Kysymys:
Onko syytä vaihtaa täyssynteettiseen vai sekoita öljyä vanhemmassa autossani?
Troggy
2011-03-08 06:56:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vanhempi (kirjoita ajoneuvo tähän), jolla on 100 kilometriä. Näisikö mitään hyötyä siirtymisestä täyssynteettiseen tai synteettiseen seosöljyyn? Onko vanhojen ajoneuvojen lisäkustannusten arvoinen?

Esimerkiksi: Valvoline valmistaa tavanomaisia ​​Max Life -seoksia ja täyssynteettisiä öljytuotteita.

Kolme vastused:
#1
+16
Sean Reifschneider
2011-03-08 14:38:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkista ensin jälleenmyyjältäsi tai valmistajalta, onko synteettinen aine käyttökelpoinen autossasi. Esimerkiksi RX-7: t ovat perinteisesti suositelleet synteettisiä aineita vastaan, koska ne ruiskuttavat öljyä polttokammioon ja synteettiset öljyt eivät toimi yhtä hyvin "kärkitiivisteiden" tiivistämisessä tässä sovelluksessa.

Sen lisäksi, on myös teoria, jonka mukaan synteettiset öljyt saattavat hajottaa lietettä ja lakkaa, mikä sulkee muuten vuodot. Joten vaihtaminen synteettiseen materiaaliin voi aiheuttaa sen, että vuotamaton auto voi alkaa vuotaa. Minulla ei ole koskaan ollut mitään sellaista tai tiennyt sen tapahtuvan, mutta ne edistävät lietteen ja lakan vähentämistä synteettisenä ominaisuutena.

Jos sinulla on kuitenkin turboahdettu auto, käytän siinä synteettistä materiaalia. Joka tapauksessa. Turboahtimet toimivat erittäin korkeissa lämpötiloissa, ja ne voidellaan ja jäähdytetään öljyllä. Synteettiset aineet reagoivat paremmin erittäin korkeisiin lämpötiloihin, joten ne ovat erityisen hyödyllisiä turbosovelluksissa.

Siitä huolimatta minulla on ollut synteettisten tuotteiden kanssa vaihtelevia tuloksia, jotka saavat minut kyseenalaistamaan niiden arvon.

Yksi tilanne oli vanha '86 Subaru GL-10 -vaunu, joka minulla oli. Siinä oli turbo ja laitoin Mobile-1: n moottoriin ja Red Line: n akseliin. Vaimoni ja minä veimme auton Kanadaan yhdellä matkalla, jossa lämpötila oli -25 - -45 astetta. Auto juoksi yllättävän hyvin vaihde mukaan lukien verrattuna kokemukseeni Coloradossa, joka harvoin laskee alle -10. Se oli selkeä voitto synteettisille tuotteille.

Kymmenen vuotta sitten minulla oli '89 VW Vanagon, johon laitoin uuden moottorin. Ensimmäisen tunkeutumisen jälkeen en juossut siinä mitään Mobile-1: llä . Minulla oli kaikenlaisia ​​ongelmia öljynpaineen pitämisessä, mikä hävisi, kun vaihdoin korkealaatuiseen tavalliseen öljyyn (Delo 400) mekaanikkojen suosituksesta.

Noin 5 vuotta sitten '97 Audini , jonka olin suorittanut ensimmäisestä öljynvaihdosta Mobile-1: llä, 2 nostimesta meni melko huonosti, mikä olisi mielestäni voiteluun liittyvä vika. Tässä on kuva:

Failed lifters from my Audi

Ehkä tämä oli ehkä suunnitteluongelma, mutta en ole kuullut, että se olisi yleistä näissä moottoreissa. Joten otan sen mukaan, että minun valitettavasti pienessä otoskoossa ainoa voiteluun liittyvä vika, jonka olen koskaan ollut, on ollut autossa, jossa ajoin Mobil-1: tä ensimmäisestä öljynvaihdosta lähtien.

Joten en aja Mobil-1: tä autossani, ja olen enimmäkseen skeptinen sen kilpailijoista.

Käytän nyt Audissani perinteistä Delo 400 -öljyä, jolla oli nostinongelmia - - n. 100 km päähän nostimen vaihtamisesta ja ei ongelmia. Toisessa autossani se vie melko epätavallista painoa ja suosittelee synteettistä materiaalia, joten juoksen siellä punaisen linjan, noin 10 dollaria / qt. Onnekas minulle, että "vain" kestää 8 litraa öljynvaihtoon :-). Mutta se on kallis moottori, jossa on 40 venttiiliä, joten mielestäni se on "hyvien juttujen" arvoinen.

Vaihteistoissani olen ollut erittäin tyytyväinen Red Lineen, joten yritän sitä tämä moottori.

erot tiivisteiden ja tiivisteiden turvotuksessa voivat myös aiheuttaa vuotoja, ehkä enemmän kuin vuotojen paljastavan vanhan gunkin poistaminen.
@qas: Olen myös kuullut tämän.
Olen lukenut useita artikkeleita ja katsellut useita videoita * tiiviste * -ongelmasta vaihdellessani. Monet kemistit ja insinöörit ovat yhtä mieltä siitä, että se on mahdollista, mutta sitä ei ole tieteellisesti todistettu kontrolloidussa tutkimuksessa.
#2
+3
John Gardeniers
2011-03-08 07:18:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällainen kysymys voidaan esittää vain tiettyjen merkkien ja mallien suhteen. Tähän ei ole kyllä ​​/ ei vastausta yleisessä yhteydessä. Jotkut vanhemmat moottorit hyötyvät vaihtamisesta synteettisiin, kun taas toiset kärsivät siitä. En ole vielä nähnyt valmistajan suosittelevan täyssynteettiä vanhemmille autoille, vain sekoituksia.

#3
+1
theonlylos
2011-08-21 02:11:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keskustelin tänään tästä aiheesta itseäni sukulaisen kanssa, joka oli aikaisemmin ollut hyvin kuumissa sauvoissa ja vastaavissa, ja hän sanoi, että synteettisen öljyn siivouksessa roskapuhdistukseen se ei todennäköisesti tee paljon haittaa. Hän sanoi, että tyypillisesti ainoa tapa, jolla sinulla on tarpeeksi vahva pesuainetta tiivisteiden kulumiseksi, on, jos käytät moottorin huuhtelua (mitä sinun ei koskaan pitänyt tehdä autolle iästä riippumatta).

Mitä tulee synteettiseosöljyyn, luin Edmundin jonkin aikaa sitten, että kaavojen suhteen ei ole lakia, joka sanoisi, mikä on "sekoitus", mikä tarkoittaa, että niin kauan kuin synteettistä öljyä on vähintään 1%, yritykset pystyvät merkitsemään sen sekoituksena tavanomaiseen. Silti artikkelissa sanottiin, että seokset voivat tyypillisesti olla 10% - 20% synteettisiä, mutta leimaus on niin korkea, että sinun on parempi mennä täyssynteettisen kanssa, jos luulet sen tarpeelliseksi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...