Kysymys:
Mikä on paras tapa poistaa jumittunut / ruostunut pakopultti?
NoCarrier
2011-03-15 10:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritän purkaa pakokaasujärjestelmää Nissan Maximalla 2000-2003 ja minulla on vaikeuksia poistaa yksi viimeinen pultti. Siinä on 14 mm pää ja yksinkertainen STUCK. Olen yrittänyt liottaa sitä yön yli PB Blasterilla, sitten seuraavana aamuna yritin poistaa sen 2ft pitkällä katkaisupalkilla + 2ft jatkeella. Tehtyään ehdottomasti positiivista yritin kääntää sen oikeaan suuntaan, pidin itseäni asettamalla molemmat jalat kehykseen ja työntämällä kaikin voimin. Sitten pistorasiani hajosi miljardiksi kappaleeksi. Pultti: 1 Minä: 0.

* Pistorasia * kuoli ennen kuin 14 mm: n pultti pää katkesi Sinun pitäisi todella ostaa parempia työkaluja :)
Olin tehnyt virheen käyttämällä käsityöläisen ohutta seinäpistoketta (olin auton alla enkä halunnut ryömiä takaisin ulos). Ollakseni oikeudenmukainen, he lähettivät minulle uuden.
Yksitoista vastused:
#1
+30
S_Niles
2011-03-15 11:02:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleinen sääntö poistopultteille / muttereille on tilata uudet vaihdettavaan osaan tietäen hyvin, että on hyvät mahdollisuudet tuhota poistamasi osat. Parempi valmistautua etukäteen kuin olla jumissa odottaessasi uusia osia toisesta maasta, kun olet purkanut kaiken. Henkilökohtaisesti minulla on sääntö tilata jokainen pultti ja mutteri, joka on kiinnitetty pakotinosaan, jonka vaihdan. Vaikka ruostetta ei olisikaan paljon, en koskaan tiedä, milloin pultti napsahtaa.

Ensimmäinen tehtävä on antaa pakokaasun täysin jäähtyä. On mahdollista, että osat on valmistettu erityyppisistä metalleista, jotka laajenevat ja supistuvat eri nopeuksilla.

Nyt, miten ruosteiset pultit irrotetaan:

  • Käytä iskuavainta. Joskus tärinä ja vasaratoiminto toimivat paremmin pultin "lyönnissä", verrattuna jakoavaimeen. Kokemukseni mukaan tämä on ensimmäinen valinta työkalu 95 prosentille pakokaasujärjestelmää tekevistä teknikoista.
  • Käytä suurta katkaisupalkkia. 2 jalkaa on ok, 4 jalkaa on enemmän kuin se. Käytä korkealaatuisia nimimerkkityökaluja, jotka eivät taipu tai hajoa sinua (tai ainakin antavat sinulle ilmaisia ​​korvaavia tuotteita, kun ne hajoavat). Taipuminen on tärkeää. Jos halpa katkaisupalkki taipuu koko vääntömomentin siirtämisen sijasta, sinulla ei ehkä ole sitä.

Joskus pultista on ruostunut liian paljon materiaalia jommallekummalle yllä mainituista työskennellä. Tai yksi yllä olevista tekniikoista voi pyöristää pultin ennen kuin se tulee ulos. Tällöin pultti on tuhottava, jotta voit siirtyä elämään. Joitakin vaihtoehtoja ovat:

  • Murskain sopivalla pyörällä.
  • Rautasaha / ilmasaha.
  • Ilmalasara taltalla.
  • Äärimmäisissä tapauksissa poltin.

Kuten aina, käytä korkean lämpötilan tarttumisenestoa, kun asetat uusia pultteja. He menevät helpommin, ja seuraava henkilö tiellä kiittää sinua.

Turvallisuusohjeet: Kaikissa yllä mainituissa menetelmissä oletetaan, että tiedät työkalun turvallisuusohjeet. Erityisen tärkeää on, että ajoneuvo nostetaan kunnolla autonostimelle. Joihinkin näistä menetelmistä liittyy tavaroiden väkivaltaista vetämistä ympäriinsä, mikä saa auton liikkumaan.

