Kysymys:
Mitä hyötyä korkealaatuisesta (korkean oktaaniluvun) bensiinistä on?
Simon Whitaker
2011-03-08 04:33:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täällä Isossa-Britanniassa on tavallista, että huoltoasemat tarjoavat sekä tavallista että "premium" lyijytöntä bensiiniä. Ensiluokkaiset tavarat ovat (luonnollisesti) kalliimpia, ja olen usein miettinyt, mikä todellinen ero on. Pitäisikö minun täyttää palkkio joka kerta voidakseni nauttia näistä eduista, vai auttaako jokin tapa hoitaa autoa säännöllisin väliajoin?

Muokkaa : Näyttää siltä kuin siellä olisi ovat alueellisia eroja "premium" -markkinoilla olevien polttoaineiden suhteen. S_Niles sanoo alla olevassa vastauksessa, että Yhdysvalloissa "premium" tarkoittaa "korkeaoktaanista", puhdasta ja yksinkertaista. Täällä Yhdistyneessä kuningaskunnassa "premium" tarkoittaa "korkea oktaaniluku plus lisäaineita". ( Tässä esimerkki) Olen kiinnostunut "korkean oktaaniluvun ja lisäaineiden" aineista.

Ei ole selvää, mitä todella kysyt. Annoit linkin kyseisen tuotteen yksityiskohtaisiin vaatimuksiin (http://www.tesco.com/Momentum99/productBenefits-specs.asp); epäiletkö markkinointia tai mitä? Sillä on korkeampi oktaaniluku (99 vs. 95) ja suurempi energiasisältö ("korkeammat MPG: t"). Luultavasti se on hienostuneempi ja se on esisekoitettu hoitokaavan kanssa. Jos olet skeptinen, älä osta sitä!
Imeytyy, että kaikki hyvät vastaukset käsittelevät oktaaniluvun korkeampaa polttoainetta. Polttoaine lisäaineilla on mielenkiintoista. Kaasuyhtiöt väittävät, että se lisää mittarilukemaa, olisi mukava tietää, kuinka lähellä totuutta tämä on.
Kymmenen vastused:
#1
+71
S_Niles
2011-03-08 04:43:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole mitään syytä käyttää korkeamman oktaaniluvun polttoainetta, ellei autosi sitä nimenomaisesti vaadi.

Mitä korkeampi oktaaniluku, sitä enemmän puristusta / lämpöä tarvitaan polttoaineen polttamiseen. Suuritehoisissa moottoreissa (turboahdetut, korkeapainesylinterit jne.) Tarvitaan korkeamman oktaaniluvun polttoainetta, jotta polttoaine ei pala ennenaikaisesti (koputtaa).

Jos laitat tämän polttoaineen " normaalilla "moottorilla, sillä voi olla jopa haitallisia vaikutuksia, koska moottorilla on vaikeampaa polttaa korkeamman oktaaniluvun polttoainetta.

Vaikka autosi vaatisi korkeamman oktaaniluvun polttoainetta, voi olla mahdollista käyttää matalampaa oktaanilukuinen polttoaine vaihtelevan ajoituksen ja muun taian vuoksi. Käyttöoppaassasi mainitaan se. Sillä ei kuitenkaan ole niin paljon suorituskykyä, koska ajoitusta hidastetaan koputtamisen estämiseksi.

Huomaa: Oletan, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa premium = korkea oktaaniluku, sama kuin täällä osavaltioissa . Täällä premium on AINOASTAAN oktaaniluokitus, eikä sillä ole mitään tekemistä lisäainepaketin kanssa.

