Kysymys:
Kuinka kauan kestää, että kaasu menee huonosti?
Iszi
2011-03-08 10:44:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka kauan kestää, ennen kuin säiliössä ja polttoaineletkuissa oleva lyijytön bensiini muuttuu käyttökelvottomaksi autossa, jota ei käytetä? Mikä aiheuttaa tämän ja mitä voidaan tehdä ongelman estämiseksi tai korjaamiseksi?

PÄIVITYS: Tämän kysymyksen herättänyt auto ('96 Lincoln Mark VIII, pysäköity noin 6- 9 kuukautta ilman valmistelua) on alkanut onnistuneesti. Moottori todella näyttää siltä, ​​että se ei pidä polttoaineesta, mutta se käy.

En ole varma, liittyykö se toisiinsa, mutta minulla on ollut kaasua Gerry-tölkissä ~ 6 kuukautta, joka sytyttää silti tulipalon hienosti :)
Ajatus vain, kun varastoit jotain moottorilla (matkailuauto, vene, auto jne.), Jos pystyt tyhjentämään säiliön ja käyttämään sitä autoosi tai kuorma-autoosi. Jätä säiliö kuivaksi pitkään varastointiin. Älä unohda tyhjentää kaasutinta, jos siinä on sellainen.
Kuusi vastused:
#1
+31
JeremyP
2011-03-08 17:58:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jätin Mazda Protegeni käyttämättömäksi autotallini yli vuodeksi, ja polttoainesuodatin oli tukossa, kun menin käynnistämään sitä uudelleen. Se alkoi hyvin, mutta ei kääntynyt ja oli periaatteessa ajettavissa. Olen varma, että se ei ollut hieno myös polttoainesuuttimille. Lisäksi ostin kerran moottoripyörän, jossa säiliössä oli 10-vuotias kaasu, ja pyörä ei käynyt ollenkaan. Kuulin sylinterin ajoittain, mutta kaasu oli täysin käyttökelvoton. Kaadin sen metallikauhaan ja sytytin tuleen. Hiilihydraatit olivat myös erittäin pahoin puristuneita ja tukkeutuneita, ja ne oli revitään erilleen ja liotettiin hiilihydraattien puhdistusaineisiin.

Jos käytät STA-BIL-laitetta, voit varastoida kaasua yli vuoden ajan ilman ongelmia. Varmista, että käytät moottoria muutaman minuutin ajan kiertääksesi STA-BIL: ää auton läpi. Kun kaasu menee hieman huonosti, voit silti käyttää sitä, jos laitat vähän (1 gallona) (lähes) täyteen säiliöön tuoretta kaasua. Tavarat, jotka vedin moottoripyörästä, olivat paljon normaalia tummempia ja hajuivat niin pahasti, että en edes harkinnut niiden käyttöä moottorissa.

Jos aiot varastoida ajoneuvoa hyvin pitkään pitkään, on järkevää käyttää aikaa polttoainejärjestelmän tyhjentämiseen kokonaan. Se on halvempaa kuin polttoainejärjestelmän vaihtaminen myöhemmin kuivuneiden, tahmaisten kaasukertymien vuoksi.

Tässä on joitain tietoja, jotka löysin STA-BIL-verkkosivustolta:

K: Kuinka Pitääkö STA-BIL-polttoaineen stabilointiaine polttoaineen raikkaana?

V: 12 kuukauden ajan sekoitettuna tuoreeseen bensiiniin. Annoksen kaksinkertaistaminen pitää polttoaineen tuoreena jopa 2 vuoden ajan.

Joten entä nelinkertainen annos - saanko minut neljä vuotta? Jos täytän vain säiliöni suoralla STA-BIL: llä, onko se hyvä ikuisesti? ;-)
Marine vakaa tukkivat hiilihydraatit ja polttoainesäiliöt .. pahaa.
En tiedä, että Marine STA-BIL on huono, mutta seurasin pienen moottorimekaanikon neuvoja ja varastoin lumipuhaltimeni tankkiin, joka oli täynnä Marine STA-BIL: llä käsiteltyä polttoainetta, ja päädyin vaihtamaan kaasuttimen, koska se oli liian vaikeaa siivota. En varastoi sitä enää tällä tavalla, ja tyhjentyy ja tyhjenee.
Miksi bensiini menee pieleen?
#2
+14
Sean Reifschneider
2011-03-08 11:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu todella säilytysolosuhteista, mutta The Straight Dope ehdottaa säilyvyyttä 6 kuukaudesta pariin vuoteen.

Suurin huolenaihe on se, että kaasu hajoaa ja jättää kerrostumia tai kumia, erityisesti herkillä alueilla, kuten injektorit tai suihkut. Toinen asia on, että jos veden kertyminen säiliöön. Jos säiliö pidetään täynnä, sen sisällä on vähemmän tilaa kondensaation keräämiseen, mikä voi auttaa vähentämään tätä vaikutusta, mutta se riippuu myös kosteudesta, johon kaasua varastoidaan.

