Kysymys:
Kuinka minun pitäisi poistaa ajoneuvon maalihuivi?
JYelton
2011-03-15 20:01:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toisen auton sivupeilin maalattu reuna kaavasi äskettäin ajoneuvoni sivun jättäen noin puolen metrin pituisen maaliruiskun.

Lohkoja tai naarmuja ei ole, mutta toinen ajoneuvo jätti jälkensä erittäin vaikeasti poistettavaan maalihanaan.

Voin poistaa sen naarmuttamalla varovasti kynsillä, joten olen varma, että se irtoaa, mutta en ole varma, kuinka parhaiten poista se kokonaan, koska kaikki maalinpoistokemikaalit vahingoittavat varmasti päällystettä, jota en halua poistaa.

Mitä suosittelisit tämänkaltaisten maalihanojen poistamiseksi?

Ehkä olet jo vastannut tähän? "Voin poistaa sen raaputtamalla huolellisesti kynsillä"
@Bernhard - se on huolellinen prosessi. Olen varma, että OP pyytää hieman nopeampaa tapaa.
@Bernhard, @rock: Jep, etsitkö tapaa tehdä tämä hieman tehokkaammin - kynsien lähestyminen vie hyvin kauan.
Goo-Gone toimi minulle hämmästyttävästi.
Kymmenen vastused:
#1
+22
NoCarrier
2011-03-15 21:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos se on tarpeeksi syvä eikä pelkästään pyyhkiminen poista sitä, naarmu on syvempi kuin pelkkä maalisi yläpinta. Kokeile ensin Meguiars Scratch-x mikrokuituliinalla. Hiero sitä sisään. Kokeile kahta tai kolmea syöttöä nähdäksesi, poistaako tämä naarmuuntumismerkin. Käsin tekeminen ei poista maaliasi, ellei sitä ole vaurioitunut (halkeileva, hilseilevä, kuorinta jne.).

Jos tämä ei toimi, pyydä ammattilaisia ​​ottamaan satunnainen passi kiertorata (tai pyörivä, jos he tietävät mitä tekevät) kiillotuskone + jokin yhdiste. Tämä ottaa sen heti pois ja jättää maalin melko kiiltäväksi. Tämän ongelmana on, että se on kiiltävämpi kuin muu autosi, ja saatat olla kiusaus saada heidät tekemään koko asia.

Jos olet Isossa-Britanniassa, käytän tähän T-Cutia, jota seuraa vaha.
+1 satunnaisen kiertoradan mainitsemiseksi. Rotaryn saa tehdä vain _kokenut_ammattilainen, eivätkä kaikki.
Käytin satunnaista kiertorataa vaimoni autossa aivan liian kauan sitten tähän tarkkaan tarkoitukseen. Vaikuttaa siltä, ​​että merkittävä määrä autotallin oven maaleja oli onnistunut pääsemään hänen viistoperänsä yläreunaan. Mysteeri .... ;-)
Tein sen vain ja asetoni toimi. Hyviä neuvoja. Kiitti paljon.
Varmista, että vahataan sen jälkeen, se auttaa suojaamaan maalia tällä alueella, koska siinä on todennäköisesti huomattava määrä pieniä naarmuja.
#2
+8
chris
2011-03-22 19:20:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennen kuin teet mitään muuta, kokeile jotakin. Tämän pitäisi poistaa kaikki maali toisesta ajoneuvosta vaikuttamatta kuitenkaan autosi maaliin. (Jos olet todella huolissasi siitä, että se vaikuttaa maalisi, voit kokeilla sitä pienellä, huomaamattomalla alueella, mutta olen tehnyt tämän useilla autoilla, joilla ei ole haitallisia vaikutuksia.)

Jos jälkeen poistamalla maali, voit silti nähdä merkkejä ja siirtyä sitten @ NoCarrierin ehdotuksiin. Ole kuitenkin varovainen Scratch-X: n kanssa: se ei välttämättä poista maalia, mutta se tylsää sen ja se on kiillotettava vastaamaan muuta maalia.

