Kysymys:
Käynnistysmoottorin diagnosointi, joka ei toimi
JeremyP
2011-03-12 06:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun e46 M3 ei käynnisty, kun pääsin pysäköintihalliin töiden jälkeen. Kun käännin avainta ensimmäisen kerran, kuulin äänen, kuten hammaspyörien hionta, mutta olin niin hätkähtynyt, että lopetin heti moottorin pyörimisen. Sisävalot ja radio vilkkuvat murto-osan sekunnin ajan, kun tämä tapahtui, ja kojelaudan kello nollautui itsestään. Pari sekuntia myöhemmin yritin kampia uudelleen, mutta sain vain käynnistysreleen napsahduksen äänen. Moottori ei kääntynyt, enkä kuullut hiontaääniä. Onko se käynnistin vai jotain muuta? Kuinka tarkistan tämän?

Minun on myös mainittava, että pystyin käynnistämään auton ja käynnistämään sen, koska siinä on manuaalivaihteisto. Kiitos!

Neljä vastused:
#1
+16
Jay Bazuzi
2011-03-12 09:49:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Akkusi oli tyhjä.

Monissa autoissa, kun akku ei riitä riittävään kampivahvistimeen, kuulet napsahduksen normaalin käynnistysäänen sijaan.

Käynnistysakku kuluttaa paljon virtaa. Kun näin tapahtuu, muun järjestelmän käytettävissä oleva jännite laskee dramaattisesti, varsinkin jos akku on heikko. Siksi kello nollautuu itsestään.

Kytke älykäs laturi. Halpa on Battery Tender Jr. Vältä mykistävää laturia, joka työntää mielellään 13,8 V: n jännitteellä 2 A: n akkuun, kunnes kaikki elektrolyytti on kiehunut. Hyvällä laturilla on irtotavarana, imeytyminen ja kelluntavaiheet. Todella hyvällä on desulfaattivaihe, mikä voi auttaa elvyttämään vanhempaa akkua.

Sinun on selvitettävä, onko ongelma latausjärjestelmässä vai akussa. Mekaanikoilla tai akkukaupalla on testaustyökalu, joka mittaa akun CCA . Parhaan mahdollisen testin saamiseksi lataa akku täyteen ja anna sen levätä irti 24 tunniksi. Jos määrä on hyvin alhainen, akku ei pysty tekemään työtä. Rikastavan laturin antamisen pitkäksi ajaksi voi olla merkitystä, mutta jos tämä on päivittäinen kuljettajasi ja sinulla ei ole vara-akkua, sinun kannattaa vain vaihtaa se.

Jos päätät vaihtaa Katso Kuinka voin levittää dielektristä rasvaa akkuuni?

Jos akku tyhjenee, ongelma on latausjärjestelmässäsi. Ehkä yhteys on löysä, tai laturi on ehkä huono. Katso huolto-oppaasta ohjeet latausjärjestelmän vianmääritykseen. Haluat ehdottomasti hyvän yleismittarin tässä vaiheessa, jossa on 3 1/2 numeroa tarkkuus.

Muista, että paristoissa on lyijyä, ne tuottavat vetyä ja voivat saada happoa asioista. . Nitriilikäsineet, suojalasit tai kasvonaami, vaatteet, joihin haluat reikiä, ja pese huolellisesti jälkeenpäin.

