Kysymys:
Kuinka voin levittää dielektristä rasvaa akkuun?
Pangea
2011-03-08 09:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli hiljattain asennettu uusi akku vuoden 2006 Subaru Foresteriin. Kauppa ei käyttänyt mitään dielektristä rasvaa, vain liittänyt johdot päätteeseen ja siinä kaikki. Mikä on suositeltava käyttötapa?

  1. poista johtimet, kiinnitä liittimiin, kytke johtimet
  2. älä poista johtimia, käytä liittimiin ja johtimiin
  3. ol>
Neljä vastused:
#1
+9
Jay Bazuzi
2011-03-09 09:36:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Höyrystynyt / ruiskutettu elektrolyytti on syövyttävää. Jos näet korroosiota akun pylväissä, johtimissa tai niiden läheisyydessä, siksi. Silikoni-dielektrinen rasva paljaiden metalliosien päällä suojaa niitä. Haluan erityisesti kiinnittää joitain kyseisen alueen ruuvikierteisiin varmistaakseni, että ne irtoavat helposti tulevaisuudessa.

Haluat mahdollisimman suuren metallimetallipinnan akun väliin pylväät ja liittimet. Muista V = IR , joka sanoo, että virran ja vastuksen kasvaessa jännite laskee. Vastus on verrannollinen johtimen poikkipinta-alaan. Joten jos vedät suuren virran akkukaapeleiden kautta, joilla ei ole paljon kosketusaluetta pylväiden kanssa, menetät paljon jännitettä tämän yhteyden kautta (lämpönä).

Jos siis haluat todella hyvän yhteyden näiden metallipintojen välille, miksi laitat dielektristä (ei-johtavaa) rasvaa niiden väliin? Koska nämä pinnat eivät ole täysin sileitä. Korkeimmissa pisteissä he koskettavat, ja matalimmissa pisteissä on aukkoja. Dielektrinen rasva imeytyy aukkoihin pitäen kosteuden ja elektrolyytin poissa. Tarvitset kuitenkin vain hyvin ohuen kerroksen.

Metallin syöpyessä se laajenee. Tämä työntää metallimetallikontaktin irti akkupylväistä. Joten on hyvä, että dielektrinen rasva pysäyttää korroosion, ja hyvä käyttää asianmukaista vääntömomenttia akun napaan.

Ainoa kerta, kun autot yleensä näkevät raskaita kuormia, ovat käynnistyksen aikana ja välittömästi sen jälkeen, kun akku latautuu. . Et todennäköisesti näe tarpeeksi lämmön kertymistä tuolloin, jotta sillä olisi merkitystä, kunnes akku on vanha ja yrität aloittaa kylmänä aamuna. Sitten akun liitännän jännitteen pudotus riittää aloittamisen vaikeuttamiseksi.

(Se on paljon suurempi juttu verkon ulkopuolisissa kodeissa ja matkailuautoissa, joissa kuormat ovat jatkuvia ja virtalähde niukka. .)

hyvä vastaus, mutta mielestäni on hämmentävää eristeen asettamisesta kiinnittimen ja pylvään väliin. Ehdotan, että selvität sen tai teet tl; dr viimeisenä lauseena.
#2
+6
Patrick
2011-03-08 09:43:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole koskaan ollut korroosio-ongelmia, joten en ole käyttänyt dielektristä rasvaa autoni akun napoissa.

Jos akuissa on jo korroosiota, suosittelen napojen irrottamista käyttämällä teräsharjalla kerääntymisen puhdistamiseksi ja johtimien liittämiseksi uudelleen.

Jos korroosiota ei ole, suosittelen vain rasvan asettamista johtimien ja napojen päälle. Kummassakaan lähestymistavassa ei kuitenkaan pitäisi olla mitään ongelmaa.

TURVALLISUUSHUOMAUTUS

Mutta kuten aina, ole sähköä käsitellessäsi varovainen käsitellessäsi akkua ja varmista, ettet luo piiriä positiivisen (punaisen) liittimen ja auton mahdollisen metallin välillä.

LISÄTIETOJA TURVALLISUUSHUOMAUTUKSISTA: - Poista metallirenkaat sormistasi. 12 V ei vahingoita paljon, jos järkytät, mutta käynnistysakku voi viedä renkaan läpi tarpeeksi virtaa (ampeeria) sen sulattamiseksi. - poista ensin negatiivinen. Kaikki autossasi on jo kytketty negatiiviseen, joten heti kun poistat tämän, kaikki on kuollut. - akkuhapponeste voi syödä reikiä vaatteisiisi ja ihoosi ja sokottaa sinut. Ruokasooda, nitriilikäsineet ja kasvonaamarit ovat hyödyllisiä. Jonkun tulisi kysyä akkuturvallisuudesta!
Tässä käytettävä teräsharja on valmistettu erityisesti akuille ja melko halpa. Se on suunniteltu peittämään sekä pylväs että pääte. Käytä sitä ennen rasvan levittämistä.
Jep, ympärillä on hyvät akkuharjat, kuten [Lisle 11120 -akun harja] (https://www.amazon.com/Lisle-11120-Battery-Brush/dp/B0009OMY92)
#3
+5
Guest
2015-12-26 15:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dielektrinen rasva ei johda sähköä. Oikea käyttö on tärkeää! ÄLÄ päästä rasvaa liittimien väliin! Tämä estää hyvää liitäntää ja lyhentää akun käyttöikää. Vaseliinia käytettiin vuosikymmenien ajan, mutta sillä oli omat haittansa. Vaseliini on öljypohjaista, ja kun se kuumenee, se haluaa juosta. Tämä voi aiheuttaa rasvan tunkeutumisen liitäntöjen väliin ja aiheuttaa ongelmia.

Piipohjainen dielektrinen yhdiste toimii erittäin hyvin, koska pii ei juokse kuumana. Kun pii näkee korkeat lämpötilat, se alkaa vulkanoitua. Se on hieno termi sanoa, että se muuttuu kiinteämmäksi eikä nestemäisemmäksi. Tämän ominaisuuden ansiosta se soveltuu paremmin tähän rooliin kuin vaseliini, ja se on turvallinen myös kumille.

Jos liitoksen välillä on rasvaa, odota, että sinulla on ongelmia tiellä. Se voi olla 2 kuukautta tai 2 vuotta. Mutta lopulta kyseinen rasva muuttuu kiinteäksi ja saat jännitehäviön liittimien yli. Minun ei tarvitse mennä akkukemiaan täällä, mutta liian suuri jännitehäviö akun napojen yli lyhentää akun käyttöikää.

Dielektrinen rasva toimii hyvin korroosion estämiseksi, mutta korroosiota estävä spray toimii mielestäni paremmin. Se pääsee paikkoihin, joihin sormesi eivät pääse rasvaa. Dielektristä rasvaa voidaan käyttää sähköliitäntöjen välillä, mutta vain matalavirtaa käyttävissä. Akun navat ovat suurivirtaisia.

Katso Jay Bazuzin vastaus. Ei ole mitään ongelmaa laittaa pieni määrä dielektristä rasvaa parittelupinnalle.
#4
  0
Dwayne Charrington
2011-03-13 15:07:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et ole varma dielektrisestä rasvasta, mutta tiedän, että voit käyttää vaseliinia, kuten he tekivät ennen. Se toimii yhtä hyvin, estäen kosteuden muodostumisen akun napoihin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...