#3
+7
Greg
2011-03-22 19:11:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kokeilla saven automaattista yksityiskohtia (alias savipalkki). Se on hieman hankaavaa savimateriaalia, jota käytetään pinnan epäpuhtauksien poistamiseen. Tämä on lempein (ei-kemiallinen) ratkaisu, jota voit kokeilla. Tosin se voi olla liian lempeä tälle.

Jos se ei toimi, sinun on ehkä lisättävä nestemäistä kiillotusta.

Voit käytä maalissasi teknisesti hienorakeista hiekkapaperia, mutta sinun on kiillotettava se jälkikäteen ja voit helposti vahingoittaa maalia, jos et ole varovainen.

+1 huomaa vain, että hionta on viimeinen keino ja se tulisi jättää asiantuntijalle, voit todella vahingoittaa pintaa, jos et tiedä mitä olet tekemässä
Olet oikeassa! Kokeilin Bilt Hamber Auto Clay Baria (minulla oli tavallinen eikä keskikokoinen tai pehmeä), jota käytin tervapisteiden ja muun lian poistamiseen, ja pienellä työllä maalimerkki tuli heti!
#4
+5
user3685
2013-09-13 07:07:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Herra Puhdas taikakumi ja vesi toimivat paremmin kuin mikään edellä mainituista. Se vie jonkin aikaa, mutta on mahdotonta vahingoittaa maalattua pintaa, koska se ei ole hankausaine.

Poistin kauhistuttavia määriä maalia, koska kohtasin lyhyen keltaisen pollarin ja valkoisen stukkotalon. Naarmut olivat niin vakavia, että ne jättivät naarmuja muovipuskuriin ja verhoon. Vieras maali oli sitten paistettu SoCal-auringossa vuosia, ennen kuin yritin korjata sitä.

Hankaava aine poistaa maalin, vaikka se tehdään käsin. Kemiallisesti sekä autosi maali että vieraat maalit ovat samat, joten liuotin, kuten hankaamaton, asetoni jne., Vaikuttaa ja vahingoittaa molempia tai kumpaakaan.

Uskon, että missä tahansa toimivassa skenaariossa keskeinen osa on mekaaninen poisto. Pyyhekumi on vain mekaaninen osa, jossa ei ole hankaavia aineita tai liuottimia, jotka vahingoittavat maalia. Pyyhin poisti myös matotahrat, joita Folex ei voinut koskettaa. Myös kevyestä muovista valmistettujen saappaiden sisätilojen naarmuuntumisjäljet ​​poistettiin välittömästi. Rakastan niitä pyyhekumeja ja käytän niitä, kunnes ne ovat kokonaan poissa.

Magic Erasers on valmistettu melamiinivaahdosta. Vaikka ne tuntuvat pehmeiltä, ​​kuidut ovat erittäin kovia ja toimivat hankautumalla. Ne ovat hankausaineita ja voivat vahingoittaa kirkasta päällystettäsi ja maaliasi.
#5
+2
Skylooker
2013-02-09 20:29:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Yhdysvalloissa ja en ole tietoinen joistakin mainituista tuotteista. Perusajatuksena on käyttää erittäin mietoa hioma-ainetta ja vahaa, samassa tuotteessa. Käytän Turtle Wax Chrome Polishia. Hiero vain kovalla liinalla. Korjattu alue vastaa ympäröivää maalia. Maalissasi olevat pienet naarmut jäävät, mutta kaikki vieraat maalit poistetaan siististi ilman hankausta, joka johtuu hankaavan aineen tai muiden hankausaineiden aiheuttamasta tylsistymisestä.

#6
+1
Captain Kenpachi
2013-01-28 18:12:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brasso ja hieno kangas tekevät temppun.

Aioin kommentoida tätä ja sanoa, että suosittelen myös tätä, sitten näin kuka juliste oli.
#7
+1
user3455
2013-07-22 07:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt W-d40: tä metallilla jonkin verran menestyksekkäästi. Bensiini näyttää toimivan lasikuitua ja muovia sekä metallia. Tunnen muutaman yksityiskohdan, jotka käyttävät mikrokuituliinaa ja bensiiniä.

