Kysymys:
Mitä järkeä D3-vaihteella on automaattivaihteistossa?
endolith
2011-03-08 07:32:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honda Civicilläni on D-vaihde ja D3, mikä ilmeisesti estää sitä siirtymästä 4. sijalle. Miksi haluaisin tehdä tämän? Mille se on hyvä? Parantaako se polttoainetehokkuuttani? Onko se helpottaa vaihteiston työtä vai kuluttavatko se nopeammin?

Yhdeksän vastused:
#1
+26
Patrick
2011-03-08 07:44:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on analogista manuaalisen siirtämisen alaspäin. Tämä on matalampi vaihteisto, mikä tarkoittaa, että moottori pyörii nopeammin ja tuottaa enemmän vastapainetta samalla nopeudella kuin korkeampi vaihde.

Jos lasket mäkeä alas, vaihdat alaspäin, mikä vähentää jarrujärjestelmän vaatimuksia vastapaineen vuoksi. Kuulet kuorma-autonkuljettajien vaihtuvan pitkillä kukkuloilla, jotta heidän jarrut eivät ylikuumene.

Käytät D3: ta vain alamäkeen kuormitettuna, jotta voit käyttää jarrujasi vähemmän. Mittarilukema olisi huonompi, koska moottori käy suuremmilla kierroksilla. Vain jos olet käyttänyt paljon D3: n käyttöä, se kuluttaa tuntuvasti lähetystäsi.

Jos "mittarilukema" tarkoittaa polttoaineenkulutustasi, mäen alasvaihdolla on todennäköisesti vähän tai ei lainkaan MPG-eroa, koska moottori on todennäköisesti suljettu kaasulla paljon, ellei koko ajan. Käsikäyttöinen autoni, jossa on hetkellinen MPG-mittari, ja ero mäkeä laskettaessa välillä 5 ja 3 on merkityksetön.
@Sean, jyrkemillä luokilla, kun kaasu on suljettu, suurin osa FI-järjestelmistä sulkee polttoaineen kokonaan ylikäytössä (korkeampi kierrosluku, suljettu kaasu), joten jos auto karkaa sinulta, alaspäin vaihtaminen ja moottorin jarrutus ovat parempia polttoaineita -talousviisaasti.
@theUg: Tämä on mielenkiintoinen arvelu, mutta pysyn silti lausumani kanssa, jonka mukaan muutoksia ei tule olemaan juurikaan. Jos se pysäyttää polttoainesyötön kokonaan, se ei todennäköisesti ole paljon eroa hyvin, hyvin pieneen ruiskutettuun määrään, jos se ei. Varmasti autossani sanotaan "MPG on poissa listalta korkealla" korkeammalla vaihteella alamäkeen.
@SeanReifschneider on todennäköisesti oikeassa siinä, että ero on riittävän pieni, jotta sitä on vaikea mitata ja mahdollisesti merkityksetön normaalille ihmiselle. Todellinen polttoaineen virtaus voidaan kuitenkin helposti mitata OBD-II-lukijalla: se on kuitenkin mainittava todellisena vastauksena mihinkään tiettyyn auton polttoainekulutustilanteeseen.
@SeanReifschneider automaattiautossani kojelaudan reaaliaikaisen polttoaineenkulutuksen mukaan, on melkein äärettömän parempi vaihtaa. aion mäkeä alas kuluttaa vähän polttoainetta (noin neljännes niin paljon kuin matkoilla tasaisella), kun taas kolmas vaihde kuluttaa nolla polttoainetta. Ajaen usein alamäkeen 45 minuuttia, ja jarruni ovat ylikuumentuneet - kerran keitin nestettä ja jarruni epäonnistuivat. Siitä lähtien olen vaihtanut.
On myös tärkeää muistaa, että se on erittäin tehokas turvamekanismi, jos jarrut lakkaavat toimimasta. Hyvin vanhalla automaattisella Civicsillä oli | D | D1 | D2 | D3 | Se ei vain auttaisi sinua hidastamaan, vaan myös estäisi tuhoamasta ajojunaa
"moottori pyörii nopeammin ja tuottaa enemmän vastapainetta" - en usko, että tämä on oikein. Asetat moottorin tehoalueelle ja saavutat tehokkaamman vääntömomentin. Vastapaine liittyy moottorin hengityksen pakopuoleen ... Muokkaa: Luulen, että alamäkeen saatat puhua puristusjarruista
#2
+16
John Gardeniers
2011-03-08 08:01:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Patrickin sanojen lisäksi D3 tai mikä tahansa muu merkki, jota sitä kutsutaan useissa eri malleissa ja malleissa, on hyödyllinen myös silloin, kun nouset mäkeen ja vaihteisto liikkuu jatkuvasti edestakaisin vaihteiden välillä.

Voi myös olla aikoja, kuten ajaessasi erittäin liukkaalla alustalla, jolloin vaihteenvaihto voi johtaa auton menettämiseen. Tällaisessa tilanteessa kyky pitää auto tietyllä vaihteella voi olla erittäin edullista.

