Kysymys:
Autoni heiluu ajon aikana
Imran S.
2011-03-08 13:34:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Honda Civic VTI, 1997 -malli, automaattivaihteisto. Kun aloitan ajamisen, autoni antaa tunteen, että toinen etupyörä huojuu ja ohjauspyörä saa jatkuvaa nykimistä. Tämä tunne katoaa, kun kasvatan nopeutta.

Onko pyörän suuntaus vai tasapainotus ongelma?

Onko tämä mahdollisuutta liittyä ohjauksen meluun? http://mechanics.stackexchange.com/questions/129/steering-wheel-gives-a-cluck-sound
@Iszi * voisi * olla. Tyhjennän etupyörän maasta ja tarkistan sitten, että "ohjaustangon" (en tiedä mitä kutsutaan) ja akselivälin väliset laakerit ovat kunnossa (ts. Tiukat, ilman tilaa).
"Ohjaustanko" = ["ohjausvarsi"] (http://autorepair.about.com/library/glossary/bldef-747a.htm), "akseliväli" ~ = ["ohjaustanko"] (http: // autorepair.about.com/library/glossary/bldef-752a.htm). :)
Kolme vastused:
#1
+6
jensgram
2011-03-08 13:48:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että se on todennäköisesti tasapainottava asia. Tämän selvittämiseksi:

  1. Käytä auton tunkkia puhdistaaksesi kaikki etupyörät maasta. Pyöritä pyörää ja tarkista, että pyörivä rengas ei värise (sivuttain ja / tai ylös ja alas). Tämä voi osoittaa vaurioituneen vanteen tai vaurioituneen renkaan.
  2. Jos pt. 1 ei anna mitään viitteitä, irrota rengas ja saat sen tasapainoon . Sinulla voi olla varusteet tehdä tämä itse - jos ei, ota yhteyttä tavalliseen mekaanikkoon.
  3. Jos kumpikaan ei ratkaise ongelmaa, sanoisin, että tarvitaan kattavampi tarkastus. Sinun mekaanikon pitäisi pystyä auttamaan sinua täällä.

(Anteeksi ranskaa. Olen melko varma, että olen käyttänyt joitain muita kuin englanninkielisiä termejä ja käännöksiä yllä.)

Se oli tasapainottava asia.
@Imran S. Näin on tyypillisesti. Laitoin vain pt. 1 päälle, koska se on helpoin (ainoa?) Tarkastaa pelkällä näkökyvyllä :)
Itse asiassa kaikki näyttää minulle englantia. Ei ranskaa siellä, ellei se ole yksi niistä jaetuista sanoista kuten Okei.
#2
+4
Dilbert789
2011-03-08 19:00:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkista vielä, että korvakkeet ovat tiukalla. Jos korvakkeita ei ole kiristetty tarpeeksi, pyörässä voi olla pieni kaltevuus ja se värisee. Tämä on tietysti erittäin vaarallinen tilanne.

#3
+2
BG100
2011-03-08 13:47:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma. Minun tapauksessani se oli vääntynyt jarrulevy. Voit nähdä, onko tilanne sama myös näkemällä kuinka kuuma jarrulevy on ajon jälkeen. Älä aja enempää kuin sinun tarvitsee, sillä se voi vahingoittaa jarrusatulaa. Jos kyseessä on sama ongelma, vaihda jarrulevy mahdollisimman pian.

Huomionarvoinen: Älä muuta vain jarrulevyä, yritä selvittää, mikä aiheutti sen vääntymisen. Se voi olla esimerkiksi juuttunut jarrusatula (jarrut aina vähän päällä; levy kuumenee; kun pysäytät, se jäähtyy epätasaisesti; se loimii). Jos et poista ongelman syytä, saat toisen vääntyneen levyn hetkessä. Ja mallista riippuen ne voivat olla melko kalliita. Varsinkin kun otetaan huomioon, että yleensä on huono ajatus muuttaa vain yhtä niistä. Jos se tehdään oikein, molemmat levyt tulee vaihtaa yhdessä kaikkien rikkoutuneiden tyynyjen kanssa. Joten varmista, että saat selville MIKSI se tapahtui.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...