+1 iskutyökaluille. Pidän myös pultinvaihdon suunnittelusta, joten et ole jumissa odottamassa osaa, kun ajoneuvo pysyy palasina.
Iskuavain on aina ensimmäinen asia, jonka vedän kiinni jumittuneelle pultille. Olen leikattu muutama pois käyttämällä katkaisupalkkia, joka pilaa aina päiväni ...
+1 myös iskutyökaluille. Ne tarjoavat uskomattoman vääntömomentin + iskut ovat korvaamattomia. Sinulla voi olla joitain, jotka toimivat akulla (Facom). Uudelleenasennuksen osalta voit laittaa myös "kuparirasvaa".
S_Niles, unohdit "pähkinänsärkijän".
@S_Niles Minun täytyy lisätä johdoton iskuavain pakokaasutyötä varten. Kumpi minun pitäisi saada 1/2 tuuman vai 3/8? Onko adapteripistokkeita 1/2 - 3/8, kuten tavallisissa työkaluissa?
Olen onnistunut pakoputkissa PB-räjäytyksellä ennen käyttöä, saamalla siitä mukavan kuuman ja räjäyttämällä sen uudelleen kun se jäähtyy.
#2
+6
Chris
2011-03-16 00:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta lämpö on paljon tehokkaampi itsepintaisten pulttien poistamisessa kuin PB-puhallin tai vastaava.

#3
+5
user6909
2014-09-06 22:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanha höyryasentajien temppu. Lämpö ja kynttilävaha. Kuumenna pultti ja työnnä kynttilä pulttia ja kierteitä vasten. Jos sait pultin tarpeeksi kuumaksi, se vetää vahan kierteeseen.

Mies, joka on vanha koulu, parafiini pääsee sinne, missä öljy ei pääse, upeita juttuja kuumana. Parafiini tunkeutuu silti väliin, vaikka jokin on puristussovitteinen.
#4
+3
tododo
2015-06-21 05:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asetoni- ja kasviöljy on parempi kuin mikä tahansa kaupasta ostettu samantyyppinen öljy (kyllä, jopa kroil), kuten Drexelin yliopiston laboratoriotutkimukset osoittavat.

Drexel-tiimin loppuraportti.pdf

enter image description here

Onko sinulla linkkiä tai jotain muuta * ei subjektiivista *, joka saattaa näyttää tarkalleen, mistä puhut (kuten testien tulokset ja lyhyt kuvaus miksi se on parempi)?
AiliiofzbzCMTᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 Kiinteä
#5
+2
Dude318is
2011-03-15 23:42:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos se on todella ahtaassa paikassa, myös Dremels voi tehdä ihmeitä. En voi alkaa kertoa teille, kuinka monta kertaa minulla on ollut verinen pakopultti.

Näin sain vanhan jakoputkeni pois. Yritettyään kaiken mitä voin, pudotin dremelin ja katkaisin asian.
#6
+2
AF7
2014-11-05 14:58:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

WD-40: n tai vastaavan kastelu auttaa, mutta todellinen lopullinen toimenpide on ensin puhallin - jopa halpa ja ei kovin voimakas - ja sitten iskunvaimennin.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa hydraulisia työkaluja, mutta ne todennäköisesti kiinnittävät pultin, jolloin sinulla on vielä yksi ongelma ratkaistavaksi.

#7
+1
Andrew
2016-02-07 12:29:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen juuri poistanut erittäin ruostuneen pakoputken pultin Nissan 350Z: n "Y" -osan alareunasta.

Olin jo rikkonut liitoksen keskiosan kanssa. Tätä varten katkaisin mutterin / pultit kulmahiomakoneella, jolloin "Y" -kohtaan jäi kaksi turhaa ruostuneen pultin kannaa. Porasin yhden kannan, joka kesti tuntikausia käyttäen kobolttiporanterää. Kun sain takaisin rikkoneen tunkin (tai sen jäljellä olevan osan), huomasin, että se sijaitsi laipassa "hammastetulla" kartiolla, joka estää pultin kääntymisen kiristettäessä liitoksen mutteria. Siksi näissä pulteissa ei ole kuusikulmaista päätä.

Ottaen huomioon, että kartio oli lyhyt eikä liian matala, ajattelin yrittää painaa toisen nastan ulos sen sijaan, että poraisin sen. Useimmat muut sivustot suosittelevat poistamiseen runsaasti lämmitys- / pesutekniikoita, mutta seuraava on PARAS ja NOPEIN MENETELMÄ.

