Kysymys:
Ajoin autoni melkein ilman öljyä muutaman viikon ajan ennen ongelman ymmärtämistä. Mitä nyt?
Nick
2017-06-07 10:59:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten haluan aloittaa tämän sanomalla, että noudatan kaikkia valmistajan ehdottamia huolto-ohjeita ja vaihdan öljyni uskonnollisesti 5 km: n välein. Kuitenkin vuoden 2007 Mazdaspeed6 -mallini on tulossa noin 120 kilometrin palvelustani, ja viime viikkojen aikana olen huomannut tämän outon melkein kolisevan äänen, kun aloitan sen ensimmäisenä aamuna. Se jatkuisi matalilla kierrosnopeuksilla ja kuormituksella ensimmäisten ~ 5 minuutin ajan sen jälkeen, kun käynnistin auton ja sitten lopulta menin pois. Eilen tajusin, että se kuulosti paljon vähemmän kuin kolinaa ja enemmän kuin metalli-metalli-ääniä, ikään kuin moottorin osia ei voideltu kunnolla. Tarkistin mittatikun ja se oli LUU kuiva; mikään ei palannut siihen.

Minulla oli pari litraa öljyä autotallissani ja kaatanut kolme sisään. Tämä näyttää olevan hoitanut kuulemani melun, mutta nyt mietin, kuinka paljon vahinkoja on tehty (ja myös kuinka poltin niin paljon öljyä läpi niin nopeasti ja miksi valo ei koskaan syttynyt). Minulla oli jo sovittu tapaaminen jälleenmyyjän kanssa tämän melun diagnosoimiseksi, mutta onko minun pitänyt pyytää heitä tarkistamaan, kun se on siellä?

Tarkasta ehdottomasti öljynsuodattimesi metalliviilojen varalta seuraavalla öljynvaihdolla.
FFS ei kerro autotallille, että öljyä oli todella vähän tai he saattavat (kuten alla osoitetaan) tarttua tilaisuuteen syyttää mitään ja kaikkea siitä ja nostaa korjauskustannuksia. Paulster2: n vastaus on tarkka - jos öljyvalo ei koskaan syttynyt, moottorissa oli öljyä kiertämässä ja sen pitäisi olla periaatteessa kunnossa, ellet kilpaillut tai jotain muuta.
... kerro kaikin keinoin heille, että huomasit, että se menetti öljyä tai käytti sitä ja että sinun oli täytynyt lisätä sitä, koska se on hyödyllistä tietoa.
Viisi vastused:
#1
+26
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2017-06-07 17:20:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa siltä, ​​että olisit ollut vähän öljyä, mutta ei öljyä. MS6: si vaatii noin 5,5-6 litraa öljyä, joten jos tiputit kolme litraa saadaksesi sen tasolle, sinulla oli vielä lähes kolme litraa. Vaikka tämä ei ole optimaalinen, se ei todellakaan ole luun kuivaa. Tämä on osa syytä, miksi öljyvalo ei sytynyt. Se ja tosiasia, että useimmat "idioottivalot" eivät syty ennen kuin paine nousee jonnekin 5 psi: n areenalle. Pienempi öljymäärä kertoo yleensä alhaisemman öljynpaineen, mutta se ei tarkoita, ettei öljynpainetta ollut lainkaan. Kuten sanoin, tämä ei ole optimaalinen, mutta se todennäköisesti sulkisi pois joukon moottorivaurioita. Moottorin sisällä olevat kolisevat osat eivät ole koskaan hyviä, mutta öljynpaine on paljon parempi kuin ei öljynpainetta. Olet todennäköisesti päässyt eroon hyvin pienillä moottorivaurioilla, mutta olet todennäköisesti lyhentänyt moottorin pitkäikäisyyttä prosessissa. Tässä tapauksessa olet todennäköisesti parempi, ettet "itke vuotaneen maidon yli" ja jatka sen ajamista kuten aina ... No, ehkä sinun pitäisi tarkistaa öljy hieman useammin: o)

