Kysymys:
Kuinka ylläpitää joskus käytettyä ajoneuvoa?
Peter K.
2011-03-08 04:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päivittäinen työmatkani muuttui 9 mailista 9 jalkaan, kun aloitin etätyön. Se tarkoittaa, että ajaan autoa harvoin paljon. Erityisen kiireisen kuukauden jälkeen en ajoi noin 4 viikkoa, ja auton akku oli loppunut, kun seuraavan kerran tulin ajamaan sitä.

Joten mitä minun pitäisi tehdä, jotta auto olisi kunnossa, käynnissä?

  • Mikä voi pitää akun latautuneena? Ovatko valutuslatureita suositeltavia?
  • Entä öljy? Pitäisikö minun varmistaa, että vietän auton kohtuulliselle ajamiselle joka viikko? Kaksi viikkoa?
  • Mitkä muut auton osat tulisi pitää mielessä?

Muokkaa: Kiitos kaikille, jotka ovat tähän mennessä vastanneet. Olen äänestänyt kaikkia ja hyväksyn Patrickin vastauksen informatiivisimmaksi.

Muokkaa 2: Kiinnostaa myös tätä aihetta:

He tekevät nyt aurinkolatureita käytettäväksi pitääkseen akun - kuten päällä ja Rec-ajoneuvossa jne. - eivätkä liian kalliina.
Kuusi vastused:
#1
+45
Patrick
2011-03-08 04:18:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyrkkisääntö (t):

  1. Aja autoa kerran viikossa, niin kauan, että moottori saavuttaa normaalin käyttölämpötilan.
  2. Vaihda öljy 3000 välein mailia tai koska et aja paljon, joka kolmas kuukausi.
  3. Jos autosi pysyy paikallaan hyvin pitkään, sinun on huolehdittava kuivasta mädästä tai renkaiden kumista, mutta jos noudatat # 1, sinun ei tarvitse huolehtia tästä.
  4. Noin kerran kuukaudessa aja autoa pitkään (> 30 minuuttia), antureihin ja pakokaasuihin voi kerääntyä vettä sekä ruostua jarrulevyt. Haluat lämmittää koko auton, mukaan lukien moottorin &-pakojärjestelmä kondenssiveden höyrystämiseksi ruosteen muodostumisen estämiseksi ja puhdista jarrulevyt pysäytyskyvyn ylläpitämiseksi.
  5. Jos säiliössä on kaasua yli kuukausi sinun on laitettava kaasun stabilointiaine säiliöön (à la STA-BIL), jotta kaasu ei hajoa.
myös välttää lyhyitä matkoja. kun teet lyhyen matkan, kosteus tiivistyy esineisiin eikä sillä ole mahdollisuutta palaa / kiehua.
Öljynvaihto 3 kuukauden välein vaikuttaa kohtuuttomalta. Useimmat valmistajat suosittelevat, että autosi huolletaan kerran vuodessa, jos vuotuinen kilometrimäärä on normaalia huoltoväliä pienempi.
#2
+12
dave thieben
2011-03-08 04:16:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Virta-laturi on hyvä idea. Se ylläpitää akkua, jotta se ei käy läpi suuria lataus- / purkausjaksoja, mikä vahingoittaa akkua.

Vaihda myös öljy kuuden kuukauden kuluttua siitä, onko mittarilukema rajan yli vai ei.

#3
+10
S_Niles
2011-03-08 04:22:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tippa-laturia suositellaan. Lyijyhappoakut eivät kestä kovin hyvin tyhjenemistä alhaiselle tasolle ja käynnistystä.

On hyvä ajaa sitä parin viikon välein, jos voit. Suurin ongelma on, että kaikki kumitiivisteet riippuvat siitä, että ne pysyvät märinä öljyllä, jotta ne pysyvät ajan mittaan. Jos ne kuivuvat, ne vuotavat. Tästä huolimatta nykyaikaiset materiaalit ovat edenneet pitkälle, ja tämä ei todennäköisesti ole niin iso juttu kuin ennen.

Pidä silmällä renkaasi. Kumi kuluu nopeasti samasta syystä yllä.

#4
+6
Timothy
2011-09-23 09:39:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen vaihtoehto akulla on maadoituskaapelin irrottaminen. Tämän pitäisi estää latauksen menetys ja se voi olla helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin tavallisen latauksen menetelmä.

Olen eri mieltä. Lyijyhappoakut menettävät edelleen latauksen, kun ne irrotetaan, ja monet modernit autot vaativat akun olevan jatkuvasti päällä, jotta stereot, hälytykset, ajonestolaitteet jne. Toimivat, joten on yleensä parempi jättää se kytkettynä ja ladata sitä. Aurinkolaturit voivat tehdä tämän erittäin helpoksi.
#5
+4
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 04:17:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin vastata lopullisesti vain akusta, useimmat akut menettävät jonkin verran varausta, kun niitä ei käytetä, mutta minimoimiseksi, että sinulla saattaa olla asennettuna virrankatkaisin (kytkin), jonka avulla voit irrottaa akun auton sähköjärjestelmästä kun autoa ei käytetä. Kun autoa ei käytetä tietyn ajanjakson ajan, sähköjärjestelmä on edelleen käynnissä, kellot ja vastaava ajan tasalla, joten akun irrottamisen pitäisi pitää lataus hieman parempana.

#6
+4
Dmitry Grigoryev
2016-02-09 19:41:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos akku tyhjenee kokonaan 4 viikon kuluessa, sinun kannattaa harkita sen vaihtamista. Hyvä akku pysyy kunnossa ainakin pari kuukautta, vaikka maadoituskaapeli olisi kytketty.

Jos akku on hyvä, tarkista auto. Niin suuren virran ottaminen, että akku tyhjenee 4 viikossa, ei ole normaalia, ja se voi viitata vakavaan sähköongelmaan (rikkoutunut eristys), joka tuhoaa johdotukset ajan myötä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...