Kysymys:
Missä vaiheessa sinun on vaihdettava jarrusatulat?
sab669
2014-07-09 01:26:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin autoni helmikuussa 2013 49 000 maililla. Siinä on nyt 61 000 mailia, ja jarruni alkavat kutistua varovasti, kunnes painostan enemmän jarrupoljinta.

Kun ostin auton, en typerästi pyytänyt mitään huoltoa / huoltotiedot, joten minulla ei ole aavistustakaan kuinka vanha kaikki on. Oletan, että kaikki on alkuperäistä OEM-laitteistoa, kun auto ostettiin ensimmäisen kerran. Roottorit ovat melko ruostuneet hattujen ympärillä. Tiedän, että yleinen yksimielisyys on vaihtaa roottorit tyynyjen kanssa tai ainakin saada ne uudestaan ​​pinnalle, mutta entä jarrusatulat?

En ole koskaan tarvinnut vaihtaa jarrupaloja kummassakaan aiemmat autoni, joten en todellakaan tiedä paljon kokemuksesta ...

Jarrusatulat ja jarrupalat eivät ole sama asia, joten kysymyksesi loppu on hieman hämmentävä. Sinun ei tarvitse tehdä mitään jarrusatuloiden kanssa, ellei niissä ole jotain mekaanisesti vialla. Jarrupalat ovat puettava esine, ja ne on ehkä vaihdettava, jos ne kuluvat loppuun.
@Ellesedil No, tiedän, että he eivät ole sama asia, oletin vain, että * jossain vaiheessa * minun olisi korvattava ne.
Jarrusatulat on yleensä suunniteltu koko autoon. Etulevyjen on kestettävä keskimäärin noin 80 000 km ja kitkapehmusteilla 40 000 km. Taka-levyjen ja tyynyjen on kestettävä kaksinkertaisesti etuakselista, jos autoa ajetaan kuormaamattomana.
Kymmenen vastused:
#1
+14
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2014-07-09 02:47:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Melu, jonka kuulet, on todennäköisesti jarrupalojen squealeri. Squealer on pieni metallikieleke, joka on integroitu jarrupalaan. Kun ne kuluvat "niin paljon", se alkaa ajaa roottorin päällä, mikä saa sen piikkimaan. Kun astut jarrulle, se lopettaa melun (kunnes jarrupala on niin ohut, että se alkaa hioa roottorissa ja aiheuttaa melua). Kun heillä on ~ 61k, tämä kuulostaa kohtuulliselta riippuen itsesi ja edellisen omistajan ajotavoista. Ideasi vaihtaa roottoria ja tyynyjä on paikalla. Niin halpaa kuin roottorit ovat nykyään, niiden vaihtaminen maksaa vain vähän enemmän kuin niiden kääntäminen (pinnoitus). Voit tarkastaa tyynyjä nähdäksesi, kuinka paljon lihaa on jäljellä. Jos ne näyttävät ohuilta, tämä on ehdottomasti asia.

Mitä tulee jarrusatuloihin ... jos ne toimivat edelleen (ei kiinni) eikä vuotaa, et vaihda niitä . Ne kestävät yleensä pitkään (muutama sata tuhatta mailia tai enemmän).

