Kysymys:
Kuinka tunnistaa meluisa laakeri tai hihnapyörä
JeremyP
2011-03-14 09:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun '98 Protege tekee korkean äänen pari ensimmäistä sataa metriä, kun sekä moottori että ulkolämpötila ovat kylmät (pakkasen alapuolella). Se ei kuulosta kiljuvalta vyöltä. Ääni on ärsyttävän voimakas metallinen valitus, jonka taajuus (ja äänenvoimakkuus) kasvaa moottorin käydessä. Luulen, että se on yksi lisävarusteiden, vesipumpun tai ilmastointikompressorin hihnapyöristä (tai laakereista), mutta en voi selvittää kumpi katsellessani konepellin alle. Oletan, että se voi olla myös yksi hihnankiristimistä tai välipyöristä. Joten kysymys on seuraava: kuinka voin selvittää, mikä on syyllinen?

Kaksi vastused:
#1
+8
Nilloc
2011-03-15 11:08:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kumiletkut ovat halpa vaihtoehto stetoskoopille. Voit ostaa pari jalkaa siitä pari dollaria mistä tahansa rautakaupasta, ole varovainen osoittamalla sitä.

Kiitos siitä Click & Clackille, se toimi minulle.

+1 Tämän pitäisi toimia melkein yhtä hyvin kuin autoteollisuuden stetoskooppi, paitsi että se ei estä melua aivan yhtä hyvin.
#2
+7
kkeilman
2011-03-14 10:43:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä automaattisen korjauksen stetoskooppia tai jopa pitkää pistorasialaajetta korvikkeena kuullaksesi jokaista hihnapyörää, kun käynnistät auton.

Jos se on todella laakerin ongelma, kuulet sen heti, kun löydät kyseisen osan.

Re: pistorasian jatkotemppu: Tarkoitanko, että tarkoitat laajennuksen kohdistamista epäiltyyn osaan ja korvan pitämistä yhteen päähän? Saattaa olla syytä selvittää.
Kyllä, mutta haluat ottaa yhteyttä hihnapyörän paikallaan olevaan alueeseen (yleensä kiinnityspulttiin) kuunnellaksesi laakerin melua.
[näin] (https://youtu.be/QyZWhz7uvDE)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...