Kiitos siitä. Tällaisen asian saamme Isossa-Britanniassa "premium bensiini" -merkinnän alla: http://www.tesco.com/Momentum99/productBenefits-overview.asp
Hmm, se on paljon markkinointipuhetta, joka jättää minut hämmentyneemmäksi kuin koulutetuksi. Se väittää, että sillä on parempi lisäainepaketti kuin heidän normaalilla polttoaineellaan, joten tässä erityislaatuisessa polttoaineessa voi olla suurempi ero kuin vain oktaaniluku. Jos tämä on totta, kysymys tulee siitä, hyötyykö autosi lisäaineista. On mahdotonta kertoa kyseisen sivun liian laajoista lausunnoista.
Entä tuoteselosivu (http://www.tesco.com/Momentum99/productBenefits-specs.asp)?
Kenelläkään on luotettava lähde näihin tietoihin? ts. joku objektiivinen ja uskottava, jos korkeamman oktaaniluvun polttoaineiden myynnissä ei ole eturistiriitoja?
@Guy, mihin eturistiriitaan viittaat? Polttoaine-ilma-seokset nykyaikaisissa ecuissa ovat hyvin ymmärrettyjä ja motivoituneita. Koputus on huono => koputuksen todennäköisyyden vähentäminen vaatii yhden tai useamman seuraavista: oktaaniluvun kasvu, hidastunut ajoitus tai useampi polttoaine. Voit ostaa ensimmäisen, toinen on haitallinen päästöille ja teholle, ja kolmas käyttää enemmän kaasua.
Shellin huoltoasemilla myytävä palkkio väittää muun muassa puhdistavan moottorisi: http://www.shell.co.uk/gbr/products-services/on-the-road/shell-fuels/shell-vpower-experience /shell-vpower-nitro-plus-diesel.html
10 prosentin etanolimandaatilla täällä Yhdysvalloissa jotkut pienemmät ketjut tarjoavat etanolivapaa palkkio. Kuten sanoitte, vaikka oktaani on oktaaniluku, se ei kata lisäaineita.
Tämä vastaus sisältää virheellisiä tietoja: Korkeamman oktaaniluvun bensiiniä ei * ole * "vaikeampaa" polttaa bensiinimoottorissa, joka sytyttää polttoaineen kipinää käyttämällä.
#2
+22
Bob Cross
2011-03-08 05:06:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joillekin autoille vaaditaan korkea oktaaniluku: esim. turboahdettu auto tarvitsee todennäköisesti korkeamman oktaaniluvun räjähdysriskin vähentämiseksi korkeammissa latauslämpötiloissa. Korkea oktaaniluku vaaditaan myös viritetyn auton optimaalisen tehon saamiseksi: oikein edistyksellinen ajoitus parantaa tehoa ja taloudellisuutta (tietysti ei samanaikaisesti).

Jotkut autot pystyvät hyödyntämään korkeinta oktaanilukua saatavana ECU-ohjelmoinnista riippuen (tämä ei ole niin yleistä).

Jotkut autot voivat sietää matalamman oktaaniluvun määrittelemättömän ajan hidastamalla ajoitusta. Tämä vähentää taloudellisuutta ja lisää päästöjä, mutta antaa sinun voittaa kotiisi vähemmän polttoainetta.

Tästä huolimatta tarkista omistajan käsikirja ja käytä suositeltua oktaanilukua. Jos käytät liian alhaista oktaania, saatat vahingoittaa moottoriasi. Jos käytät liian korkeaa oktaanilukua, tuhlataan rahaa.

Seuranta esimerkkini kanssa: Omistajan käsikirjassa sanotaan, että päivittäiseen käyttöön tarvitaan 91 oktaania, ja pienempi oktaaniluku on siedettävissä lyhyeksi ajaksi (2004 Subaru WRX). Minun lähellä olevilla huoltoasemilla on vain 93 oktaanilukua, joten teknisesti nämä kaksi ylimääräistä oktaanilukua menevät hukkaan.

MUOKKAA JOSSA AIKAISEMMIN:

Olen hakenut käyttöportin ja päivittänyt ECU: n Cobbin Stage 1 -määrityksiin. Tämän uuden ohjelman myötä ECU vaatii vähintään 93 oktaanilukua, joten edelliset huomautukseni kahdesta hukkaan jääneestä kohdasta eivät ole enää merkityksellisiä.

Accessport tarjoaa myös reaaliaikaisen ja keskimääräisen polttoainetalouden seuraamalla todellista ruiskutettua polttoainetta ja kuljettuja mailia. Mittaukset tukevat ensimmäisen kappaleen kohtia: lisääntynyt oktaaniluku antaa auton tuottaa enemmän virtaa huipussaan ja paremman taloudellisuuden, kun sitä ajetaan kuin aikuinen mies, jolla on lapsia ja jonka pitäisi tietää paremmin ....

Auto, muuten, on ilo uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Olin aiemmin skeptinen ja nyt olen suuresti ärsyttänyt itseäni siitä, että en ottanut askelta vuosia sitten.

#3
+10
cinelli
2013-03-27 13:21:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oktaaniluokitus kuvaa kuinka paljon polttoainetta voidaan pakata ennen kuin se räjähtää omana. Liiallisen paineen takia itsestään syttyvän polttoaineen toiminta aiheuttaa mekaanikoille nimitystä koputtaa tai pinging . Koputuksella on kyky tehdä joitain todellisia vahinkoja . Joten sen välttäminen hinnalla millä hyvänsä, on erittäin hyvä idea. Joskus , koputtaa kuulee kuljettajan ja joskus ei.