Tarkistin juuri akun jännitteen ja sen lukema oli 9,5 volttia ... Hyvä puhelu. Kuollut laturi.
Suuri puhelu, Jay! Jotkut "akku" -ongelmista, jotka minulla on ollut, on osoittautunut vaihtovirtageneraattoriksi (jos akku ei ollut käyttöikänsä lopussa).
Päivitä numero 2: En usko, että se on laturi. Yritin ladata akkua (akkujohdot kiinnitettynä), enkä saanut sitä pitämään yli 11,5 volttia. Sitten irrotin johdot ja jatkoin lataamista, mikä nosti jännitteen 13.05: een. Näen kuinka kauan se kestää. En myöskään voinut hypätä käynnistämään autoa, mikä tarkoittaa, että käynnistysmoottori on melkein varma. Oletan, että käynnistimessä on jonkinlainen sähköinen oikosulku, joka aiheuttaa sähköisiä gremliinejä. Se selittäisi kaikki oireet (hammaspyörän hionta, akun purkaus, ei käynnistystä).
Huomasin myös, että akku on alkuperäinen laite (9 vuotta vanha), ja se on myös vaihdettava melko pian. Mielestäni se ei kuitenkaan ole perussyy.
@JeremyP: Lataa akku täyteen älylaitteella, anna sen levätä 24 tuntia ja testaa sitten se. On vaikea tehdä johtopäätöksiä mistään muusta, jos akku on huono.
Sopii. Otan sen testattavaksi auton osakauppaan maanantaina.
Akku kestää varausta, kun se jätetään irti (12,7 V: n jännitteellä). Vedän käynnistysmoottoria tällä viikolla nähdäksesi, mikä onnellinen siihen. Valitettavasti olen lukenut, että siihen kuuluu moottorin pudottaminen hieman vaihteiston kanssa. uh.
@JeremyP: 12,7 V: n latauksen pitäminen ei kerro sinulle mitään. Se voi pystyä tarjoamaan sen vain hyvin pienillä kuormilla. Näin ollen CCA-testi.
Akku testattiin ja se on rajalinja, mutta autoa ei silti voida käynnistää ... Joten kaivain moottoriin päästäkseni käynnistysmoottoriin huomenna, ja pojalle on vaikea päästä.
Unohdin täysin vastauksen tähän asiaan. Ostin uuden akun ja auto käynnistyi heti. Kiitos avusta!
#2
+3
Dwayne Charrington
2011-03-13 15:05:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos uskot, että se ei ole akku, se voi olla käynnistysmoottorin solenoidi. Minulla on ollut solenoidi mennä pari omistamaani autoa, se näyttää olevan melko yleinen asia. Solenoidi on se, mitä kuulet napsahtavan, kun se ei saa tarpeeksi virtaa moottorin kääntämiseen, mutta se voi olla myös ulosmenossa ja ehkä jumissa.

Yleensä käynnistysmoottorin menemisen yhteydessä joko harjat tai solenoidisi. Mene kokeilemaan, monet paikat tekevät sen sinulle ilmaiseksi, jos kysyt hienosti.

#3
+2
jmort253
2011-03-13 08:15:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet testannut akkua ja todennut, että akku on hyvä, ja jos hyppykäynnistys ei ratkaise ongelmaa, voit poistaa käynnistysmoottorin ja viedä sen varaosakauppaan tai mekaanikkoon. He voivat testata käynnistysmoottorin riippumatta auton muista järjestelmistä.

Kun moottori on pois päältä, voit myös tarkistaa sen mahdollisten vaurioiden varalta.

Useimmissa autoissa, joissa olen poistanut käynnistysmoottorin, on tyypillisesti 2 pulttia, jotka pitävät sitä voimansiirtokotelossa ja kaksi johtoa solenoidiin kytkettyinä.

#4
+1
Peter K.
2011-03-12 09:05:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole varma Beemersistä, mutta monissa käynnistysmoottoreissa on (pois) kytkettävä vaihde / kytkin, joka yhdistää käynnistysmoottorin lentopyörään. Kun moottori käynnistyy, vaihde kytkeytyy pois päältä.

Kuvauksestasi tuntuu siltä, ​​että vaihde oli kytketty jotenkin. Voit myös irrottaa sen käynnistämällä auton.

Palasin kotiin ja yritin käynnistää auton uudelleen autotallissa, mutta saan saman napsautuksen. En kuule käynnistintä kääntymästä ollenkaan.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...