Kysymys:
Ero FWD / RWD / 4WD / Part-Time 4WD / AWD: n välillä?
Iszi
2011-03-08 07:12:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen utelias, mikä on erityinen ero nykyaikaisissa ajoneuvoissa saatavilla olevien eri käyttöjärjestelmien välillä. FWD ja RWD ovat melko suoraviivaisia ​​- Etupyörävetoiset autot vetävät voiman etupyörille, takavetoiset takaosan. Loput variantit ovat kuitenkin minulle vähemmän selkeitä.

Mitä eroa on 4WD: n ja "Part-Time" 4WD: n välillä? Kuinka AWD eroaa kaikista 4WD: stä? Onko järjestelmiä, joista olen unohtanut?

Kolme vastused:
#1
+27
Sean Reifschneider
2011-03-08 14:16:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laajentamalla hieman Ericin sanoja ...

Katson 4WD: n ja AWD: n olevan suurimmaksi osaksi markkinointitermejä, jotka erottavat ajoneuvot toissijaisen maavaran ja päällysteen kanssa suojaamaan herkkiä komponentteja samalla kun menevät koville maasto maastossa (4WD) järjestelmistä, jotka on suunnattu enemmän tiellä ajamiseen (AWD). Vaikka tämä sekoittaa enemmän yrityksiä, jotka tekevät omat nimensä kaikille nelivetojärjestelmille, kuten quattro, Syncro, SH-AWD, Hydratrak jne. ...

Mielestäni on syytä erottaa nämä taajuusmuuttajan maut:

 • Kokopäiväinen AWD. Nämä järjestelmät on suunniteltu jättämään kytkettynä myös kuivilla teillä.
 • Osa-aikainen AWD. Näissä järjestelmissä on yleensä lukittu keskitason AKA-siirtokotelo, mikä aiheuttaa voimansiirron ja / tai renkaiden liiallista kulumista, jos ne jätetään kiinni kuiville teille. Se on tarkoitettu vain alennetuissa pitotilanteissa, kuten lumi, jää, sora.
 • Hi / Lo AWD. Tätä kutsutaan todennäköisesti todennäköisimmin 4WD: ksi, koska se on yleensä asennettu maastoajoon tarkoitettuihin ajoneuvoihin. Tämä on joko osa- tai kokopäiväinen, ja vanhemmissa ajoneuvoissa olisi myös "lukituskeskukset" edessä. Tässä on vaihteiston jälkeen ylimääräinen vaihde, joka voi lisätä välityssuhdetta etenkin maastossa tai muissa suurilla vääntömomenteilla.
 • RWD. Vain takapyörät ajavat.
 • FWD. Vain etupyörät ajavat.

AWD-, FWD- ja RWD-ajoneuvojen lisäksi on kuitenkin edessä ja takana olevia eroja, jotka voivat tehdä dramaattisen eron siinä, kuinka hyvin ajoneuvo pystyy käsittelemään matalaa pitoa olosuhteissa. Ero on se, mikä yhdistää voimansiirron kahteen lähtöakseliin, sanovat pyörät menevät vasemmalle ja oikealle puolelle. Sen avulla pyörät voivat pyöriä eri nopeuksilla kulkiessasi ympäri. Sisärenkaat kuvaavat pienempää ympyrää ja kulkevat siten vähemmän matkaa kuin ulkopyörät.

Kaikkia eroja ei ole luotu yhtä suuriksi. Normaalisti erot ovat tyyppiä, jota kutsutaan "avoimeksi". Näiden erojen surullinen artefakti on, että teho menee pyörään, jolla on pienin pito. Joten jos yksi pyörä on jäillä ja yksi kuivalla jalkakäytävällä, istut siellä pyörimällä pyöriäsi.

On myös valtava valikoima "rajoitettuja liukastumis-" tai "lukitus" -eroja, joiden avulla voit joko lukita ja avaa ne manuaalisesti tai jakaa teho automaattisesti molemmille pyörille. Näitä esiintyy useammin urheiluautoissa, joskus lisähintaisina pakettina tai päivityksinä, joskus vakiona RWD- ja FWD-autoissa. Niitä käytetään myös paremmissa AWD-järjestelmissä keski-, edessä ja / tai takana olevissa tasauspyörästöissä.

