Kysymys:
Huolto käytetylle autolle, jonka historiaa ei tunneta
Bob Roberts
2011-03-08 19:06:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin suuren mittarilukeman (130K) käytettyä Saturnusta (98 SW2). En tiedä auton huoltohistoriaa tai onko se pidetty huoltoaikataulussa. Mitä asioita minun pitäisi välttää? Esimerkiksi olen lukenut, että säännöllinen huuhtelu trans. neste on hyvää, ellei sitä ole tehty säännöllisesti, mikä saattaa rikkoa asioita kiireessä. Haluaisin välttää auton tappamista yrittäen pidentää sen käyttöikää.

Mekaanikot tekevät käytönaikaisia ​​tarkastuksia koko ajan, ehkä 70--100 dollaria. He etsivät yleensä asioita, jotka jättävät sinut jumiin tien reunaan. Se antaa sinulle hyvän lähtökohdan DIY-huollon tekemiseen.
@Jay, on hyvä paikka aloittaa, mutta tarvitset mekaanikon, johon voit luottaa. Olisi helppoa "löytää" ongelma vanhasta, suuren mittarilukeman autosta
Kolme vastused:
#1
+11
Patrick
2011-03-08 19:42:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska et ole varma auton historiasta, sinun on katsottava, että mitään ei ole vielä tehty.

Nopea tarkistuslista on:

  1. moottoriöljy &-suodatin
  2. Jäähdytysneste (hanki myös yksi hyvistä puhdistusaineista, jotka jätät autoon ~ 200 mailia, mutta ole varovainen, koska ulkolämpötila ei voi jäätyä alle tämän puhdistusaineen järjestelmässäsi).
  3. Hammashihna / ketju (tämän vaihtokustannusten vuoksi voit tarkistaa hihnan kunnon ja jos se on hyvässä kunnossa, voit ohittaa sen)
  4. Tarkista Varmista, että jarruneste näyttää oikean väriseltä ja ettei siinä ole vieraita esineitä.
  5. Tarkista sytytystulpat, onko korroosiota tai onko tulpat vaurioituneet.
  6. Tarkista tarkista, onko siinä vieraita aineita.
  7. Tarkista jarrupalojen / -rumpujen kuluminen.
  8. Tarkista renkaiden tasapaino ja mahdollinen epätavallinen kuluminen.
  9. Tarkista polttoainesuodatin ja hanki korkealaatuinen polttoainejärjestelmän puhdistusaine ja aseta se säiliöön täynnä polttoainetta.
  10. Tarkista ilmastointijärjestelmän freonitasot, lisää freonia tarvittaessa.

Mekaanisesta tasostasi riippuen voit viedä auton luotettavan mekaanikon luo. ja kerro heille tilanne, niin he voivat käydä läpi koko auton ja virittää sen. Muutaman sadan dollarin arvoinen on selvittää, onko sinun syytä huolestua ennen kuin jotain rikkoutuu.

Muuten, en ole koskaan kuullut, että vaihteistoöljyn säännöllinen vaihtaminen on huono.

Kiitos, tämä on loistava luettelo. Myös vaihteistonesteen säännöllinen vaihtaminen ei ole huono. Se on huono, kun sitä ei ole vaihdettu ja huuhdellaan sitten. Olen lukenut, että ajan myötä vieraita aineita kertyy. Jos se toimii edelleen, asia on yksinkertaisesti poissa tieltä. Kun se yhtäkkiä tyhjennetään ja täytetään, kyseinen aine liikkuu ja uudelleensijoittuu mahdollisesti hankalissa paikoissa.
Harkitse polttoainejärjestelmän puhdistusaineen tekemistä ennen öljyn tekemistä, sillä renkaan puhallus voi johtaa tämän puhdistusaineen pääsemiseen öljyyn. Luultavasti ei iso juttu, mutta yritän noudattaa sitä. Harkitsen myös vesipumpun voiteluaineen lisäämistä, kun täytät jäähdyttimen uudelleen.
Lisäisin tähän ohjaustehostinestettä. Ja # 2 "jäähdytysnesteen" (tai moottorin jäähdytysnesteen) osalta olen lukenut, että sinun ei pitäisi sekoittaa vihreää ja punaista pakkasnestettä, vaikka tämä koskee minun vuoden 1995 Toyota Land Cruiser -laitettani - en ole varma kuinka paljon tämä koskee muita ajoneuvoja.
#2
+3
codemonkey
2011-03-15 22:13:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otin äskettäin vanhan Mercedesin. Edellinen omistaja sanoi, että hän oli sammuttanut nesteet ... että hän oli ollut mekaanikko useita vuosia. Pitkä tarina, ÄLÄ KOSKAAN luota aiempiin omistajiin ... etenkään nesteiden suhteen. Niiden ei tarvitse edes olla epärehellisiä, he voivat olla vain epäpäteviä tai laiskoja. Nesteet ovat suhteellisen halpoja. Vaikka en ole varma, voinko hankkia ostamani auton (jonka pystyin tekemään Mercedes-autolla), en koskaan enää käytä ostamani auton moottoria myyntipistetestin jälkeen ilman ensin vaihdetaan kaikki nesteet. Et vain tiedä millaisia ​​hulluja asioita edelliset omistajat ovat tehneet (tai eivät tehneet).

#3
  0
Mark Johnson
2012-05-30 08:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso, voiko jälleenmyyjä hankkia sinulle palveluhistoriaa. Minusta tuntuu, että esimerkiksi GM-jälleenmyyjä voi hankkia kaikki ajoneuvon huoltotiedot, vaikka työn tekisi toinen GM-jälleenmyyjä. Jos se on totta, sinulla ei silti ole kirjanpitoa itsenäisten kauppojen tekemästä työstä, mutta se on parempi kuin ei mitään.

Tämä pätee ehdottomasti Subaruun: he voivat etsiä kaikki jälleenmyyjän suorittamat palvelut VIN-numerolla.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...