Kysymys:
Kuinka usein moottorini tarkistaa polttoaineen oktaanin?
feetwet
2015-11-09 08:12:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Acura TL, joka määrittelee "ensiluokkaisen" polttoaineen. Tiedän kuitenkin, että moottorissa on anti-knock-anturit, jotka hidastavat ajoitusta estääkseen räjähdyksen, jos joku vahingossa täyttää sen oktaaniluvulla.

Kuinka ECU päättää, milloin yrittää palata haluamaansa ajoitukseen havaitse koputus? Esimerkiksi, odotaako se, kunnes polttoaineen luukku avataan? Yritetäänkö se joka kerta, kun moottori käynnistetään? Tietyllä taajuudella jopa saman aseman aikana? Kun se havaitsee muutoksen tulevassa ilmamassassa? Ja miten tämä strategia vaihtelee valmistajien ja moottorimallien välillä?

Kaksi vastused:
Bart
2016-11-23 18:07:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ECU (tai ainakin paremmat) voi todellakin "etsiä" ping-pistettä, kuten sanoit. Pingausanturi kuuntelee palamista sen perusteella, että ECU määrittää, kuinka lähellä se on koputusta. Todellinen, todellinen koputus kuuluu myös kouluttamattomalle ihmiskorvalle, mutta kolkutunnistimet voivat havaita myös lähellä koputtavia tilanteita. Ja se on kaikkein hyödyllisin toiminto.

Jos tämä antaa paremman suorituskyvyn ja se on selkeä vaatimus, he voivat viedä ajoituksen lähelle pingointia. Ei tietenkään silloin, kun tehoa ei tarvita, koska suurempi kipinän eteneminen lisää NOx-päästöjä lisääntyneiden huippupaineiden ja lämmön ansiosta. PID-silmukka säätää ajoitusta jatkuvasti varmistaakseen, että moottori ei tosiasiallisesti pingistä, mutta etenee niin paljon kuin mahdollista tarvittaessa. Siten PID: n tavoitearvo muuttuu kuljettajan kysynnän mukaan, rajoitettuna päästösäännöillä.

Niin tehokkaasti se mittaa jatkuvasti polttoaineen vaikutusta pingaukseen. Ei itse polttoaineen oktaanilukema. Se ei ole sitä, mitä lopulta haluat tietää, mutta pingaus on. Epäilen oktaaniluvun mittaamista jopa anturilla.

Kiitos erinomaisesta vastauksesta! Kuulostaa siltä, ​​että tiedät tarpeeksi tietoa [tästä aiheeseen liittyvästä kysymyksestä] (http://mechanics.stackexchange.com/q/39057/12816).
Fred Wilson
2015-11-09 09:09:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoat anturit, joita käytetään polttoaineen laadun määrittämiseen, ovat koputus- ja sekoitusanturit. Säädöt ovat jatkuvia aina moottorin käydessä. Ajoneuvot, joilla minulla on kokemusta, mukaan lukien Acura, kaikki käyttävät tätä menetelmää. Tämä menetelmä on tarkka eikä ole erityisen haastava tekniikan näkökulmasta.

Joidenkin OEM-valmistajien aikaisemmat yritykset määrittää alkoholipitoisuus säiliöantureissa johtivat nopeisiin muutoksiin vakavien ajettavuusongelmien vuoksi. Tämä tehtiin joustaville polttoainemalleille. Paljon haastavampi ongelma kuin polttoaineen oktaaniluvun muutokset.

Voitteko tarkentaa "jatkuvaa" säätömenetelmää? Esimerkiksi moottori havaitsee koputuksen, joten se hidastuu, kunnes se ei havaitse koputusta. Sitten se alkaa heti edetä ajoitusta uudelleen, kunnes se havaitsee koputuksen? Joten se jotenkin jatkuvasti tutit räjähdyksen partaalla vahingoittamatta moottoria?
Tarkat menetelmät ovat valmistajan omissa moottorinhallintaohjelmistoissa, jotka vaihtelevat suuresti moottoreiden ja teknisten lähestymistapojen, lakisääteisten vaatimusten jne. Monipuolisuuden vuoksi. Se vaihtelee myös moottorin kierrosluvun ja lämpötilan mukaan.
Olen myös kiinnostunut tästä, voisitteko antaa esimerkin? Milloin ECU päättää jatkaa ajastusta uudelleen?
@Bart - sen pitäisi olla hänen oma vastauksensa! Varsinkin jos pystyt tarkentamaan tarkemmin PID-toteutusta ecuissa. Esimerkiksi, ovatko PID-parametrit kovakoodattuja? Vai suoritetaanko ECU: lla parametriviritysjakso jollain taajuudella?
@feetwet poisti edellisen kommenttini ja tarkensi vastaustani. En usko, että ECU säätää PID-parametreja. Saisit vähän voittoa, kun taas ohjelmistojen kehittäminen sille olisi kallista. Alemman kantaman ECU: t eivät edes vaivaudu etsimään ping-pistettä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...