Ah, en tajunnut, että ne voivat kestää pohjimmiltaan ikuisesti. Huonetoverini vei äskettäin autonsa jarrutettavaksi ja he kertoivat hänelle, että hän tarvitsi uusia tyynyjä, roottoreita ja jarrusatulat. Luulen, että he halusivat 1400 dollaria tai jotain, joten hän meni muualle ja vain teki tyynyjä ja roottoreita heidän suosituksestaan.
@sab669 ... Voit yleensä odottaa, että jarrusatulat kestävät auton käyttöikää, ellet puhu autoista, jotka saavat lopullisen mittarilukeman. Mutta kyllä, ne kestävät yleensä kauan.
Minun on tehtävä jarrusatulat noin 60 000 mailin välein, mutta käsittelen paljon suolaa, likaa jne. Joten jokaisesta muusta tyynynvaihdosta teen myös jarrusatulan uudelleenrakentamisen (tai korvaamisen).
#2
+3
Captain Kenpachi
2014-07-09 12:06:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jarrupalat kestävät pidempään, jos ajat hitaasti ja jarrut kevyesti tai kuluvat nopeasti, jos ajat kuten Dominic Toretto. Joten on vaikea antaa sinulle kovaa ja nopeaa sääntöä mittarilukemasta. Jos kuulet piikkejä jarruistasi, se tarkoittaa, että tyynyjen kitkapinta on liian ohut. Voit todennäköisesti ajaa vielä 1000–2000 mailia heidän kanssaan siinä kunnossa, jos olet murtunut tai keskellä autiota (jostain syystä). Mutta jarrupalassa on pieni metallipala, joka saa kirinän kertomaan, että sinun on vaihdettava ne pian. Se on turvaominaisuus, kuten polttoainevalosi. Se alkaa varoittaa sinua siitä, että polttoaineesi tai hankauspintaasi on vähän.

#3
+2
Steve
2016-05-05 07:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajon jälkeen aseta kätesi vanteille. Jos joku heistä tuntuu kuumalta kosketuksessa, sinulla on todennäköisesti kiinni jarrusylinteri tai jarrusatula. Kun vanteesi on irti, katso jarrurumpua tai roottoria ja etsi muita värimuutoksia kuin ruosteinen väri. Jos se näyttää melkein purppuralta kuin siltä kohdalta, missä jarrukengät tai jarrupalat joutuvat kosketuksiin, sinulla on ollut siellä vakavaa lämpöä takavarikoidusta jarrusylinteristä.

Minulla on ollut niin huono, että veden kaataminen vanteelle saa sen sirisemään voimakkaasta kuumuudesta. Rumpu tai roottori hehkuvat todella punaisena ajon aikana.

#4
+1
Ron Burson
2015-03-28 20:07:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jarrusatulan vaihto riippuu mekaanisesta toiminnasta, mutta arvaa ajoneuvon koko käyttöiän ajan, riippuen asuinpaikastasi, kattilanrei'istä, suolasta ja hiekasta. Uudessa Englannissa ja alueilla, joilla talvet ovat ankaria, löydät 5-7 vuotta ja ne on vaihdettava ajoneuvosta ja sen käytöstä riippuen. Alumiinisatulat ovat suosittuja ajoneuvon painon pienentämisessä, eivätkä ne kestä yhtä kauan, yleensä alumiinisatulan ja teräksisten kiinnityskomponenttien takia, erilaiset metallit eivät toimi hyvin ajan myötä. Myös joissakin ajoneuvoissa takasatuloissa on monimutkaisemmat seisontajarru- ja männänrakenteet, jotka vaikuttavat vikaantumisasteeseen. Joten yleisen lausunnon tekeminen tuntuu harhaanjohtavalta.

Myöskään useimpia roottoreita ei voida enää päällystää uudelleen. Painon vähentämiseksi ja kilometrimäärän lisäämiseksi materiaalia ei vain ole tarpeeksi, jotta ne voidaan kääntää alas tasaisen pinnan tuottamiseksi.

#5
  0
You_Shall_Not_Pass
2014-07-10 15:34:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos levyilläsi on alkanut kehittyä uusia tai syviä pyöreitä naarmuja, vaihda tyynyjä. Yritä tuntea levy ja tiedät, tarvitseeko se todella muutosta. Älä tee tinkimättä turvallisuudesta.

#6
  0
Jerry
2016-01-28 01:38:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä jos yksi jarrupala kuluu ja toinen näyttää uudelta. Kun paksuus epäonnistuu, se voi joskus aiheuttaa painetta vain yhdelle puolelle. Lisäksi, jos auton toisella puolella olevat jarrupalat kuluvat huomattavasti nopeammin kuin toinen sivu.

