Kysymys:
Irrota vuoden 2003 Acura TL jumissa oleva kampiakselin pultti jakohihnan vaihtoa varten?
Vivian River
2011-11-21 23:17:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ystäväni auttaa minua vaihtamaan vuoden 2003 Acura TL 3.2: n jakohihnan. Kyllä, maksoin oluen !!! manuaalinen. Kuten monet teistä tietävät, näissä käsikirjoissa on paljon tietoa, mutta usein ne jättävät tärkeät tiedot pois.

Kuten ehkä tiedätte, jakohihna kiertää kolmea vaihdetta. Ylhäällä on kaksi, joiden pääsy meille ei ole ongelma. Kolmas pohjassa edellyttää 19 mm pultin poistamista. Jos en erehdy, tätä kutsutaan "kampiakselin pultiksi". Tuhottua yhden hylsyavaimestamme yrittämällä poistaa tämän pultin, menimme kauppaan ja ostimme pitkän hylsyavaimen, jossa oli 1/2 tuuman asema. Silti pultti ei liiku. Kun pyöritän pulttia niin kovasti kuin pystyn, tunnen koko moottorin painon siirtyvän.

Minusta tuntuu tekevän tämän väärin. Voinko löysätä tämän pultin esimerkiksi nesteavaimella tai PB Blasterilla? Tiedän, että olen kuninkaallisesti * * ed, jos pultti irtoaa ajon aikana, joten en halua tehdä mitään, mikä saattaa kiertää sen. Ole hyvä ja kerro minulle kampiakselin pultista.

Kiitos vastauksista. Avustajani ja minä päätimme ajaa autoa vielä jonkin aikaa ennen kuin yritämme mitään muuta, koska tarkastuksen yhteydessä kävi ilmi, että auton edellinen omistaja on jo vaihtanut jakohihnan ja uudella näyttää siltä, ​​että sillä on hyvä elämä jäljellä se.
Selvyyden vuoksi 14 mm: n pultissa on 19 mm: n pää (JIS - japanilainen teollisuusstandardi). AFAIK, JIS-laitteessa tai muussa tapauksessa ei ole vakiona 19 mm pultteja. Pultti mitoitetaan kierteiden rungon (ulkohalkaisijan) mukaan, ei avaimen koon mukaan, jolla sitä käännetään.
Kuusi vastused:
#1
+4
krut00
2012-03-09 22:39:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kierteen sisällä on jonkinlainen lukkiutuva yhdistelmä. Olen jo poistanut tuon ruuvin V6 Accord -laitteestani kahdesti. (Käytännössä sama moottori) Ensimmäinen kerta oli tuskaa. Minulla on hyvät hylsyavaimet, joten rikkoin hylsyn jarrutuksen jälkeen halkaisijaltaan 1/2-tuumaisen jatkoakselin. Käytin 5 jalan pituisia jatkotankoja moottorin molemmin puolin. jakoavain - toimitettu vääntömomentti oli vähintään 240 kgm (1800 jalkaa). Ruuvi ei edes liikkunut. Korjaus - Sinun on käytettävä asetyleenipoltinta mutterin päässä (EI pyörää !!!) Kun olet saanut punaista hehkuvaa pulttia käytä hyvää 1/2 "iskupistoolia. Se teki tempun minulle. Toinen kerta (viiden vuoden kuluttua) ruuvin irrottaminen sujui ongelmitta - vain iskupistoolilla.

#2
+2
Jaime
2011-11-22 00:40:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hondan kampiakselin pultit on aina kipu poistaa, mutta mielestäni useimmilla Hondan tuotteilla on oikeakätiset kierteet, joten:

Helppo tapa: Paljon tunkeutuvaa voiteluainetta 3/4 "iskulla ja 19 mm pistorasia

Kova tapa: tapa, jolla yrität. Lisää siihen lisää.

Mitä minun pitäisi erityisesti kysyä, kun menen kauppaan "tunkeutuvan voiteluaineen" saamiseksi?
Olen aina ollut "Free All" -fani, mutta muut ihmiset kuten PB Blaster. Suihkuta sitä vain kohtaan, jossa pultin pää kohtaa hihnapyörän ja odota muutama minuutti. Voit toistaa prosessin pari kertaa.
No, kun 1/2-tuumainen jakoavain ei onnistunut tekemään temppua, laitoin 1/2 "-liitännän räikkään, jossa oli neljän jalan katkaisupalkki. Pyöräsin sitä, ja pistorasia katkesi!
Olen saanut parhaat tulokset "Liquid Wrench" -toiminnolla, mutta "PB Blaster" on melkein yhtä hyvä. Kun käytät katkaisupalkkia, sinun on käytettävä 6 pisteen pistorasiaa, mieluiten iskupistoketta. 12 pisteen pistorasiat ovat todellisia yleisiä useimmissa sarjoissa, mutta ovat melko heikkoja. Kuuden pisteen tavalliset pistorasiat ovat parempia, mutta parhaat ovat iskuliittimet (joista olen nähnyt vain 6 pistettä).
#3
+2
ubiquibacon
2011-12-01 20:09:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän moottorin kampiakselin pultti on vain vakiona oikeanpuoleinen kierre. Oikea tapa saada pultti irti on saada niin suuri vaikutus kuin on tarpeen sen toteuttamiseksi. Jos 1/2 "isku ei leikkaa sitä, hanki 3/4". Jos rikkot pistorasioita, käytät väärää pistorasiaa. Varmista, että käytät iskuhylsyä.