Hyvä selitys, mutta sellaisissa tilanteissa (estä toisessa kappaleessa kuvaamasi vaarallinen) haluan joko vähentää vakionopeudensäätöä tai, parempi, sammuttaa sen kokonaan ja antaa auton menettää vähän nopeutta pitääksesi sen sama vaihde. Tai, vielä parempi, aja manuaalia. :)
#3
+4
jack smith
2012-08-07 14:24:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän henkilökohtaisesti D3: ta kaupungissa ja sen ympäristössä, taajama-alueilla (<50km / h tai 30 mph) D4: tä ei tarvita. Käytä D4: ää avoimella tiellä (moottoritie / moottoritie) yli 60 km / h (> 40 mph) nopeuksille. Käytä myös D3: ta hinaukseen ja mäkikiipeilyyn / laskuun moottorin jarruttamisen parantamiseksi ja välttääksesi jatkuvaa siirtymistä D3: n ja yläosan välillä. Toiminut minulle minttua (silti erittäin taloudellista) ja olen omistanut 3 sopimusta: D

Onko haittaa siirtymisessä niiden välillä liikkumisen aikana?
@endolith, ei, siirtyminen D3: n ja D4: n välillä manuaalisen ohjauksen avulla on täsmälleen sama kuin silloin, kun automaattinen käsittelee sitä yksin. Siirtämällä vipua D4-> D3, sanot vaihdelaatikolle "älä käytä neljää vaihdetta". Kun siirrät D3-> D4, sanot "mene eteenpäin ja käytä neljää vaihdetta tarvittaessa".
+1 hinauksen mainitsemiseksi, mikä puuttuu kaikista muista vastauksista.
#4
  0
Mark Schultheiss
2011-03-08 20:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alamäkeen kohdistuva vastapaine on suurempi - varsinkin jos autolla on ylikäyttö, tämän pitäisi estää siirtyminen ylikäytölle. Katso muut viestit syistä estää siirtyminen.

#5
  0
eric
2015-03-17 00:56:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etkö ole varma, onko tämä totta vai väärää, mutta ilmeisesti D3: ssa lyöt korkeammalla kierrosluvulla, noin 3 kt nopeudella 40 km / h, mikä houkuttelisi VTechiä useimmissa Hondoissa. Etkö ole varma muuttaako se kaasun kulutusta. Jos totta, tämä voi olla hyvä vaihde nopeaan lentoonlähtöön?

Tervetuloa eric-sivustolle. Vastattaessa on hyvä käyttää tosiasioita. Jos et ole varma, sinun kannattaa varmuuskopioida se pienellä tutkimuksella ja käyttää linkkejä / viitteitä. Tämä auttaa viime kädessä vastausta vastaanottamaan yhteisöä.
#6
  0
Aaron
2015-10-07 07:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Taajuusmuuttaja (D3) - Tämä asento on samanlainen kuin D4, paitsi että valitaan vain kolme ensimmäistä vaihdetta. Käytä D3: ta moottorijarrutukseen laskiessasi jyrkkää mäkeä alas. D3 voi myös estää vaihteiston liikkumisen kolmannen ja neljännen vaihteen välillä stop-and-go-ajon aikana. Nopeuttaaksesi kiihtyvyyttä D3- tai D4-tilassa, voit saada vaihteiston siirtymään automaattisesti alaspäin työntämällä kaasupoljinta lattialle. Vaihteisto vaihtaa alaspäin yhden tai kaksi vaihdetta nopeudestasi riippuen.

Tämä on lainattu Honda Civicin käyttöoppaassa.

#7
  0
user13950
2015-12-29 21:35:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän D3: ta lumisissa olosuhteissa ja kiipeilyä varten. Talvella se auttaa estämään vaihteiden liukastumisen. Kukkulalla ei voi hidastaa hitautta lumessa, tai sinä juutut.

Tämä auttaa pitoa hieman. Parempaa pitoa varten valitse 2. Tämä lukitsee sen toiseen vaihteeseen, joka rajoittaa vääntömomenttia.
#8
-1
gene somers
2014-11-10 15:05:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että D3: n käyttö alueilla, joille on allekirjoitettu 40MPH tai vähemmän, eliminoi paljon vaihtomuutoksia lähetyksen eri suurempien nopeuksien välillä. Jos tie on merkitty 40 MPH ja alle, käytän aina D3-painiketta. Käytän sitä myös, jos ajoradalla on jäätä tai lunta, mutta tärkeintä on vaihteiston kuluminen, joka yrittää nousta mäkeä ylös tai kaaren ympäri erittäin korkealla vaihteella, joka on vaikea moottorissa ja vaihteistossa.

#9
-2
user19178
2016-06-20 07:30:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein syy, miksi käytän D3: ta, on pitää auto pienemmällä vaihteella, kun taas kilpailen renkaita kääntymällä 9 / 10s. D3 on tarkoitettu myös silloin, kun haluat auton pysyvän kiehuvana, kun käännät kaulaa. Hondas on loistava valinta niille, jotka nauttivat hyvin ajettavasta autosta.

Varmasti, jos haluaisit ajaa ikään kuin olisit videopelissä, menisit kuitenkin manuaalivaihteistoon?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...