Kysymys:
2005 Dodge Ram: helppo tapa diagnosoida koodi P0420?
dave thieben
2011-03-08 04:07:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuorma-autoni raportoi koodista P0420, joka on ilmeisesti "Katalysaattorijärjestelmän tehokkuus kynnyksen alapuolella (pankki 1)", joka voi olla joko katalysaattori tai taka-O2-anturi. Koodi tuli noin 30 km: n päähän, joten epäilen, että se on muunnin. Joten kysymykseni on, voinko tapa testata O2-anturia ilman "skannaustyökalua" tai oskilloskooppia? En halua ostaa uutta O2-anturia vain nähdäksesi, toimiiko vanha.

Tämä on 5.7L Hemi V8: lla.

Kolme vastused:
#1
+5
S_Niles
2011-03-08 04:29:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen diagnosoinut tämän tilan monta kertaa ajoneuvokohtaisella skannaustyökalulla, enkä usko, että se voidaan tehdä ilman tätä tai oskilloskooppia. O2-anturit toimivat alle 1 voltin (.2v - .7v) alueella. Erityisesti takimmaisen O2-anturin tulisi pysyä melko vakiona .5v, jos kissa toimii oikein. Villit vaihtelut äärimmäisyyksiin osoittavat, että kissa ei toimi.

Jännite vaihtelee nopeasti ja on niin pieni, että normaali DVOM ei toimi hyvin (se keskittää lukemat). Oletan, että analoginen mittari, jolla on riittävän pieni mittakaava, voi toimia, mutta sinun on lävistettävä eristys, koska kaikkien johtojen on pysyttävä kytkettynä referenssijännitteitä varten.

On myös mahdollista, että se on ajoittainen ongelma, jolloin historiallisista tiedoista ja reaaliaikaisista tiedoista ajon aikana tulee tärkeä merkitys.

Kaasuanalysaattori kertoo kissan tehokkuudesta, mutta se on vielä enemmän hässäkkää kuin skannaustyökalu ..

Muokkaa: Jos sinulla on kaksi taka-O2-anturia ja niillä on samat liitin- ja johdinpituudet, voit vaihtaa ne. Nollaa sitten moottorikoodit (irrota akku) ja aja sitä, kunnes valo syttyy. Katso, menikö virhekoodi toiseen pankkiin. Jos on, on epätodennäköistä, että sinulla on kaksi viallista anturia, ja ongelma on kissa tai jokin muu anturin linjalla.

Voit myös tarkistaa anturin fyysisen kunnon ja varmistaa, että siinä on ei ole korroosiota / vettä / öljyä liittimessä.

Voit kertoa perusedellytyksen ilman o-laajuutta. Jos käytät digitaalista VOM: ää ja luet vain o2-anturin jännitteen, kun olet toiminnassa EI ja stoich-olosuhteissa, anturin tulisi "vaihtaa" korkeasta matalajännitteeseen (ylävirran anturi) ja taka-anturin tulisi olla melko vakio.
Se voi olla mahdollista. Huolenaiheeni ovat (1) DVOM keskittää lukemat ja anturi vaihtelee melko nopeasti. DVOM: n asettaminen manuaalisesti pienimmälle alueelle pitäisi auttaa tässä. (2) Sinun on jätettävä kaikki kytkettyinä, mikä tarkoittaa lankaeristyksen lävistämistä tai erittäin ohut johto liukastumaan langan viereen anturiin lukeman saamiseksi. Paljon tästä riippuu anturin rakenteesta. Sinun on oltava hyvin varovainen, ettet vahingoita mitään testauksen aikana, tai vaaranna outoja ongelmia tulevaisuudessa, kun lanka alkaa syöpyä.
#2
+1
kkeilman
2011-03-10 05:01:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos muunnin todella hajoaa, alavirran o2-anturin lähtö alkaa näyttää enemmän kuin ylävirran anturi - se vaihtaa säännöllisesti korkeasta matalajännitteeseen sen sijaan, että pysyisi vakaampana vakiojännitteellä.

#3
  0
Joel
2017-05-05 00:46:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihda pankki 1 -anturi helposti pankkiin 2 ja tarkista, seuraaeko vika anturia. Varmista myös, että pakosarja ei ole murtunut tai tiiviste ei ole huono. Vaihda ensin anturit.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...