Kysymys:
Mikä on oikea tapa rikkoa sytytystulppa?
NoCarrier
2011-03-09 23:35:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on oikea tapa rikkoutuneen sytytystulpan poistamiseksi, kun kyseessä on auto, jossa on alumiinipää (t)?

Voitteko olla hieman tarkempi? Keraaminen varsi on rikki tai myös "mutteri" -osa rikkoutunut, jättäen reikään vain kierteitetyn osan?
Reikä on noin 6 tuumaa syvä ja vain sytytystulpat ovat sytytystulpan reikässä. Tarvitsen pistorasian imurille, tiedätkö, mistä löydän sen?
Neljä vastused:
#1
+7
trip0d199
2011-03-10 01:11:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pari tapaa edetä tässä tilanteesta tarkasta tilanteesta riippuen:

Jos keraaminen varsi on rikki ja voit silti asentaa syvän pistorasian siihen, mene siihen. on irrotettu niin paljon, että siihen ei pääse pistorasiaa tai kiintoavainta, tai jos mutteri on rikki, yritä poistaa pihde pihdeillä. Voit myös kokeilla jotain syvän pistorasian käsityöläisen pultinpoistajaa, jos se irrotetaan. Toinen vaihtoehto olisi porata reikä ylhäältä, menemällä suoraan alas ja poistamalla se ruuvin ulosvetimellä.

Avustavia kuvia: Käsityöläinen Bolt Out:

Ruuvin ulosvetäjä:

Haluatko sanoa mitään tunkeutuvasta öljystä?
@Jay: Sen pitäisi olla vastaus, ei kommentti.
Ruuvinulostin kaivaisi tulpan metalliin? Ei keramiikkaa?
Kiitos paljon tiedoista, ruuvin ulosvetäjä toimi kuin viehätys. Vietin 3 tuntia hämmentymistä, yhden tunnin etsimiseen ja ostamiseen ja kirjaimellisesti 2 minuuttia sytytystulpan rikkoutuneen ruuviosan poistamiseen. Se toimi!
Tämä on kirjaimellisesti pelastanut henkeni! Kaikille, jotka kohtaavat tämän ongelman - ** ruuvin ulosvetimet ** ovat mahtavia. Anna moottorin jäähtyä ja jäännöskotelon poistaminen on helppoa.
#2
+7
Jay Bazuzi
2011-06-14 20:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennen kuin teet mitään muuta, hanki tunkeutuvaa öljyä . Langan kitkan vähentäminen vähentää juuttuneen tulpan irrottamiseen tarvittavaa kiertovoimaa huomattavasti, mikä tekee työstä helpompaa & vähentää mahdollisuuksia pahentaa asioita (ts. Irrottaa ruuvin ulosvetäjä!)

Seuraa tai vain suihkuta kierteiden ympärille ja anna sen istua. Napauttaminen ruuvimeisselillä tai jakoavaimella auttaa sitä tunkeutumaan ja hajottamaan hapettumisen.

#3
+4
jp2code
2011-06-14 22:36:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vielä yksi vaihtoehto:

Jos yritit ottaa sytytystulpan pois kuumasta / lämpimästä moottorista ja tulppa katkesi korvakkeiden ja välillä lug-threads (molemmat ei-tekniset termit), voit ehkä käyttää ruuvimeisseliä tai taltta napauttamalla jäljellä olevaa osaa varovasti.

Tästä syystä:

  • Kun moottori on kuuma, sytytystulpan reiät puristuvat metallin laajenemisen takia, jolloin tiiviste on paljon tiukempi. Kun moottori on jäähtynyt, moottorin pää metalli supistuu luonnolliseen asentoonsa, joten tulpan kierteet eivät tartu kierteisiin.

  • Kaikki tulpat, jotka pitävät tulppaa sisään moottorin päätä pitää kiinni metallihuulesta korvakkeiden ympärillä, kun se puristetaan kiristämällä tulppa päähän. Jos tulppa napsahtaa korvakkeiden ja korvakierteiden väliin, sytytystulpassa ei enää ole huulia, joka pitää puristusta. Toisin sanoen se vain istuu siellä vähän tai ei lainkaan vastusta estäen sitä kääntymästä. Ruuvimeisseli tai taltan kärki voidaan painaa yhtä rosoista reunaa vasten ja käyttää jäljellä olevan sytytystulpan kääntämiseen. palaa takaisin.

Katsokaa tätä erityistilannetta huolellisesti ennen kuin menet poimintareitille. Kokematon käsissä oleva imuri voi pilata pään.

Valitettavasti minulla ei ole kuvia.

#4
  0
Steve Matthews
2015-06-24 13:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi toinen vinkki, jota kannattaa kokeilla, jos siihen ei ole mitään tapaa saada pistorasiaa, kaksi pitkää ruuvimeisseliä alaspäin pistokkeen jäännösten sisäpuolella, jotta ne nippaavat elektrodikärkeä vasten ja yrittävät kääntää sen pois siten. Minulla on henkilökohtaisesti ollut menestys tässä skenaariossa, kun käytän tätä tekniikkaa Renaultilla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...