Kysymys:
Virheellinen yksittäinen vikakoodi: P0420, P0440, P0446. Normaali varianssi vai osoitus jostakin syvemmästä?
bishop
2016-03-15 06:48:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toyota 2003 Corollan höyry- / päästö- / polttoainejärjestelmän ongelman diagnosoinnissa. Lisää tässä kysymyksessä.

Näitin ​​3/2 mekaanikon lukeneen kädessä pidettävää OBD-laitettaan koodin P0420 lukemiseen. 3.12. Ilman koodin nollausta sain Ozzy OBD -lukijani ja luin koodin P0440 vääntömomentilla.

Ymmärrän, että joskus myöhemmät koodit muutos aikaisempien koodien vikojen takia, mutta en usko, että olen koskaan nähnyt ensisijaisen ja ainoan vian muutosta. Onko tämä normaalia varianssia, jota en (kokemattomuuteni vuoksi) ole vain nähnyt, vai viittaako se johonkin syvempään?

Päivitykset

  • 3/15 : Aseman palautusjakson jälkeen uusi koodi on P0446.
  • 3/16 : Aseman palautusjakson jälkeen uusi luettu koodi on P0420. Olet vahvistanut kissan epäonnistumisen, joten tämä koodi näyttää oikealta.
üks vastaus:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2016-03-15 16:13:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

P0420 ja P0440 eivät ole täysin yhteydessä toisiinsa (paitsi että molemmat liittyvät päästöihin). P0420 liittyy katalysaattoritoimintaan. P0440 liittyy EVAP-järjestelmään. Yhdellä koodilla ei ole mitään tapaa muodostaa toista koodia.

P0420 voi näkyä ja kadota ajan myötä tietokoneen näkemän luonteen vuoksi. Jos jälkikissa O2 on pudonnut jonkin aikaa, koodi laukeaa. Kun se on tyhjennetty, se ei välttämättä palaa pitkään aikaan tai se voi tulla takaisin.

P0440 voi olla yhtä yksinkertainen kuin kaasun korkki, joka ei tiivisty kunnolla. Autosi on tarpeeksi uusi, epäilen, että tässä on kysymys, mutta on aina hyvä tarkistaa ensin helpot asiat.

Jos P0420 ei tule uudelleen esiin, en murehtisi siitä. Sillä välin P0440: n takia voi olla kysymys seuraavista:

  Kaasun korkki ei ole asennettu tai toimii kunnolla Puhdistussolenoidi on epäonnistunut Säiliö on kytketty ja ei toimi kunnolla  

Voit kokeilla seuraavaa nähdäksesi, tyhjentyykö se pysyvästi:

  Poista ja asenna uudelleen tarkista ja / tai vaihda anturi Tarkista ja / tai vaihda anturi Tarkista ja / tai vaihda tyhjennysventtiiliOn ammattilaisten käytettävä savukonetta vuotojen havaitsemiseen  
Päivitystä kohden, nyt vikaa P0446: lla. Toisen kysymykseni mukaan olen vaihtanut polttoainesäiliön korkin, vaihtanut hiilipullon. P0420 pysyy mitä tahansa. Kysymykseni painopiste ei liity tiettyihin koodeihin, vaan pikemminkin: onko normaalia, että koodit muuttuvat päivien sisällä, lähinnä lukemien välillä?
@bishop A P0440 on yleinen EVAP-koodi, joten vaikka tietokone näkee vian, se ei voi kaventaa sitä tiettyyn järjestelmään. P0446 on EVAP-tuuletuksen ohjauksen toimintahäiriökoodi. Huomaa, että molemmat asetetaan suurelle EVAP-vuodolle ja se voi asettaa myös P0441: n. Joten siitä, onko se normaalia vai ei, kyllä ​​se on. Toyotas ei myöskään käytä sellaista tuuletusventtiiliä, jonka näet esimerkiksi GM: ssä. Ja sinun on todellakin testattava järjestelmän savu myymälässä, joka harjoittaa Toyotaa säännöllisesti.
@Ben - Ei ole normaalia, että se menee vaiheisiin P0420 - P0440. Se on kysymyksen pääte. Se ei muutu yhdestä koodista toiseen. Se voi siirtyä edestakaisin P0440: n välillä mihin tahansa muuhun EVAP-koodiin, mutta ei P0420: sta P0440: een.
@bishop - luulen, että vastasin kysymykseesi ensimmäisessä kappaleessa. Et myöskään maininnut kysymyksessäsi, että sinulla on edelleen P0420. Tällä ei silti ole merkitystä koodin morfioinnissa, koska tilanteessasi se ei. Sinulla on toinen ongelma, jossa on jotain vikaa EVAP-järjestelmässä. Ehdotan, että sinulla on vuoto, jota et ole löytänyt.
O2-, lämpö- ja resonanssitestit osoittavat kissan epäonnistuneen, selittäen P0420: n. Kun korjaan sen, kiertelen takaisin siihen, mikä aiheuttaa P0440: n - sen ei pitäisi olla yhteydessä toisiinsa, mutta hei ... ehkä onnistuin eikä minun tarvitse ryömiä kynttilän kanssa vuotoja etsimällä.
@bishop - Se on mahtava suunnitelma. Korjaa ensin asia, jonka tiedät olevan huono. Se on * suhteellisen helppo korjata. Jos yrität tehdä liikaa kerralla, jos jokin menee harhaan, et tiedä mitä tapahtuu.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...