Öljynkäyttö voi tulla useista eri paikoista, mutta näyttää siltä, ​​että tällä Mazdaspeed-foorumilla olevat ihmiset sanovat, että turbossa voi olla öljyn käyttöä. Näyttää siltä, ​​että MS6: n turbolla voi olla öljynkulutus turbo-laakerissa. En ole varma, pystyykö se ottamaan huomioon summan, josta puhut, mutta et myöskään ollut ilmoittanut, kun viimeksi tarkasit moottorin öljyn. Moottori on menettänyt kuinka paljon öljyä se on menettänyt edellisen öljynvaihdon jälkeen. Ongelma voi olla turbo-laakeri, josta foorumi puhuu, tai se voi olla vain vanhanaikainen vuoto. Vuotojen tarkistamiseksi sinun täytyy nousta moottorin päälle, sen alle ja sen ympärille ja nähdä, mitä tapahtuu. Katso myös, onko aseman / autotallin lattiassa havaintoja, jotka saattavat viitata tällaiseen ongelmaan. Jos et näe mitään ilmeisiä öljyvuotoja, anna jälleenmyyjän kertoa sinulle, jos he näkevät. Tämä on kuitenkin kaksiteräinen miekka. Jotkut jälleenmyyjät ovat häikäilemättömiä, jos kerrot heille yksityiskohtaisesti yleisistä kysymyksistäsi, he kertovat, että auto tarvitsee uuden moottorin. Ainoa syy on pehmustaa omat lompakot epäuskoisen asiakkaan takia. Ole varovainen, mitä kerrot heille, mutta anna heille tarpeeksi tietoa, jonka he tietävät mitä etsit ... kuten sanoin, kaksiteräinen miekka. Pyydä heitä ainakin tarkistamaan öljyvuodot. Kysy heiltä, ​​tarkistaako turbo mahdollisesti. Jätä heidän vastuulleen antaa sinulle laiha, mutta älä johdata heitä polulle, joka sisältää moottorin vaihdon, koska en usko, että Mazda on vielä eräänlainen.

Tämä tapahtui ensimmäisen autoni kanssa. Huomasi, että se antoi kolinaa muutama kuukausi omistamaan sen. Osoittautui, ettei öljyä ollut (tai uskomattoman vähän, kuten sanot). Autotalli täytti öljyn, ja sain vielä useita vuosia autosta. Sen täytyi osoittaa vain pieni helistin, joka jatkui koko eliniän.
Se voi auttaa selventämään, että koska useimmat mittatikut on tarkoitettu osoittamaan, onko autolla oikea taso, eikä erottamaan toisistaan ​​1,5 ja 3 litraa matalaa, ne valmistetaan vain riittävän pitkiksi edellisen tarkoituksen huomioon ottamiseksi. 1,5 litran mataluus voi olla vaaraton ajettaessa tasaisella alustalla, mutta voi helposti johtaa siihen, että mittatikku on täysin kuiva.
Jos he sanovat, että tarvitset uuden moottorin, suosittelen toista lausuntoa
Suurin osa omistamistani autoista on kuulostanut hieman röyhkeämmältä / "tappilaisemmalta", kun öljy on ollut vähän alhainen, siitä ei ole koskaan aiheutunut vahinkoa satojen tuhansien mailien yli.
#2
+12
Mike Mokry
2017-06-07 19:08:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun vierailet jälleenmyyjällä, anna heidän (ja liity mukaan, jos sinut päästetään kauppaan) tutkia öljy sen tyhjentämisen jälkeen. Tämä on tärkeää kysyä etukäteen, koska jotkut kaupat käyttävät suurta suppilo- / keräysastialaitetta, joka sijoitetaan auton alle, kun se on nostimessa. Jos käytetään tällaista kokoonpanoa, on vaikea nähdä öljyä sen virtauksen aikana, ja se kerätään säiliöön ja sekoitetaan muiden asiakkaiden öljyyn, mikä tekee diagnoosin mahdottomaksi. Pyydä heitä käyttämään pienempää keräysastiaa tai -alustaa, jotta tyhjennetty öljy voidaan tutkia, ja tutki myös suodatin. He voivat toivottavasti antaa kokeneita neuvoja, mutta jos öljyssä on näkyviä metallilastuja, roskia tai muita poikkeavuuksia, se viittaisi nopeaan kulumiseen.