Entä jos musiikki on liian voimakas kuulemaan sitä ? Älä huoli, on olemassa antureita, joita kutsutaan koputusantureiksi ja jotka on kiinnitetty moottorilohkoon, ja ne kuuntelevat jatkuvasti koputusta / pinging -toimintoa. Jos havaitaan, he yrittävät korjata tilan käskemällä sytytysjärjestelmää viivästyttämään (hidastamaan) kipinän ajoitusta (kun todellinen kipinä esiintyy) . Jos se epäonnistuu, se sytyttää tarkistusmoottorin merkkivalon.

 • oktaaniluku on pienempi , sitä pienempi paine , jota se pystyy käsittelemään.
 • Mitä korkeampi oktaaniluku on enemmän paine, jota tarvitaan sen räjähtämiseen.

Ajoneuvon oktaaniluku löytyy yleensä sisältä omistajan käsikirja (alueestasi riippuen sinun pitäisi nähdä ainakin kolme näistä keskimääräisenä pumppuna 87,88,89,90,91,93) . Ajoneuvon oktaaniluku määräytyy enimmäkseen moottorin puristussuhteen perusteella. Huomioon otetaan myös muut asiat, kuten aspiraatiotyyppi (turbot / ahtimet jne.).

 • Suuritehoiset (vapaasti hengittävät, korkeapainepuristetut) ajoneuvot edellyttävät suurempaa puristussuhdetta.
  • Puristussuhteen lisääminen moottorissa lisää kokonaistuotantolämpöä, kun kaasua puristetaan ylätörmäyksellä.
 • Turbo- tai ahdinlaitteet ei yleensä ole korkea puristussuhde. Mutta tehosumman vuoksi ne vaativat suurempaa oktaanilukua.
  • Pakotettu induktio voidaan tuottaa missä tahansa välillä 8 - 19 psi (luvut voivat vaihdella sovelluksesta riippuen), ja sillä on melko suuri vaikutus sylinterin lopulliseen paineeseen.
 • Henkilöt, jotka muuttavat autojaan. Tehon kasvaessa käytettyä oktaania on lisättävä kolhiintumisen estämiseksi.
  • Komponenttien muokkauksella ja suurimman imusarjan asentamisella, suuremmilla halkaisijoilla kaasurungoilla on suora vaikutus sylinterin kokonaispaineeseen.
  • Myös mm. tuleva ilman lämpötila, moottorin sisälämpötila (jäähdytysneste) ja venttiilin koko ovat kaikki tekijöitä sylinterin paineen ylläpitämisessä.

Tarkista ajoneuvosi käsikirja, jos siinä sanotaan käyttävän 91 oktaania, niin ajoneuvo on suunniteltu käytettäväksi. Ja sitä pitäisi käyttää. Jos sitä ei nimenomaisesti mainita ajoneuvojen asiakirjoissa, korkeamman oktaaniluvun lisääminen ajoneuvoon on 100% rahan tuhlausta.

Huomaa : Jos kuulee moottorin kolkuttavan tai pingistyvän, laita seuraavalla täytöllä korkeampi oktaaniluku siihen. Joskus se ratkaisee ongelman ja säästää matkan mekaanikon luo.

