Kysymys:
Kuinka käsitellä ruostetta
happy_soil
2011-03-08 07:49:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajoin autoni vahingossa jalkakäytävän yli jonkin aikaa sitten. Kuten luultavasti jo tiedät, auto kärsi pienistä naarmuista ja kolhuista alapuolella, lähellä takarengasta. Nyt olen huomannut, että se on nyt hitaasti kehittämässä ruostetta naarmuuntuneessa maalissa. Ruoste ei ole liian huono, ts. Ruosteosuus tuntuu silti melko vakaalta.

Kuinka hoidat tehokkaasti tällaisen ongelman (paitsi käskit ajamaan varovammin)?

Kaksi vastused:
#1
+19
Noah Goodrich
2011-03-08 08:19:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras tapa olisi hioa ruostunut alue alas, kunnes näet alkuperäisen metallin, ja levitä sitten autopohjamaali suojaamaan sitä ruosteelta.

Jos sinusta tuntuu melko mukavalta pulloa spraymaalia etkä ole liian huolissasi ammattityöstä, voit hankkia autojen suihkemaalia ja maalata uudelleen kyseiset alueet.

Yksi asia on pidettävä mielessä, että haluat hioa pienimmän mahdollisen alueen. Pohjustettaessa ja maalattaessa peitä paljaat pinnat sanomalehdellä ja teipaa se alas, jotta et päädy pohjamaaliin tai maaliin, joka kulkee ajoneuvosi muilla pinnoilla.

On pohjamaaleja, jotka reagoivat ruosteen kanssa niin, että sinun ei tarvitse hioa sitä kaikkea, mutta ehdottomasti puhdista se. Suosittelen myös teräsharjaa (erityisesti moottoroitua, esimerkiksi pyöränä jauhimessa) hiomakoneen yli, koska se pyrkii pääsemään paremmin kraattereihin ja hiekka pois "korkeasta", mutta muuten hyvästä metallista.
Se, mitä @Sean Reifschneider sanoi + yksi näistä alukkeista on Brunox Epoxy http://www.brunox.com/website/productpages/Epoxy-Spray-en.html Olen käyttänyt sitä henkilökohtaisesti, toimi melko hyvin.
Käytätkö asetonia ruosteen poistamiseen, kuten toinen suosituin vastaus suosittelee? Olen kuullut monta kertaa, että ihmisten pitäisi saada ruoste kokonaan pois, tai se pahenee pian uudelleen. Hiominen voi olla aika aikaa vievää.
#2
+13
jmort253
2011-03-08 12:14:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Napa Rust Treatment Permatex 765-1671

Käytin Napa Rust Treatment Permatex 765-1671: tä F-150-kuorma-autossani noin 8 kuukautta sitten ja kaikki ruoste on kadonnut! Tämä käsittely on kuin harmaa pohjamaali. Se ei ole kaunis sinisellä kuorma-autolla, mutta kumpikaan ei ole hapettunut punainen syöpä.

Tämä on hyvää kamaa. Minusta toimii paremmin ruosteen käsittely kuin hionta ja pohjustus. En koskaan saa hiottua pintaa riittävän täydelliseksi pohjamaalille. Sinun on kuitenkin maalattava ruosteen käsittely. Se päästää paljon enemmän kosteutta ajan myötä maaliin.
Vaikuttava aine on ** asetoni **, eritelmien mukaan [täällä] (http://www.permatex.com/documents/MSDS/01_USA-English/21200.pdf), siis pohjimmiltaan vahva happo, ei kuten WD40, jossa jotkut öljyseokset (uteliaisuuden vuoksi). Jos käytetään tätä menetelmää, on varmistettava, että metallipinta on riittävän paksu. Tämä pullo tekee asetonista helpommin saataville kaasulla (dimetyylieetteri).
@hhh-asetoni haihtuu viileimpinä päivinä. Olen melko varma, että asetoni on vain ketoniliuotin


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...