Kysymys:
Kuinka liiallisen ajoituksen hidastaminen?
NoCarrier
2011-03-09 23:48:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt lukuisia autoja, jotka jostain syystä viivästyttävät ajoitusta liian laajalla kaasulla - pahenevat ajan myötä. Housujen istuma on, että virta katkeaa jyrkästi, kun kierrosluvut lähestyvät viivaa. OBD2-luettelo varmistaa tämän osoittamalla ajoituksen matalilla yksinumeroisilla numeroilla. Nämä ovat suorituskykyisiä moottoreita, jotka on suunniteltu elämään tällä tehokaistalla ja joita yleensä muunnetaan jossain määrin. Mihin toimiin ryhdytään selvittämään ongelman syy?

Neljä vastused:
#1
+5
Bob Cross
2011-03-10 01:26:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

HUOMAUTUS: alla oletetaan, ettet puhu ECU-ohjatuista autoista, jotka nimenomaan vetävät ajoitusta tarkoituksella suurilla kierroksilla. Helppojen vastausten tarkistamisen hengessä sinun tulee tarkistaa kartta ECU: sta.

Jos etsit mitattavia tekijöitä, on kaksi kriittistä kohdetta, jotka saattavat laukaista räjähdyksen. , vakuuttaa moottori vetoajoitukselle: lämpötila ja ilman ja polttoaineen suhde.

Lämpötila on mitattavissa, ja ei ole yllättävää, että paras paikka mitata imutempoja on lähellä imusarjaa. Suuremmat imutempit aiheuttavat polttoaineseoksen syttymisen liian aikaisin. Jos lämpötilat ovat liian korkeat, etsi tapoja pitää lämpö poissa imuilmasta. Saantisuunnittelut, kääreet tai reititys ovat kaikki mahdollisuudet.

Ilman ja polttoaineen välinen suhde on vähemmän helppo mitata, mutta silti suoraviivainen. Ilma-polttoainemittari voidaan liittää pakoputkeen työnnettyyn anturiin, pakoputken laippaan jne. Jos seos on liian laiha (enemmän ilmaa, vähemmän polttoainetta), seos todennäköisesti räjähtää aikaisin , osittain siksi, että enemmän polttoainetta pitää seoksen hieman viileämmänä. Jos seos on liian ohut, se voi olla helppo korjata (ehkä suuttimet ovat liian pieniä) tai enemmän kipua (sinun on viritettävä ilmapolttoainekartta).

Jos molemmat ovat Okei, voit tarkastella paljon vaikeampaa ongelmaa käsitellä. Esimerkkejä ovat liian korkean puristuksen omaavat männät tai palotilassa olevat kuumat kohdat. Ne ovat vähemmän todennäköisiä, onneksi.

#2
+5
kkeilman
2011-03-10 04:18:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tehtaan turboahdetuilla autoilla ajetaan yleensä vain vähän ajoitusta yläpäässä (korkea kierrosluku / suuri kuorma), joten kirjaajan kautta näkemäsi on todennäköisesti oikein. Lisäksi ongelman sekoittamiseksi tehdas virittää A / F: n erittäin konservatiivisesti arvokkaaksi @ WOT -arvoksi. Pelkästään nämä kaksi tekijää saavat auton tuntumaan "pehmeältä" suuremmilla kierrosluvuilla.

Tämä on osa syytä, miksi lahjakas viritin voi muuttaa niin paljon muutoksia joihinkin autoihin pelkästään säätämällä polttoaineen ja sytytyksen ajoitusta. taulukot.

Jotkut puunkorjuijat antavat sinulle mahdollisuuden kirjata ajoitetun hidastuksen määrä tunnetun koputuksen vuoksi (koputusanturi poimii "jotain" todellista räjähdystä tai ei) - sen pitäisi olla ensimmäinen paikka, johon etsit selvittääksesi miksi sinulla on alhainen ajoitus. Myös monien halpojen OBD2-tiedonkeruulaitteiden virkistystaajuus on heikko, joten näkemäsi ajoitus ei välttämättä ole oikea arvo.

Kyllä, tarkkaile ehdottomasti koputusanturia. Se on ehdottomasti sovellettavissa kysymyksen "diagnoosi" osaan.
Normaalisti vaikka ECU tekee ison ajastuksen pudotuksen WOT: lle, nousee sitten asteittain kohti korkeinta kartan arvoa. Jos sinulla on ajoituksen lasku kohti yläpäätä tai jopa pitkä tasanne (joka on alle kartan enimmäismäärän), sinulla voi olla ongelma.
#3
+2
Syclone0044
2011-12-08 10:39:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tilapäisesti korkeamman oktaaniluvun polttoaineen avulla voit selvittää, onko polttoaineen oktaani riittämätön moottorin suorituskyvyn ja / tai sen nykyisen virityksen kannalta. (Esimerkiksi ajoitus voi olla liian edistyksellinen matalan oktaaniluvun polttoaineelle). Voit tilapäisesti ajaa 100 oktaanilukua lyijytöntä kilpailukaasua ja verrata sitten ajastuksen hidastumisarvojasi.

#4
+2
Brian Knoblauch
2011-12-08 19:50:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muiden yllä olevien vastausten lisäksi:

  • Jos ilman / polttoaineen suhde on liian kaukana rikkaasta, voit todella rikastua kolhi ... Joten tee varmista, että se on oikein, älä lisää vain lisää polttoainetta sokeasti.

  • Tärinä / melu moottoritilassa voi laukaista vääriä koputuslukemia, mikä hidastaa ajoitusta. Olen nähnyt useamman kuin yhden viritetyn ja hyvin toimivan auton aina siihen asti, kunnes omistaja päätti pudottaa pakokaasun auton pohjasta, jättää irtonaiset osat kolisevan moottoritilan ympärille tai laittaa häiritsevästi kovan äänenvaimentimen autoon. ...



Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...