Olen huomannut, että näiden pulttien tunkeutuminen voiteluaineeseen ei tee paljon hyvää, mutta lämpö. En tarkoita myöskään propaanipolttimen lämpöä, tarkoitan todellista lämpöä hapen / asetyleenin leikkauspolttimesta. Kokeile tätä, jos sinulla ei ole pääsyä 3/4 "iskuun tai jos 3/4" isku epäonnistuu.

Viimeinen lähestymistapa on olemassa, mutta se voi olla vaarallista, jos et ole Hyvin varovainen. Sammuta ensin moottori, jotta se pyörii, mutta ei käynnisty (eli poista polttoainepumpun rele tai irrota sytytyspuola). Voit laittaa kampiakselin pulttiin kiinnitetyn pistorasian kampiakselin pulttiin ja kallistaa tankoa niin, että pää koskettaa lattiaa tai jotakin auton osaa, joka on erittäin kiinteä. Pyydä avustajaa, jolla on tukivarsi, pitämään holkkia ja katkaisinta tangon päällä tiukasti kampiakselin pulttia vasten, kun kolkutat käynnistintä. Jos se tehdään oikein, se saa moottorin käynnistysliikkeen löysäämään pulttia. Tee tämä vain ehdottomana viimeisenä keinona.

Katso visuaalinen sisältö siitä, mistä puhun, tämä video.

Ole erittäin varovainen avotulen kanssa autossa ja sen ympäristössä. Sinulla on ehdottomasti oltava asianmukaisesti ladatut oikeantyyppiset sammuttimet REACH-SISÄLLÖSSÄ. Tällä tavoin, jos asiat menevät pieleen, et todennäköisesti kuole.
Lisäksi, jos katkaisupalkki irtoaa, kun käytät käynnistysmoottoria, se tappaa helposti jonkun. Varmista, että se ei voi lentää ympäriinsä.
-1
** Varoitus ** älä pyöritä moottoria, kun hammashihna on irrotettu (tai löysä), tämä on häiriömoottori ja venttiili voi vahingoittua.
#4
+1
user2593
2013-01-10 09:54:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin katkaisupalkkia ja sytytysmenetelmää. Sammutin moottorin vetämällä polttoainesuuttimen sulaketta. Auto kampi, mutta ei käynnisty. Laitoin katkaisupalkin ja 19 mm: n iskuhylsyn paikalleen, kosketin runkoa ja katkaisupalkkia ja kanava teipasin kaiken paikoilleen. Yksi sekunti virta-avainta ja pultti on löysällä.

Kiristä hankkimalla PepBoysin 50 mm: n kampiakselin pulttityökalu (veloituksetta, jos palautat sen 5 päivän kuluessa), laita kierteille lukituslite ja kiristä pultti.

** Älä ** käytä loctiteä langoissa, kun laitat tämän takaisin yhteen!
kuulostaa mielenkiintoiselta! Voin kokeilla tätä ensi kerralla
#5
  0
redbeard1
2020-03-17 22:51:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tämä kysymys esitettiin kahdeksan vuotta sitten, DIY: t käyttivät usein jatkeita, katkaisupalkkeja ja huijausputkia (vaarallisia, jos kappaleet rikkoutuivat) tai käynnistintä (taas riskialtista, jos kappaleet rikkoutuivat tai vauhtipyörälle vaarallisia). ei ole ilmakompressoria ja ilmatörmäystä.

Nykyään paristokäyttöinen korkean vääntömomentin dewalt-iskupistooli dcf 899 ja Lisle 77080 19 mm Harmonic Balancer Socket for Honda (Mark Falagan mainitsi edellä) ovat suhteellisen edullinen tapa saada tämä hihnapyörä pois.

Lisle-hihnapyörän holkki toimii käyttämällä paksumpia seinämiä ja suurempaa massaa siirtämään suuremman osan aseen vääntömomentista mutteriin.

Vaihdoin juuri hammashihnaa viime kuussa. Tarvitsin aseen korkeimmalla asetuksella ja Lisle-pistorasian saadaksesi mutterin irti. Toiset ovat raportoineet menestyksestä lisle-pistorasian ja keskitason iskupistoolin kanssa. Tämä lanka käsittelee monia käynnistysmenetelmän riskejä ja huijausputken käytön vaikeuksia katkaisupalkissa.

https://acurazine.com/forums/third-generation-tl-2004-2008-93/122-diy-105k-service-timing-belt-water-pump-spark- Plugs-thermostat-% 2Apics% 2A-784622 /

#6
-1
Mark Falagan
2020-03-17 07:40:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amazonissa on erityinen kampikanta, joka toimii hämmästyttävällä tavalla. Se on erityinen seos, joka lisää vääntömomenttiasi törmäykseen

Selitys tämän erityisen pistorasian kyvyistä tai linkki valmistajan verkkosivustolle on saattanut olla asianmukainen lisäys (jos et omista yritystä) tähän viestiin. Sellaisena kuin se on, * 'erikoiseos vääntömomentin lisäämiseksi' * näyttää minusta shenanigansilta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...