Kysymys:
Kuinka vaihteisto ei irtoa itsestään jarrua käytettäessä?
TrottingGoatParade
2016-03-03 00:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nopea kysymys, joka kertoo minusta:
On selvää, että auto liikkuu eteenpäin, kun ei käytetä jarrua eikä kaasupoljinta.

Kuinka tämä ei vahingoita vaihteistoa, kun jarrua painetaan?

Ajattelin ensin, että ehkä voimansiirto vapautuu, kun jarrua käytetään, mutta miksi voin tuumaa eteenpäin jarrua silloin käyttää?

Vaikuttaa siltä, ​​että se vetää voimansiirron, jos se yrittäisi kiihdyttää jarrutettaessa.

Kiitos, Mac

Muokkaa 1: Kiitos vastauksistasi, Ymmärrän sen nyt! En usko, että tämä on kaksoiskappale, koska kysymys momentinmuuntimen toiminnasta ei sisällä tätä kysymystä, minkä seurauksena en löytänyt vastausta kysymättä erillistä kysymystä.

@JPhi1618, vaikkakin samanlainen, mielestäni QA ei vastaa kysymykseen dupe: lle. OP on utelias, miten vaihteisto ja jarrut ovat vuorovaikutuksessa ja miksi vaihteisto ei vahingoitu. Luulisin, että miten lähinnä lähetys toimii, on vastauksen sisältö.
@DucatiKiller, Rehellisesti, ajattelin, että kysymys, johon linkitin, oli parempi kuin se oli ... Luuletko [tämän] (http://mechanics.stackexchange.com/q/3942/12030) olevan parempi? Uskon edelleen, että tärkein vastaus on "momentinmuunnin sallii liukastumisen", eikö?
Olen samaa mieltä, mutta se ei koskaan sano sitä, joten OP ei voi muodostaa yhteyttä, ellei minulla ole niin väärin.
@JPhi1618 Kyllä, mielestäni toinen kysymys ja vastaus sanovat sen hyvin hienosti.
Tämä ei kuulosta siltä, ​​että sillä olisi mitään tekemistä momentinmuuntimien kanssa. Vaihteisto ei irtoa, koska se on suunniteltu kestämään huomattavasti enemmän vääntöä kuin akseleihin kohdistuvat jarrut. Jostain syystä tätä koskeva vastaus äänestettiin. Huomaa myös, että * voit * vahingoittaa joko manuaalista tai automaattivaihteistoa. Käsikirja kuluu vain erittäin nopeasti, jos ajaa jatkuvasti kytkimen ollessa osittain irti, kun taas auto voi ylikuumentua, jos kierrät moottoria tarpeeksi nopeasti.
Momentinmuunnin on nestekytkin moottorin ja vaihteiston välillä. Osa sen tehtävästä on antaa moottorin käydä pyörät pysäytettynä. Katso jompikumpi linkittämistäni videoista tarkempi selitys. Mutta lopullisesti, kun pysäytetty, voimansiirto ei liiku, eikä tuloakseli. Tämän sallii vääntömomentin muunnin.
ei-automaattisessa autossa et jarruta, kun vaihde ja kytkin ovat kytkettyinä.
@njzk2 Oletko koskaan ajanut manuaalivaihteistoa? Miksi luulet, ettet jarruttaisi vaihteistolla vaihteella?
njzk2 - melkein aina jarrutat vaihdelaatikossa!
Haluaisin osoittaa kysymyksen tälle dupeille, kuten @JPhi1618 huomautti kommentissaan. Mielestäni se on huomattavasti parempi laadunvalvonnan vaihto, johon kysymys on tällä hetkellä osoitettu.
@HandyHowie (myös RoryAlsop) jarruttamalla tarkoitin täysipysähdystä.
Kolme vastused:
cdunn
2016-03-03 02:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hieman pidempi vastaus on, että laite, joka tekee pyytämäsi mahdolliseksi, on momentinmuunnin. Tämä laite on pari kaarevia siipiä, jotka on asetettu juoksupyöräksi, ja turbiini. Seuraavat leikatut kuvat havainnollistavat tätä asetusta:

Diagram of torque converter internals

Tässä on momentinmuunnin, joka on jaettu kahteen osaan paremman kuvan saamiseksi:

Torque converter impeller side

Torque converter turbine side

Tämän toimintatavan selittää todella hyvin You-Tube-video täällä: https://www.youtube.com/watch?v=z5G2zQ_3xTc

Tässä on ydin. Turbiini on kiinnitetty moottoriin ja pyörii moottorin nopeudella. Pumppu on toinen teräsarja, ja se on kiinnitetty voimansiirtoon menevään lähtöakseliin. Kahden teräsarjan välinen ainoa yhteys on viskoosi neste (voimansiirtoneste). Tyhjäkäynnillä muunnin on vaiheessa, jota kutsutaan pysähtymiseksi. Virtaa ei siirretä, koska kun turbiini pyörii moottorin kanssa, mikä aiheuttaa nesteen virtaamisen pumppuun, pumppu ei liiku, koska se on kiinnitetty jarrupidikkeisiin. Kun vapautat jarrut, siirryt eteenpäin, koska turbiinin käyttämä neste aiheuttaa pumpun liikkumisen, joka lähetetään voimansiirtoon.

