Kysymys:
Kuinka pitkälle voit ajaa tyhjällä patterilla?
Rob White
2011-03-08 14:51:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Peugeot 106: n jäähdytin on alkanut vuotaa erittäin pahasti ja se on vaihdettava. Minulla ei ole aikaa korjata sitä tällä hetkellä, joten vien sen autotalliin. Kuinka pitkälle voin ajaa sitä vahingoittamatta muuta autoa? Vai pitäisikö minun vedä se hinattavaksi?

Jos sinun on ajettava *, pysähdy * hyvin usein * ja täytä jäähdytin, vrt. @Kjartan Þór Kjartanssonin vastaus. Tämä voi olla mahdotonta (jos vesi vuotaa kirjaimellisesti samalla nopeudella kuin voit täyttää sen) ja / tai vaarallista (avaamalla lämpöpatterin kansi kuumalle moottorille). Todellakin, sinun pitäisi ** saada se hinattavaksi **.
Kuusi vastused:
#1
+15
Cᴏʀʏ
2011-03-08 18:47:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos käytät sitä liian kuumana, voit alkaa sotkea pään tiivistettä tai vääntää itse päätä. Käytä lämpimässä ilmastossa tislattua vettä tai vaihda pakkasnestettä, kunnes saat sen jonnekin, minkä jälkeen koko järjestelmä on huuhdeltava.

Jos asut kylmässä ilmastossa moottorilohko voi jäätyä ja halkeilla. Ehdottomasti älä käytä vettä tässä tapauksessa.

Vuotatko vain letkusta tai jäähdyttimestä jonnekin? Sinulla saattaa olla jo puhallettu pään tiiviste ja saatat palaa moottorin jäätymisenestoaineesta. Onko öljyssäsi kalvoa tai muuta nestettä?

Hinaisin sitä, jos se on niin huono kuin sanot; pään tiivisteen korjaus voi kestää 600 dollaria - 1000 dollaria tai enemmän. Muutama pullo pakkasnestettä päästäkseen sinne on tietysti huomattavasti pienempi investointi (vaikka en ole varma kuinka paljon kaupunkisi haluaisit vuotavan pakkasnestettä kaikkialta).

+1 hyvä analyysi toissijaisista asioista. On myös syytä huomata, että vuoton luonteesta riippuen se voi pahentua matkalla kauppaan.
Miksi ehdottaa pakkasnesteen asettamista vuotavaan jäähdytysjärjestelmään ?! Jos sää on lämmin, siitä ei ole hyötyä ja se on vain saastumista / sotkua. Jos sää on tarpeeksi kylmä, jotta jäätyminen on huolenaihe ** moottorin käydessä ** (pidä mielessä, OP suunnitteli ajamista suoraan kauppaan ...), ilman lämpötila ilman nestemäistä jäähdytysnestettä estäisi moottori ylikuumenemisesta ...
@R .. Ympäristön lämpötila ei myöskään * riitä * estämään moottoria ylikuumenemasta, koska tyhjät vesijohdot moottorin sisällä tosiasiallisesti toimivat eristeenä ja aiheuttavat suurempia lämpötilaeroja aiheuttaen mahdollisesti pään ja / tai lohkon murtumisen / muutoksen. Riippuu kuitenkin moottorityypistä (kuinka paljon rautaa, puhdistumistoleranssit, osien välinen lämpökoduktiivisuus ...). Ainakin on tarkistettava öljymäärä ennen kuin yrität käyttää moottoria vain paljaalla moottorilohkolla ja öljyllä, joka siirtää lämpöä ympäri ..
Se ei ole korkea lämpötila, joka tuhoaa moottorisi, vaan suuret erot ja nopeat lämpötilamuutokset paikallisesti.
Muista, että kommenttini on määritelty "jos sää on tarpeeksi kylmä, että jäätyminen on huolestuttavaa moottorin käydessä". En ole oikeastaan ​​varma, kuinka kylmää sen pitäisi saada, jotta asia olisi ongelma, joten ehkä olen väärässä, mutta (kohtuullinen, IMO) arvaukseni on, että se on niin kylmä, että sinulla olisi merkittävä lämmönsiirtonopeus moottorin lohko ympäröivään ulkoilmaan riippumatta järjestelmän sisäilmasta.
#2
+10
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 14:56:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En suosittele ajamista tyhjällä patterilla, joka voi aiheuttaa moottorin ylikuumenemisen ja vahingoittaa vesipumppua.

