mihin tahansa eteenpäinvaihteeseen, se ei mene vaihteeseen (vaikka jos painan sitä kovasti, se menee sisään). Se sanoi, jos painan kytkintä ja odotan sen jälkeen ~ 5 sekuntia, voin laittaa sen helposti mihin tahansa vaihteeseen .
  4. Kun auto ei liiku ja painan kytkintä ja käännän moottoria hulluksi, auto ei vedä (toisin sanoen näyttää siltä, ​​että kytkin irtoaa kokonaan moottorista).

Koska hydrauliöljyn tasot ovat hyvät, ovatko ne huonon kytkimen oireita (esim. rikkoutunut painolevy)? Olisin arvannut, että se oli synkronoinnin ongelma, kun sanoin # 3: n, mutta oire on olemassa kaikilla viidellä vaihteella. Jos painolevy on rikki, miksi sillä on merkitystä, pyörittääkö kytkin vai ei (ts. Miten se vaikuttaa siihen, voinko laittaa auton vaihteeseen vai ei, kun kytkin on täysin painettuna)? Luulisin, että jos painelevy rikkoutuisi, se ei vain siirtyisi vaihteeseen, vaikka auto olisikin pois päältä, mutta ehkä juuri ymmärrän väärin kytkinten / manuaalivaihteiston toimintaa.

Onko ideoita?

FYI, ongelma ratkaisi itsensä jotenkin toistaiseksi, joten en voi hyväksyä vastausta, koska en vieläkään tiedä, mistä kysymys oli, mutta annan +1 kaikille hyville ehdotuksille.
Minulla on sama tarkka ongelma jeep Cherokee -autoni kanssa! Mikä oli vialla, ja miten voin korjata sen?
@Austin En voi sanoa tässä vaiheessa varmasti. Jeepini on kokenut sen päälle ja pois päältä. Jos se pahenee ja mekaanikkoni löytää jotain, päivitän kysymyksen vastauksella. Kerro minulle, jos löydät myös ratkaisuja loppuasi. Kiitos.
Neljä vastused:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2015-04-30 23:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko kytkimen hydrauliikasta mahdollista ilmata ilmaa? (En muista, onko Jeepillä kyseinen vaihtoehto pois päältäni.) Jos on, niin katsoisin ensin. Jos ei, mielestäni sinun on vaihdettava ne. Vaikuttaa siltä, ​​että kytkin ei ole täysin päästävä irti kun painat poljinta. Viisi sekuntia antaa sille riittävästi aikaa pyöriä alaspäin. Se, että voit ajaa Jeepillä ongelmitta, kertoo, että itse kytkin on ainakin huollettavissa kunnossa. Kytkimen vikaantumisen merkit näkyvät yleensä kytkimen liukastumisen yhteydessä.

En estäisi kokonaan synkronointia, mutta jätän sen viimeiseksi. Syy, jonka sanon tämän, johtuu siitä, että Cherokee Sportin 4,0-litraisen kuuden taakse asettamien viiden nopeuden pitäisi olla raskas (toisin kuin heikko, jonka he asettavat 4-sylinterin taakse). Ostin poikani 2-ovisen version ajoneuvosta, josta puhut. Niissä olevat vaihteistot ovat melko tukevia (mutta eivät tuhoutumattomia, koska moottori näyttää olevan ;-). Jos voit ajaa sitä tiellä ongelmitta, kytkimen ja vaihteiston tulee olla kunnossa. Ainoa asia, jota on todella tarkasteltava sen jälkeen, on hydrauliikka.

X-tech2
2015-05-01 07:26:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi muu asia voi aiheuttaa sen, mitä kuvaat. Siellä on joko ohjainlaakeri tai ohjausholkki, joka tukee voimansiirron tuloakselia. En tiedä mikä, mutta jos se on holkki, olisi järkevää kuvauksesi perusteella.

Jos lainanottajat luiskaisivat kytkintä melko vähän ja pystyisivät käyttämään kytkintä paljon, kuten liikenteessä tai perävaunua vetämällä, he olisivat voineet ylikuumentaa kytkimen, mikä olisi voinut antaa rasvan sulaa ja jätti sen vähän kuivaksi tai kypsennä rasvaa tarpeeksi paksunemaan sen tarpeeksi, jotta holkki tarttuisi tuloakseliin, mikä estää sen pysähtymisen yhtä nopeasti kuin ennen kuin se lainattiin.

