Kysymys:
Miksi ilmastointilaitteeni puhaltaa huonosti tuoksuvaa ilmaa, kun se käynnistyy ensimmäisen kerran?
polarbear
2011-03-08 10:28:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurimman osan ajasta, kun kytken ensimmäisen kerran ilmastointilaitteen päälle vuoden 2008 Toyota Siennassamme, puhallettavalla ilmalla on hyvin erilainen kemiallinen - ikävä haju. Jonkin ajan kuluttua se näyttää häviävän. En ole varma, tottuinko vain hajuun vai se todella katoaa. Kun käynnistän tuulettimen vain ilman ilmastointilaitetta, hajua ei ole. Myös, jos aion jonnekin, jätän pian sen jälkeen, se ei haise, kun laukaisin sen toisen (tai sitä seuraavan) kerran. Pitäisikö minun olla huolissani terveydestä tai turvallisuudesta?

Voitteko antaa lisätietoja hajusta? Onko se homeen haju (ajattele likaisia ​​sukkia)? Jos ei, se voi olla moottorin jäähdytysneste tai ilmastointikylmäaine.
Luulen, että se on todennäköisesti hometta. Luulen, että en osaa kuvata hajuja, mutta se kuulostaa oikealta.
Se haisee, kun jääkaappi on suljettu pari päivää. Suljettu avaat
Sinun tulisi myös viitata aiheeseen liittyviin kysymyksiin täällä ja sivun oikealla puolella: http://mechanics.stackexchange.com/q/2056/57 ja http://mechanics.stackexchange.com/q/2165/57 ovat ehdottomasti merkityksellisiä.
Kuusi vastused:
#1
+64
Kirill Strizhak
2011-03-08 18:07:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on yleinen ongelma kaikille ilmastointilaitteille (autossa tai muualla), ja sen aiheuttaa homeen kasvu. Autoissa se tapahtuu usein, kun ihmiset käyttävät ilmastointia jatkuvasti kierrätyksessä tai viemäri tukkeutuu. Järjestelmä ei kuivu kokonaan ja hometta alkaa kasvaa.

Sinun tulee olla huolissasi terveydestäsi, etenkin jos sinulla on allergioita. Kuvittele vain, että kaikki hometta ja jumala tietää, mitä muuta siellä kasvaa ja kasvoihisi sytytetään joka kerta, kun kytket ilmastointilaitteen päälle ... Tässä on linkki Yhdysvaltain EPA-sivulle, jossa kuvataan homeen vaikutus terveyttä, jos et ole vieläkään vakuuttunut.

Asiat, jotka sinun on tehtävä ongelman syyn poistamiseksi ja estämiseksi uudelleen:

  • Suorita se kierrätyksessä vain missä jotain haisee ulkona, tai haluat sen jäähtyä nopeasti. Tuore ulkoilma auttaa sitä kuivumaan paremmin.

  • Varmista, että ilmastointikanavasi ei ole tukossa ja ettei siihen rakenneta vettä.

Ja näin voit tehdä epämiellyttävien vaikutusten poistamiseksi:

  • Käytä lämmityslaitetta täyteen jonkin aikaa, mikä kuivaa järjestelmän ja voi kokata "hometta.

  • Vaihda matkustamon ilmansuodatin (jos sinulla on).

  • Siirrettynä myydään erityisiä suihkeita. ilmastointijärjestelmän hometta (lue ohjeet huolellisesti ennen niiden käyttöä). Pelkkä Lysolorin käyttö jollain muulla sellaisella tavaralla toimii, mutta haju on epämiellyttävämpi.

Ehdotan, että teet kaiken tämän ja määritetyssä järjestyksessä.

