Kysymys:
Onko joustavalla tornitangolla mitään hyödyllistä vaikutusta alustan jäykkyyteen 100 km: n pituisen auton kohdalla?
Bob Cross
2011-03-08 09:08:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jälkimarkkinoiden tukijalkoja pidetään yleensä koristeellisina monissa upouusissa autoissa. Vaikuttaa kuitenkin hieman loogisemmalta, että 100 km: n maililla varustettu alusta olisi kehittänyt jonkin verran joustavuutta ja voinut käyttää poikkipalkkia jäykistämään asioita.

Tausta: kyseinen auto on 2004 Subaru Impreza WRX -vaunu, päivittäinen kuljettaja 110 km: n maililla, kukaan heistä ei maastossa tai kilpailussa. (Huomaa tulevalta minulta: ja nyt sillä on 190 000 mailia!)

Joten, erityiskysymykset:

  1. Onko jälkimarkkinoiden tukijalalla mitään mitattavaa vaikutusta innostuneen päivittäisen työmatkan aikana?

  2. Jos on, miten mitataan vaikutusta?

Minun on myönnettävä, on ollut paljon kertoja, kun olen toivonut, että moottoritangon yli olisi tanko vain antamaan minulle jotain, johon nojata (toisin kuin välijäähdytin!). Se ei kuitenkaan tunnu riittävältä motivaattorilta.

MUOKKAA vastaamaan joihinkin vastausten kohtiin: keskeyttämisen perusteet on jo lajiteltu: Hotchkis-tukitangot uusilla holkkeilla, KYB Excel -tuet (jotka ovat tosiasiallisesti OEM-korvaavia) Kartboy-endlinkeillä. Tämä ei ole autokrossi-auto, mutta helpot kohteet on jo käsitelty. Nyt puhumme kirjaimellisesti ikääntyvän alustan kiristämisestä.

Ja vastaus voi olla ei, siinä ei ole eroa.

Yhdeksän vastused:
#1
+11
Bob Cross
2015-03-15 01:58:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos on, miten mitataan vaikutus?

tl; dr: mittaamalla jäykistämättömien kiinnityskohtien välinen jännitys.

Tänään asensin vuoden 2004 WRX-vaunuun Whiteline-takaosan tukitangon. Auton matkamittarissa on 162 kilometriä, ja se on aina näyttänyt tarvitsevan hieman enemmän jäykkyyttä takaistuinten alueella. Takana on suuri määrä ilman minkäänlaista ristikytkentää (toisin kuin sedan), ja ahdin tuntui varmasti kokeilun arvoiselta.

Halusin kuitenkin alkuperäisen kysymykseni hengessä, voisinko mittaa vaikutus alustaan ​​staattisessa skenaariossa. Yritin kahta tilannetta: tasainen neljällä pyörällä ja kuljettajan takapyörä neljällä pinotulla 2x10 laudalla (mikä asettaa pyörän noin kuusi tuumaa maanpinnan yläpuolelle). Asensin pyöreät liittimet autoon ja yritin kerätä joitain referenssikuvia ja vähän laadullisia tietoja.

HUOMAUTUS: kyllä, optimaalisessa maailmassa olisin käyttänyt teräslangaa ja jännitystä arvioida. Juoksun hengessä, kuitenkin, mitä sinä valmistit ....

Ensinnäkin jätä pyörä tasaisesti autotallin lattialle:

The inside of my car with some paracord, a reference line and some junk.

Näet, että aaltosuojissa on liitosreiät, joiden välissä on kaksoisviiva melko voimakas paracord, joka on kiristetty kuorma-auton vetokoukulla. Lisäsin tahmeat tyynyt visuaaliseen viitteeseen tuolloin. Lisäsin myöhemmin vihreän viivan molempien liitosreikien pohjasta käyttämällä Paint.net -sivustoa. Jos olet käyttänyt kuorma-auton vetokoukkua, tiedät, että saat linjan melko opetetuksi: se teki kiinteän "bwongin", kun heilasin sitä.

Tässä on vastaava kuva, kun yksi pyörä on melko korkea ylöspäin, tasapainossa melko luonnollisen puutavaran kanssa:

I'm so glad that my wife didn't see what I was doing....

Tämä kuva on sekä pettymys että tyydyttävä samanaikaisesti. Auto ei selvästikään ole valmistettu kumista ja tinakalvosta (se on hyvä), mutta se ei myöskään osoita ilmeistä joustavuutta, jota voisin käyttää sanomalla "katso? Tämä oli selvästi käytetty rahaa ja olen nero!" Valitettavasti, jos lähennät sisäänpäin, voit nähdä, että etulinja näyttää pitkälti samanlaiselta kuin ensimmäisessä kuvassa.