Jos siinä on ohjainlaakeri, samanlainen tilanne olisi voinut tapahtua. Ylikuumeneminen saa rasvan sitomaan laakeria tarpeeksi pitämään sitä pyörimässä pidempään kuin ennen. Jos jompikumpi näistä on tapaus, vaihteisto on poistettava laakerin / holkin vaihtamiseksi.

Yksi asia. Odottaa tarpeeksi kauan, kunnes pyörivän kytkimen hitaus laskee, on melko normaalia. 3-5 sekuntia ei ole epätavallinen aika odottaa.

kiitos, vaikka en ole varma, ymmärränkö viimeisen lauseesi? auto siirtyi vaihteeseen sekunnin kuluessa kytkimen työntämisestä ilman kysymystä ennen lainaa (kiitos, uskon synkronoinnille, jota peruutusvaihteella ei ole, minkä vuoksi se jauhaa, ellet odota pyörimistä alas)
Lisäksi, onko joka tapauksessa selvitettävä, onko sen holkki / laakeri irrottamatta voimansiirtoa?
Ei todellista hyvää tapaa kertoa. Rehellisesti haluaisin elää sen kanssa jonkin aikaa ja nähdä, miten se toimii. Viimeisen lausuntoni osalta inertia pitää osat pyörimässä. Synkronoija se siellä vastaamaan sisäisten vaihteiden nopeuksia, jotta ne voivat verkottua ilman ristiriitaa. Jos voit laittaa sen taaksepäin 3-5 sekunnin kuluttua ilman jauhamista, ohjaaja ei välttämättä ole ongelma. Vaikea tietää varmasti ilman ajoneuvoa. Voit yrittää vaihtaa vaihteiston nestettä vain nähdäksesi, auttaako uusi, puhdas neste. Se on halpa ja helppo tehdä ensin.
+1 hitauslisäykselle. Mukava harkittu vastaus.
Mad Max
2017-12-01 02:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä ohjausholkin / laakerin vastauksesta. Sitä ei ole takavarikoitu tai se ei salli siirtymistä muutaman sekunnin kuluttua. Todennäköisesti se vetää huonon voitelun vuoksi (sakeutunut rasva kuten yllä). Mitä tulee hydrauliikkaan ... En muista, onko orjasylinteri paljastunut ajoneuvossasi (suurin osa on), mutta jos näin on, voit tarkistaa. Kun moottori on POIS PÄÄLTÄ, pyydä jotakuta painamaan kytkin, kun indeksoit siellä ja tarkkailet haarukan sopivaa liikettä. Skenaariossasi ei kuitenkaan ehdoteta hydrauliikkaa, koska ne yleensä joko eivät salli irrotusta ollenkaan, tai ne vapautuvat aluksi ja vuotavat sitten alas, jolloin hiipiminen polkimen ollessa painettuna.

Matt
2018-02-22 11:30:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pahoittelen etukäteen, mutta tämä on jonkin verran vastaus alkuperäisen julisteen kysymykseen. (Toivottavasti hän näkee tämän!)

Minulla on T: lle tarkat kysymykset, jotka alkuperäinen julistaja kuvaa vuoden 2003 Wrangler TJ: ssä, joka kytkin ja voimansiirto on hyvin samanlainen kuin vuoden 1998 Cherokee. Minulla oli muutama viikko sitten asennettu upouusi kytkin, vauhtipyörä, vetolaakeri, painolevy, kytkinvarren jousi ja orja- / pääsylinteri. Ongelma oli läsnä ennen vaihtamista, näytti häviävän 2-3 viikkoa vaihdon jälkeen, mutta on sittemmin palannut. Mies, joka teki sen, sanoi käyttäneensä vanhan ohjainlaakerin voitelun jälkeen (miksi ???).

Kokemukseni perusteella vastaukseni olisi siis myös ohjaajan laakeri, mutta en ole vielä vahvistanut sitä. Toivon, että OP voi vahvistaa sen, mitä tapahtui hänen Jeepin kanssa.

Kiitos panoksestasi. Valitettavasti minusta ei ole vielä apua tässä luokassa, koska ongelma on minulle edelleen ajoittainen (se palasi muutaman kerran, mutta ei kuten ensimmäisellä kerralla, ja näyttää häviävän itsestään, satunnaisesti). Minusta tuntuu siltä, ​​että se johtui minulle mahdollisesti kohdistuvasta voitelu / ruosteongelmasta (kuten @MadMax on ehdottanut vastauksessaan), koska jeeppi on hyvin vanha ja istuu paljon, mutta se on vain spekulaatiota, joka perustuu muihin kysymyksiin jeepin kanssa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...