Kysymys:
Iskut ja vaimentimet - mitä voin tehdä heidän eliniän pidentämiseksi kodin huollon avulla?
Rory Alsop
2011-03-08 04:23:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autossani on tehtaalla asennettuja korotettuja iskuja, matalampia ja jäykempiä kuin tavanomaiset, ja huomaan, että huolimatta siitä, että en käytä niitä väärin, käyn läpi takasarjan 30-35 000 mailin välein. Koska uudet ovat melko kalliita, olen kiinnostunut tietämään, voinko tehdä yksinkertaisia ​​asioita, joita voin tehdä kotona ja jotka eivät vaadi nostinta.

Ne eivät ole säädettävissä, vain Subarun oma vuoden 2006 STi-isku. .

Kaikki hyödylliset ideat, jotka on saatu kiitollisena

mikä on heissä vikaa, kun sinun on vaihdettava ne Onko sinulla havaittavia aaltoliikkeitä kolahduksen jälkeen (pomppii ylös ja alas yli 2 kertaa)?
@Patrick, ensimmäistä kertaa, kun jouduin vaihtamaan ne, se oli outo kolahdus, josta oli kysymys, tällä kertaa se oli kola ja tunne, että ne eivät olleet niin jäykkiä sivusuunnassa - joten perusdiagnoosini on, että jotain on kulunut tiivisteissä / aluslevyt, jotka mahdollistavat männän suuremman sivuttaisliikkeen.
Kuulostaa siltä, ​​että iskuihin kohdistuu jonkin verran sivupainetta, mikä aiheuttaa tiivisteiden murtumisen tai loimien sallimisen nestevuodon iskuissa. Katsoisin pyörän varren tukivarrista ja vivustoista, onko siellä 'anna', joka saisi varren siirtymään, ja kun osut kolhuun, joka aiheuttaisi paineita iskulle ei-linja-akselilla
En aio antaa tätä vastaukseksi, koska se on epämääräinen muisto ja voin erehtyä - mutta kun vietin paljon aikaa Subaru-foorumeilla, voin vannoa, että muistan tämän olevan melko yleinen asia, sillä STi shokkii kyseisen mallivuoden ympärillä menemään usein huonosti .. jotain tekemistä sen kanssa, että se on käänteinen muotoilu. Jälleen, se voi olla väärää muistamista, mutta ehkä paikka tutkimuksen aloittamiseen. Saatat joutua käyttämään jälkimarkkinoiden tukijalkaa välttääksesi usein vaihtamisen.
Lisäksi "yksinkertaisia ​​asioita, joita voin tehdä kotona ja jotka eivät vaadi nostinta" - joustintukien vaihtaminen on yksi niistä. Tunkki ja vähemmän pultteja kuin sormet käsissäsi.
Kaksi vastused:
#1
+3
John Gardeniers
2011-03-08 05:44:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Realistisesti ei voi tehdä paljon. Apuna on kuitenkin puhdistaa ne säännöllisesti, varsinkin kun osat liukuvat sisään ja ulos toisistaan. Tavoitteena on pitää vieraat aineet poissa hylkeistä. Iskun mallista riippuen korkeapainepuhdistin voi olla varsin hyödyllinen tässä.

Yleinen syy nopeaan iskunvaimentimeen on vialliset kiinnityskohdat. Tämä ei ehkä ole lainkaan ilmeistä visuaalisesti, mutta jos kiinnityskohdat aiheuttavat iskunvaimentimen jommankumman pään pakottamisen edes hiukan toiselle puolelle, se aiheuttaa kaiken iskunvaimentimen kulumisen keskitetyllä alueella sen sijaan, että se levittäisi vaurioituneen osan halkaisija. Tämä johtaa yleisimmin tiivisteen nopeaan kulumiseen.

Sama vaikutus voi aiheutua kiristämällä liikaa iskunvaimentimen tapin päässä olevaa mutteria. Sen ei todellakaan tarvitse olla niin tiukka kuin useimmat ihmiset näyttävät ajattelevan. Tarkista yksityiskohdat käyttöoppaastasi.

#2
+2
Brian Knoblauch
2011-08-11 18:17:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos se on asennettu oikein, ei oikeastaan ​​ole mitään tekemistä. Kuten edellä mainittiin, voit puhdistaa ne estääksesi tiivisteet vahingoittamasta hiekkaa. Useimmissa kokoonpanoissa on joka tapauksessa peitteet, jotka pitävät suurimman osan lialta. Nämä kannet hajoavat kuitenkin muutaman vuoden kuluttua. Kummassakin tapauksessa en usko, että olen koskaan nähnyt tiivisteiden vaurioista johtuvaa vikaa.

Oletko harkinnut toisen tuotemerkin kanssa? Mitkä ovat muiden ihmisten tulokset tietyllä asetuksella?

Runko / sivuttaisliike oli todennäköisesti ylälevy. Ne näyttävät yleisesti ottaen olevan heikko kohta. Olen joutunut vaihtamaan MR2: n tukien ylälaatat useita kertoja (itse peltiyksikkö toimii edelleen täydellisesti).

Tämän palvelun sain autotallin korvaamaan ylälevyn, joten näen, auttaako se. Se tuntuu nyt paljon tiukemmilta pyöreiltä kulmilta, mutta ei ole varma, onko se tavallinen jälkikäteen tunne (uudet renkaat, jarrut, öljyt jne.)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...