Vähemmän ilmeistä on se, mitä tapahtuu takarivillä (osa, jossa solmut ovat). Tämä viiva näyttää jonkin verran roikkua (vähän, mutta se on siellä). Mitä et näe ollenkaan, on linjan jännityksen muutos. Kun ennen kuin minulla oli mukava "bwong", tässä vaiheessa se oli ehdottomasti pehmeä.

Kaiken tämän jälkeen luulen voivani päätellä, että kyllä, tälle tietylle autolle voin mitata tietyn mahdollisuuden parantaa alustan jäykkyyttä, johon tämä osa puuttuu.

Myöhemmin, kun ei ole lumisin jumalallinen talvi, jota maailma on koskaan nähnyt, löydän, voinko löytää tavan mitata käsittelyeroja, jotka eivät merkitse minua olemasta valtava aasi julkisuudessa tiet.

Sain potkun lukemasta tätä. Hyvin harkittu ja aika viihdyttävä.
Bwonnnnnnnnnng!
#2
+10
Rory Alsop
2011-03-08 20:41:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemuksestani useista Subarusista (nykyinen vanhin on MY2000 Impreza -turbo, jossa on PPP ja 130 000 mailia kellossa) voin todeta, että joustintuki tekee hämmästyttävän paljon eroa molemmissa käyttötavoissani (ehdottomasti innostunut ) ja vaimoni (normaali työmatka sekä lapset kouluun jne.)

Se vahvisti käsittelyä huomattavasti, tekee kaarreajossa paljon tarkemmaksi ja saa hänet tuntemaan olonsa turvallisemmaksi ajon aikana. Tämä on vanha, hyvin käytetty auto - ja ennen joustintuen lisäämistä se tuntui väsyneeltä - ehkä väärä sana, mutta kaikki löystyy iän myötä :-)

Minulle se vain tekee joitain radan liikkeet tuntevat paljon vähemmän todennäköisesti häiritsevän auton tasapainoa - välttämätön nopeudella 140 mph plus!

Kiitos palautteesta. Toinen kysymykseni on edelleen avoin: voitko mitata vaikutusta? Onko olemassa tehokasta alustan jäykkyysmittaria, jonka voisimme kiinnittää autoon osoittamaan edut ennen ja jälkeen?
@BobCross - nyt siihen ei ole vastausta, anteeksi. Kysyn kuitenkin Subaru-autotallini kavereilta ja pingistan vastauksen tänne.
kiitos - se on kysymyksen todellinen motivaatio. Me kaikki tiedämme, että he ovat hienoja, ja tiedämme myös "butt-dynon" rajoitukset: jos se oli kallista, sen on oltava mahtavaa!
@Bob - hyvin myöhäinen vastaus: autotallilla ei ole kirjoitettuja lukuja, mutta he suosittelevat sitä (ei myynnistä - sain melkein vapaan), mutta he osoittivat minulle joustoa, kun se oli irrotettu ja kiinnitetty sitten takaisin, kun nostin yhden pyörän päälle virtaliitin. Alustan vääntö oli helposti nähtävissä paljaalla silmällä ilman tukijalkaa ja noin puolet vähemmän (mutta silti näkyvissä) kannattimen ollessa asennettuna.
Onpa täydellistä. Jos näet sen, voit mitata sen.
Jousijalkaisen tornisi tukijalkasi tekee "hämmästyttävän" eron vaimosi koulumatkalla lasten kanssa? Todella? (se on retorinen kysymys, käsite näyttää absurdilta)
miten järjetöntä? Se on kuin ero renkailla, joiden renkaat ovat 2 psi: n alhaalla - hallinta muuttuu valtavasti.
Luulen, että ainoa testi, joka saattaa osoittaa tehokkuuden, olisi skidpad-pito.
@JeffSwensen, ajattelemalla tätä edelleen, mielestäni pujottelu olisi paljon tärkeämpää erotettaessa löysä ja tiukka alusta. Vakaa tila -ohjattu ajon aikana koko järjestelmä ottaa joukon ja pitää sitä. Pujottelussa, jos alusta taipuu äärimmäisyydestä toiseen. Tällä on vaikutusta juoksuun. NYT, kaikki sanottu, minulla ei ole laskettelualustaa tai pujottelua ....
Olen GC8 200k + ja Saabaru 92x EJ205 tavoittelemalla 300 awh. Sinun ei tarvitse hienoa, laita auto nostovälineisiin, nojaa kovasti etukulmaan. Tulet hämmästymään siitä, kuinka paljon varastoja unibody taipuu, jopa uusia, saati tonnia väsymystä. Välttääkö se joustokammion muutokset? Hitto kyllä, se on tarpeeksi halpaa. Voiko Butt-Dyno vaatia nopeammin saada lapset kouluun? Maksoit siitä: luultavasti. Ainoa todellinen haittapuoli on aina tiellä, kun jarrutetaan moottorin takaosaa. Mutta kyllä, se on paljon mukavampaa kuin TMIC-evät nojata ... paitsi että sinun on joka tapauksessa otettava se etukäteen.
#3
+8
NoCarrier
2011-03-09 05:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että se riippuu alustasta. Koska GG-runko Impreza on aluksi suhteellisen jäykkä, sanoisin, että mikä tahansa vaikutus olisi melkein lumelääke. Parannuksia olisi ohjaus- / kaarreajossa, eikä kvantitatiivisesti mitattavissa, kuten paremmat kierrosajat. Lisäksi he tekevät PALJON erilaista aaltosarjaa juuri sinun autollesi - ei pelkästään joustavan tornin tukeen. Katso Cuscoon.

