Kysymys:
Suzuki GSXR600 (K7) - Palanut säädin / tasasuuntaaja
Audrius
2011-03-08 04:05:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen onnistunut paistamaan säätimen / tasasuuntaajan täysin Suzuki GSXR600 (K7) -laitteellani.

Epäilen, että se tapahtui, kun roiskui sokeasti suureen vesilammikkoon, liittimeen pääsi todennäköisesti vettä. Mutta sitä ei todellakaan voida välttää, kun käytän moottoripyörääni työmatkalle joka ikinen päivä, sade tai paisto.

Olen kuullut, että GSXR: llä on tämä ongelma koko ajan.

  1. Kuinka hoidat säätimiäsi / tasasuuntaajaasi?
  2. Irrotatko sen pistorasiasta ja annatko sen tuulettaa muutaman kuukauden välein?
  3. Lisätkö lisäsuojaa?
Kaksi vastused:
#1
+5
DucatiKiller
2015-12-29 01:22:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei välttämättä ongelma

Ei voida taata, että latausjärjestelmässäsi on ongelmia, jos vuoden 1999 Suzuki GSXR -laitteen tasasuuntaaja palaa jatkuvasti. Veden läpi roiskuminen ei todennäköisesti ole ollut ongelman perimmäinen syy.

Suzuki-tasasuuntaajat

Suzukin aikakausi on valitettavasti kuuluisa palaneista tasasuuntaajista ja staattoreista. Sillä, mistä he hankkivat ne, oli valtava laadunvalvontaongelma. Tuon aikakauden TLR: llä ja TLS: llä oli sama asia kuin monilla muilla malleilla. Latausjärjestelmät olivat lähinnä roskaa.

Staattorin testaaminen

Staattoristasi tulee kolme keltaista johtoa. Ne tulevat ulos vasemmanpuoleisesta kampiakselin kannesta ja kulkevat ketjupyörän kanteen ja ulos kehyksen valettua alaosaa pitkin matkalla tasasuuntaajaan. Ne kytketään suoraan tasasuuntaajaan. Voit irrottaa ne tasasuuntaajasta ja testata niitä yleismittarilla. Ensimmäinen testi on staattinen. Moottori ei ole käynnissä. Muista irrottaa tasasuuntaajasta, äläkä yritä vain lävistää johdot yleismittarin päässä. Ne ovat erikoisjohtoja ja eristettyjä hieman enemmän, nämä ovat yksi harvoista moottoripyörän johtimista, jotka kuljettavat vaihtovirtaa.

  • Staattinen testi Aseta yleismittari asentoon ohmia ja testaa kaikkien johtimien välillä pareittain. Lukema 0,1–1,0 maksimi vastus.

  • Dynaaminen testi ilman kuormitustestiä Aseta yleismittarisi vaihtovirta-asentoon ja käynnistä pyörä. Sen pitäisi olla kylmä. Pyydä ystävää pitämään kierroslukuja 5000. Testaa johtimien välillä. Sinun pitäisi nähdä yli 70 V. Jos se on alle sen, saatat tarvita uuden staattorin. Korvasin, mutta pääsen siihen myöhemmin.

Tasasuuntaajan testaus

Tasasuuntaajassa on diodit. Diodit ovat yksisuuntaisia ​​venttiilejä sähköä varten. Ajattele reed-venttiiliä kaksitahtisessa sisääntulossa. Koska tämä on kolmivaiheinen latausjärjestelmä, tarvitset diodeja liittääksesi vaihtovirran yhdeksi lähdöksi ja muunnettavaksi tasavirraksi. Voisin saada yksityiskohtaisempia tietoja, mutta haluan pitää sen yksinkertaisena.

  • Tasasuuntaajan resistanssitesti Yhdistä yleismittari jokaisen päähän käyttämällä ohmeiksi asetettua yleismittaria. ja tarkista vastus molempiin suuntiin. Sinun pitäisi olla alhainen vastus yhteen suuntaan ja suurempi vastakkaiseen suuntaan. Yleensä haluat nähdä 5 - 40 ohmia vastusta eteenpäin suuntautuvassa esijännitesuunnassa ja ääretöntä vastusta vastakkaiseen suuntaan.

  • Menettely Kiinnitä mittarin musta anturi (-) tasasuuntaajan (mustat johdot) maapuolelle ja mittarin punainen anturi staattorin kolmelle koskettimelle. Tallenna numerot muistiin. Vaihda sitten mittarin johtimien ympärille (punaiset ja mustat vaihdetaan) ja ota lukemat uudelleen. Olet siis mitannut tasasuuntaajan maanpinnan.

Jos vastus on pienempi molempiin suuntiin (yli 5 ohmia), se ammutaan. Jos sinulla on ääretön molempiin suuntiin, se ammutaan. Heitä se pois.

Vaihto

Älä osta Suzuki-tasasuuntaajaa. Olen ostanut korvaavat tasasuuntaajat Ebaysta edestakaisin kuuden tai seitsemän vuoden aikana, eikä minulla ole ollut ongelmia mistään niistä. Olen ostanut ne kaikki kotimaisilta toimittajilta, jotka tekevät niistä lukuisia moottoripyöriä, mönkijöitä ja maastopyöriä. Löydät ne etsimällä. Olen ostanut vain kotimaisia. Nämä tasasuuntaajat eivät ole antaneet minulle vähän aihetta. Minulla on yksi poikani maastopyörällä (2005 GSXR 600) vuodesta 2008, ja se juttu lyö kovaa kesällä 7000 rpm: stä, jotta voin linjata uudestaan ​​ja uudestaan ​​koko päivän. Kustannukset ovat noin 20% halvempia kuin Suzukin alkuperäiset valmistajat.

Toivottavasti tästä oli hyötyä.

#2
+4
John Gardeniers
2011-03-08 07:44:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Säädin tai tasasuuntaaja ei häiritse sitä, että siihen roiskuu vähän vettä. Yksinkertaisesti, jännite on liian matala, jotta vesi voi kulkea virtaa. Todennäköisempää on, että vesi pääsee sytytyspiirin korkeajännitteiseen osaan / päälle on aiheuttanut piikin tai ylijännitteen pienjännitepiirin läpi, joka paistaa tasasuuntaajat ja muut kiinteät komponentit .

Tässä mielessä tarkista, että sytytyspiiri on hyvin suojattu elementeiltä. Jos löydät sen paikallisesti, hanki tölkki silikonisuojaa ja anna järjestelmällesi muutama kerros sitä.

Jos et pysty tekemään niin, voit aina turvautua siihen, mitä teimme " vanhat päivät ", mikä on kääriä mahdollisimman suuri osa sytytystavaroista muoviin. Varmista vain, että jätät alaspäin suuntautuvat viemäripisteet.

En ole ajatellut sähköjärjestelmän sytytysosaa. Tarkastellaan sitä, koska se on helposti lähestyttävä. Kiitos.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...