Kysymys:
Satunnaisten kytkinongelmien vianmääritys
Benjol
2011-03-09 13:30:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on asiakas, joka tuli valittamaan, että kytkinpoljin oli mennyt "hauskaksi": se ei "palannut takaisin" kuten ennen. Kun hän oli joka tapauksessa huollossa, vaihdoimme kytkinnesteen, ja se "tuntui ok" jälkikäteen.

Hän palasi muutama viikko myöhemmin sanoen, että hänellä oli ongelmia kytkimen ollessa "satunnainen". Aamuisin kytkin ei kytkeydy kunnolla, kun hän painaa polkimen kokonaan alas (hänen on oltava vapaalla auton käynnistämiseksi), mutta muutaman mailin ajon jälkeen se toimii kunnolla.

Hän ihmetteli, oliko autolla "lämmitys vai ei" eroa, joten pidimme autoa yön yli kokeilla, mutta emme ole nähneet mitään ongelmaa.

Mitä meiltä puuttuu?

Kolme vastused:
#1
+5
NoCarrier
2011-03-09 14:28:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa siltä, ​​että kytkimen pääsylinteri vuotaa. Jos pumppaat poljinta jalkasi, se voi pitää paineen ajaa jonkin aikaa, mutta sen jälkeen, kun se on istunut, oireet palautuvat.

Aika vaihtaa kytkimen pääsylinteri tai tarkistaa jarrujen käyttö linja vuotaa.

#2
+3
Peter K.
2011-03-12 00:06:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

NoCarrierin pääsylinterin hyvien näkökohtien lisäksi toinen puoli saattaa olla ongelma: orjasylinteri. Minulla oli vanhempi Triumph, joka tarvitsi molemmat päät kiinnitettynä kytkimen lopulliseen kiinnittämiseen.

Osoittautui, että orjasylinterin seinämissä oli ruostetta, joka kului vähitellen tiivisteisiin. Myös orjan uudet hihat (ja uudet sinetit!) Oli tarpeen.

Autoissani yritän korvata molemmat sarjana, jos orja on ulkoinen. Näyttää aina siltä, ​​että kun korjaat toisen puolen, toinen epäonnistuu heti sen jälkeen. Minulla ei myöskään ole koskaan ollut paljon onnea rakentaa sarjoja.
#3
+2
Benjol
2011-03-15 22:46:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OK, täytyy tulla puhtaaksi tässä.

"Asiakas" olin minä.

Loppujen lopuksi ajoin niin kauan "typerällä" kytkimellä, että se kului, ja he päätyivät vaihtamaan kytkimen (ja te kaikki tiedätte kuinka paljon tämä maksaa).

Pian sen jälkeen ongelma alkoi uudelleen.

Kun ajattelin sitä ystävän kanssa, saimme selville, että poljin "menee hauskaksi" oli kytkinpolkimen palautusjousi, joka oli rikki (TBH, en tiennyt, että sellaista oli olemassa). Tämä tarkoitti, että ainoa asia, joka toi pedaalin takaisin ylös, oli sylinterin paine, joten se menetti paineen ajan myötä. Luulen, että polkimen vauhti vaihdevaihteiden aikana tarkoitti sitä, että parin mailin jälkeen asiat näyttivät jälleen normaalilta, ja kun he yrittivät sitä autotallissa, ehkä he vain koputtivat polkua autoon noustessaan.

Joka tapauksessa, useita kuukausia, minä vain vedin poljinta jalalla joka kerta, kun käynnistin auton, eikä minulla ollut enää mitään ongelmia. Sen jälkeen menin ostamaan kytkimen palautusjousen itse ja vaihtamaan sen. Minulla kesti noin tunti selvittää, miten se tehdään, mutta se maksoi minulle 190 kertaa vähemmän kuin kytkimen vaihto.

@JeremyP. Kiitos, että lisäsit sen. (Jotain muuta en tiennyt!)
Useimmissa autoissa on "kytkinpoljinjousi", mutta se on tarkoitettu vain helistinvastaiseen tarkoitukseen. Kytkinjärjestelmän paineen on tarkoitus pitää poljin ylhäällä tyypillisessä autossasi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...