LVI: ssä tämä tunnetaan haisevan sukan oireyhtymänä ...
Miksi ulkoilma auttaisi * kuivamaan sen? Mikä on "se", ilma sisällä? Kuvittelen, että ulkoilma on paljon kosteampaa. Kiertoilma on edullisempi, koska se tekee sisäkuivurista. Joten minun täytyy ajatella tätä väärällä tavalla ...
@Bort se riippuu suurelta osin asuinpaikastasi. Täällä Arizonassa ulkoilma on ehdottomasti vähemmän kostea kuin sisäilma.
Seurantakysymys: http://mechanics.stackexchange.com/q/26762/15334 (Mikä nuppi-asetus parhaiten valmistaa muotin?)
Jos asut kostealla alueella, auton jättäminen normaaliin (ei kierrätystilaan) on ehdottomasti huono asia. Kyllä, sinun on muutettava ilmaa ajoittain, mutta muista, että hometta ja hometta aiheuttaa LVI-järjestelmän sisällä oleva vesi. Sinun on myös tarkistettava, että viemäri on puhdas ja ettei järjestelmän sisällä ole lehtiä tai likaa, jotka voivat vangita vettä.
#2
+11
Mark Schultheiss
2011-03-08 20:19:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen havainnut tämän - eräänlaisen kirpeän tai "etikkaisen" hajun.

Voit estää tämän sammuttamalla ilmastointilaitteen muutaman minuutin ajan ennen automaattisen sammuttamista.

Kuten muut ovat sanoneet, se johtuu biologisten bakteerien / sienien kasvusta, ja varhainen sammuttaminen auttaa kuivaamaan järjestelmää ja auttamaan ehkäisyssä, koska se vähentää järjestelmässä pidettyä kosteutta.

#3
+1
peter
2012-03-17 03:49:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mahdollinen ratkaisu ilmastointilaitteesi hajulle on vaihtaa siitepölysuodatin, koska ne pyrkivät tukkeutumaan jonkin ajan kuluttua. Sitä tulisi muuttaa vuosittain, toivottavasti tämä auttaa.

Tukkeutunut ilmansuodatin haisee samalla tavalla, AC tai ei AC.
@DmitryGrigoryev Siitepölysuodatin, ei ilmansuodatin. Se voi kerätä kosteutta.
Seison korjattu, kiitos. Loput kommentit eivät kuitenkaan muutu: siitepölysuodatin menee ennen AC: tä eikä voi saada siitä kosteutta, joten se hajuisi samalla tavalla kytkemällä AC päälle tai pois päältä.
#4
  0
ridgerunner
2015-09-14 07:54:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertaisin / helpoin / nopein tapa on vain kytkeä lämmitin päälle täydellä räjähdyksellä noin 5 minuutiksi. Tämä kuivaa ilmastointilaitteen ja tappaa homeen ja bakteerit.

Olen utelias, miten tämä toimisi, koska [lämmittimen ydin on yleensä * höyrystimen sydämen jälkeen] (http://d3d71ba2asa5oz.cloudfront.net/13000043/images/hvac-air-flow.jpg)?
#5
  0
muneeb
2016-03-03 12:18:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin se on sieni, joka kasvaa kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Voit poistaa sen itse käyttämällä sienilääkkeitä asennuskeskuksessa. Suihkuta sitä ulkopuolelle, missä tuuli pääsee autoon. Kun kytket sisäpuhaltimen päälle, on imuputki, jossa ilma menee moottoritilaan, suihkuta siihen. Se imeytyy putkiin suoraan sinne.

@Chenmunka, Olen utelias siitä (nähnyt pari samanlaista kommenttia muissa SE-sivustoissa) - onko StackExchange maininnut nimenomaan englantia?
@Zabba - Tiedän, että tämä on vähän myöhässä, mutta tässä on SO: n virallinen [ei-englanninkielinen kysymyskäytäntö] (http://blog.stackoverflow.com/2009/07/non-english-question-policy/).
#6
  0
TRIGGA
2016-08-14 13:05:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poista ensin matkustamon ilmansuodatin ja käynnistä moottori sekä ilmastointilaite ja valitse uudelleenkierrätys, ota tölkki Oziom-hajua ja bakteereja tappavaa ainetta ja suihkuta hyvä määrä järjestelmään, josta poistat suodattimen. Varmista, että vaihdat suodattimen aina niin usein, jotta se ei toistu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...