Kysymys:
Mitä voin tehdä käytetyllä moottoriöljyllä?
ponadto
2014-08-31 16:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kierrätyksen lisäksi?

Olen esimerkiksi kuullut voivani käyttää sitä ketjun voiteluun (moottoripyörässä / polkupyörässä), mutta se ei houkuttele minua.

Moottoriöljy on erittäin huono voitelu ketjuille. Se on liian ohut ja helposti pestävä.
Hyvä kysymys, toivon, että useammat ihmiset äänestävät sitä. Kippis!
Seitsemän vastused:
#1
+12
DucatiKiller
2015-12-25 02:26:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kierrätä se.

Älä käytä sitä mihinkään, se on ympäristölle vaarallinen.

Päästä vain eroon vähiten vaikuttavalla tavalla.

Käytetyssä moottoriöljyssä on lukuisia huonoja kemikaaleja ja yhdisteitä, jotka poistavat toisen käyttötarkoituksen, kun se on ollut moottorissasi pitkään.

Hiilivetyjen lisäksi siellä on muun muassa lyijyä, fosforia, beriumia, sinkkiä, bromia, alumiinia, arseenia, kalsiumia, kromia, kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, kaliumia, piitä, natriumia, tinaa, tolueenia, bentseeniä, ksyleeniä ja etyylibentseeniä.

Tässä on linkki CDC: stä.

Useimmat Länsi-Euroopan ja Pohjois-Amerikan autovaraosakaupat antavat sinun kaataa niiden jätesäiliöt ilmaiseksi, ja huoltoyhtiö noutaa sen ja käyttää uudelleen muihin tarkoituksiin, kuten oven saranan voiteluaineisiin.

Sosiaalisesti tietoisin ja moraalisesti vastuullinen toiminta on / . On myös Nietzschen väite, että meillä kaikilla on moraalinen velvollisuus, joka perustuu synnynnäiseen sopimukseemme yhteiskunnan kanssa, kun olemme syntyneet yhteiskunnallemme parhaimmalle.

Useimmat filosofiset tieteenalat ajaisivat moraaliseen standardiin, joka kertoo sinulle ovat velvollisia kierrättämään , kunnes on olemassa parempi, vähemmän vaikuttava ratkaisu, joka syntyy tekniikan kehityksen kautta.

Tämä on myös hyvä esimerkki niille jotka ympäröivät sinua. Nuori tai vanha, käyttäytymisemme on peritty muilta, ja on hieno käytös, jota välitetään muille.

Olen ajatellut sitä ja päättänyt, että vastauksellasi on korkein "transsendenttinen arvo".
Kiitos. Luin uudelleen ja haluan vain sanoa .... En halunnut sen kuulostavan tuomitsevalta, mutta se varmasti tekee. LOL. TY uudelleen. Kippis ja hyvää joulua.
Pelkästään kuuleminen jonkun viittaavan sosiaaliseen sopimukseen saa minut tekemään likaista moottoriöljyä kaatamaan viemäriin.
@MatthewWhited Sosiaalinen sopimus on sellainen, että varastat kaiken jollakin, joka asuu pohjoisessa.
Väittämällä, että joku on jotain velkaa muille, koska he ovat syntyneet, väitetään, että henkilö on orja.
BTW, en ole eri mieltä siitä, että öljy olisi kierrätettävä ... vain ajatuksella sosiaalisista sopimuksista :)
Tuntuuko sinun kaikkien kierrättävän öljyä?
@MatthewWhited Onko kaikkien mielestäsi kierrätettävä?
#2
+5
Allan Osborne
2014-09-01 16:28:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on huomattava määrä käytettyä öljyä, voit myydä sen uudelleenkäsittelijöille. Jotkut autotallit käyttävät käytettyä öljyä polttimissa työpajojensa lämmittämiseen, jotkut autotallit hävittävät vanhan öljyn puolestasi. Päivän lopussa käytetty öljy on kuitenkin vain käytetty öljy, ja se on hävitettävä vastuullisesti.

#3
+4
juhist
2015-12-25 02:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka tämä ei välttämättä vastaa tarkkaan kysymykseen, en käytä vanhaa moottoriöljyä polkupyörän tai moottoripyörän vetoketjujen voiteluun. Sillä on erinomaiset voiteluominaisuudet (ja sillä, että sitä käytetään, ei ole merkitystä tässä matalan tekniikan sovelluksessa), mutta se ei pysy päällä mahdollisimman pitkään.

Moottoriöljyn mustaa väriä ei pidä este sen käytölle ketjuissa. Vetoketjun voiteluaine muuttuu pian mustaksi, vaikka se olisi kirkas levitettynä.

Yleisesti ottaen polkupyörän käyttöketjun voiteluaineita on kahdenlaisia:

  • Ensimmäinen tyyppi on kuivia voiteluaineita, joissa on teflonhiutaleita ohuen nesteen kanssa, joka todennäköisesti haihtuu hyvin nopeasti. Niitä on sovellettava jatkuvasti uudelleen. He saattavat vedota johonkin, jolla on pakkomielle puhtaudesta, mutta jollekin, joka ajaa säännöllisesti sateessa, nämä ovat huono ratkaisu, koska tarvitaan jatkuvasti uudelleenkäyttöä. Näillä voiteluaineilla on melko heikot voiteluominaisuudet, mutta polkupyöräketjun matalan tekniikan sovelluksissa ne pysäyttävät ärsyttävän melun.
  • Toinen tyyppi on märät voiteluaineet. Paras näistä on tiksotrooppinen ja levitetään vaahtoavalla suihkepullolla. Vaahtoava suihkepullo tekee voiteluaineista hyvin ohuita levitettynä. Pian sen jälkeen voiteluaineesta tulee kuitenkin hyvin paksu. Kun aloitat pyöräilyn, voiteluaineen liike saa sen jälleen ohentumaan, ja kun pysäköit pyörän, se paksuuntuu jälleen. Siten se pysyy päällä hyvin pitkän ajan. Pohjimmiltaan liike aiheuttaa voiteluaineen ohenemisen ja pysyminen edelleen paksuna. Joten sinulla on molempien maailmojen parhaat ominaisuudet: voiteluaine on sekä ohut (helppo liikkua) että paksu (pitkään uudelleen levitysväliin)!