Bottom line, syy tähän toimii, koska moottorin ja pyörien välillä ei ole kiinteää mekaanista yhteyttä. Yksi ketjun linkeistä (momentinmuunnin) yhdistää moottorin vaihteistoon vain kahdella turbiinilapasarjalla, jotka ovat vastakkain ja viskoosisen nesteen liikuttamisen voima ohjaa vain epäsuorasti.

Tässä on linkki You-Tube-videoon, joka osoittaa muuntimen toiminnan kahdella tuulettimella. Se todella auttaa visualisoimaan, miten turbiinilevysarjat toimivat yhdessä ja miten järjestelmä toimii. https://www.youtube.com/watch?v=pTfipsejqS0

I Toivottavasti se auttaa!

TY kommenttien selventämiseksi +1
Huomaa, että kaikki tämä koskee vain automaattivaihteistoa, manuaalivaihteistot toimivat täysin erilaisella mekanismilla.
En koskaan tiennyt tämän olevan olemassa. Se kuulostaa hyvin tehotonta (mutta ilmeisesti ei ole, miten tulee?)
@Leliel Kyllä, mutta manuaalisella vaihteistolla joudut yleensä kytkemään kytkimen irti, kun jarrutat.
@njzk2: Useimmilla momentinmuuntimilla on itse asiassa lisätty kytkin, joka * muodostaa fyysisen yhteyden tiettyjen nopeuksien yläpuolella. Tällä tavoin se on vain tehotonta samalla, kun se kiihtyy pysähdyksistä.
Kyllä, käsikirja on erilainen, mutta OP oli spesifisyys, jossa kysyttiin automaatista. OP-vaha kysyi myös, milloin ajoneuvo on pysäytetty, joten lukituskytkin ei vaikuttanut merkitykselliseltä.
Ja minun pitäisi oppia lukemaan loput kommentit, myös silloin, kun he vastaavat toiseen kommentoijien kysymykseen. LOL
Olen aina nauttinut tästä vuoden 1953 klassikosta: https://www.youtube.com/watch?v=leCEmJA0WsI
@Taemyr Sinun ei todellakaan tarvitse kytkeä kytkintä, kun jarrutat manuaalivaihteistolla, ennen kuin saavutat pysähtymisnopeudet. Sinun on kuitenkin leikattava kaasu, muuten se voi vahingoittaa.
@cdunn kommentin tekohetkellä kysymyksessä ei ollut mitään viitteitä automaattivaihteistoista. Huomaan, että se on lisätty.
JPhi1618
2016-03-03 00:48:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on hieno kysymys, ja vastaus on tässä: Miksi moottori ei sammu, kun pysähdyt automaattivaihteistolla?

Ja enemmän tiedot täältä: Kuinka momentinmuunnin toimii.

Manuaalivaihteistolla kytkin kytketään sisään kytkemällä vaihteisto irti. Automaattisella toiminnolla momenttimuunnin hoitaa tämän työn.

Lisäksi pysähtyminen ilman vaihteiston irrotusta pysäyttäisi moottorin aina ennen kuin se vahingoitti vaihteiston hammaspyöriä. Tämä on samasta syystä kepin vaihto pysähtyy, jos kytkin kytkeytyy liian nopeasti sen sijaan, että katkaisisi hammaspyörät.
HandyHowie
2016-03-03 01:10:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka automaattisen momentinmuunnin ja manuaalivaihteiston kytkin antavat moottorille mahdollisuuden irrottaa käyttölaitteen. Uskon, että todellinen vastaus tähän kysymykseen on se, että vaihdelaatikon hammaspyörät on suunniteltu riittävän vahviksi, jotta vaihteet eivät vahingoitu joko sitä käyttävän moottorin suurimmalla vääntömomentilla tai moottorin jarruttamisen aiheuttamilla voimilla .

ne vahingoittuvat. Kokeile kytkeä ensimmäinen vaihde käsikirjaan samalla, kun pyörit erittäin korkealla ja jarrut päällä. (ei pelkästään kytkemällä sitä, kytkin irti, kytkemällä ensin vaihteeseen, sitten kytkin kytkeytyy ilmeisesti)
@njzk2 Mitä manuaalivaihteiston bittiä sanot rikkovan kuvatussa tilanteessa? En myöskään ymmärrä, miten se sopii kysymykseen. Olen varma, että voit rikkoa kaiken, jos yrität tarpeeksi kovasti.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...