Kysymys:
Ajoittain vaihteleva / ei-toimiva nopeusmittari Volvo 940: ssä. Mahdolliset syyt?
William Cline
2011-03-14 21:10:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vuoden 1992 Volvo 940. Muutama kuukausi sitten nopeusmittari alkoi toimia virheellisesti ajoittain. Joskus se luki oikein, toisinaan neula heilahti ympäriinsä, ja toisinaan se luki nollan. Se käyttäytyi todennäköisemmin väärin moottoriteillä (esimerkiksi yli 50 mph).

Mitkä ovat mahdolliset syyt?

Irrotin vain Speedo-kaapelini, koska sen ajoittainen luonne aiheutti lähetykseni hulluuden. GPS: n käyttö nyt. Mutta abs-valo syttyi, kun irrotin nopeusmittarin kaapelin. Etkö ole varma miksi. Todella ärsyttävää, että volvo teki kaikesta niin elektronista tässä mallissa
940: ssä on 3-kanavainen ABS, jossa takapyöriä käsitellään yhtenä yksikkönä. Nopeusanturin käyttämä nopeusanturisignaali on sama anturi, jota ABS käyttää takapyörien nopeuden mittaamiseen. Luulen, että siksi ABS-varoitusvalo palaa.
Kolme vastused:
#1
+5
William Cline
2011-03-14 21:32:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Syyllisiä on neljä:

  • Ajoneuvon nopeusanturi, joka liitetään tasauspyörästön takaosaan
  • Johdotus nopeusanturista laitteen takaosaan paneeli
  • Piirilevy mittariston takana
  • Itse nopeusmittari

Kuten aina sähköongelmien yhteydessä, testaa yksinkertaisin / halvin komponentti ensin. Tässä tapauksessa se on johdotus. Voit ajaa omat johdot anturista yhden tavaratilan lattian reiän läpi (kumitulppien peitossa, jotka voit helposti irrottaa), matkustamon läpi (hiihtolävyn läpi, jos se on sedan) ja mittariston takaosaan. Ohjeet klusterin poistamiseksi ja anturin johdotuksen tunnistamiseksi ovat täällä:

http://www.brickboard.com/FAQ/700-900/ElectricalInstruments.htm

Kun olet testannut omalla "tunnetulla hyvällä" johdotuksellasi, lisäongelmat ovat joko nopeusanturin tai nopeusmittarin / mittariston vika. Nopeusmittarin viat ovat yleisiä näissä autoissa johtuen kondensaattoreiden vuotamisesta nopeusmittarin integroidussa piirilevyssä (erillään mittariston takana olevasta piirilevystä. 940-nopeusmittarin valmistaa Yazaki, jolle varaosia on vaikea tai mahdoton löytää . Löysin vain kaksi kauppaa, jotka väittivät pystyvän testaamaan ja korjaamaan mittaria. Ne on lueteltu tässä foorumiviestissä:

http://www.brickboard.com/RWD /volvo/1453661/940/960/980/V90/S90/yazaki_speedometer_repair_sources_updated.html

Vaihtonopeusanturit maksavat yli 100 dollaria. Parasta on saada mittari myymälä penkki testata mittari itse selvittää, onko se vika. Jos ongelma on ajoittainen, heidän on ehkä testattava pitkään. Tarvittaessa korjaus maksaa 200–400 dollaria ilman toimituskuluja. Vaihtoehtoisesti, jos osaat hyvin juottaa hyvin pieniä piirilevyliitäntöjä, voit tilata varaosakondensaattorit ja korjata nopeusmittarin itse. Lisätietoja Volvo 700/900 -nopeusmittarin ongelmien diagnosoinnista ja korjaamisesta on täällä:

http://www.brickboard.com/FAQ/700-900/ElectricalInstruments.htm

Varoitus: Älä aja autoa, kun mittaristo on irrotettu. Laturi ei lataudu kunnolla ilman akun varoitusvalopiiriä, ja tyhjennät akun. Olen oppinut tämän vaikeasti.

#2
+3
Bob
2011-07-22 21:33:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

92-luvut tunnetaan nopeusmittarin vikoista.

Ostin korvaavan nopeusmittarin osoitteesta www.techbargains.com. Kinda, sen on tehnyt Garmin, ja kun laitan sen kojelautaan, se kertoo minulle, kuinka nopeasti aion. Ja missä olen ja mihin suuntaan menen, sekä korkeuteni merenpinnasta. JA voin kirjoittaa osoitteen ja se kertoo minulle, miten pääsen sinne.

Se maksoi minulle noin 60 dollaria. Mielestäni se on paljon parempi kuin alkuperäinen nopeusmittari.

#3
+1
Jimmy
2015-03-10 12:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on ajoneuvon nopeusanturi, joka kytketään tasauspyörästön takaosaan.

Katsokaa Volvon takaosan alla tasauspyörästön kantta, näet anturiin menevät johdot kannessa. Jos kahta johtoa peittävä muovi- / kumivaippa (ei suurempaa suojakoteloa) on alkanut murentua ja pudota anturin kohdalla, se aiheuttaa oikosulun, joka saa nopeusmittarin toimimaan virheellisesti tai ei ollenkaan. Se on helppo korjata, ja tämä oli yleinen ongelma 90-luvun takavetoisissa Volvoissa, joissa oli jonkin verran ikää ja säätä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...