Kysymys:
Kuinka testata vialliset hehkutulpat?
jfoucher
2011-03-08 04:59:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka voin tietää dieselmoottorista, mitkä hehkutulpat ovat vialliset, ja voinko muuttaa vain näitä?

Neljä vastused:
#1
+14
S_Niles
2011-03-08 06:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hehkutulppa on pohjimmiltaan vastustuskyky ja testataan samalla tavalla:

  • irrota johto pistokkeesta.
  • poista tulppa.
  • Puhdista pistokkeen kierre hyvän testiliitännän saamiseksi.
  • Tarkasta kierteen ja liittimen välinen vastus ohmimittarilla.
  • Vastuksen tulee olla alle 6 ohmia. tai niin. Se voi olla hyvin pieni (alle 1 ohm).
  • Korkea vastus tai ääretön vastus tarkoittaa huonoa pistoketta.

Kyllä, on hyvä korvata vain huonot . Kuitenkin, jos kyseessä on suuren mittarilukeman moottori, saatat olla taas kuoren alla viikossa korvaamassa toisen huonon pistokkeen. Sinun on päätettävä kustannuksista vs työvoimasta tässä tilanteessa. Paljon siitä riippuu siitä, kuinka vaikeaa on saada liittimiä.

Varmista, että testaat uudet pistokkeet ennen niiden asentamista.

#2
+7
Flimzy
2011-06-15 13:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki, mitä S_Niles sanoo, on oikein, mutta voit säästää itsellesi vaivaa tarkistamalla vastuksen ennen hehkutulppien poistamista moottorista koskettamalla ohmimittarin toista päätä hehkutulpan päähän (kun olet poistanut johto / johtosarja hehkutulppasta) ja toinen moottorilohkoon. Tee tämä kaikille hehkutulpillesi. Hehkutulppa (t), jotka osoittavat suurempaa vastustusta, ovat epäiltyjä. Tyypillisesti 3 lukee (melkein) samanlaisen vastuksen ja neljäs osoittaa huomattavasti suuremman vastuksen (tietysti 4-sylinterisessä moottorissa), olettaen, että yksi tulpista on huono. on paljon vähemmän tarkka kuin mitä S_Niles kuvasi - saatat saada suurempia vastuslukemia tällä tavalla. Mutta avain on etsiä yksi pistoke, jolla on suurempi vastus kuin muilla.

Tätä menetelmää olen käyttänyt 4-sylinterisessä TDI-moottorissani.

Olen aina vaihtanut kaikki 4 tulppaa kerralla, koska (ainakin moottorilleni) osat ovat edullisia.

Tämä on "parempi" vastaus kuin virallinen, koska paikan päällä tapahtuva tarkistus auttaa sinua tunnistamaan plus-puolet, jotka eivät toimi yhteysongelmien vuoksi (huono maaperä mahdollisesti korroosion takia), kun näet, mitkä liittimet eivät toimi. " tosielämässä "tarkista ne sitten edelleen. Olen korvannut yksittäiset tulpat VW TDI -moottoreissa, mutta se on arvostelukyky, ne eivät ole liian kalliita ja muut saattavat olla lähellä vikoja.
#3
+2
Fred
2015-10-25 07:42:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hehkutulppien on oltava kuumia, joten tehon on oltava melko korkea. 12-paristosta tarvitsemme melko suuren virran, jos hehkutulpan vastus on sanottu 0,6 ohmia, sitten syötetään 12 voltilla virtaava virta on I = V / r I = 12 / 0,6, joka on 20 ampeeria. antaa tehon watteina 12v x 20 ampeeria = 240 wattia, joka on yksi hehkutulppa.

Vastus kuitenkin lukee, kun kylmä ja sitten kuuma on hyvin erilainen. Koska elementit (hehkutulpan sisällä) kuumenevat, vastus nousee paljon.Joten se vie vähemmän virtaa kuin näyttää siltä, ​​että se tulee saamamme vastuslukeman avulla. Sanotaan, että teho on noin 120 wattia hehkutulppaa kohti, joka on edelleen 3 x 120 wattia tai 360 wattia. Se vetää akusta 360/12 volttia - 30 ampeeria. Ja käynnistin ei tule olemaan iso osa siitä, mitä akku voi tuottaa!

Voit testata nämä paikoillaan. Irrota liitäntäjohto ja kytke sitten yksi liitin (mikä tahansa) lähellä olevaan metalliin ja toinen vuorotellen kunkin hehkutulpan päähän. Lyhyt testijohdot yhteen ensin, koska tämä määrä ohmina on poistettava testituloksista. Käytä pienintä vastusaluetta, jonka mittari lukee. hehkutulpan metallityöt. Sitten toinen akkuliitin hehkutulpan korkkiin. Se tekee mitä hehkutulpat tekevät, jos OK- hehku! Katso, että johdot eivät koske, tai syntyy suuri kipinä, ja pidä johdot poissa auton korista, jos akku on edelleen paikallaan ja kytketty autoon.

#4
+1
phingoc
2020-07-27 19:19:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää kiinnitysvahvistinmittaria ja tarkistaa jokaisen pistokkeen virranoton, kun sytytät virran. Muista vain, että sinun on annettava kaikkien pistokkeiden jäähtyä ennen kuin testaat seuraavaa, koska ensimmäinen testataan kylmänä, ja seuraava voi olla hieman lämpimämpi ensimmäisen testin vuoksi, ja niin edelleen kolmannen, neljännen pistokkeen jne. Kanssa

Tavoitevirtavirran tulisi olla noin 20 A jokaiselle pistokkeelle. Suurempi virrankulutus tarkoittaa vähemmän ohmia eli lyhyttä pistokkeessa. Vähemmän virtaa tarkoittaa suurempaa ohmia tai huonoa yhteyttä / pistokkeen rikkoutumista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...