Olen samaa mieltä muiden kanssa siitä, että matalan öljynpaineen valoon ei voida luottaa. matalan öljynpaineen osoittamiseksi - epäonnistunut lähetin, huono sähköliitäntä jne. voivat estää valoa syttymästä kriittisen tilan aikana; myös kynnys, jonka alapuolella valo syttyy parhaassa skenaariossa, on tyypillisesti selvästi normaalin hyväksyttävän öljynpaineen alapuolella. Se on enemmän kriittinen hälytys kuin varoitus.

Pyydä jälleenmyyjää testaamaan moottorin öljynpaine - tämä tehdään yleensä varmistamalla ensin, että öljytaso on normaali, sitten poistamalla öljynpaineen lähetin ja asentamalla luotettava öljynpainemittari. Moottoria käytetään eri nopeuksilla ja ilmoitettua öljynpainetta verrataan taulukkoon, jossa on normaalit öljynpaineen arvot moottorin eri nopeuksilla. Lähettäjä on tehtaallasi varustettu anturi, joka on ruuvattu moottorilohkoon öljynpaineen mittaamiseksi. Ajoneuvoissa, joissa on öljynpainemittari, tämä on laite, joka syöttää signaalin kyseiseen mittariin. On paljon yleisempää, että kaltaisesi ajoneuvot jättävät mittarin pois ja luottavat yhteen varoitusvaloon. Tämä öljynpainetesti osoittaa toivottavasti, että öljypumppusi toimii oikein - tärkeää, koska öljypumppu on alttiita liian likaantuneen öljyn vaurioille ja on kriittinen öljynpaineen ylläpitämiseksi.

Lopuksi eteenpäin, saada tapana tarkistaa öljysi. Tarkista heti öljynvaihdon jälkeen, että öljyn taso on saavutettu. varmista, että kuka maksat vaihdosta, täyttää uuden öljyn oikealle tasolle. Aina kun pysähdyt polttoaineelle, tarkista öljyn taso ja väri. Uudella öljyllä on hunajan väri ja se muuttuu ajan myötä tummemmaksi. 5k öljynvaihtovälin ylläpitäminen on hyvä käytäntö, mutta on tärkeää tutustua sekä öljytason laskunopeuteen että öljyn värin muutoksiin öljynvaihtojen välillä. Tämä voi auttaa torjumaan ongelmia. Öljynkulutusta on odotettavissa jonkin verran, mutta nopea kulutus voi ehdottaa heikkoa sylinterin tiivistystä, turboahtimen liiallista kulumista jne. Tarkista pakoputki moottorin käynnistyessä ja kierrä sitä hieman (älä käytä liian suuria moottorin kierroslukuja, kun moottori ja turbo ovat kylmiä) ja katso, huomaatko valkoista tai sinistä tupakointia. Sininen savu osoittaa yleensä öljyn palamista, ja tämä on varma merkki mekaanikon diagnoosin tarvitsemisesta.