Hei cinelli - vaikka se on oikein, se ei todellakaan lisää mitään jo annettuihin vastauksiin.
Tästä vastauksesta puuttuu myös keskustelu lämpötilasta, joka on yhtä huono kuin puristaminen ihanteellisessa kaasulain merkityksessä.
@BobCross, Voisimme istua ja luetella asioita, jotka saattavat nostaa lämpötilaa polttokammion sisällä koko päivän. Siksi käytin _tärkeintä_, koska se on niin tärkeä tekijä. Koska kun polttoainetta tutkitaan sen oktaaniluvun löytämiseksi, se ajettiin testillä yhden sylinterin moottorilla, jossa puristusta nostetaan räjähdykseen asti
"Mutta tehosumman vuoksi he vaativat korkeamman oktaaniluvun": tämä on erityinen paikka, jossa puristus ja lämpötila ovat molemmat tärkeitä. Fiat Abarthin puristussuhde on ilmeisesti 9,8: 1 (korkeampi kuin vanha Mustang V8), ja huipputeho on 18,1 psi. Tämä tarkoittaa, että ilman lisäystä auton pitäisi pystyä käsittelemään tavallista polttoainetta. Kun korkeampi lämpötilan nousu lisätään, matala oktaaniluku tulee nopeasti ongelmalliseksi.
Tämä on merkitty 3. luetelmakohtaan sen jälkeen, kun se on sanottu. "Turbo- tai ahdinlaitteiden ajoneuvoilla ei ole suuria puristussuhteita. Mutta tehonlisäimen vuoksi ne vaativat suurempaa oktaania."
Mitä puuttuu huomautuksestasi "tehosummerista", _miksi_ ne vaativat suurempaa oktaanilukua. Seuraavassa luetelmakohdassa tarkoitat, että mikä tahansa lisäteho vaatii suurempaa oktaanilukua. Näin ei ole: NA-autojen parempi imu ja pakokaasu parantavat usein tehoa vaikuttamatta oktaanin vaatimuksiin. Kuten kirjoitettu, tämä vastaus on puutteellinen, rajoittuu virheelliseen.
Nyt kun olemme vihdoin samalla sivulla. Kaikki muokattu. Toivottavasti pidät siitä paremmin. Kiitos vielä kerran Bob.
#4
+9
travis
2011-03-08 04:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein etu on vähentää koputusta korkeammalla puristuksella varustetuissa moottoreissa.

#5
+7
Patrick
2011-03-08 04:42:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut, ettei siitä ole mitään tekemistä auttaaksesi moottoriasi, se todella vahingoittaa moottoriasi.

Vaikka en usko, että se voisi todella vahingoittaa moottoriasi, ellei moottori sitä tarvitse, Uskon, että se ei auta mitään.

Jos kuulet moottorin koputtavan normaalin ajon aikana, kokeile säiliö seuraavan luokan polttoainetta nähdäksesi, lopetetaanko koputus. Jos olet päivittänyt Premium-versioon ja sinulla on vielä koputuksia, moottorissa on jotain vikaa ja mekaanikon on tarkasteltava sitä.

Mitä korkeampi oktaaniluku, vain kaikin tavoin. estää polttoaineen ennenaikaisen syttymisen moottorissa. Polttoaineen ennenaikainen syttyminen aiheuttaa koputusäänen.

Vain viitteenä kommentti "vahingoittaa moottoriasi" tuli yhdelle Yhdysvaltain Toyota-jälleenmyyjän myyjälle.

Kuten täällä kerrottiin useista polttoaineisiin liittyvistä viesteistä, väärä oktaaniluvun polttoaine voi vahingoittaa moottoriasi ... sekä liian korkea että liian matala. Käytä käyttöoppaassa määritettyä polttoainetta. katso http://mechanics.stackexchange.com/questions/1447/when-given-a-choice-between-octane-89-and-93-which-should-i-choose/1451#1451
@RoryAlsop - Tämä on ensimmäinen väite, jonka olen koskaan nähnyt, että * korkeamman * oktaaniluvun bensiinin käyttö voi aiheuttaa haittaa. Enkä ole koskaan nähnyt argumenttia tai teoriaa tällaisen väitteen tueksi.
Sinun pitäisi googlata enemmän :-) Korkeampi oktaani kuin mitä auto voi käyttää, ei pala kunnolla, joten hiiltä ja muita kerrostumia kertyy. Tämä ei ole hyvä moottoreille.
#6
+6
Mark Johnson
2012-04-12 09:34:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Premium kestää kauemmin istuen säiliössä. Chevrolet suosittelee premium-arvoa Voltille juuri tästä syystä. Volt Vehicle Line Director Tony Posawatzin mukaan (lainannut gm-volt.com):

Jos ihmiset eivät käytä laajennettua kantama-ominaisuutta paljon, palkkio polttoaine kestää vähän kauemmin ”, hän sanoi

Näyttää sopivammalta (ja halvemmalta) käyttää polttoaineen stabilointiainetta, jos tämä on sinun huolesi.
#7
+5
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 04:43:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin tiedän, ensiluokkainen polttoaine soveltuu (tai oli) paremmin moottoreille, joiden puristussuhde on korkeampi (10: 1 tai enemmän), koska pienempi oktaanilukuinen polttoaine todennäköisesti palaa ennen sytytystulppaa.

