Kysymys:
Mahdollinen oikosulku peruutusvaloissa Nissan Frontier 2003 -lava-autoissa
Doug Porter
2011-03-12 02:36:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kytken peruutusvaihteen vuoden 2003 Nissan Frontier -lava-autoni manuaalivaihteistoon, peruutusvalot syttyvät satunnaisesti ja sammuvat. Yritän selvittää, mitä reittiä kannattaa selvittää, missä vika on, ilman toivottavaa, että minun on löydettävä johtoa ohjaamosta ajoneuvon taakse etsimällä pisteitä, joissa se on maadoitettu.

Uskon, että tämä on yksi niistä "neulasta heinäsuovassa". Loppujen lopuksi saattaa olla parempi käyttää kokonaan uutta linjaa valosta takaisin sulakerasiaan tai tietokoneeseen, missä tahansa linja päättyy.
On epätodennäköistä, että tämä on oikosulku, koska oikosulku yleensä sytyttää sulakkeen. Se, mitä näet, on ajoittainen avoin piiri.
Kerro meille lisää olosuhteista, joissa tämä tapahtuu. Kuuma vs. kylmä. Juoksu vs. ei. Sää. Koko ajan, vain joskus. Kuinka nopeasti se kytkeytyy päälle / pois päältä.
@Jay Bazuzi: Mikään ulkoisista sääolosuhteista tai moottorista ei näytä olevan väliä. Näyttää siltä, ​​että iskujen lyöminen saa sen palaamaan tai palaamaan. Huomaan, että se purkautuu takaisin tai menee pois, jos se oli päällä, kun aion taaksepäin ulos ajotieltä ja osun kolahtaa kadulla.
Kaksi vastused:
#1
+4
JeremyP
2011-03-14 00:12:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on vain muutama osa. Peruutusvalokytkin vaihteistossa, johdot ajoneuvon takaosassa, takavalo ja itse lamppu.

Tarkistaisin ensin polttimo. Jos hehkulanka rikkoutuu oikealla tavalla, se voi aiheuttaa kokemiasi vilkkuvia oireita. Lampun osanumero on 3156 (yksi filamentti). Jos se on ok, katso, pääsetkö lähetyksen peruutus- / varmuuskytkimelle.

enter image description here

enter image description here

Kun se on edelleen testaa autossa yleismittarilla varmistaaksesi, että se käynnistyy ja sammuu luotettavasti (jos pääset käsiksi). Vaihtoehtoisesti voit irrottaa sen transsista testataksesi sitä, mutta luulen, että siihen on vaikea päästä. Saatat joutua poistamaan vaihtokenkä päästäksesi kytkimeen tai voit yrittää päästä siihen alhaalta.

Aikooko ylimääräisen paineen lisääminen vaihteen nuppi (pitäminen paikallaan) auttaa varmuuskopioinnissa? Jos näin on, se osoittaa kytkimen olevan vialla (tai kohdistusongelmalla vaihdevivun ja kytkimen välillä).

#2
+1
Move More Comments Link To Top
2011-03-15 03:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkista polttimo JeremyP: n mainitsemalla täällä, se on nopea ja helppo poistaa, mutta se on epätodennäköistä, koska vain yksi polttimoista sammuu, jos näin on.

Kytke seuraavaksi seisontajarru, sytytys päälle, vaihda peruutusvaihteella. Valojen tulisi toimia. Nyt heiluta johtosarjaa kytkimestä, josta se tulee voimansiirrosta, niin pitkälle kuin pääset, kun joku tarkkailee takana olevia valoja nähdäksesi, vilkkuvatko ne ja pois. Tee sama myös takavaloihin kulkeville valjaille, jos annat valot vilkkumaan, avoin lanka on alueella, jolla heilutat.

luo ongelma, jonka yrität korjata) varmuuskopioi paikka, johon olet aikaisemmin pannut valot vilkkumaan, ja katso, vilkkuvatko ne edelleen. Jos näin on, valjaiden lisätarkastus / korjaus vaaditaan. Jos ei, se on varma veto, se on vaihto tai kytkimen säätö


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...