#3
+4
Jim
2013-03-14 10:14:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ruohonleikkureissa ja voimalaitteissa bensiini voi mennä pieleen jo 30 päivässä. Tyhjennä säiliösi aina ennen talvea tai lisää polttoaineen stabilointiainetta, joka pidentää bensiinisi käyttöikää jopa 12 kuukauteen.

Miksi ruohonleikkurit ja voimalaitteet ovat niin erikoisia, että polttoaine heikkenee niin nopeasti?
@theUg Ensimmäinen arvaukseni johtuisi pienemmästä säiliöstä, jolloin kemialliset reaktiot tapahtuvat suhteellisesti nopeammin kuin suuressa säiliössä. Pienemmillä moottoreilla on todennäköisesti vähemmän suvaitsevaisuutta huonoon kaasuun yleensä. Olisi mukavaa nähdä tarkempia tietoja, jotka lisätään tähän selittämään.
En voi yleistää, mutta se, mitä sanot, ei pidä paikkaansa ruohonleikkurissamme. Se on istunut mökissä syys-toukokuussa jokaisen viimeisen 12 vuoden ajan, ja se alkaa ilman asioita joka toukokuu.
#4
+3
FuelDr.
2013-10-24 16:06:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stabiilisuutta ei suositella etanolisekoitetuissa polttoaineissa, koska se aiheuttaa kemiallisen reaktion syövyttävän messinkiä kaasuttimissa ja nopeuttaa prosessia, jossa etanoliseoskaasu hajottaa polttoaineputket ajoneuvoissa, jotka on valmistettu vuodesta 2006 alkaen. Kaikki autobensiini Yhdysvalloissa sisältää 10% etanoliseosta vuodesta 2007.

Stabilista julkaistiin versio, joka oli oletettavasti etanoliystävällinen, mutta se puolestaan ​​vauhditti korroosiota ja hajoamista vanhemmissa ajoneuvoissa. Joten, paras ratkaisu on vain tyhjentää kaasusi ennen kuin jätät ajoneuvon pysäköityksi pitkäksi ajaksi. Melkein jokaisella autolla on tyhjennystulppa polttoainesäiliössä. Ota vain pistoke ulos ja tyhjennä se. Varmista tietysti, että otat sen bensiinin varastointiin sopivaan astiaan, jotta voit käyttää sitä jossakin muussa tai hävittää sen asianmukaisesti.

Kun säiliö on tyhjennetty, käännä avain virtalukon / moottorin sammutusasentoon 5 sekunniksi, sammuta se ja toista noin 3 kertaa. Tämä puhdistaa polttoainepumpun ja suurimman osan polttoaineletkusta polttoaineesta.

Olen utelias, miten tämä pätee sähköautoihin. Keskimääräinen työmatkani voi yleensä kulua puhtaasti akusta, joten minun ei tarvitse koskaan käyttää kaasua, ellei tee matkaa (mikä ei ole koskaan koskaan). Koskevatko samat kysymykset kuin auto, jota ei käytetä, sähköautossa istuvaan kaasuun? Täytyykö minun ajaa auto tarkoituksellisesti tyhjentämään, jotta kaasu pysyy kiertävänä? jos niin ... Kuinka usein?
Haluan äänestää tämän vastauksen, koska se on täysin väärä, mutta sen kirjoittaja ei koskaan rekisteröitynyt. Älä usko, mitä tässä vastauksessa on, koska se on täydellinen arvelu ja mielipide mainitusta tuotteesta. Se on suunniteltu toimimaan etanolilla sekoitettujen polttoaineiden kanssa aina E85: een saakka.
#5
+1
CHAS46
2019-09-18 04:08:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täällä Isossa-Britanniassa tavallisessa kaasussa on 5-10% etanolia, mutta käytän talvella Shell V -tehoa, joka on 99 oktaani- ja etanolivapaa (ja kalliimpi) Briggsin ja Strattonin säilöntäaineiden kanssa täyissä säiliöissä. Ruohonleikkureissani samat asiat toimivat hyvin tavallisessa kaasussa. Täydet säiliöt estävät niitä ruostumasta.

#6
  0
Hutchstang
2014-04-03 09:06:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää Mix - n - Go -toimintoa, kun olet saanut auton varastosta tai aloitat sen ajamisen uudelleen. Kun laitat sen varastoon, etanoli alkaa erota viikkojen kuluessa. Lucas myy uuden sekoituksen autojen varastointiin. Varmista, että kaikki säilytysseokset eivät vain sisällä tavaroita, vaan että ajat autoa niin, että se pääsee jokaiseen linjaan ja injektoriin / kaasuttimeen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...