Kysymys:
Jack pisteyttää vuoden 2003 BMW 325i: tä
QueueHammer
2011-03-11 12:28:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten tiedän 4 kumityynystä auton sivuilla. He tekevät todella vakaita pisteitä tunkkini. Ongelmana on saada tunkkini seisomaan tyynyjen alle, jos käytän niitä auton tukemiseen. Toinen asia on, että 2 tonnin liittimelläni on vain tarpeeksi tilaa tukia varten, joka seisoo sen alla. Olen aiemmin käyttänyt ystävien 4 tonnin tunkkia ja pystyin tekemään 2 kerrallaan edessä, mutta olin silti hämmentynyt siitä, minne tunkki sijoittaa auton takaosaa kohti. Kaaviot ja kuvat plus.

Liittyvä, mutta ei * tarkka * kaksoiskappale: http://mechanics.stackexchange.com/q/176/78
Neljä vastused:
#1
+7
JeremyP
2011-03-12 07:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

E46-mallissa on keskimmäinen nostopiste auton keskellä / edessä, etupyörien välissä (punainen ympyrä). Varmista vain, että käytät tunkin ja tunkityynyn välissä puupalaa voiman jakamiseen.

enter image description here

Kiitos, tiedätkö, missä tunkkia auto takana?
#2
+1
user7590
2014-11-22 23:10:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä takana ramppeja. Laita 2 puupalaa etupyörien taakse, joten kun palaat takaisin takaramppeihin, etupyörät ovat puupalojen päällä. Etuosa on riittävän korkea nostamaan keskiosaa ja laita tunkitelineet kahden etupisteen alle.

#3
+1
David J. Davison
2019-01-31 19:36:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on vastaus edestä ... Autoni on 2000 E46. Tasauspyörästön eteenpäin, vetoakselin ympärillä on teräs "nauha". Melko suuri, ja sen alaosassa on tasainen alue. En tiedä autostasi, mutta käytän sitä saadaksesi takaosan maasta. Saan etupuolen ensin (kaivoksen keskimmäinen pistekohta on hieman erilainen kuin yllä esitetty, mutta samanlainen, se näkyy alemman kannen alla) ja telineillä, sitten takaosa. Jos nostat vain auton takaosaa, muista tukkia etupyörät.

Joten ajankohtana, jolloin kysyin tämän kysymyksen, yritin differentiaalia huomannut, että se muuttui hieman ja sitten kanansi myös "bändin" testaamiseen. Myöhemmin autolla ja nyt seuraava, kun olen käynyt kaupassa / jälleenmyyjällä, haluan hinnoittaa koko autonostimen ja nähdä, kuinka paljon vähemmän ne ovat kuin korjauksen kustannukset. Jokaisen, joka haluaa työskennellä vakavasti näiden autojen parissa, kannattaa harkita oikean 4-pistehissin ostamista, koska sen suhteelliset kustannukset ovat merkityksettömiä.
#4
  0
FossilizedCarlos
2013-08-09 05:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikilla BMW-moottoreilla on periaatteessa samat nostokohdan sijainnit. E46-mallissa on tyynyjä tai voit käyttää saumaa, jonka ympärillä on kaksi aukkoa oikealla puolella, missä tyyny istuisi. Tämä kuva kuvaa paikkaa, johon sinun pitäisi nostaa auto. Voit käyttää muita pisteitä, mutta jälleenmyyjällä he käyttävät vain näitä neljää.

enter image description here

Kuvalähde

Kiitos, yritin joitain muita tässä viestissä ja muualla ehdotettuja kohtia. Näyttää siltä, ​​että oletuksena on, että jos työskentelet BMW: n kanssa, sinulla on oikea hissi. Arvaa, että se on pääsyn hinta.
@QueueHammer Voit aina laittaa sen vain tunkeihin.
Käytännössä ei ole mahdollista saada kaikkia 4 tunkitelineitä auton alle tunkkia käytettäessä. Jos mahdollista, käytä vain annettuja jack-pisteitä, kirjoita se vastauksena.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...