Kysymys:
Hyödyt / haitat korkeamman kapasiteetin auton akusta?
Pēteris Caune
2011-03-14 21:39:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostan uutta auton akkua vuoden 1998 Subaru Outbackille (2,5 litraa). Fyysisten mittojen mukaan akun on oltava sama. Mutta näen jonkin verran vaihtelua kapasiteetin (Ah) luokituksessa ja tietenkin myös hinnassa.

Intuitio menee, kuten tavallista, "korkeampi on parempi". Ilmeinen etu - jos vaihdan nykyisen 55Ah: n paristoni 60Ah: n kanssa, voin sanoa, että toistan musiikkia moottorin ollessa sammutettuna pidempään, ja voin silti käynnistää auton. Onko suuremmalla kapasiteetilla kuitenkin haittoja?

Kapasiteetin lisäksi, joilla on mahdollisesti muita ominaisuuksia (CA, CCA, HCA, RCM jne.), On huomattavaa eroa käytännössä, ja ne olisi maksettava huomiota?

Kuusi vastused:
#1
+27
Jay Bazuzi
2011-03-16 01:24:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmissa tapauksissa vakiokokoinen akku on oikea, ja sinun on pidettävä siitä kiinni.

Pienempi akku todennäköisesti pettää sinut aikaisemmin, ellet asu jossain ilman talvea (Hilo? ).

Suurempi akku on ylimääräinen kustannus, ylimääräisiä myrkkyjä, ylimääräinen paino eikä anna sinulle dramaattisesti pidempää käyttöikää.

CCA (kylmä ampeerien kampi) on tärkein asia, johon on kiinnitettävä huomiota. Tämä on mitta siitä, kuinka paljon virtaa akku voi tuottaa 0 astetta F, kuten @Pangea huomauttaa. Paristot toimivat paremmin lämpiminä, joten mitä kylmempi se tulee, sitä vähemmän virtaa se voi tarjota.

Moottorin käynnistäminen vaatii paljon virtaa hyvin lyhyessä ajassa. Samaan aikaan kylmiä moottoreita on vaikea käynnistää, ja niiden käynnistäminen vaatii enemmän voimaa.

Akkujen ikääntyessä niiden sisäinen vastus kasvaa ja vähentää CCA: ta. Kokonaiskapasiteetti laskee samanaikaisesti. Siksi uudempi akku voi käynnistää autosi missä tahansa säässä, vaikka jätät ajovalot yöksi, kun taas vanha akku saattaa käynnistää auton vain täysin ladattuna hyvällä säällä.

Käynnistysakut ovat optimoitu lyhytaikaisille, suurivirtaisille vedoille, joita seuraa välittömästi lataaminen. Ne on rakennettu ohuemmilla levyillä, joiden pinta-ala on suurempi, mikä nopeuttaa kemiallisia reaktioita, jotka vapauttavat energiaa. Jos vedät ne puoleen lataukseen ja jätät ne hetkeksi sellaisiksi, levyihin muodostuu kovia kiteitä, jotka eivät liukene helposti uudelleen ladattaessa. Tämä vähentää kapasiteettia ja CCA: ta ajan myötä. Joten pidä käynnistysakku täyteen ladattuna ja vältä putoamista alle 80%: iin muussa kuin käynnistyskäytössä.

(Syväpyöräakut, kuten golfkärryssä, haarukkahississä, joissakin veneissä, jotkut matkailuautot pystyvät sietävät tyhjentymistä syvemmälle ja jätetään täten pidempään kuin käynnistysakut, mutta he eivät todellakaan pidä suurvirtaista vetoa kuin moottorin käynnistämisessä. Paras vetää niihin varovasti, älä koskaan alle 50%, jos voit auttaa.)

Joten tavallinen auton akku ei ole hyvä laite laitteiden käyttämiseen pitkään ilman moottoria. Varastoautostereot eivät kuitenkaan vedä paljon virtaa, joten voit todennäköisesti päästä eroon hetkeksi ongelmitta. Mutta jos jätät sen koko yöksi, voit tyhjentää käynnistysakun tarpeeksi vahingoittamaan sitä.

Akun koon suurentaminen antaa sinun käyttää näitä laitteita vähän kauemmin, mutta se ei silti ole oikea tekniikka .

Matkailuautossa tai veneessä sinulla on käynnistysakku ja erillinen "talo" -akku, joka on syväkierroksinen. Käytä sitten akun erotinkytkintä käynnistääksesi vain käynnistimen, lataa se sitten ja lataa sitten talon akku laturista. (Voit myös käyttää talon akkua käynnistimen auttamiseen, kun käynnistysakun varaus on vähissä.) Jotkut ihmiset rakentavat nämä autoihinsa, jos heillä on todella suuria stereoja tai pieni telttailu jääkaapilla pakettiautossa tai matkailuautossa . Voit oppia lisää matkailuautojen artikkeleista, kuten tämä: http://www.phrannie.org/battery.html

Kiitos oivaltavasta ja perusteellisesta vastauksesta! Ehkä tämän pitäisi olla erillinen kysymys, mutta onko vinkkejä akun varaustason arviointiin?
@PterisCaune: Se ei ole triviaali. Tee uusi kysymys
Kysy täältä: http://mechanics.stackexchange.com/questions/372/how-to-assess-battery-charge-level-and-alternator-performance
#2
+12
NoCarrier
2011-03-14 22:03:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En sanoisi, että haittoja sinänsä on. Henkilökohtainen käytäntöni on, että aina kun akku on vaihdettava mihin tahansa autoon, käytän Optima-punaista tai keltaista geelikennoparistoa. Ne eivät vuoda, keltaiset ovat syväpurkautumisystävällisiä, joten voit ajaa ne alas (esimerkiksi jättämällä vahingossa valosi päälle) et tappaa heitä, ja ne näyttävät kestävän ikuisesti. Yksinkertaisesti sanottuna viimeinen akku, jonka koskaan ostat. Toki he ovat 150–200 dollaria, mutta jos saan 10 vuoden käytön yhdestä, tunnen sen olevan sen arvoista.