On myös joitain hybridijärjestelmiä, kuten Audin quattro-järjestelmä. Joissakin tämän mallissa käytetään Torsenin keskirajaista liukastumista ja avoimia tasauspyörästöjä edessä ja takana, mutta he tekevät tämän temppun, jossa he käyttävät ABS-antureita havaitsemaan pyörän pyörimisen ja käyttävät sitten jarrua pyörivään pyörään pakottaen sen pitoa mene muihin pyöriin. Vaikka se ei ole kirjaimellisesti rajoitettu luisto-ero edessä ja takana, se on silti erittäin tehokas.

Valitettavasti valmistajat eivät todellakaan tee selväksi, mikä heidän järjestelmänsä on. Lyhyesti sanottuna:

 • Jos AWD / 4WD: n kytkemiseksi päälle on vipu tai painike, se on osa-aikainen järjestelmä.
 • AWD vs. 4WD ovat periaatteessa samat, mutta 4WD: tä käytetään yleensä maastoajoneuvoihin.
 • Kaikkia AWD-järjestelmiä ei ole luotu tasa-arvoisiksi, joten sinun on tutkittava, haluatko tiettyjä toimintoja järjestelmästä.
Muistan jonkun sanoneen, että 4WD: llä vain vastakkaisten kulmien pyörät pyörivät, mutta AWD: n kanssa kaikki pyörät pyörivät. Onko totta tässä vai onko 4WD / AWD vain markkinointi ja ratkaiseva tekijä pyörän pyörimisessä on ero? Tästä syystä olen aina ajatellut 4WD: tä avoimina tasauspyörästöinä, joissa on mahdollisuus lukita, kun taas monilla AWD: llä on rajoitettu luisto (mutta ei lukitusvaihtoehtoa). Vain utelias.
@Brian, Tässä ei ole oikeastaan ​​ehdotonta vastausta, se riippuu todella siitä, mitä ajoneuvojen myyjän markkinointiosasto päättää käyttää. Yleensä näyttää kuitenkin olevan yleistä, että maastoajoneuvoja kutsutaan 4WD: ksi, ja vain maanteitä kutsutaan "AWD: ksi". Linjat on todella hämärtynyt markkinointiosastoista, jotka käyttävät tarroja epäjohdonmukaisesti. Olen samaa mieltä siitä, että ajoneuvoa, jossa on valinnaisesti lukkiutuvat tasauspyörästöt, kutsutaan todennäköisemmin 4WD: ksi, mutta monilla Audi- ja VW-ajoneuvoilla on ollut lukituserot esimerkiksi katuautoissa.
@BrianM.Hunt 'Vastakulmien pyörimiseen' ei ole totuutta. 4WD = lukittu keskitaso / "siirtokotelo", mikä tarkoittaa pahimmassa tapauksessa vain kahden pyörän pyörimistä (yksi edessä, yksi takana). AWD = avoin keski-ero, pahimmillaan vain yksi pyörä pyörii (vaikka onkin harvinaista, että kolme pyörää on täydellä jäällä). Tasauspyörästöt eivät 'pidä' akselin toista puolta toisistaan, eivätkä etuerot tiedä mitään siitä, mitä taka-ero tekee (joten vastakkaisten kulmien asiaa ei todellakaan voi tapahtua).
@SeanReifschneider Vaikka jotkut markkinointiosastot saattavat olla eri mieltä, pidän kaikkia järjestelmiä, joissa on lukittava etu / taka-akseli, "4WD" ja avointa / rajoitettua liukastumista aiheuttavaa keski-eroa "AWD". Tässä on valittavissa olevia, jotka hämärtävät linjoja hieman (Jeep ja Subaru lähinnä, valittavissa lukituilla / avoimilla keski-eroilla) ja tiettyjä muita vivahteita. FWIW, wikipedia sopisi yhteenvetoni: https://fi.wikipedia.org/wiki/4wd#4WD_versus_AWD
Ehdotan, että "vastakkaisissa kulmissa pyörii" voi olla enemmän totuutta kuin odotettiin. Kuvittele, että ajoneuvosi on tasaisella alustalla paitsi, että yksi rengas on tukossa. Tämä saisi ajoneuvon toisella puolella olevan toisen renkaan tukemaan vähemmän painoa. Sama muille kyseisen akselin renkaille. Tee kyseisen lohkon korkeus niin äärimmäiseksi, että yksi (tai kaksi) rengasta on maasta. Ajoneuvo voi nyt pyöriä kahdella renkaalla, jotta molemmat voisivat pyöriä helposti.
#2
+5
Dilbert789
2011-03-08 19:43:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimpien lava-autojen osalta

