Kysymys:
Kuinka tulkita renkaan kuntoa
NoCarrier
2011-03-09 23:50:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä tietoja voidaan saada tarkastamalla silmämääräisesti auton renkaat? Kuinka tulkitsen renkaiden ulkoreunan liiallisen kulumisen vs. sisäpuolen kulumisen keskellä? Entä jos renkaat kuluvat eri tavalla toisella puolella tai yhdellä akselilla?

üks vastaus:
#1
+10
Cᴏʀʏ
2011-03-10 00:53:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Renkaan kunto voidaan tulkita monin tavoin visuaalisesti näkyvimmäksi. Yleensä kulutuspinnan liiallinen kuluminen voidaan nähdä melko helposti käyttämällä kuuluisaa penniäkään testiä (käyttäen vanhaa penniä, sellaista, jossa Lincolnin pää ei ole päällekkäin kolikon ulkoreunan kanssa).

Wikipediasta:

Jos osa Lincolnin päästä on kulutuspinnan peitossa, renkaassa on laillisesti kulutuspinta.

Jos pyörät ovat suorassa linjassa nousun takia, kulutuspinnan syvyys vaihtelee renkaan leveyden mukaan. Jos et ole oikeassa asennossa kärjen takia, kuluminen on tasaista renkaan poikki ja sitä on vaikeampi havaita. Jos kallistuksesi on pois päältä (renkaan kulma suhteessa tielle), se voi johtua heikoista jousista ja iskuista riippuen jousituksen tyypistä. Täällä saatat nähdä eron kulumisesta riippuen siitä, katsotko etu- tai taka-akselia. Jos painat alas ajoneuvosi toista päätä, eikä se joudu takaisin ylös ja pysy (se pomppii ylös ja alas muutaman sekunnin ajan), on todennäköisesti aika jousille ja / tai iskunvaimentimille.

Jos kulutuspinta näyttää kuluvan renkaan keskellä, on todennäköistä, että renkaat ovat liian paisuneet. Liian suuri ilmanpaine saa renkaan laajentumaan enemmän polkupyöränrenkaan muotoon ja saa sen kulumaan nopeammin keskellä. Päinvastoin, ulkoreunojen renkaiden kuluminen johtuu siitä, että renkaat ovat liian alhaisia, jolloin keskiosa vetäytyy edelleen kohti pyörän keskiosaa ja reunat ovat enemmän kosketuksissa tien pintaan.

Rengas kulumista voidaan joskus mitata äänen tai tuntuman avulla. Joskus autosi värisee hieman ja renkaat lähettävät aaltoilevaa ääntä renkaan kuppimisen vuoksi. Jos olet koskaan lyönyt jarrujasi ja luiskahtanut, saatat saada samanlaisen vaikutuksen renkaan tasaisen pisteen vuoksi.

Jotkut yleiset ohjeet olisivat pyöreitä renkaita joka toinen öljynvaihto. Jos ajoneuvosi vetää yhteen suuntaan, tee suuntaus. Älä aja talvirenkaita kesällä. Suorita pennitesti pyörittäessäsi renkaita ja pidä mielessä renkaiden arvioitu käyttöikä (olivatpa ne sitten 50 000 tai 100 000 mailin renkaita jne.).

PÄIVITÄ

Edellä mainittujen lisäksi kaikki ilmeiset kulumisen merkit on korjattava välittömästi: Jos renkaan jollakin alueella on paljaana teräs- tai nailonlanka, olet kuluttanut niitä vaarallisen pitkälle ja ne on vaihdettava . Lävistykset voidaan yleensä korjata niiden koosta ja sijainnista riippuen. Jos venttiilivarsi on murtunut tai vanhenee, se tulee vaihtaa, jotta vältetään epämukavan renkaan kuluminen.

Useimmat rengasliikkeet tekevät tarkastuksia halvalla, joten älä koskaan epäröi tarkistaa niitä, jos et ole varma. kunnosta.

Oppilaitoksessa odotin, kunnes mekaanikko vetää minut sivulle sanoen "laillisesti, minun ei pitäisi antaa sinulle autoa takaisin sellaisilla renkailla", joten tietysti saisin uudet heti ennen seuraavaa kerta, kun minulla oli saada jotain korjattua. Kauhea idea. Renkaat ovat erittäin tärkeitä, varsinkin jos joudut usein ajamaan lumessa tai sateessa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...