Kiitos neuvosta. Hintojen tarkistaminen - Optima Red maksaa 270 dollaria täällä Latviassa. Realistisesti en odota omistavani tätä autoa yli 2-3 vuotta, joten en epäröi investoida niin paljon akkuun. OTOH kuitenkin, jos akku elää useamman auton, se voi todellakin maksaa. Arvaa, että teen kotitehtäväni geeliparistoilla!
Keltaiset topit rokkaavat myös auton ääniä varten. Kierrä laturia kelaa hieman enemmän virtaa ja anna heilua. Ei tarvitse korkkia ... vain sanoa;)
#3
+10
Pangea
2011-03-15 04:10:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä unohda kylmäkäynnistysvahvistimia (CCA). CCA on virran määrä, jonka akku voi tuottaa lämpötilassa 0 ° F. Tämä on syytä olla tietoinen, jos asut kylmällä alueella talvella. Jos asut jonnekin lämpimästi, tämä ei todennäköisesti ole sinulle huolenaihe.

Asun Massachusettsissa ja kuluneen talven aikana oli useita negatiivisen asteen aamuja, jolloin moottorin oli erittäin vaikea kääntyä. Vaihdettuani paristoni korkeammalle CCA-luokitukselle oli paljon helpompaa aloittaa kylmillä aamuisin.

Tämä vastaa kokemustani. Autolleni valmistaja määrittää akun, jossa on 490A CCA. Kestävässä paristossa, jonka aion vaihtaa, on vain 450A kirjoitettu kyljelleen - ja todennäköisesti vielä vähemmän todellisuudessa, koska se on vanha ja (käytetty). -20 ° C aamuisin se tuskin pystyy käynnistämään moottoria. Varmistan, että uusi akku ylittää vähintään 490A: n.
Asun Alberta Kanadassa, enkä käy alle 800 kylmän kammen kanssa. Jos teen, olen pulassa -40.
Olen yllättynyt, että 800 CCA riittää -40. Pieni 4-sylinterinen tuskin alkaa -20: ssä 800 CCA: lla. Päivitin sen 1200 CCA: ksi (jouduin myös hankkimaan uudet akkutelineet, koska se oli paljon suurempi kuin varastossa). :-)
#4
+2
jkj
2011-03-28 20:06:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurempi akku näyttää olevan vähemmän vaivaa missään tilanteessa (unohdat valot, unohdusaika autossa moottorin ollessa sammutettuna jne.)

Menin 70Ah: n suljetun lyijyakun kanssa Saab 900.

#5
+2
miernik
2011-04-01 02:30:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitse LiFePO4-käynnistysakun hankkimista esimerkiksi A123-soluista. Se antaa paljon paremman suorituskyvyn alemmissa lämpötiloissa kuin lyijyhappo. Se on useita kertoja kalliimpaa, mutta kun otetaan huomioon, että se kestää useita kertoja enemmän (todennäköisesti elää autosi ajan - mutta voit viedä sen mukaasi seuraavaan autoon), ja se voidaan purkaa lähes 100%: iin (ei täysin 100%, älä älä mene alle 2 V kennoa kohti), se voi pitkällä aikavälillä toimia halvemmalla kuin lyijyhappo.

Tällainen akku on myös 4-5 kertaa kevyempi ja pienempi samanlaiselle kapasiteetille ja kammen teholle, ei sisällä happoa ja se voidaan asentaa mihin tahansa suuntaan, ja se on erittäin turvallinen ladata, ei vetyräjähdysvaaraa.

Kampiakselin teho on noin 50 ° C 10 sekunnin ajan (50 kertaa enemmän virta A: ssa, sitten sen Ah-kapasiteetti) ja 30 ° C jatkuvasti. Lyijyhappoakusta saat vain noin 5–6 C: n kammetehon, joten jos välität vain kammetehosta, tarvitset vain A123-akun, jonka kapasiteetti on 5–10 kertaa pienempi.

Voit joko ostaa sellaisen, joka on melko kallista, tai rakentaa yksi paljaista 18650- tai 26650-soluista Kiinasta - mikä on paljon työtä, mutta halvempaa.

Huomaa: parametrit I lainausmerkit koskevat A123: ta, ei mitään LiFePO4: tä.

#6
  0
user205
2011-03-16 00:49:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole akkuasiantuntija, mutta uskon, että CC-vahvistimet (pohjimmiltaan jonkinlainen nimellinen oikosulkuvirta) olisi tärkeä parametri. Moottorityypin osalta, eli jos sinulla on diesel- tai uber-viritetty kilpailija, jolla on suuret puristussuhteet tai vain suuri moottori (V8, V12), tarvitset suuria virtoja tällaisen moottorin käynnistämiseen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...