 • 2WD - RWD - vain takapyörät kääntyvät. Jos tasauspyörästöillä on rajoitettu luisto, ne sallivat renkaiden nopeuden vaihtelun akselien välillä.
 • 4WD High - kaikki 4 pyörää ajetaan. Jos tasauspyörästöillä on rajoitettu luisto, ne sallivat renkaiden nopeuden rajallisen vaihtelun akseleiden välillä.
 • 4WD Matala - kaikkia 4 pyörää käytetään. Kaikki erot ovat lukittu. Tämä pakottaa kaikki 4 pyörää kääntymään täsmälleen samalla nopeudella. Tämä on tarkoitettu vain hitaalle, rajoitetulle toiminnalle. EX. maastossa tai jonkun vetäminen pois ojasta.

Useimpien maastoautojen osalta

 • Kokopäiväinen - AWD - Kuten 4WD High. Liukastuminen ei ehkä ole rajoitettua. Kaikkia 4 pyörää käytetään aina.
 • Osa-aikainen - AWD - kuten kokopäiväinen, voi kuitenkin olla kytkimen irtikytkeminen tai se kytkeytyy tai vapautuu todennäköisemmin akselien välisen nopeuden vaihtelun perusteella. IE. Pysähdyksestä lähtien 4 pyörää ajetaan x nopeuteen asti ja kaikki pyörät pyörivät samalla nopeudella. Yleensä etupyörät ovat aina voimalla.

Acuran SH-AWD - Tämä on erityistapaus, jossa he ovat kehittäneet järjestelmän, joka todella nopeuttaa ulkopyörää kulmassa.

Kuinka SH-AWD eroaa siitä, mitä ero oletusarvoisesti tekee? Sen avulla ulkopyörä pyörii nopeammin kuin sisäpyörä.
@Rory, @dilbert eräänlainen yksinkertaistanut sitä. SH-AWD "ajaa" takapäätä 2% (yksi malli) tai 0-6% nopeammin kuin etupyörät. Se voi myös siirtää jopa 100% takapään voimasta ulkopyörään. Wikipediassa on siitä yksityiskohtainen artikkeli.
@dilbert789 Maastoautosi-osastossasi: Osa-aikainen AWD on melko samanlainen kuin 4WD High. Ne ovat valittavissa ja yhdistävät etu- ja taka-akselin siirtokoteloon, mitä voidaan pitää lukittuna keski-erona. Kuitenkin kokoaikainen AWD on erilainen eläin, se * jakaa * voiman etu- ja taka-akseleille avoimen / rajoitetun liukastumisen keski-eron kautta, mutta vain ** pakottaa ** yhden pyörän pyörimään pahimmissa olosuhteissa, joissa 4WD / Part-Time AWD (toinen nimi 4WD: lle) ** pakottaa ** kaksi pyörää pyörimään.
#3
+3
Eric Petroelje
2011-03-08 08:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

4WD erotetaan "osa-aikaisesta" 4WD: stä siinä, että et voi sammuttaa sitä - ajoneuvo on aina nelivetoinen. Ajoneuvoissa, joissa tämä on, on siirtokoteloon yleensä rakennettu tasauspyörästö, joka mahdollistaa kokopäiväisen 4WD: n jopa kuivalla jalkakäytävällä.

AWD on melkein sama kuin kokopäiväinen 4WD, paitsi että AWD-ajoneuvoissa ei yleensä ole korkean vääntömomentin matalavaihteinen vaihtoehto (4L), jonka saat 4WD-ajoneuvolla

Suurin osa 4WD-järjestelmistä antaa sinun sammuttaa ne, yleensä vipun avulla Transfer-koteloon. AWD: llä ei ole mitään tekemistä matalan vääntömomentin kanssa, joka voi olla läsnä AWD-järjestelmissä (kuten jotkut Subarus) tai puuttua joistakin 4WD-järjestelmistä (jotkut Jeepit). Lue lisää täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/4wd#4WD_versus_AWD


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...