Olen asettanut joustintukia S13 / S14 240 -malleihin, joissa ajo jäykistyi huomattavasti ja kaarteessa tuntui hieman reagoivammalta. Suuremmalla mittarilukemalla varustetuissa autoissa tätä vaikutusta kuitenkin melkein kumosi seuraava heikoin lenkki - kuluneet jousitusholkit, kuluneet iskut, riittämättömät kaatumistangot, kuluneet / väärin kohdistetut renkaat / jousitus. Olen asettanut tukevan tornin kannattimen upouuteen M3: een (ahdin oli todellinen M Motorsports -osa), joka ei ollut lainkaan havaittavissa alustan laadun vuoksi.

Muista myös, että muotoilu ahdin on tärkeä. On halpoja ebay-olkaimia, jotka vain kiinnittyvät molempiin tukipylväisiin, jotka voivat taipua astumalla sille jalkaasi. Laadukkaat olkaimet asennetaan useampaan pisteeseen - molemmat tukipylväät ja kaksi kiinnityskohtaa palomuuriin.

muokkaa mukautumaan paremmin alkuperäiseen kysymykseesi .. vuosia sitten kehitimme vanhaa datsunia. Uudet ohjausvarret. uudet ohjauskärjet. uusi kilpa-alustasäätö. uudet pyörät ja renkaat. kaikki uudet holkit vaihdettu. Ja kun auto työnnettiin rajaan? Alusta taipui. Voit melkein kuulla sen joissakin paikoissa.

Onko varma tulipalon ratkaisu? Saumahitsaus ja / tai rullakehikko. Autosi voi olla päivittäinen kuljettaja, mutta mikään ei näytä yhtä mahtavalta kuin katuauton häkki :) (vain pimennykset, jotka aiheutuvat kypärättömän pään törmäämisestä häkkiin).

Lisää anectdotal "tietoa". Olin puhunut melko vakiintuneelle alustamyymälälle, joka työskenteli pääasiassa evoluutioiden parissa. He olivat nähneet autoja, joissa oli kaikenlaisia ​​jälkimarkkinoiden tukijalkoja - edessä / takana olevat tukijalat, etuosan "teho" -suojat, tavaratilaan kiinnitetyt olkaimet, lokasuojan alle menneet aaltosuojukset. Vaikka nämä päivitykset parantivat ohjaustuntumaa ja yleistä "jäykkyyttä", käytännössä nämä autot eivät olleet yhtä nopeita kuin hyvin lajitelluilla "valituilla" jousituksilla varustetut autot.

hyvät perustiedot - lisäsin muistiinpanoja alkuperäiseen kysymykseen.
mielenkiintoinen ehdotus telahäkissä. Olen päättänyt jäädä naimisiin sen sijaan .... ;-)
#4
+2
Sean Reifschneider
2011-03-08 13:43:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että joustotornituki vaikuttaa huomattavasti kaikkeen, mitä voit tehdä kadulla, jopa "innostuneen työmatkan" aikana. Katu ei ole oikea paikka ajaa "yhdeksän kymmenesosaa" tai "kymmenes kymmenesosaa", ja vaikka ajattelisitkin miellyttävästi, kadulla ei todennäköisesti ole havaittavia vaikutuksia.