Ei tarvitse edes olla 60-luvun muskeliauto. 90-luvun taloudellisissa autoissa ei myöskään ollut koputusantureita!
Tuotettu Ford F-150 SVT Lightning -lava-auto, uskon, että vuosina 1999-2001 5,4 litran Triton V8: lla ja Eaton Roots Superchargerilla ei myöskään ollut koputusanturia ymmärrykseni mukaan.
#8
  0
user7006
2014-09-18 19:55:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei vain suorituskyky kärsi, jos käytät suositeltua vähemmän polttoainetta. Teet näkymättömiä vahinkoja pään tiivisteelle. Siihen mennessä, kun se on havaittavissa, on liian myöhäistä ja olet aiheuttanut kalliita korjauksia, jotka olisi voitu välttää. Jos omistajan käsikirjassa lukee 87 tai uudempi, valitse korkeampi! Subarulla on valtava ongelma pään tiivisteiden vuotamisessa, koska heidän mielestään heidän autonsa voivat ajaa 87: llä. Heidän korjauksensa tähän on jäähdytysnesteen ilmastointilaite, joka sisältää pysäytysvuodon, mikä tarkoittaa, että he tietävät, että ongelma on jo tehty päätiivisteisiin ja he ' laitamme vanteen uudelleen ongelmaan. Jos he sanoivat käyttävän korkeamman oktaaniluvun polttoainetta alusta alkaen, heillä ei olisi suurta ongelmaa. Joten jos siinä lukee 87 tai enemmän ja haluat, että autosi kestää vähemmän mahdollisuuksia saada iso korjauslasku, mene korkeammalle.

Voitteko selittää, kuinka alemman oktaaniluvun käyttö kipinöinnin puuttuessa aiheuttaa pään tiivisteen vaurioita?
Sovimme @Larry: n kanssa täällä. Tiedän, että Subiesillä on ollut pään tiivisteongelmia, mutta en ole kuullut tämän olevan syy. Ole hyvä, jos pystyt selittämään tämän, olen kaikki korvat.
#9
  0
Graeme
2015-12-20 12:49:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä mielenkiintoisella aiheesta on monia muuttujia. Suurin osa mielipiteistä on perustunut oletukseen, että moottoria käytetään sen äärimmäisissä tehontarpeissa.
Polttoaineessa olevan energian näkökulmasta voittaa matala oktaaniluku. Suurimman oktaaniluvun voitto on se, että etsitään eniten tehoa moottorin kapasiteetille.

Kaikissa bensiinimoottoreissa liian oktaanilukuinen polttoaine voi vahingoittaa räjähdystä nopeammin, jos sitä tapahtuu suurella moottorin kuormituksella ja kierroksilla. Liian korkea oktaaniluku voi myös aiheuttaa vahinkoa vastaavissa olosuhteissa johtuen vielä palavan polttoaineen kulumisesta.

Normaalikäytössä moottori voi hallita erilaisia ​​polttoainespesifikaatioita omalla hallinnallaan. Mutta löysä mutteri ohjauspyörän takana voi auttaa todistamaan tämän väärin.

Onko sinulla viitteitä * mihin tahansa *, jonka olet sanonut täällä? Kuten kirjoitettu, tämä näyttää olevan joukko oletuksia ja mielipiteitä. Lue [** Kuinka kirjoittaa hyvä vastaus **] (http://mechanics.stackexchange.com/help/answering), jos sinulla on kysyttävää.
#10
  0
Chris Pratt
2017-04-25 21:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oktaani on yksi vakaammista hiilivedyistä, joita löytyy bensiiniseoksesta, joten oktaaniluku korreloi melko paljon stabiilin / epävakaan bensiiniseoksen paineen alla. Moottorin puristussuhteella, ts. Kuinka suureen paineeseen bensiiniseos kohdistuu, on suora korrelaatio ajoneuvon suositellun oktaaniluvun kanssa. Korkeapainepuristetut moottorit (suorituskykyiset autot) aiheuttaisivat matalan oktaaniluvun kaasun polttamisen pelkästään paineessa eikä sytytystulpan polttamisesta, mikä johti kolkutukseen, mikä on erittäin huono moottorille.

Päinvastoin korkeamman oktaaniluku kuin mihin ajoneuvo on luokiteltu, tarkoittaisi, että bensiiniseos ei palaisi yhtä helposti kuin moottori sitä tarvitsee. Tämä johtaisi parhaimmillaan pienempään polttoainetehokkuuteen ja mahdollinen suorituskyvyn heikkeneminen tai pahimmillaan jopa pysähtymiseen.

Käytä pitkää ja lyhyttä, käytä oktaanilukua, johon ajoneuvosi on suunniteltu. Löydät sen omistajan käsikirjasta tai valmistajan verkkosivustolla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...