#3
+6
PearsonArtPhoto
2011-03-08 20:09:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu siitä, kuinka paljon vuotat. Minulla on ollut vuoto patterissa ja joudun viemään sen jonnekin muutaman kerran, tässä teen tavallisesti.

  1. Täytä jäähdytin täysin täynnä vettä. Jos pystyt lataamaan sen ja tyhjentäminen kestää yli muutaman minuutin, voit siirtyä vaiheeseen kaksi.
  2. Aja tavallista hitaammin määränpäähän. Pidä ylimääräinen gallona vettä autossasi. Vilkaise lämpötilamittaria. Jos huomaat sen menevän keskiviivan yläpuolelle, vedä se heti yli. Odota, että ajoneuvo jäähtyy, ja vaihda pakkasneste. Tai muuten vain soita hinausyritykseen.

Sinun on voitava ottaa ajoneuvo vähintään 5, ehkä 10 mailia seuraamalla tätä neuvoa. Minun pitäisi sanoa, että asun alueella, joka ei koskaan jääty, joten ...

... tai käytä vain esisekoitettua jäähdytysnestettä, jos vesi ei ole vaihtoehto. Minulla on myös ollut joitain vakavia jäähdyttimiä ja letkuvuotoja, jotka olen joutunut lonkkaamaan kauppaan. Täytä järjestelmä ja ylivuoto ja aloita. Pienin kierrosluku korkeimmalla vaihteella, josta pääset eroon.
Tarkista myös, että mittarin lukema on matalalla, koska vedenpinta voi olla anturin alapuolella.
#4
+5
miernik
2011-04-01 03:07:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon halvempi vaihtoehto kuin hinaus, mutta varmistaa, että mikään ei vahingoitu, on vain korjata vuoto väliaikaisesti paikan päällä kitillä. Olen nähnyt halpaa kittiä erityisesti vuotavien lämpöpatterien kiinnittämistä varten, joita myydään monissa huoltoasemilla.

#5
  0
jbg
2013-12-01 10:27:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten monissa asioissa, se riippuu . Olin kerran autossa, kun isäni ajoi noin 15 km moottoritiellä, vailla mitään erityistä varovaisuutta, ennen kuin muistan, että hän oli tyhjentänyt Saab 900: n jäähdytysjärjestelmän ja unohtanut täyttää sen uudelleen. Moottori oli siinä lämpötilassa korkealla, mutta pysähdyimme heti, löysimme vettä ja täytimme sen, eikä mitään ilmeisiä vaurioita tapahtunut - auto käy silti hienosti vuosia myöhemmin.

Toisaalta , voit ajaa muutama sata metriä ja puhaltaa pään tiivisteen. Sinun tilanteessasi saisin ystäväni hinaamaan auton autotalliin, tai ehkä kysy autotallilta, voisivatko he vetää sinua - ehkä Uuden-Seelannin autotallit ovat vain ystävällisiä, mutta monet heistä ovat tyytyväisiä!

Jos hinaus ei ole jostain syystä vaihtoehto eikä se vuoda liian nopeasti, vedän vain säännöllisesti ylöspäin jäähdyttimen ylhäältä.

#6
  0
Iman
2016-12-06 05:26:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka paljon sinulla on turvallista ajaa?

Olet kunnossa ajaessasi, kunnes termostaatti avaa venttiilin jäähdyttimeen ja vuoto alkaa tyhjentää jäähdytysnestettä nestemäinen, en voi sanoa tarkkaa aikaa, koska se riippuu ulkolämpötilasta, mutta jos ulkolämpötila on 10 celsiusastetta (43f), sinulla voi olla noin 10 minuuttia, voit mennä turvallisesti, kunnes jäähdytysnesteen lämpötila saavuttaa 70 asteen celsiusta (noin 110f) jälkikäteen sinulla ei ole paljon aikaa, riippuen vuodon koosta ja autosi jäähdytysnesteen kapasiteetista

Kuinka voit tilapäisesti korjata kysymys päästäksesi mekaanikkoon?

Pureskele purukumia ja kiinnitä se paikkaan, josta näet vuodon, siirrä autoa ja tarkista ajotie huolellisesti uuden vuoton varalta

Jos olet täyttänyt vesisäiliön, sinun on poistettava jäähdytysnestejärjestelmä, jotkut autot sallivat sen tehdä käynnistämättä autoa (BMW). tarkista korjausoppaasi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...