Helpoin tapa tarkistaa öljyni on napata kolme ilmaista pyyhettä, jotka huoltoasema toivottavasti tarjoaa tuulilasinpyyhkimen vieressä. Laita yksi pyyhe hallitsevaan käteeseesi ja kaksi toiseen ja taita ne neliöiksi haluamallasi tavalla. Käytä niitä samalla tavalla kuin kattoteline, avataksesi hupun ja kiinnitettäessä potkuritankoa (jos huppu ei käytä jousia tai tukia pitääkseen sitä auki). Taita kaksi pyyhettä kerran, joten neliöön tullut tukivarren tai hupun reunan lika / pöly on piilotettu eikä saastuta mittatikku. Vedä mittatikku kokonaan yhdellä pyyhkeellä ja pyyhi se puhtaaksi kahdella pyyhkeellä. Aseta se takaisin kokonaan, poista se kokonaan ja tarkista öljyn taso ja väri. Kahden pyyhkeen kädellä voi olla mittatikku, kun asetat sen takaisin, jotta tärisevä käsi ei anna mittatikun jättää mittatikun reikää ja iskeä moottoriasi, mikä saattaisi mittatikun likaantumaan. Muista, että mittatikku menee takaisin moottoriöljyyn. Aseta sitten mittatikku takaisin viimeisen kerran takaisin, taita kahden pyyhkeen neliö uudelleen, jotta öljypyyhe ei ole näkyvissä, säilytä tukivarsi ja anna hupun pudota. Jos taitat kaksi pyyhettä tarpeeksi kertaa, sinulla on tarpeeksi paksuutta pitää öljy pois kädestäsi ja sinulla on yksi kerta jäljellä pitämään öljy irti tukivarresta, kun varastoit sitä, ja molemmat kätesi ovat puhtaat jälkikäteen. Löydät oman tapasi tehdä se - tärkeintä on saada tapana tarkistaa se säännöllisesti. Onnea jälleenmyyjälle!

Suuri ensimmäinen ehdotus ja yleinen vastaus! +1
"5k öljynvaihtovälin ylläpitäminen on hyvä käytäntö" - se riippuu täysin autosta ja mahdollisesti ilmastollisista olosuhteista missä olet. Euroopassa on monia moderneja autoja, öljynvaihto on määritetty käsikirjassa 18 km tai 30 km. Nykyisessä autossani öljy näyttää täysin puhtaalta 18 km: n jälkeen, eikä sitä ole koskaan tarvinnut täyttöä vaihtojen välillä. Tarkistan tason noin joka 4k- tai 5k-mailin kohdalla "joka tapauksessa", mutta en todellakaan missään polttoainepysäkissä! Mutta sitä ei käytetä "maanviljelijän öljyllä" - vain suositeltu laatu, yleensä 0W-30 tai 5W-40 tällaisille moottoreille.
Tämä on kaikkein yksityiskohtaisin, yksityiskohtaisin ja informatiivisin kuvaus 30 sekunnin prosessista, jonka olen koskaan lukenut. Maine.
@alephzero Koska OP ei tiennyt, että hänen öljynpito oli mahdollisesti vaarallisen alhainen, mahdollisesti liian pitkään, mielestäni neuvoani hänelle tarkistaa öljymäärä jokaisella polttoainepysäkillä on perusteltua. Olettaen, että hänen viimeinen öljynvaihtonsa on täytetty kunnolla, öljy katoaa astiastaan ​​jotenkin - vuotojen, kulutuksen jne. Vuoksi. Tietopisteiden kerääminen hänen öljytasoistaan ​​ajan myötä auttaa tunnistamaan menetyksen nopeuden ja välttämään kuvailemansa ongelman. 4k-5k mailin odottaminen tasotarkastusten välillä ei auta häntä; se myötävaikuttaa ongelmaan, ei ratkaise sitä.
#3
+4
Solar Mike
2017-06-07 11:40:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit pyytää heitä tarkistamaan öljynpaineen mittarilla (suosittele mittarin käyttöä, muuten he katsovat valoa ja sanovat sen hienoksi).

Mutta mahdolliset vahingot löytyvät vain moottorin irrottaminen on varmaa, että olet pidentänyt odotettua käyttöikää, kuinka paljon on vaikea tai mahdotonta ennustaa. Se voi epäonnistua 3 päivässä, kuukaudessa tai vuodessa.