Jos et ole juoksemassa R-renkailla sinulla ei todennäköisesti ole vetovoimaa, jotta tornin tukijalat tekisivät mitään, vaikka sinulla olisikin melko korkean suorituskyvyn "katurenkaat".

Jos luulet ajavasi todella autosi kadulla, kokeile mennä ulos autokrossi tapahtumaan. Löydät todennäköisesti "soolo" - tai "autokrossi" -tapahtuman tunnissa tai kahdessa asuinpaikastasi melkein mistä tahansa kesän viikonlopusta. "Yksin" -tapahtumat, kuten nimestä voi päätellä, tekevät ajastettuja juoksuja kelloa vastaan, ei muita autoja, pylväillä perustetun kurssin kautta. Oikein järjestetyllä radalla ei pitäisi olla mahdollisuutta törmätä esteisiin, ja se antaa sinulle tuntuman siitä, millaiseen ympäristöön tarvitaan tornin tukeen tarvitseminen.

En ole koskaan kuullut auton alustasta "väsyminen", joten aaltosuljimen asettaminen ei todellakaan tee mitään eroa

Vanhan Imprezan runko oli ehdottomasti väsynyt (nyt 136000 mailia), ja kuten kirjoitin alla olevaan kommenttiin, se on ehdottomasti jäykempi aaltosuuntaan nähden. Kun vaimoni ajaa sitä nykyään, olen iloinen, että se tekee asioista hieman turvallisempia.
@RoryAlsop Väsymys ei ole niin alusta kuin joustotukit ja holkit. Niiden korvaaminen auttaisi parantamaan auton tuntumaa. Metalli ei kulu, se lopulta rasittaa halkeamia, mutta tämä ei ole voimahäviö ennen sitä.
draksia - kyllä, vaihdan säännöllisesti tuet, holkit, kokonaiset iskut :-)
#5
+2
Brian Knoblauch
2011-09-02 19:46:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuu luultavasti autostani.

Olen kuullut monien ihmisten raivostuvan siitä, kuinka paljon se auttoi, mutta kokemukseni ovat erilaiset.

Päivitin kalustoni etuosaa tukivarren tukijalka MR2: lla TRD-malliin, asensi taka-TRD-tuen ja teki samaan aikaan myös alustan. Eroa ei havaittu lainkaan. Autolla oli tuolloin noin 140 000 mailia, joista monet olivat autokrossi-, rallikrossi- ja karkean lian / soratien rallit. Tein päivitykset, kun olin huolissani auton lyömisestä kuoliaaksi. Kuvittelin, että minun pitäisi vahvistaa sitä. Osoittautui, että olin huolissani siitä turhaan. :-)

Minun Eclipse -mallissa on häkki, ja siinä oli alun perin etutuki, mutta ei takaosa. Lisäsin takaosan lähinnä antamaan minulle paikan kiinnittää varusteet pitkiä maantieajoja varten. Muuten ei ollut mitään eroa. Poistin etukiinnikkeen, koska se aina uhkasi oikosulkea akun positiivisen navan. Muutosta ei havaittu. Autolla oli noin 90 000 mailia, ja siinä oli paljon kovaa autokrossi-, rallikrossi-, tie- ja rallipäiviä. Siinä on kuitenkin ollut myös 8 pisteen häkki noin 30000 mailin jälkeen. Eikä todellakaan ole niin hyvin rakennettu auto kuin MR2, aaltosulkeet ovat voineet auttaa, jos siinä ei ehkä ole häkkiä.

#6
+1
abfisch
2014-05-14 20:43:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mies, minulla on aivan päinvastainen kokemus kuin edellä. cKolmella autollani on joustavat tornituet. 2002 Toyota Avalon, 2004 BMW 325ci ja 1995 M3. Kaikki 3 tukijalkaa olivat "saranattomat", ja kaikki 3 autoa ovat yksirunkoisia.

Kaikilla kolmella tukijalalla oli merkitystä, mutta kaikki eivät olleet samanlaisia. Suurin ero oli Toyota Avalonin (Solara) kannattimella. M3-aaltosulje teki vähiten.

Mitään kvantitatiivista testausta ei suoritettu, mutta laadullisesti "kääntymisajan" vasteajat ovat havaittavissa kaikilla. Odotan myös käsittelyn lyhenevän hieman. Ajon laatu kärsii, mutta vähän.

Kun ne on valmistettu erityisesti autoa varten, ne on helppo asentaa ja ne lisäävät vähimmäispainoa.