Hanki pitkäkestoinen ja tukeva palloniveljakaja ja etsi "haarukat" molemmilta puolilta. nastan pää. Haarukoiden on oltava vapaat päästä. Kiristä halkaisijan pultti ja aseta metallia käyttövarren ja ulkonevan kärjen väliin. Tämä varmistaa, että kaikki voima siirtyy tapiin. Kiristä jakopultti ja muutamassa minuutissa, kyllä ​​MINUUTIT, tulee voimakas halkeama, ja laipasta ulos ponnahtaa loukkaava nasta !! Puhdista pillinä.

Tämä jättää täydellisen reiän valmiiksi uudelle (tällä kertaa ruostumattomasta teräksestä valmistetulle) pultille.

#8
+1
Jeffrey Wilkinson
2016-10-01 02:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puhalla taskulamppu ja vesi. Kuumenna pultti punaisena ja jäähdytä se sitten välittömästi vedellä. Sitten se irtoaa sormillasi. Äärimmäinen lämpötilan muutos saa pultin kutistumaan, mikä tekee siitä irtoamisen erittäin helppoa. Tehty monta kertaa, ei koskaan epäonnistunut.

#9
  0
connie
2014-07-05 10:20:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epäile jos pyydetään kahta senttini, mutta ruoste on hapettumista. Se palaa vain todella hitaasti. Paras juottimella tai hitsauskärjellä varustettu taskulamppu. Ruoste häviää kuin taikaa, kun poltat sen loppuosan ylöspäin. Minusta ei ole tarvetta punaiselle kuumentamiselle. Valurauta on hauras. Hanki 650 asteen lämpöpuikko ja lämpimät asiat tasaisesti ja viileä hitaasti himoitu vermikuliitissa. Jakotukit halkeavat, sitten teemme. Ole lempeä

Ymmärrätkö, että vermikuliitti on täynnä asbestia, eikö? Toimii erinomaisesti lämmön säilyttämisessä ja eristämisessä, mutta on todella, todella huono keuhkoille (asbestoosi / mesoteliooma ... Syöpä). On todella parempi nostaa se punaiseksi, sitten jäähdyttää se nopeasti mehiläisvahalla päästäksesi kierteisiin. Tämä löysää sitä nopeammin ja turvallisemmin kuin mikään muu.
#10
  0
Randy
2015-01-22 09:01:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omistan raskaan kaluston yrityksen. Joskus koneen käynnistäminen minuutiksi tai kahdeksi pään lämmittämiseksi auttaa tarttuneen pultin tai pultin vapauttamisessa. Sammuta kone ja yritä irrottaa pultti nopeasti, ennen kuin lämpö siirtyy siihen.

#11
  0
robert andrews
2016-08-15 11:48:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämmitä pultin ympärillä, varsinkin jos otat terästä alumiinista, muuten lämmitä pulttia, hän on oikeassa hapetuksessa, mutta yritän lämmittää pultin ympärillä enemmän - niin metalli laajenee ja käyttää vain hyvää puolta sisään. ja työskentele sitä vähän kerrallaan - kiristä vähän lämpöä, löysää sitten ja yleensä voit pitää suuresta painajaisesta, rikkomalla sen ja kyllä, olen käyttänyt myös kynttilää. Se voi varmasti auttaa - mutta jos tiedän, että pultti on todella ruosteinen, kuumennan ja käännän, kunnes tuntuu siltä, ​​että se rikkoutuu, kiristä sitten hieman, lämmitä sitten ja niin edelleen. Mikään ei ole paljon pahempaa kuin irrottaa jakopultti pultista sitten kierrejousella tai napautuksella.

On ironista, että törmäsin tähän. Olen työskennellyt 83 Ford 351w: n parissa ja juuri sitä olen tehnyt. Vaihdoin venttiilitiivisteitä, ja tämä moottori on sotku. Satun huomaamaan, että näytti siltä, ​​että tiivisteet olivat todella palaneet. Hitto, sillä ei ollut edes tiivistettä kummassakaan. Minulla on vielä 3 löysäämättä ja pysähtynyt klo 2.00. Pois huomenna. Toivon saavan tämän asian toimimaan puoliksi kunnolla. Olen varmaan ajautunut siihen enemmän kuin ostin, mutta se on ok - sen täytyy. Joten todellisia hyviä ideoita pidän temppuissani.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...