#8
  0
user2688
2013-01-27 20:24:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt ei-asetonista kynsilakanpoistoaineita tämän tyyppisiin asioihin, joilla on hyvät tulokset.

Mielestäni se, mitä tarkoitat, on maalaus naarmun yli, kun taas OP puhuu _muuten auton_ maalipalojen poistamisesta pinnalla olevasta naarmusta.
@theUg - Itse mielestäni käyttäjä 2688 jätti sanan pois ja tarkoitti sanoa "ei-asetoninen kynsilakka REMOVER".
#9
  0
Brian D
2017-10-02 19:59:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli kaksi isoa oranssia tippaa tuntematonta, mutta erittäin vaikeasti poistettavaa tavaraa vuoden 2005 valkoisen autoni yläosassa sekä roiskeet (mikä osoittaa, että tämä oli tippunut autooni ylhäältä sen ollessa pysäköity) ja vuotoputki ajoneuvon takaosassa. Paras arvaukseni oli, että tämä oli jonkinlainen kauhea kalkittu / ruosteen / maalin seos, joka tippui halkeamien läpi pysäköintihallini kattoon.

Olen Yhdysvalloissa enkä ole kuullut suositellussa vastauksessa mainitusta ratkaisusta. Luettuani tämän kysymyksen / vastauksen viime viikonloppuna yritin muutamia asioita:
1. vie auto Sonic-autonpesun kautta. Ei poistanut tahroja.
2. hankaa manuaalisesti "yleisellä" autopesu- / vahaliuoksella ja lämpimällä vedellä sienellä (nopeus), mikrokuituliinalla (nopeus) ja harjasharjalla (nopeus).
3. hankaa käsin kotitekoisella liuoksella, joka sisältää 2 rkl ruokasoodaa ja 2 (ish) kupillista lämmintä vettä mikrokuituliinalla. Tonnia kyynärrasvaa, pieni pieni osa irtoaa, mutta ei tarpeeksi, että tämä oli käytännöllinen ratkaisu. Tämä jätti myös ärsyttävän valkean kalvon kaikkialle, jonka piti pestä # 2.
4. Lisää isäni kehotus (en usko, että se toimisi), hankaa manuaalisesti Turtle Wax Scratchilla ja Swirl Removerilla lämpimällä, kostealla mikrokuituliinalla. Hänellä on ollut näitä tavaroita autotallissaan jumala tietää kuinka monta vuotta ja tulos oli maaginen. Vähintään kyynärpäärasvalla tahrat tulivat heti esiin ja ainoa jäljelle jäänyt asia oli todella mukava vahatyö.

Se poisti myös todella, todella vanhan (kuten vuosia sitten) maalinsiirron muilta ihmisiltä, ​​jotka avasivat autonsa (punaiset, mustat, siniset) ovet kaivoksen sivulle. Luulin, että nuo tahrat eivät koskaan tule ulos. Kirjoittaessani vastausta tähän kysymykseen unohdin tuotteen nimen ja etsin sitä etsiessäni verkkosivuston, joka suosittelee tuotetta juuri tähän tarkoitukseen: turtlewax.com

Täysi paljastus: Minulla ei ole mitään yhteyttä tähän yritykseen, olen vain todella tyytyväinen asiakkaan poika. Joten jos heidän URL-osoitteidensa lähettämistä vastaan ​​on sääntö, poista se vapaasti. Minusta se oli niin yllättävän hyvä ratkaisu, että ajattelin, että se pitäisi lähettää tänne.

#10
-1
Ash
2013-08-06 06:28:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritä käyttää WD-40: tä ja pyyhi sitten puhtaaksi froteepyyhkeellä. Saatat joutua käyttämään kyynärpäärasvaa, mutta se tekee varmasti temppu. Jos on joitain vaikeita paikkoja, kokeile pieniä määriä Goo-Gone tai asetonia! Onnea!!

Asetoni voi tahrata auton maalia. Ole varovainen käyttäessäsi näitä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...