Tätä varten sinun ei tarvitse irrottaa moottoria kokonaan. Tuossa autossa öljypohja voidaan poistaa moottorin ollessa autossa. Yank sauvan korkit, plastigauge pois. (Tietysti siinä vaiheessa suurten vahinkojen pitäisi näkyä vain silmämääräisen tarkastuksen avulla.) Se ei ole FUN-prosessi, mutta paljon halvempi kuin moottorin vetäminen / pudottaminen.
#4
+4
Bubba Gump
2017-06-07 17:17:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polttomoottorin ajaminen öljystä on melkein pahinta, mitä siihen voidaan tehdä. Jos kampikammiossa ja suodattimessa on 4 litraa ja joudut lisäämään kolme, jotta se saataisiin tasolle sauvalle, olet ehkä hyvin vahingoittanut monia asioita, mutta pääasiassa kampiakselin laakereita ja nokka-akselia karat ja laakerit. Avaamatta moottoria ja tosiasiallisesti katsomalla komponentteja, on erittäin vaikea kertoa kuinka paljon ja millainen vahinko on. Normaalisti tapahtuu kampiakselien, nokka-akselien lohkojen ja laakereiden "pisteytys". Tämä on itse asiassa polttava pinta, joka saa sen hauraaksi ja paljon alttiimmaksi varhaisille epäonnistumisille. Kun öljy on tyhjennetty, tarkista, että öljyssä ei ole metallipaloja, tämä voidaan tehdä tyhjentämällä öljy täysin puhtaaseen astiaan ja kaatamalla sitten vanha öljy hitaasti alkuperäisestä astiasta keittiön siivilään, joka on vuorattu muutamalla paperilla pyyhkeet. Öljyn suodattua paperipyyhkeiden läpi kaikki isommat metalliosat asettuvat paperipyyhkeeseen. Tässä tapauksessa saatat olla todella vahingoittanut kampea tai nokkaa. Mitä tulee siihen, että idiootti valo ei syty, syynä voi olla useita asioita. Anturi voi olla huono, siinä on löysä johdin tai jopa halkeamia ja vuotavaa öljyä. Sinun on vietävä se ammattilaiselle, ei Jiffy Lubelle tai muualle tuollaiseen. Jälleenmyyjä ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin toivoa voisi. Tarkista aina kaupan Better Business Bureau -luokitukset. Muutama huono arvio on osoitus siitä, että tämä ei ehkä ole ihanteellinen sijainti. ASE-luokitellun mekaanikon mallin, mallin ja vuoden mukaan katsomisen ei pitäisi kestää yli 4 tuntia myymäläaikaa.

Hyvä lisä moottoriin olisi magneettinen tyhjennystulppa, he yleensä kiinni metallipaloista, jotka ovat saattaneet epäonnistua. Jälleen mikä tahansa suuri asia on osoitus siitä, että sinulla on vakavia vahinkoja.

Onnea ja toivon, että olen vastannut kysymykseesi parhaalla mahdollisella mekaanisella tyydyttävällä tavalla.

#5
+2
Luban
2017-06-08 02:11:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen 06 Mazdaspeed 6: n omistaja, joka minulla on ollut melkein kymmenen vuotta. Kuten muut ovat jo sanoneet, et todennäköisesti tehnyt mitään vahinkoa, jos et koskaan nähnyt öljyvalon syttyvän. Tämä kuulostaa minulle ongelmalta ajoketjussa ja / tai kiristimessä. Tämä on yleinen ongelma näissä autoissa, ja on mahdollista, että sinun ei koskaan päivitetty / vaihdettu. Melu alkaa kohinana ja lopulta pahenee, kun ketju on tarpeeksi löysä iskemään ympäri ja osumaan venttiilin kanteen. Voit todella tarkistaa ketjun kireyden ottamalla öljykorkin pois ja työntämällä sormesi sisään? Onko sillä löysää? Jos näin tapahtuu, laita korkki takaisin paikoilleen ja aja sitten autoa mailia tai kaksi ja tarkista sitten uudelleen, onko ketju tiukka. Oletan, että se on edelleen löysä. Sinun tulisi myös katsoa mazdaspeedforums. Tällä sivustolla on paljon tietoa. Onnea.

Jakoketjun kiristin selittäisi kolinaa, mutta ei öljyhäviötä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...