Olen nähnyt, että useimmat lajit tiksotrooppisista voiteluaineista markkinoidaan moottoripyöräketjun voiteluaineina. Käytän niitä myös polkupyöriin. Suurin osa markkinoiduista polkupyöräketjun voiteluaineista on puhdasta paskaa.

Hätätilanteessa, esim. kun ajetaan polkupyörällä tai moottoripyörällä sateella, moottoriöljyä voidaan käyttää hätävoiteluaineena. Paras tapa on yrittää löytää käytöstä poistettu moottoriöljypullo huoltoasemalta, jolla on aina hyvin vähän moottoriöljyä, tai löytää autotalli, jossa on käytetty moottoriöljyä. Voitellessani polkupyörää tai moottoripyörää kotona en kuitenkaan käyttäisi moottoriöljyä, koska tiksotrooppiset voiteluaineet ovat parempia.

Joten vietään moottoriöljyn vain paikkaan, joka hyväksyy käytetyn moottoriöljyn. Heillä on todennäköisesti paljon parempi käyttö siihen kuin sinulla.

#4
+3
TDHofstetter
2014-08-31 18:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän sitä sekoitettuna dieseliin ja kerosiiniin pohjamaalattavaksi. Olen kuitenkin maaseutu - et luultavasti voinut tehdä sitä kaupungissa. Voit myös suodattaa sen (wc-paperisuodatin), sitten lämmittää sen yli 100 * C: seen (kiehua mahdollinen vesi pois) ja käyttää sitä uudelleen moottoriöljynä vähemmän kriittisissä moottoreissa (ruohonleikkurit jne.) Tai kahtena -öljy moottorisahoille. Ylisuodatuksen jälkeen se tuottaa hienoa yleiskäyttöistä öljyä.

Ainakin jos teet sen kaupungissa, olet todennäköisesti vähemmän ympäristövahinkoja, jos myrskyn tyhjennysvesi käsitellään - maassa tiputat vain käytettyä öljyä teille ja lopulta saastutat maata ja vesistöjä lähellä teillä. Puhumattakaan hiilivetyjen päästämisestä ilmaan, kun kerosiini ja diesel haihtuvat.
@Johnny ... mitä luulet tapahtuvan, kun he "käsittelevät" hyrdokhiilejä viemärivedessä? Se ei pääse rasvattomaksi, puhdistetuksi ja käytetyksi - se emulgoituu yhdistämällä se veteen ja kaatamalla sitten mihin tahansa jätevettä.
#5
+3
Zaid
2015-12-24 19:01:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen huomannut, että käytetty öljy tekee erinomaisen työn "liuottamaan" paistettua öljypohjaista likaa.

Mikään jarrunpuhdistusaine tai moottorin rasvanpoistoaine ei ollut tehokas puhdistamaan venttiilikoteloni ( kuvassa alla). Lian kostuttaminen käytetyllä öljyllä vetää lian heti irti ja helpottaa jarrupuhdistimen puhdistamista.

valve cover

Niille, jotka ovat äänestäneet alhaisemmaksi, muistiinpano siitä, miksi alasäänet on annettu, olisi hyödyllinen muille, jotka lukevat tämän vastauksen
#6
+1
Nilabja
2017-08-14 16:40:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aina kun vaihdan öljyä autossani, pidän yleensä noin 1 litraa itselleni ja annan loput automekaanille kierrätettäväksi. Käytän sitä polkupyörän ja muiden taloustavaroiden, kuten ruostuneiden ovien / ikkunoiden saranoiden, rautaporttien jne. kenenkään kanssa.

#7
  0
MarkP
2019-10-28 11:27:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päästä vain eroon ympäristöystävällisellä tavalla. Paikallinen vinkkini vie käytettyä öljyä, heillä on iso säiliö, johon kaatat tyhjät pullot, likaiset rätit jne. säästämisen arvoinen verrattuna pieneen pulloon halpaa puhdasta tunkeutuvaa öljyä, kuten 3-in-1.

Pyöräketjut, olen toistaiseksi löytänyt jäljellä olevat raskaan (75w80 ja 80w90) vaihteistoöljyn pullot. Autotallin takaosassa aikaisemmista seikkailuista autojen kanssa, joiden vaihteistot tarvitsevat säännöllistä täydennystä, ovat melkein töitä varten, varsinkin talvella, jossa he ovat todella paksuja ja säännöllinen ketjuöljy / ketjuvaha olisi kynttiläjäykkä. Moottoriöljy on paljon ohuempi eikä olisi lainkaan hyvä - sama kuin miten sitä ei käytetä tavallisessa vaihteistossa (lukuun ottamatta moottoripyörän moottoriin integroitua vaihteistoa, mutta myös siinä tapauksessa sinun on yleensä käytettävä jotain tiettyjen lisäaineiden kanssa, ja se on ketju, joka ottaa vastaan ​​Final Drive / differentiaalityön, mikä on tärkeintä mitä tarvitset raskasta öljyä vaihdelaatikkoon ... joten se sopii hyvin tällä tavalla)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...