Jotkut ajoneuvot on vahvistettu paremmin kuin toiset. Epäilen dramaattisimmat vaikutukset etumoottorista, FWD-ajoneuvoista. Toivon, että tämä auttaa.

abfisch

Kuten aiemmin mainittiin, todellinen haaste on mitattavissa olevien mittareiden haaste. "Turn in" on subjektiivinen toimenpide, joka on voimakkaasti puolueellinen "käytin rahaa tähän, joten aion olettaa, että asiat ovat parempia".
#7
+1
Jasmine
2014-05-15 02:25:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sillä oli huomattava ero vanhaan Legacyni, mutta kilpailin sillä autolla. Et ehkä huomaa sitä normaalin ajon aikana. Jos kuitenkin huomaat rungon taipumista autossasi, sinulla on ongelmia, joita vakaaja ei auta. Jos tämä häiritsee sinua, tarkista kehys.

Kuten aiemmin mainittiin, todellinen haaste on mitattavissa olevien mittareiden haaste. Onko "havaittavissa oleva ero" takapuolidynon lukema? Vai onko olemassa erityinen toimenpide, johon voit vedota?
#8
+1
Troy M
2018-06-10 10:26:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jep kaveri laittoi tunkin vasemman etuosan varren alle. Tunkaa auto ylös nähdäksesi kuinka pitkälle vasen eturengas menee ennen kuin oikea eturengas tulee irti maasta. Lisää sitten tukijalka ja toista prosessi. Jos korkeuksissa on eroja, vähennä 1 toisesta ja saat vastauksesi.

#9
  0
Sonic007
2017-10-27 07:31:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että tästä tulee necropost, mutta haluan laittaa oikeat tiedot kaikille. Jousitetut tornitangot laskevat itse asiassa sivuttaisen G: n, jonka auto voi saavuttaa. Ne parantavat kuitenkin käsittelyä vähentämällä rungon vierintää. Tämä tekee autosta vakaamman ja ennakoitavamman. Kuten aiemmin mainittiin, saatat myös huomata, että auto reagoi paremmin ohjauksen tuloon nopeamman "kääntymisen" suhteen. Rehellisesti, ellei tietyllä mallilla olevalla autollasi ole huono käsiteltävyys, ohitan sen tai se olisi yksi viimeisistä asioista, jotka tekisin hienosäätääkseni autoja. Kuten aiemmin mainittiin, sinun on parempi vaihtaa / päivittää kaikki nykyiset jousituksesi, ohjauksesi ja niihin liittyvät holkit. Sinun ei todellakaan pitäisi huomata eroa, joka on olemassa tukijalkatornien kaduilla. Jos aiot, aiot tavalla, joka vedetään ajoneuvostasi aseella lipun sijasta. Vastatakseni nyt kysymykseen, johon kukaan ei ole kyennyt, ja syyksi, miksi kyllästelen. Jos haluat mitata sen tekemää eroa. 1. Hanki kamera ja ystävä käyttämään sitä. 2. Etsi tiukka kulma tai tee se isoon, tyhjään pysäköintialueeseen kartioilla. Tai vielä parempi, tee hirvieläinten välttäminen / hätäkaistanvaihto. 3. Nauhoita auto neuvottelemalla kulmasta niin nopeasti kuin taitosi sallii. 4. Asenna tanko ja toista. Katso materiaalia taaksepäin ja huomaat, että auto on "tasaisempi" 2. passissa. Rungon rulla voidaan mitata asteina videosta. Tukijalkojen tärkein etu on ennustettavuus ja lisätty vakaus, joka lisää kuljettajan luottamusta ja helpottaa auton ajamista. Kun yrität toista ohitusta, sinun tulisi huomata, että se oli helpompaa, vähemmän dramaattista, ja sinun pitäisi tuntea, että sinulla oli enemmän hallintaa ajoneuvossa. Omistan 07 Imprezan, jossa on alustasilmukat ja tukitangot.

Voitteko selittää, kuinka tukivarren liitäntä muuttaa rullaparia? Tai miten se alentaa sivusuunnassa olevia Gs: itä? Ainoa asia, jonka tällainen yksikkö * voi * tehdä, on lieventää * joitain rungon vääristymiä, mikä rajoittaa kuormituksen aiheuttamia dynaamisia suuntausmuutoksia. Mikään niistä ei muuta rullaparia kummassakaan päässä, parempaan tai huonompaan. Se * saattaa * todella parantaa kokonaispitoa pitämällä kosketuslaastarit tasaisemmina.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...