#7
  0
William Gitlow
2016-05-07 17:08:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Säilytän autoni (Toyotas) yli 10 vuoden ajan ja yli 100 000 mailia, joten vastaukseni ei koske suhteellisen uusia autoja, joilla on pieni kilometrimäärä. Tällaisilla vanhemmilla ajoneuvoilla hoidan ennaltaehkäisevää huoltoa. 50 vuoden ja miljoonien mailien ajon jälkeen minulla on ollut 3 kertaa, kun matkani on lopetettu kuolleena. Kaksi näistä kolmesta johtui jarrusatuloiden tarttumisesta. Aluksi ratkaisuni oli vaihtaa jarruneste 7 - 8 vuoden välein, minimoiden veden kertyminen, joka voisi vaikuttaa jarrusatuloiden ruosteeseen. Se ei ollut tarpeeksi hyvä estämään minua toistamasta toisessa autossa. Joten nyt vaihdan 10 vuoden välein jarrusatulat. Ongelman loppu. Hyvä vakuutus estää minua pysäyttämästä tien reunalla.

Vaikka jarrusatulan vaihto on loistava ennaltaehkäisevä toimenpide, huomaatko jarrunesteen ***, että se on vaihdettava / huuhdeltava [kahden tai kolmen] vuoden välein (http://www.aa1car.com/library/bfluid.htm)? ** * Olen samaa mieltä siitä, että jarrunesteen vaihto on todennäköisesti * sinä eniten ajoneuvon huollon alaisena, ja kiitän teitä siitä, että ainakin ajatitte. Nesteen vaihtaminen normaalilla aikataululla todennäköisesti estäisi * kaikki * paksuusongelmasi.
#8
  0
S Colclough
2016-06-27 02:59:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä kaikista annetuista suosituksista, sillä tietyissä automalleissa on takasatulat, jotka taipuvat tarttumaan kiinni, kun niitä ei käytetä säännöllisesti ja vain lyhyillä matkoilla pienillä nopeuksilla. Eli. Ja riippuen siitä, kuinka nopeasti se huomataan, laakerilevyjä (roottoreita) ja tyynyjä ei ehkä tarvitse vaihtaa kuten nyt. Autoni olivat Audi 100, Honda-sukkula, Toyota Prius. Päivän lopussa mitä hintaa annat turvallisuudesta, mutta luulen, että korjaamot, jotka tietävät tämän vian, voisivat suositella liukumäiden voitelua ja tyynyjen ja mäntien vapauttamista vuosittain.

#9
  0
tlhIngan
2016-10-15 19:45:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihdoin juuri yhden ajoneuvoni jarrusatulat viime viikolla. He työskentelivät edelleen, mutta he olivat erittäin ruostuneita. Vaihdoin tyynyjä ja roottoreita, mutta jarrusatulan ohjaintapit olivat ruostuneet. Jarrusatula voi liukua, mutta tapit eivät irtoaa.

Kun tunkeutunutta öljyä, lämpöä ja paljon vääntömomenttia on levitetty, ohjaustapit löysivät lopulta, mutta eivät ennen kuin ne kärsivät muodonmuutoksista ja pyöristyksistä. Uudet ohjaintapit olivat 10 dollaria, uudelleenrakennettu paksuus ohjaintapeilla oli 60 dollaria, joten tein jarrusatulat.

#10
-2
BRS
2016-10-15 16:32:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakennan vain jarrusatulat, kun huomaan rikkoutumisongelmia. Toin vanhemman auton noin vuosi sitten, ja jarrusatula tarttui minuun kokonaan, onnistuin saamaan sen toimimaan vielä 2000 km. kun rakennin sen uudelleen syyn vuoksi, että se epäonnistui, on tiivisteet murtuneet, mikä antoi mudan päästä paksuuteen ja istua siellä ruostumaan, voit puhdistaa sisäpuolen hienolla teräsvillalla ja vaihtaa tiivisteet. varmista, että teet molemmat puolet niin, että jarrutuksesi ovat symmetrisiä, koska kuluneet tiivisteet antavat männän liikkua nopeammin kuin uudet tiivisteet.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...