Kysymys:
Kuinka korjata jäätymislukot
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 15:08:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tietääkö kukaan, kuinka estää auton ovien lukot jäätymästä? Tämä on yleensä ongelma vain vanhemmissa autoissa. En ajattele WD-40: n kaltaisia ​​ratkaisuja, jotka todella toimivat vain muutaman päivän ja joita sitten tarvitaan uudelleen. Haluaisin pysyvämmän ratkaisun, jos joku tietää sellaisen.

En näe mitään vikaa tässä kysymyksessä. Oikea huoltokysymys, joka soveltuu monenlaisiin ajoneuvoihin. Äänesti avata uudelleen.
Kysymys ei ole selkeä. Puhutko jään muodostumisesta lukon sisälle (mihin avain laitetaan) vai ovet eivät vain pysty avautumaan jäätymisen takia?
@timzilla, on melko varma, että kyse on lukoista (nimikkeen mukaan).
Kyse on siitä, ettei ovea voida avata, koska sylinteri on jäätynyt jumissa.
üks vastaus:
#1
+6
Cᴏʀʏ
2013-03-08 21:54:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitettavasti tämä on mielestäni yksinkertaisesti seurausta elämisestä kylmemmässä ilmastossa. Ainoa pitkäaikainen ratkaisu tähän ongelmaan olisi lukitussylinterin jotenkin sulkeminen kondensaatiosta ja elementeistä, mikä olisi melkein mahdotonta tehdä, jos ainoa tapa avata ovi on avain fyysisesti työntämällä ja kääntämällä.

Vihje lukijoille: älä käytä WD-40: tä lukkoissasi . Ajan myötä lukon sisällä kuivuva jäännös kerääntyy ja lukot kiristyvät entisestään.

Yleisiä ratkaisuja lukkojen jäänpoistoon ovat:

  1. lukon jäänpoistaja . Voit ostaa sen pienissä tölkeissä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin WD-40, tai tehdä se itse (seos lämmintä vettä, isopropyylialkoholia ja astianpesuaineita - etsi online-reseptejä).
  2. Jos tarvitset jotain hyppysellinen, joka toimii melkein samalla tavalla kuin lukituksen jäänpoistaja, käytä käsien desinfiointiainetta!
  3. Lämmitetty avaimen lukituksen jäänpoistaja. Tämä on akkukäyttöinen laite, joka lämmittää nopeasti avaimenreikään sopivan pienen metallitangon. Ne näyttävät yleensä avaimenperältä tai pieneltä suorakulmaiselta laatikolta, jossa on taitettava metallitanko. Amazonista löytyy paljon.
  4. Köyhän miehen lämmitetty avaimen lukon jäänpoistaja: Käytä sytytintä ja lämmitä avain ennen kuin asetat sen lukkoon
  5. Hiustenkuivaaja päällä matala (ei lämpöpistooli - ne kuumenevat liian kuumaksi)

Älä yritä kaataa lämmintä tai kuumaa vettä lukon päälle - vesi imeytyy sisään ja vain jäätyy uudelleen ja lopulta vain pahennat tilannetta.

Ennaltaehkäisevänä huoltona on lukkovoiteluaineita (esim. Houdini Lock Lubricant), joita voidaan levittää ennen kylmää kausi alkaa, mikä voi vähentää jumittuneen lukon todennäköisyyttä.

Vastuuvapauslauseke : Mikä tahansa yllä olevista menetelmistä voi vahingoittaa maaliasi ajan myötä, joten ole varovainen, jotta vältät kosketuksen ajoneuvosi koriin.

+1 Käsienpuhdistusaine on hyvä vinkki. Teoriassa voit päällystää avaimesi puhdistusaineessa ja käyttää sitä adhoc-voiteluaineen toimitusmekanismina.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...